Şimdi Ara

otomatik civic vites yükseltmedi ne olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. bugün yolda giderken araç birden vites yükseltmemeye başladı. motor arıza ışığı da yandı. araç 1. viteste 20-25 km/h hızla ustama götürdüm. bilgisayara bağladı arıza "vites dişli oranları değişmiş" olarak göründü. usta arıza kaydını silip araçla yola çıktı. araç normale döndü. sensör anlık yanlış algılama yapmış olabilir dedi. tekrar yaparsa şanzıman ustasına götüreceğiz arabayı.

not: ilgisi var mı bilmem ama yaklaşık 2 hafta önce araca lpg takıldı.

bu konuda yorumu ve bilgisi olan arkadaşlar var mıdır böyle birşeyle karşılaştınız mı? bu bir arızanın habercisi olabilir mi?

• vites d konumundayken mi vites yükselmedi? devir ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 15 Ekim 2009; 14:26:22 >
  • hocam vites yüksetmedi yanlış olmasın araç kendini korumaya almış sanırım sadec 1. vites var diğer viteslere geçiş yok,
    geçiş yok derken vites koluyla geçirebiliyorsun ama sistem seni sadece 1. viteste tutuyor gaza basıyorsun sadec devir yükseliyor o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slytech -- 15 Ekim 2009; 14:23:57 >
  • biliyorum bendede var
  • Sansiman kendini koruma moduna almis gibi gorunuyor. Gecilecek vitesi hesaplarken bircok sensorden bilgi aliyor yeni nesil otomatik sanzimanlar, motor devri, arac hizi vs vs. Bir sekilde bu sensorlerden gelen bilgilerde bir tutarsizlik varsa veya sanzimanin icerisinde bir ariza varsa bu olabiliyor
  • http://www.iz-lesene.com/video/arabalar-honda-hayat-onda/1161987
    aradaki - işaretini kaldırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KILIÇ -- 15 Ekim 2009; 14:30:10 >
  • direksiyondan da mı vites değişmiyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginu

direksiyondan da mı vites değişmiyor?

• quote:

araç 2004 model ve tam otomatik
  • Öncelikle geçmiş olsun. Şanzımanınız pert. 2milyar civarına yaptırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladiotürk

Öncelikle geçmiş olsun. Şanzımanınız pert. 2milyar civarına yaptırabilirsiniz.

şu an sıkıntısız gidiyorum bakalım dediğiniz gibi mi? ins değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slytech

quote:

araç 2004 model ve tam otomatik

dikkat etmemişim pardon..
  • quote:

Orijinalden alıntı: slytech

quote:

Öncelikle geçmiş olsun. Şanzımanınız pert. 2milyar civarına yaptırabilirsiniz.

şu an sıkıntısız gidiyorum bakalım dediğiniz gibi mi? ins değildir.

yok canım o kadarda degildir şu an aracın sıkıntısı yokmuş ufak bi arıza olabilir
    araç kaç km de?
  • Ankarada iseniz benim şanzımancının telini verebilirim. Erol Vitas adı.
  • araç daha 41000 de... usta çok sıkıntı olsaydı beni yönlendirirdi diye düşünüyorum. sabit bir arıza olsaydı yine yapardı.
    ustam arıza kaydını sildi. daha sonra yola çıktı önce "D" konumundayken vites geçişi olmadı daha sonra aracı öce "1" e sonra "2" ye daha sonra D3 e aldı manuel olarak araç daha sonra vites yükseltmeye başladı. tekrar yaparsa yine bu şekilde yap dedi.
  • istanbuldaysan bostancı ikiler hondaya göster
  • quote:

Ankarada iseniz benim şanzımancının telini verebilirim. Erol Vitas adı.

hocam bu konuda bilginiz varsa biraz anlatabilir misiniz? yani şanzımannın pert olması kanaatine neden vardınız. pert bir şanzıman yola devam ettiriri miydi? cevaplarınız benim için önemli.
  • Sevgili slytech benden sana tavsiye eğer imkanın varsa arabanı değişmeni öneriyorum. Servisler hava civa benim 90 model broadweyin otomatik vites kutusunun tamirine 5milyar küsür para istemişti renault servisi. Ankarada 650ytlye yaptırıp gelmiştim hemde içini komple sıfırladılar tüm parçalarını. Yetkili servis hem işden anlamıyor hemde afedersin sonuna kadar traşlıyor adamı. Benden sana tavsiye aracını değişmen yönünde.
  • quote:

Sevgili slytech benden sana tavsiye eğer imkanın varsa arabanı değişmeni öneriyorum. Servisler hava civa benim 90 model broadweyin otomatik vites kutusunun tamirine 5milyar küsür para istemişti renault servisi. Ankarada 650ytlye yaptırıp gelmiştim hemde içini komple sıfırladılar tüm parçalarını. Yetkili servis hem işden anlamıyor hemde afedersin sonuna kadar traşlıyor adamı. Benden sana tavsiye aracını değişmen yönünde.

hocam sanki felaket olmuş gibi bahsediyorsun, bende bu kanaate nasıl vardığını anlamaya çalışıyorum.
  • bence iyi bir servisde şansumanı yaptır araçının km si çok düşük daha
    bizimkisi 115 binde hiç sorun yok seninkininde daha fazla sorun cıkarıcagını sanmam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.