Şimdi Ara

Otomobinizi Nasıl Yıkıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ufak bir ilde yaşıyorum. malum hal böyle olunca pek öyle yıkama firmaları felan yok istanbuldaki gibi. işin özü uzatmayan şunu sorucam, yeni 3-5 yıllık bir beyaz aracım var, bunu en pratik şekilde nasıl kendim yıkarım süngerle, yani marketten bez alıpta, şampuan mı almam gerekiyor biryerden oto için ? ve nasıl kullanıcam, kısaca özetlerseniz çok sevinirim. teşekkürler, iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 14 Mayıs 2016; 16:59:32 >

• Ufak yerdeysen illa boşa akan bir çeşme vardır.

Kova sünger araba şampuanı birde kurulama bezi yeter , hayat sana güzel.
  • Araç aşırı kirli değilse büyük kova su ile sünger yeterli. Tavandan başlayıp, camlar, kaporta, etekler, tampon ve lastiklerle bitiriyorum. Ben hep bu şekilde yapıyorum.
    Camlar ve iç plastik temizliğini yeni silikonlu camsille ve mikrofiber bezle yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Araç aşırı kirli değilse büyük kova su ile sünger yeterli. Tavandan başlayıp, camlar, kaporta, etekler, tampon ve lastiklerle bitiriyorum. Ben hep bu şekilde yapıyorum.
    Camlar ve iç plastik temizliğini yeni silikonlu camsille ve mikrofiber bezle yapın.

yıkadıktan sonra ne ile duruluyorsunuz ? nasıl ve nerden bir bez satın almam gerekiyor ?
  • Bez olarak bimde satılan 3 lü bezler iyi cam ve kaporta siliyor ama arabanın içine pek gitmez gibi.Ben sürmedim hiç.
    İç kısmı içinse mikrofiber bez yeterlidir,yumuşak bir bez işinizi görür.
    Birkaç yıkamadan sonra pratikleşirsiniz zaten.Benim için boş zamanımda arabayı yıkamak hobi haline geldi.
    Kolay gelsin.

• Sadece su ile yıkadığım için kurulama yapmıyorum ama çok belli su izleri varsa ufaktan siliyorum.
    Bezi bir çok markette bulabilirsiniz. Dış yapısı havluya benzer, kesinlikle tüy bırakmaz mikrofiber bezler.
    Dediğim silikonlu cam sili deneyin. Cam ve plastiğin üzerinde ufaktan kaygansı bi tabaka bırakıyor, sanki toz daha az tutunuyor gibi geldi.

• Haftasonları zamanınız varsa hem vakit geçiririm hem aracımı temizlerim derseniz benim yıkama stilimi anlatayım size fakat pek vaktim yok sadece temiz görünsün derseniz hortumla bir su tutun çamur olan yerleri elinizle bastırmadan yüzeysel olarak çıkartın sizin için en pratik yolu o olacaktır.Araç beyaz olduğu için durulamaya vakit ayıramasanız bile çok fazla bir su izi göstermez diye düşünüyorum.

Malzemeler
    Bimden alınacak 5li mikrofiber bez 8TL civarı
    Kipadan aldığım Turtle wax 750ml sampuan (brilliant shampoo yazıyor)
    Bimden aldığım mikrofiber sünger (bir ara gelmişti şuan bulamazsınız farklı bir yerden temin etmelisiniz)
    Fıs fıs spreyine doldurduğum araba camında kullandığımız cam silecek suyu
    2 adet kova

İlk önce aracı 1 tl ile basınçlı makinalarda kabasını alıyorum çevrenizde bu makinalardan bulamazsanız hortumdan su kullanarak kendi eliniz ile kabasınız hiç bastırmadan sadece yüzeyse olarak çıkarmak çok çamur olan yerlerde ilk önce hortumdan tazyikli su fışkırtarak çıkartmaya çalışıyoruz tazyiğin çıkartamayacağı duruma gelince elimizle hiç bastırmayacak şekilde biz çıkartıyoruz.2 kovaya suyu dolduruyoruz birini şampuanlı diğerini sadece su şeklinde kullanıcağız.Arabanın kabasını aldıktan sonra süngeri şampuanlı suya batırıp bir kısmını şampuanladıktan sonra temiz suya batırıp sonrasında tekrardan şampuanlı suya batırıp bu işlemi bütün kısımlara uyguluyorum duruladıktan sonra uç uca eklediğim bezleri tavandan aşağıya doğru gelerek duruluyorum bezi sürterek değil tavanın üstüne seriyorsunuz elinizle ufak ufak bastırıp kaldırıyorsunuz tekrardan farklı bir bölgeye serip ufak ufak bastırıyorsunuz suyu içine çeksin bu şekilde bütün her yeri kuruluyorum.Sonrasında fıs fısa doldurduğum cam suyu ile başka bir mikrofiber bez ile camları siliyorum sonuç amatör malzemeler ve amatör araç sahibine göre mükemmel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam benzinliklerdeki basınçlı yıkama otomatı olan yere çekin aracınızı. Önce boş su ile yıkayın sonra Meguiar's Ultimate Wash&Wax(İnternette ve Metro Marketlerde satılıyor. En iyi araç şampuanlarından biridir.)şampuandan bir kovanın içine dört kapak kadar koyup üzerine 3,5 lt su ilave edin onu yıkama eldiveni ile aracınızın her yerine sürün sonra yeniden aracınıza iyice su tutun, ondan sonra da kurulayın. Aracınız uzun süre temiz kalır.
  • araba yıkamak için müstakil ev birebir , bende carpex in oto sıvı sabunu var bide süngeri , hazırlıyorum kahvemi basıyorum sabunu kovaya daldırıyorum süngeri sonra kerkine kerkine yıkıyorum misss , her yıkama sonrası farlara turtle wax sürüyorum üfff gıcır, binmeye kıyamıyorum arabaya koltukların üstüne karton koyup öyle oturuyoruz
  • Bu konu uzar, güzelde bilgiler çıkar ortaya, elinize sağlık

