Şimdi Ara

opel corsa 1.4 enjoy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Spor paket yok,LPG'li değil;fiyatı fazla.Diğer şeylere bakmadım kaza vs.
  • Merhabalar

Bence fiyat fazla ,

Kendi aracımı 22.500 e satıyorum ilgilenirseniz..

Linkteki araçtan farklılıkları ;

Dizel
    107000 KM de , arasında 25000KM fark var.
    Yarıotomatik
    2005 model.

link eklendi:

Merhabalar

Bence fiyat fazla ,

Kendi aracımı 22.500 e satıyorum ilgilenirseniz..

Linkteki araçtan farklılıkları ;

Dizel
    107000 KM de , arasında 25000KM fark var.
    Yarıotomatik
    2005 model.

link eklendi:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-tertemiz-opel-corsa-1-3-tiptronic-masrafsiz-97914828/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whocares -- 6 Eylül 2012; 17:37:44 >

• Benim için sizin aracın fiyatı fazla birde siz İzmir desiniz ben hatay dayım.

Bu arada sizinki enjoy modeli imiş. Aynısının essentia modelini arkadaş 19000 e sattı. enjoy olanlar 22500 ediyor mu ki?

Sizin araç otomatik ama, otomatik olması ne yazık ki aracın fiyatının düşmesine neden oluyor. Bizim millet alışmış şahin, doğan sürmeye(bu arada 2 önceki arabam şahindi şu andaki otomatik arabaya alışmam 1 senemi aldı. halen manuel araba özlemi çektğim zamanlar oluyor. babamın clio sunu alıyorum sonra iyiki otomatik arabam var diyorum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Spor paket yok,LPG'li değil;fiyatı fazla.Diğer şeylere bakmadım kaza vs.

Araca dün baktım. LPg si var. açıklamada yazmışlar ama yukarıda yanlış işaretlemişler. İlk başta bende lpg si yok zannediyordum.

Aracın tramer de kaza kaydı yok. Sadece çamurlukta boyası varmış(sahibinin söylediği normalde bugün baktıracaktım aracı almaktan vazgeçmeseydim).

Daha önce 2004 corsa 1.2 essentia(tüpsüz, boyasız, beyaz renkli) aracı 16000 e satmıştım. Önceki aracıma göre 1.4 motor, tüplü, enjoy modeli olması avantajları, kırmızı olması dezavantajları. Avantajları 2.500 dezavantajı da -500 kabul edersek fiyatı 18000 olsaydı normal olurdu diye düşünmüştüm.

Bu arada dün akşam araca baktım. Eleman çok temiz kullanmış ama arkada şişman tüp var(bagaj ölü), içinde sigara içilmiş(aracın içi leş gibi sigara kokuyor, sigaradan da nefret ederim). Bunlar beni biraz arabadan soğuttu. Neyse sonrasında arabaları değiştirip yarın baktırırız dedik. Elemanları gönderdim(bizim evin oraya gelmişlerdi), sonra aracı çalıştırmak için marşa bastım bir türlü çalışmadı. Artık marş motoru mu yandı ne oldu anlamadım. Elemanları geri çağırdım. Araba çalışmıyor diye. Geri geldiler onlar da şaşırdılar(ya da şaşırmış gibi de yapmış olabilirler adamların günahını almak istemem şimdi cuma cuma). Nasıl olur geldiğimizde hiçbirşeyi yoktu diye. Hani araba yerinden bile kımıldamadı. Birde bildiğim araba, bilmesem bile en kötü ihtimalle viteste çalştırırdım araba bir ileri-geri birşeyler yapardı. Onu dahi yapmadı. Neyse sonuç olarak elemanları geri durağa bıraktım. Artık akşam bir tamirciyle gelip arabayı düzeltip götürmüşler.

Bunun dışında araçta birkaç dikkatimi çeken olayda var.
    Örneğin abs ışığı sönmüyor. Benim bildiğim abs ışığı araç çalıştırılmadan söner. Araç çalıştıktan sonra sönüyormuş ama çalıştıramadığım için bunu görme fırsatım olmadı.(şu anki aracımda sönüyor)
    İkincisi simit tüp niye taktırmadınız dedim. Onlarda artık simit tüp taktırmak yasak dedi(araca daha 1 sene önce tüp takdırdım, istesem simit tüp takarlardı). Ne zaman yasaklandı yoksa acaba salladılar mı?

Benim araç hakkındaki gözlemlerim bu şekilde.

• Selamlar ,

Amacımın illa arabamı almanız yönünde değildi zaten.

Ancak eksik bilgi ve yanıldığınız noktalar var.

Hangi araba türüne bakarsanız bakın , manuel vites olan bir araç otomatik ve tiptronic araçlardan daha ucuzdur.
    Otomatik veya tiptronik in bakım ücretleri , sorun çıkartmalarından bahsetmiyoruz bakın. Değerli olmasından bahsediyoruz.

Benim aracım tiptronic olduğundan aynı model olan manuel araçlar arasında piyasada 1.500 TL - 2.500TL arası fark ettirir. Çoğu araçlarda da mantık aynıdır.

2.ci konu ise ; opellerde essentia modelleri , enjoyların bir altında olan modeldir. Arkadaşınızın 19.000 olması normal.

Vermiş olduğunuz örnek linkle aracımı kıyasladığınızda ;

aracım 2005 model.. sizin kisi 2004 model... bu bir kere 1 yıl daha genç anlamında..

