Bir arkadaşım aynı marka ve model 2 araçtan otomatik vitesli olanının freninin düz vitesli olanının frenine göre daha hassas olduğu ve frene basmalarda diğerine oranla daha fazla tepki verdiğini,bu nedenle frene çok dikkatli ve yavaş basılması gerektiğini söyledi. Aklıma yatmadı bir de sizin görüşlerinizi almak istedim.
çok saçma, hiçbir fark yok...
düz vitese göre biraz daha duygusal oluyorlar
evet daha hassas bizim 1.6 clio vardi otomatik frene basınca cigerlerin cama yapısıyodu nerdeyse ama cok saglamdi frenleri hic biseye degismem...bi arkadastada aynı modelin duz vitesi vardı o kdr iyi degildi frenleri..
öyle bişey yok olsa olsa birinin fren hidroliyi diyerinden daha eksiktir o yüzden yeterli basıncı üretemiyordur yada fren merkezinde sorun vardır yada birinin lastikleri diyerinden daha iyidir ama fren sistemleri aynı aynı koşullarda aynı tepkileri vermeleri gerekir
ama eyer akıllı otomatik şanzımanalardan varsa araçta frene bastığında vites ufaltıp motor kompresyonu yapıyordur o olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
düz vitese göre biraz daha duygusal oluyorlar
otomatik olan araclar sürekli itme halinde oldugundan dolayi sana oyle bir his yaratmistir. baska bir farki yoktur...
bi fark yok ama fren balataları daha çabuk eskiyor
quote:
Orjinalden alıntı: pug407
+1 ewt 30.000 de 2 kez değişenler var
quote:
Orjinalden alıntı: reckLessdark
quote:
ben ilk 24000'de değiştirdim... ondan sonra her 10000 de bir değiştircem
Manuel kullanan birini otomatik arabaya koyarsanız sol ayağı debriyaja alışmış olduğundan oldukça sert basar frene. Sağ ayakla basarsa aynı hissi alır, daha hassas değil kesinlikle olay budur.
ya hassaslık bence otomatik viteste frene bastıgın zman vites kucuktuyor hem motor freni yapmıs oluyor bundan olabilir arkadasın dedigi gibi.....bizim clio da oyleydi frene basında vites kucultuyodu hıza baglı olarak...
quote:
Orjinalden alıntı: Hamza Ertüm
Manuel kullanan birini otomatik arabaya koyarsanız sol ayağı debriyaja alışmış olduğundan oldukça sert basar frene. Sağ ayakla basarsa aynı hissi alır, daha hassas değil kesinlikle olay budur.
+1 ilk defa kullananlarda çok oluo bende de öle olmuştu.sol ayağı atıcan en sola sadece sağ ayakla kullanıcan
Amcamın otomatik Bora'yı kullanmıştım bana çok sert geldi. Ama ön-arka disk tabii. Bizim Hyundai de sadece önler disk belki ondandır.
quote:
quote:
15 binde 4 tane gitti 30000 de bende 2.yi degistirrim
quote:
Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..
quote:
quote:
15 binde 4 tane gitti 30000 de bende 2.yi degistirrim
maşallah maşallah koleksiyon yaparsın artık 30000de
one yaw ben 30.000 den aşaği değistiren duymadim pek nasi biterki audinin balatasi 15000 de
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
one yaw ben 30.000 den aşaği değistiren duymadim pek nasi biterki audinin balatasi 15000 de
Ben degistirdim 15000 bakımında , 4 u de bitmiş.Ama benim sürüşümden dolayı bitmiştir. GORKEMKAZAN arkadasımız 22000 de 2 cift degistirmiş.