Şimdi Ara

Otomobilde işler tıkırında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla kimse ağlamasın pahalılık var ,ekonomi kötü diye,firmaların şu karlarına bakarmısınız!!!

http://ekonomi.milliyet.com.tr/otomobilde-isler-tikirinda/ekonomi/ekonomidetay/28.07.2011/1419931/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladioxx -- 28 Temmuz 2011; 17:21:03 >

• Rakiplerine oranla türkiyedeki kişi başına düşen gelirde düşük kalıyor,atlamamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladioxx -- 28 Temmuz 2011; 17:29:34 >
  • şaşılacak bir durum değil bu

zaten alım güçün yoksa ekmek bile lüks

tarih boyu her hizmet ürün herşey alım güçü olan insanlar için şekillenir

yani parası olanadır

türkiyede zengin bir ülke her acıdan

belirli bir kesimin ekonomik sıkıntı cekmesi ekonomik acıdan güçlü insanların tercihlerini ertelemesi veya iptal etmesimi demek mi?

hayır.

parası olan insan gider alır biner her şey öyle ev araba yat kıyafet tatil paketleri vs.vs. herşey

sonuçta her insan eşit türkiye de para kazanmakta kolay değişken bir ülke çünkü

kriz daima vardı ağlayanlar daima olacakta heryerde var onlardan. :)

aksine bu ara artar bu tür hizmet satışları dövizden ve altından korkunç gelir elde edildi

ve otomobil satışları diğer harcamaların yanında cerez kalıyor

• Kendi semtimde evlere bakıyorum hepsi çöp.. Önlerinde 30-40-50 binlik arabalar.. Bu araçlarla dolu olan mahallelerde rutubet kokuyor..
    Gösteriş budalasıyız.. Canımızın istediğine para buluyor, işimize gelmediğinde de para yok diye ağlaşıyoruz..
  • Kimse hesabını kitabını yapmadan bakkaldan ekmek alır gibi kredi alıyor. 3 kuruş geliri var iken 40.000-50.000TL'lik araç alıyorlar. Malesef bu araç sahiplerinin büyük bir bölümü kredi borçlarını ödeyemiyor ve araçları ellerinden alınıyor, kredi borcu ile cebelleşiyorlar.
  • İnsanlar şuanda anlık yaşıyor. Ben bunu biliyorum.. Nereye kadar... ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

İnsanlar şuanda anlık yaşıyor. Ben bunu biliyorum.. Nereye kadar... ??

Belli bir yaşa kadar çok da ileriyi düşünmeden yaşamak lazım bana kalırsa. Özellikle lise ve üniversite hayatında zorluk çekmiş birisi iyi bir maaş da alıyorsa biraz gezip tozmasında sakınca yok bana kalırsa. Tabi 30lu yaşlardan sonra ileriye yönelik birikimler yapmak gerekir. Altında maaşına göre iyi bir araç olanlar bile 3 kuruş para atınca kenara hemen aracını yenilemeyi düşünüyor.

Fazla gösteriş meraklılığı yüzünden aşırı borçlanma ile ileriki yaşlarda ellerinde avcunda hiçbirşey kalmamış insanlar var oluyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizde araba bir nevi sınıf göstergesi olarak algılandığı için gerekirse aç gezer,kredi falan öder,para yetmezse binmez evin önünde yatar vs zihniyeti hakim malesef ...
  • son model araba + son model telefon + çakma güneş gözlüğü = gösteriş budalalığı & apaçilik ruhu

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

son model araba + son model telefon + çakma güneş gözlüğü = gösteriş budalalığı & apaçilik ruhu

• bu tarz bir konu bi kaç gün öncede vardı, sunu diyebilirim, ev arkadaşım banka müfettişi ve diyorki; ''insanlar baya araba ev kredisi cekiyor bakıyoruz büyük bir coğunluğuda sorunsuz ödüyor, eskisi gibi kredilerin çok çok patladığı gibi değil'' ödeyebiliyorlar ki alıyorlar.
  • Zenginin malı züğürdün çenesini yorar derlerdi. Devir değişti teknoloji ilerledi artık parmaklarını yoruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 29 Temmuz 2011; 9:27:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Kimse hesabını kitabını yapmadan bakkaldan ekmek alır gibi kredi alıyor. 3 kuruş geliri var iken 40.000-50.000TL'lik araç alıyorlar. Malesef bu araç sahiplerinin büyük bir bölümü kredi borçlarını ödeyemiyor ve araçları ellerinden alınıyor, kredi borcu ile cebelleşiyorlar.

bu noktada hatalısın, tr de alınan kredilerin geri ödeme oranı oldukça yüksek. tabiki ödeyemeyenlerde var. ama genel olarak kredi verme açısından cazip bir pazarız. zaten hsbc,ing ve bir çok dünya devinin yatırımlarındada bu anlaşılıyor.
  • Kredilerin ödenmediği değilde, kredi kartı borcu ödenmediğine ilişkin haber okumuştum.
  • quote:

Kimse hesabını kitabını yapmadan bakkaldan ekmek alır gibi kredi alıyor. 3 kuruş geliri var iken 40.000-50.000TL'lik araç alıyorlar. Malesef bu araç sahiplerinin büyük bir bölümü kredi borçlarını ödeyemiyor ve araçları ellerinden alınıyor, kredi borcu ile cebelleşiyorlar.

Bu el konulan araçlar bankalar tarafından nasıl satılıyor acaba? Bu şekilde az da olsa ucuza araba almak mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

quote:

Bu el konulan araçlar bankalar tarafından nasıl satılıyor acaba? Bu şekilde az da olsa ucuza araba almak mümkün müdür?

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

quote:

roger that

• quote:

quote:

ihale yoluyla satılıyor

tanıdığım biri 2 yıl önce 2009 focus sedan 1.6 dizel sedanı 16.500 tl ye almıştı

ama aracılar oluyor onlarada 2-3.000 tl verdim diyordu yani

araç daha 18.000 km deydi yani

• Bursa güzelyalıdayım geçen pazar akşamüstü şöle bir yürüyim dedim sahil boyunda park etmiş 4 tane BMW 2011 model 520d gördüm tanesi 175 milyar dı en son , 45 milyara hyunndai accent satılıyor git sor araba yok ellerinde alıyom desen , bencede kimse boşuna ağlamasın
  • Milletçe ağlamayı severiz zaten fakiri de öyle zengini de ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.