107.000 km de ki araç ile yaklaşık 140.000 e gelmiş aracı mukayesesi olmaz. Yılda ortalama 15.000 km yol yapıldığı düşünülürse dizel bir araçla bu sizin linkteki araçla 2 yıl daha fazla yol yapılmış olduğu ortaya çıkar.

Otomatik araç ile tiptronic araçlar arasında fark vardır.
    Tiptronic araç kullanmak çok daha fazla zevklidir. Gerek manuel kullanma hazzı gerekse içerisinde ki beyni sayesinde arabaya daha iyi hükmetmek.

Kafanızda ki sıkıntılara biraz ışık tutabildiysem sevinirim

Tavsiyem araç alırken bunları göz önünde bulunduruğ çevre illerinizden daha uygun arabalara bakmak olacaktır.

Kolay gelsin..

• 2004 model corsaya vereceğime aynı değil ama megane 2 hb tercih ederim.
    bu corsalar niye pahalıysa artık. tek airbag bi de
  • Çok PAHALI,Tabi nede olsa o bir CORSA.
  • perti pürtü yokmuş
    alınabilir
    özellikle pürtünün olmaması büyük avantaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whocares

Selamlar ,

Amacımın illa arabamı almanız yönünde değildi zaten.

Ancak eksik bilgi ve yanıldığınız noktalar var.

Hangi araba türüne bakarsanız bakın , manuel vites olan bir araç otomatik ve tiptronic araçlardan daha ucuzdur.
    Otomatik veya tiptronik in bakım ücretleri , sorun çıkartmalarından bahsetmiyoruz bakın. Değerli olmasından bahsediyoruz.

Benim aracım tiptronic olduğundan aynı model olan manuel araçlar arasında piyasada 1.500 TL - 2.500TL arası fark ettirir. Çoğu araçlarda da mantık aynıdır.

2.ci konu ise ; opellerde essentia modelleri , enjoyların bir altında olan modeldir. Arkadaşınızın 19.000 olması normal.

Vermiş olduğunuz örnek linkle aracımı kıyasladığınızda ;

aracım 2005 model.. sizin kisi 2004 model... bu bir kere 1 yıl daha genç anlamında..

107.000 km de ki araç ile yaklaşık 140.000 e gelmiş aracı mukayesesi olmaz. Yılda ortalama 15.000 km yol yapıldığı düşünülürse dizel bir araçla bu sizin linkteki araçla 2 yıl daha fazla yol yapılmış olduğu ortaya çıkar.

Otomatik araç ile tiptronic araçlar arasında fark vardır.
    Tiptronic araç kullanmak çok daha fazla zevklidir. Gerek manuel kullanma hazzı gerekse içerisinde ki beyni sayesinde arabaya daha iyi hükmetmek.

Kafanızda ki sıkıntılara biraz ışık tutabildiysem sevinirim

Tavsiyem araç alırken bunları göz önünde bulunduruğ çevre illerinizden daha uygun arabalara bakmak olacaktır.

Kolay gelsin..

Sıfır alırken dediğiniz doğru. Otomatik araç daha pahalı oluyor. Satarken ise tam tersine tutulmadığı için daha ucuza gidiyor yada satışı çok ağır oluyor. Örneğin şu anda bende 1.4 Classic 2005 model otomatik Astra var. Kazası, boyası yok. Manuellerine 19-24 aralığında fiyat istiyorlar. Ben 21,5 istiyorum bakan yok yada saçma sapan araçlardan takas teklifi geliyor. Şu anda acil satmak istesem ancak 19 verirler ama manuel olsa 21 e satabilirdim. Tabiki mantıken çok saçma. Sıfırını alırken daha pahalı satarken daha ucuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi bizim insanımız manuel vitese alışmış, vitesle oynamayınca kendini bir garip hissdediyor. Kendi aracıma alışmam dahi 1 senemi aldı.
    Birazda bizim bölgede dur-kalk trafik olmamasından kaynaklanıyor gibi. Bu çevrede pek trafik olmadığı için insanlar otomatik vites aramıyorlar. Birde bölge insanı pek rahatına düşkün değil. Ayağımı yerden kessin yeter mantığı çok yüksek. Yıllarca 89 model Doğan'a binen arkadaşım var daha üst modelini rahatlıkla alabilecekken.
    Bu arada tiptronik vitesli megane ı olan bir arkadaş vardı. O da aldı kısa sürede geri sattı. Genel olarak otomatik ve tiptronik e karşı bir fobi var. Çabuk bozulur, araç çok yakar, vb. Halbuki benim araç babamın 1.4 rna clio sundan daha az yakıyor.

• Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum.
    Yarıotomatik - Tam Otomatik araçlara acayip bir şekilde ilgi var. Arabamı sahibinden e koydum 1 haftada 500 kişi bakılma sayısını geçti. Arabanın üzerine satılıktır ilanı koydum günde 5-10 kere aranıyorum.

Özellikle izmirde bayanlar bu arabayı almak , rahat etmek için istiyorlar. Küçük araba , vites derdi yok , dur kalklar için uygun , az yakıyor vs. vs. özellikleri ön planda bir araç.

İstediğim fiyatlara yakın teklifler geliyor fakat ben değerinde satacağım ve acelem olmadığı için tutuyorum.

Kolay gelsin size..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.