Şimdi Ara

OSRAM H4- Cool Blue Hyper White 5000 vs Niht Braker

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabaya far ampulü alacağım, fakat ne alsam karar veremedim bi türlü kullanıcılar varsa bi yardımcı olabilirler mi?

PIAA diye bir marka aldım,
    http://www.hepsiburada.com/piaa-h4-12v-6055w-xenon-gorunumlu-ampul/productDetails.aspx?categoryid=264114&productid=otso10300168502

ama hiç memnun kalmadım, gece yolu neredeyse hiç göstermiyor. aracın üzerinde stok olan normal OSRAM H4 bin kat daha iyi bir gece görüşüne sahip...

şimdi şu iki model arasındayım.
    tavsiyeleriniz nelerdir?

OSRAM H4 COOL BLUE HYPER WHITE 5000
    http://www.hepsiburada.com/osram-h4-cool-blue-hyper-white-5000k/productDetails.aspx?categoryid=264114&productid=otso10200165008

OSRAM H4 HALOJEN NIGHT BRAKER 60/55W
    http://www.hepsiburada.com/osram-h4-halojen-night-breaker-6055w/productDetails.aspx?categoryid=264114&productid=otso10200165006

• cool blue hyper white'dan da memnun kalmayacaksınız. Night Breaker kullanıyor bi arkadaşım. Memnun halinden. Ama beyaz değil açık bi sarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

cool blue hyper white'dan da memnun kalmayacaksınız. Night Breaker kullanıyor bi arkadaşım. Memnun halinden. Ama beyaz değil açık bi sarı
    önümü göreyim derseniz night breaker daha iyidir... ama kesinlikle beyaz bir ışığı yoktur beyazımsı sarı bir ışık var denebilir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

önümü göreyim derseniz night breaker daha iyidir... ama kesinlikle beyaz bir ışığı yoktur beyazımsı sarı bir ışık var denebilir....

Alıntıları Göster
    beyazımsı bi görüntü istiyorum, sapsarı farlardan kurtulmak istiyorum ama öte yandan da gece önümü çok net görebilmek istiyorum.
    bir kaç yorum okudum, cool blue hyper white çok güzel ama gece görüşüm kötü falan yazmışlar... bende bundan dolayı ight braker'ı düşünmeye başladım ama yinede sizlere bi sormak istedim arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: cehennemli

beyazımsı bi görüntü istiyorum, sapsarı farlardan kurtulmak istiyorum ama öte yandan da gece önümü çok net görebilmek istiyorum.
    bir kaç yorum okudum, cool blue hyper white çok güzel ama gece görüşüm kötü falan yazmışlar... bende bundan dolayı ight braker'ı düşünmeye başladım ama yinede sizlere bi sormak istedim arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    sapsarı değil ama kesinlikle beyaz değil night breaker... önünüzü güzel aydınlatır ama beyaz değil.
    şahsen güvenliği daha çok önemsediğim için tercihim night breaker olurdu....

• quote:

Alıntıları Göster
    1 yıla yakındır H4 night breaker kullanıyorum gerçekten çok başarılı ve güzel bir ürün kesinlikle tavsiye ederim yalnız kullanmadan önce farlarınızı ayarlatmayı unutmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

1 yıla yakındır H4 night breaker kullanıyorum gerçekten çok başarılı ve güzel bir ürün kesinlikle tavsiye ederim yalnız kullanmadan önce farlarınızı ayarlatmayı unutmayın

Alıntıları Göster
    Orjinalden Night Breaker ampullere, Night Breaker'dan da Hyper White ampullere geçiş yaptım.
    Night Breaker orjinal ampullere göre kesinlikle daha iyi daha homojen ve net bir aydınlatma yapıyor ancak renginin beyazla alakası yok. Hyper White ise beyaz ışık veriyor ancak aydınlatması Night Breaker ampullere göre daha zayıf geldi bana özelliklede yağışlı havada ıslak siyah asfaltta...
    Önümü göreyim diyorsanız NB alın. Açık havalarda da Hyper White iyidir. Ancak kışın Hyper White kullanmak pek mantıklı değil.

• quote:

Alıntıları Göster
    merak etmeyin wolf_HKN
    ayarsız farlara en çok uyuz olan insanlardan birisiyim. bu PIAA marka ampulleri aldım direk ayar yaptırdım gece şehir içi kullanıma çıktım. berbat...
    sonra eski ampullerimi taktım, tekrar gittim ayar yaptırdım...
    o yönden çok titizim yani ;)
  • quote:

merak etmeyin wolf_HKN
    ayarsız farlara en çok uyuz olan insanlardan birisiyim. bu PIAA marka ampulleri aldım direk ayar yaptırdım gece şehir içi kullanıma çıktım. berbat...
    sonra eski ampullerimi taktım, tekrar gittim ayar yaptırdım...
    o yönden çok titizim yani ;)

Alıntıları Göster
    bir de philips in diamond vision 5000 diye bi ampulü varmış.. bu nasıldır?
    bu üç model arasında öneriniz?

ama sanırım OSRAM NB alacağım...
  • quote:

bir de philips in diamond vision 5000 diye bi ampulü varmış.. bu nasıldır?
    bu üç model arasında öneriniz?

ama sanırım OSRAM NB alacağım...

