Şimdi Ara

Otomatik vitese LPG taktırayım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, 2004 model otomatik vites vw polo aracım var. senede yaptığım en fazla 8000-9000 km. malum otomatik vites olduğu için km de 35-40 kuruş arası yakıyor. araç 55.000 km de sizce lpg takmaya değer mi? taktırırsam motor ve performans açısından sorun yaşar mıyım? (araç 1.4) satarken avantaj mı? dezavantaj mı? konuyu birçok yönden ele almak istedim. aracımı en az 3-4 yıl kullanmak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim...

• antalyadaki bir arkadaşımın annesinde var sizin aracın aynısı model ve motor olarakta ayni.. 1.5 sene once tüp taktirdilar özellikle rampa yukarı cikarken(mesela korkuteli'ne cikarken) kesinlikle performans veremiyor.. düz yolda da cok keyif verdigini söyleyemeyeceğim.. hem fazla km yapmiyormussunuz, bence gerek yok..
  • 1-Satarken avantaj.

2-Lpg bedelinin tamamını değilse de bir kısmını satarken alıyorsunuz.

3- Neden daha az ödeyerek gezmeyesiniz ki?

Bence taktırın pişman olmazsınız
  • 3-4 sene kullanacaksanız kesinlikle taktırın.LPG montajı, ruhsata işletme, muayene vs. için yaptıgınız masrafı (pahalı kitler haric) "ortalama"12.000 km de amorti ediyorsunuz.Sizn için 1.5 yılda amorti olacak demektir.(Önceki aracım 100 km de ortalama 9.5 - 10 lt benzin yakıyordu sehir içi.Verdiğim hesaplama ve amorti süresi de ,bu aracıma ATIKER taktırmıştım, buna göre verilmiştir.)

Performans problemi noktasında ise tek sorun hatalı montaj ya da ayarda olur.Normalde sıkıntı cekmezsiniz.Aranıza daha ucuza binmiş olmanın verdiği rahatlık bile yeter bence.
  • LPG taktırırken de epey para harcanıyor(sisteme, kağıt işlerine, muayeneye vs)

Bu parayı benzin farkı olarak düşünüp benzinde binmeye devam etmek daha mantıklı, en azından uğraşmamış olursunuz. Çok yol yapmıyorsanız neden uğraşasınız, ben LPG kullanıyorum ve kesinlikle benzin gibi değil, ekonomisine bir şey diyemem ama benzinde binme imkanı olan LPG almasın bence.
  • Taktırın pişman olmazsınız. Performans kaybı olmaz ve satarken bence avantaj dır.
  • Devir DİZEL ve OTOMATİK ya da LPG ve OTOMATİK devri, sadece büyük araçlarda değil, küçük otomobillerde de dizel + otomatik veya LPG + otomatik talebi çok fazla.

Son 2 yılda yakın çevremde B sınıfı HB tipi benzinli ve otomatik araçların hepsine (HYUNDAI GETZ, CITROËN C3, RENAULT CLIO 1.2 BVR, FORD FUSION 1.6) araçlara LPG takıldı, araçları yoğun olarak bayanlar kullandı (okul, gezme, alışveriş vb.) ve satarken en fazla 3 gün geçti, hiçbirinden zarar da etmediler, LPG'si üzerinde gelen zaten öyle gitti, LPG'si olmayana LPG takıldı (BRC, LandiRenzo, Destro, vb.).

Kilometreye bakmaksızın LPG taktıranlardanım. Zaten LPG taktıktan ya da dizel aldıktan sonra kilometre de kendiliğiden artmaya başlıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pompadaki psikolojisi yeter. En kötü 2 yılda da kendini amorti eder. Bu süre zarfında benzin istasyonundaki psikolojik rahatlama da kâr kalır. Satarken de zaten 500-1000TL pahalıya gider kitin parası bir nebze çıkar.
  • aynı markanın golf 4 kasasına bizde taktırdık zamanı itibariyle 1.6 litre motorlu idi bu makina..

sonrası araç stop etmeler vs vs.

daha sonrası dikiş tutmadı ve sattık sizdeki durum ne olur bilemiyorum

pompa daki ferahlama hariç gerisi büyük eziyet büyükşehirde iseniz kapı kapı dolaşırsınız park yeri için malum avmler yasak

prosedürleride bir dünya yok o yok sızdırmazlık bilmem ne..

