Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES DÖNEMİ BAŞLIYOR 01/01/2016

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Otomatik vitesli araçlarla eğitim alarak sınavı geçen sürücülerin sertifikalarında sadece "otomatik şanzımanlı araç kullanabileceği" belirtilecek. "Aday sürücülük" uygulaması yılbaşında başlayacak.
    Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğine göre, otomatik şanzımanlı araçlarla eğitim alıp sınavda başarılı olanların sertifikalarında sadece "otomatik şanzımanlı araç kullanabileceği" belirtilecek.

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle sürücü belgesi türü 8'den 17 sınıfa yükseltilmişti. Özel Motorlu Taşıt Yönetmeliği de buna göre düzenlendi. Yeni düzenlemeye göre, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bütün sürücüler 5 yıl içinde ehliyetlerini 180 ülkede kullanılan ehliyetlere dönüştürecek.

Dönüştürmeyenler ise yeniden kursa kayıt olmak zorunda kalacaklar. Ağır vasıta ehliyeti sahipleri 5 yılda bir, B sınıfı ehliyet sahipleri de 10 yılda bir sağlık raporu ve adli sicil sorgusu yapılarak ehliyetlerini değiştirecek.

Yıl başından itibaren "aday sürücülük" uygulamasına geçilecek.

Yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek. Otomatik vitesli araçlarla eğitim alıp sınavda başarılı olanların sertifikalarında ise sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabileceği belirtilecek.

• DSG'ye ayrı ehliyet versinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manuel kullanan otomatik de kullanabilecek mi

• Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

Manuel kullanan otomatik de kullanabilecek mi

Otomatik kullanmada ne varmış
  • şimdi arkadaslar ehliyeti olanlar bişey yaptırcakmi yoksa sadece yeni alanlarmi?
  • Bayanlar tutturur simdi ehliyet alacam diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01.01.2016'dan itibaren ehliyet alacaklar için geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

01.01.2016'dan itibaren ehliyet alacaklar için geçerli.

bizim bişey yapmamiza gerek yok yani degilmi?2000 de aldım.otomatik vitesli aracim var.
  • Hayır yok.

• haberlerde dinlemiştim mantıklı ve hatta geç bile kalınmış bir hareket
  • Ben şöyle bir haber okudum. 01.01.2016'dan itibaren ehliyeti olanlar da 5 yıl içerisinde yenilenmesi isteniyor. Yane eninda sonunda tüm ehliyetler değişecek.
  • Bana mantiksiz geliyor. Duz vites kullanamayan otomatik de kullanmasin bence. Gorursunuz kaza sayisi artacak.

• Acemi ehliyeti

• Hypnotica kullanıcısına yanıt
    kesinlikle
  • ben 7 yıl önce aldım şimdi alsaydım zor olurdu
  • güzel düşünmüşler bence, manuel yüzünden gereksiz yere sınavı geçemeyenlere kolaylık olmuş
  • manuel kullanamayan otomatik kullanirkende ani gelişen bi durumda ağır kalır bana göre. burası avrupa değil ciddi refleks ve çubukluk istiyor burdaki trafik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.