Alıntıları Göster
    farda onemli ampulden ziyade.

bizim far rezil durumda sarıda osram 5000k da farketmio hic birinde gozukmuo bisey :)

ama yazın cool blue 5000k kullandım iyidi karanlıkta fln guzel ısık verio uzun yolda kullandım fosforlar tabelalar cok guzel net parlıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rice-R

cool blue hyper white'dan da memnun kalmayacaksınız. Night Breaker kullanıyor bi arkadaşım. Memnun halinden. Ama beyaz değil açık bi sarı

O arkadaş ben oluyorum. Stock osram H4'ten buna geçtim ve çok memnun kaldım. Işık dağılımı ve şiddeti harika. Ömrü kısa diyorlar ben eylülde taktım henüz birşey yok. Bu arada bu ampuller normal fabrikadan gelen ampullerden daha hassastır takılırken cam kısıma el değmemesi ve farlar açıkken marşa basmamak ampullerin ömrüne olumlu etki edermiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [dodo]

quote:

O arkadaş ben oluyorum. Stock osram H4'ten buna geçtim ve çok memnun kaldım. Işık dağılımı ve şiddeti harika. Ömrü kısa diyorlar ben eylülde taktım henüz birşey yok. Bu arada bu ampuller normal fabrikadan gelen ampullerden daha hassastır takılırken cam kısıma el değmemesi ve farlar açıkken marşa basmamak ampullerin ömrüne olumlu etki edermiş.

Alıntıları Göster
    @cehennemli

arkadaşım daha yeni bir ürün olan ve bunların hepsinden de iyi performansa sahip olan bir ampül vardı..Yanılmıyorsam bu forumda da bir arkadaş bu ürünle ilgili başlık açmıştı..bu yeni ürünün ismi Bosch Plus 90

söylenene göre bu bahsettiğin ampüllerin hepsinden daha iyi aydınlatıyor ayrıca rengide hemen hemen 4300k xenonlarla aynı..

aşagıda ilgili konunun tartışıldığı forum ve senin söylediğin diğer ampüllerle de karşılaştırması var..

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2761

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 6 Şubat 2010; 3:36:28 >

• quote:

quote:

özellikle ampule çıplak elin değmesi ampul ömrünü azaltam en önemli sebeplerden

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

quote:

özellikle ampule çıplak elin değmesi ampul ömrünü azaltam en önemli sebeplerden

Alıntıları Göster
    hmmmm
    teşekkürler...

bu arada angets verdiğin linki incelicem şimdi

• quote:

kesinlikle katılıyorum.
    yaklaşık 3 aydır nb kullanıyorum..xenonla kıyas yanlış olur
    ama normal ampülden sonra en iyi görüşü sağlayan ampül nb..
    üstelik emsalleri gibi yağmurda kısıtlı görüş sorunu da yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gendarme

quote:

kesinlikle katılıyorum.
    yaklaşık 3 aydır nb kullanıyorum..xenonla kıyas yanlış olur
    ama normal ampülden sonra en iyi görüşü sağlayan ampül nb..
    üstelik emsalleri gibi yağmurda kısıtlı görüş sorunu da yok..

Alıntıları Göster
    beyazlık istemiyorsan bosch plus 90 kullan derim.ben h1 i uzunlarda kullanıyorum.görüş 2 kat arttı diyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

beyazlık istemiyorsan bosch plus 90 kullan derim.ben h1 i uzunlarda kullanıyorum.görüş 2 kat arttı diyebilirim

bosch için beyaz diye yorumlar okumuştum :S siz beyazlık istemiyorsan deyince :S şaşırdım.

birde hepsi burada.com a PIAA yı iade yaptım oradan gelecek para ile alacağım ama hhepsiburada da BOSCH yok :S

galiba osram NB alcam..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

bosch için beyaz diye yorumlar okumuştum :S siz beyazlık istemiyorsan deyince :S şaşırdım.

birde hepsi burada.com a PIAA yı iade yaptım oradan gelecek para ile alacağım ama hhepsiburada da BOSCH yok :S

galiba osram NB alcam..

Alıntıları Göster
    peki bu Philips H4 Diamond Vision 5000K hakkında bilginiz var mı?

• quote:

peki bu Philips H4 Diamond Vision 5000K hakkında bilginiz var mı?

Alıntıları Göster
    BOSCH XENON SILVER 12 VOLT 55 WATT H4

tavsiye ederim amacın daha iyi aydınlatmaysa

sarı değil ama beyaz da değil zaten hiçbir beyaz ışık veren far ampulü iyi aydınlatma sağlamaz

H4 holojen olduğu için xenonda uygulanamıyor uygulanıyorda aydınlatma başarılı olmuyor

xenon için mercek şart.

ben bu far ampulünü kullanıyorum memnunum ucuk bir sarı renk var ışık yoğun

hem xenon gibi beyaz olsun hemde güçlü aydınlatma olmuyor malesef.

özellikle h4 far tipi ışığı cok dağıtıyor ben bir cok far ampulü denedim en memnun kaldığım ürün bu oldu

BOSCH car servislerinde var takımı 35 tl.

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

BOSCH XENON SILVER 12 VOLT 55 WATT H4

tavsiye ederim amacın daha iyi aydınlatmaysa

sarı değil ama beyaz da değil zaten hiçbir beyaz ışık veren far ampulü iyi aydınlatma sağlamaz

H4 holojen olduğu için xenonda uygulanamıyor uygulanıyorda aydınlatma başarılı olmuyor

xenon için mercek şart.

ben bu far ampulünü kullanıyorum memnunum ucuk bir sarı renk var ışık yoğun

hem xenon gibi beyaz olsun hemde güçlü aydınlatma olmuyor malesef.

özellikle h4 far tipi ışığı cok dağıtıyor ben bir cok far ampulü denedim en memnun kaldığım ürün bu oldu

BOSCH car servislerinde var takımı 35 tl.

Alıntıları Göster
    Night Breaker Plus mı? Bosch Plus 90 mı? Philips X-treme Vision mı almalıyım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.