performans kısmına hiç girmiyorum yerlerde

yinede karar sizin tabiki.
  • VVV forumlarına bakın, araçla en uyumlu kit hangisi ise onu taktırın. Bazıları sorunlu olabiliyor, özellikle de yazılımları.
  • Yaptığınız kilometre az bu nedenle 3-5 kuruş kar edecem diye uğraşmayın . Karar sizin tabiki ama ben yerinizde olsam taktırmazdım .
  • benim baacanağımda var 2004 model otomatik 15.000bin civarında taktırdı suan 80.000 hiç bir sıkıntı yok tek dert 80 ve uzerinde bagırıp gitmemesi.suan 75 liraya 300 km yapıyor şehir dışı.
  • arkadaşlar otamatik 2002 1,4 motor arac lpgli 66binde 14 bine satılıyor nasıl lpg proplem çıkarırmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newzd -- 18 Şubat 2012; 2:00:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sihirbazzz

Herkese merhaba, 2004 model otomatik vites vw polo aracım var. senede yaptığım en fazla 8000-9000 km. malum otomatik vites olduğu için km de 35-40 kuruş arası yakıyor. araç 55.000 km de sizce lpg takmaya değer mi? taktırırsam motor ve performans açısından sorun yaşar mıyım? (araç 1.4) satarken avantaj mı? dezavantaj mı? konuyu birçok yönden ele almak istedim. aracımı en az 3-4 yıl kullanmak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim...

kilometren az bence taktırma,sürekli kullanıyorsan ozaman taktır şuan bence gereksiz,
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

aynı markanın golf 4 kasasına bizde taktırdık zamanı itibariyle 1.6 litre motorlu idi bu makina..

sonrası araç stop etmeler vs vs.

daha sonrası dikiş tutmadı ve sattık sizdeki durum ne olur bilemiyorum

pompa daki ferahlama hariç gerisi büyük eziyet büyükşehirde iseniz kapı kapı dolaşırsınız park yeri için malum avmler yasak

prosedürleride bir dünya yok o yok sızdırmazlık bilmem ne..

performans kısmına hiç girmiyorum yerlerde

yinede karar sizin tabiki.

kardeş avm ler yasak demişsin sızdırmazlık belgeli araçlar girebiliyor diye biliyorum kapalı garaja
  • Aslında benim durumum da aynı,2008 otomatik polo kullanıyorum.40 kuruş yakıyor.ayda 400-500km yapıyorum.yılda 6000-7000 km düşük bir rakam olduğu için lpg düşünmüyorum.Hem arabam çok sorunsuz,durduk yere kaşınmayayım
  • lpg'de olay markadan çok ustadadır.

montaj ve sonrasındaki ayar iyi bir usta tarafından yapılırsa sıkıntı olmaz.

ama şu da var zaten az yakan bi aracınız var çok da kullanmıyomuşsunuz. Siz bilirsiniz.
  • valla 2 seneye yakındır idare ediyorum ama km de 40 kuruş yakıyor ve bu durum çok canımı sıkıyor. brc tüp taktırmamak için kendimi zor tutuyorum, ama tabi kafamda bir sürü soru işareti var. lpg teknolojisi her geçen gün yeniliyor kendini nedir son durumlar konuyu bi hortlatayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sihirbazzz

valla 2 seneye yakındır idare ediyorum ama km de 40 kuruş yakıyor ve bu durum çok canımı sıkıyor. brc tüp taktırmamak için kendimi zor tutuyorum, ama tabi kafamda bir sürü soru işareti var. lpg teknolojisi her geçen gün yeniliyor kendini nedir son durumlar konuyu bi hortlatayım dedim.

Eğer yakıt canını sıkıyorsa taktıracaksın... Rahat rahat bineceksin... Kapının önünde yatan binmekten çekindiğin bir aracın sizin için ne anlamı var ? Şahsen benim için bir anlamı yok...

Millet 20 kuruşa gezerken siz 35 kuruşta geziyorsunuz... ık...
  • 2008 model 1.4 motor polo almayı düşünüyorum. kullanan arkadaşlar yakıt tüketimi ve lpg uyumu hakkında bilgi verir misiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.