Şimdi Ara

Oto - Ekspertiz İşine Girmek / Deneyimleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oto-ekspertiz işine girmenin eksi - artılarını düşünüyorum bir kaç gündür.Başlangıç maliyetine oranla risk edilebilir bir gibi.Elimde galerilerin yoğun olduğu bölgede dükkan da var.Tek tedirginliğim sektörü hiç bilmemem.İlla ki öğrenilir ama bu işi yapan arkadaşlar varsa günlük ortalama yaptıkları ekspertiz ve ana kalem maliyetleri hakkında bilgi alabilirsem kafamda şekillendirmeme yardımcı olur.

• en önemli unsur işten anlayan eleman bulmanız.Elemanınızn gözden kaçırdığı her türlü detay size dava olarak geri dönebilir.Başınıza iş açabilir.
  • Araba işinden anlıyormusun peki motor kaput şase vs. vs.? Anlıyorsan yaparsın güzel reklam yaparsanda tutulursun. Ayrıca 4-5 tane galericiyle anlaşırsın araç başı ekstra para alırsın mesela araçta gözüken bir kusru yok gibi geçirebilirsin. Mesela aracın amörtisör patlaktır sağlam dersin daha sonra alan kişi dava açsa bile ben verdiğimde sağlamdı yolda çukura girip patlatmış deyip kurtarırsın
  • Nguas kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerin tam bir karaktersizlik örneği!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Memleket nere hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nguas

Araba işinden anlıyormusun peki motor kaput şase vs. vs.? Anlıyorsan yaparsın güzel reklam yaparsanda tutulursun. Ayrıca 4-5 tane galericiyle anlaşırsın araç başı ekstra para alırsın mesela araçta gözüken bir kusru yok gibi geçirebilirsin. Mesela aracın amörtisör patlaktır sağlam dersin daha sonra alan kişi dava açsa bile ben verdiğimde sağlamdı yolda çukura girip patlatmış deyip kurtarırsın
    inşlah birgün size öyle bir aracı kitlerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cetinkan

Memleket nere hocam ?
    Adıyaman. nolmuş?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakın bir arkadaşım yakın bir zamanda kurumsal bir firmanın bayiliğini aldı Eskişehir'de. İşten anlayan ustalar bulamazsan ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin. Bazı ekspertiz firmaları ' saat geçerlidir 24 saat geçerlidir gibi şeyler yazıyorlar raporun altına ve bu şekilde sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar. Bence işin sorumluluğunu ve vebalini alabileceksen yap. gözünden kaçacak şeyler insanları mağdur edecek ve kapına geleceklerdir. Bu da hukuki olduğu kadar vicdani bir sorumluluk. Bazı arkadaşlar işin kolay para kazanılacak taraflarını da izah etmiş ama ben tavsiye etmem. Araba ülkemizde ciddi para. Dolandırılmak da insanların nefsine dokunur. Adana da bir ekspertiz dedikleri gibi bir uyanıklık yapmıştı da taraflar birbirini vurdu. 7

Son 2 yılda 4 araç değiştirdim. Sadece ilkini kurumsal olmayan bir yere gösterdim ve bitik diskler ile balataları fark edemediler bana masraf çıktı. Diğerlerini kurumsal firmalara gösterdim. arasında 100lira fark var. İnsanlar da bunun farkında ve bir dünya para ödedikleri araçları düzgün bir yere gösteriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetkin -- 25 Ağustos 2018; 22:5:10 >

cumaları aksatmıyorsunuzdur eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cetkin

Yakın bir arkadaşım yakın bir zamanda kurumsal bir firmanın bayiliğini aldı Eskişehir'de. İşten anlayan ustalar bulamazsan ciddi sorunlarla karşılaşabilirsin. Bazı ekspertiz firmaları ' saat geçerlidir 24 saat geçerlidir gibi şeyler yazıyorlar raporun altına ve bu şekilde sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar. Bence işin sorumluluğunu ve vebalini alabileceksen yap. gözünden kaçacak şeyler insanları mağdur edecek ve kapına geleceklerdir. Bu da hukuki olduğu kadar vicdani bir sorumluluk. Bazı arkadaşlar işin kolay para kazanılacak taraflarını da izah etmiş ama ben tavsiye etmem. Araba ülkemizde ciddi para. Dolandırılmak da insanların nefsine dokunur. Adana da bir ekspertiz dedikleri gibi bir uyanıklık yapmıştı da taraflar birbirini vurdu. 7

Son 2 yılda 4 araç değiştirdim. Sadece ilkini kurumsal olmayan bir yere gösterdim ve bitik diskler ile balataları fark edemediler bana masraf çıktı. Diğerlerini kurumsal firmalara gösterdim. arasında 100lira fark var. İnsanlar da bunun farkında ve bir dünya para ödedikleri araçları düzgün bir yere gösteriyorlar
    Yaparsam işi dürüst şekilde yaparım.Kurumsal firmalarla da görüşürüm zaten değerlendirmek adına.Sadece etrafımda 100 civarı galeri olacak ve aynı galericiler sitesinde iki tane daha ekspertizci var, yerleri kötü.Onlara karşi avantajım e5 cephe ve girişte olması dükkanın.

Günde kaç araç alınıyor önemli olan o şu an benim için

• Forumda bu işi yapan, yapmış olan kimse yok sanırım.

• Hocam istanbulda iseniz bosda biri olarak calisabilirim

Isten anlayan 2-3 usta olsun yeterli

Makineler ,dukkan , personel maasi , muhasebe ucreti , vergiler , reklam giderleri icin ilk etapta hazirda paraniz olsun yeter

Bu ulkede ikinci el piyasasi giderek artacak expertizciler ekonomik olarak asla kotu duruma dusmez merak etmeyin

Boya kontrolu,kaporta kontrolu,elektronik aksam, motor sanziman kacak kontrolu , dyno , test surusu vs vs

Temiz 20 dakikada 200 lira gunde en kotu 5 araba gelse 1000 lira

• Bana ozelden ulasabilirsin abi , semtimizde bir lastikci ekspertiz dukkani acti hemen yan tarafa . Guzel is helal yapilirsa yillar boyunca ekmek yedirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cetinkan

Memleket nere hocam ?
    adıyaman menzilden nakşici bu
  • Bu konu ile ilgili bilgi almak isteyenler bana ulaşabilir. Seve seve yardımcı olurum.

Gemlik oto ekspertiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxif -- 20 Ekim 2019; 23:7:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.