• Benzinliklerde bedava yıkama yerleri oluyor ordaki sudan faydalan başta içindeki paspasları çıkar sirkele içinin tozu varsa al..Dışa gelince başta suyla her yerini güzel ıslat sonra bir kovada şampuanla köpüğünü hazırla , süngeri köpüğe daldır tavandan başla yıkamaya.Köpükleme işi bitikten sonra durula sonra kurulama bezi ile kurula su lekeleri kalmasın.Burdaki ince ayrıntı köpükledikten sonra köpüğün kurumamasına dikkat etmek o yüzden hızlı kuruyorsa araba yarısını köpükle yıka durula.Kurulamak içinde en az iki bezin olsun birini camlarda kullanırsın.Ben kurulamak için mikrofiber bez kullanıyorum marketlerde de satılıyor.
  • bir adet süpürge
    bir adet bulaşık deterjanı fairy olandan
    bir kova ve fırça
    son olarakta bahçe hortumu
  • petrolde basınçlı suyu tutup geçiyorum 93 model araba boya kalmamış zaten üzerinde ne gerek var köpüğe bilmemneye
  • Petrollerdeki 1 tl'lik köpüğün araca zararı var mıdır acaba? Önce tazyikli su, sonra köpük daha sonra tekrar tazyikli su yapıp ardından mikrofiber bezle kuruluyorum şahsen. Sünger felan kullanmıyorum, hiç kir kalmıyor

• Sanırım ilk defa araç aldın.Bim,101 veya Carrefour'dan yada 1 milyonculardan mikro fiber bez al.

1-)Aracı önce ıslat kirler yumuşasın.
    2-)Köpükle fırça kullanma.Fırça araç üzerinde küçük taş kum varsa çizebilir.
    3-)Temiz su ile durula
    4-)Fiber bezle kurula
  • Bizim evde iki araç var birisi beyaz diğer gri. Öncelikle şunu söyliyeyim ne kadar açık renk arabanız varsa o kadar avantaj kesinlikle. Beyaz arabalar kir göstermiyor ve doğal olarak diğerlerine oranla daha geç kirleniyor ve yıkayınca da yıkandığı daha belli oluyor. Sonrasında hep forumlarda okuyorum herkes pahalı pahalı şampuanlar bezler pedler falan alıyor ben bu tarz ürünlere bu kadar para veremem açıkçası. Şimdi gelelim ben nasıl temizliyorum. Babam bir yerden sünger bulmuş çok yumuşak ve normal süngerlerden çok daha büyük. Diğerlerine oranla temizlemesi çok daha kolay oluyor boyut büyük olunca aklınızda bulunsun bence sanayide koltuk falan kaplayanlara sorun onlarda artık kullanılmamış süngerler olur bakın hangisi yumuşaksa alın. Normal boyutlu süngerle bana kalırsa araba yıkanmıyor adamın canı çıkıyor valla. Önce benzinlikte beleş suyla arabanın üstüne su tutuyorum. Sonra kovaya su koyuyorum ve kovanın içine göz kararı şişe kapağı kadar bulaşık deterjanı yani meşhur marka Pril koyuyorum. Prilden daha mükemmel temizleyeceği olacağını zannetmiyorum çünkü bulaşık yıkarken bardaklardaki ve tenceredeki yağlı kirleri bile çıkaran mükemmel temizlik aracı. Ve hiçbir malzeme de bu ürün kalmıyor akıp gidiyor arabanıza falan yapışmaz. Neden mi kardeş ağzımıza sokuyoruz kullandığımız bardağı çatalı arabaya ne yapacak bu meret. Süngerle arabayı yıkıyorum sonra su tutuyorum. Daha sonra çekçek ile camlarıdaki suyu çekip hemen arkasından adını hatırlayamadığım suyu hemen tüy bırakmayan bez ile siliyorum. Birtek bu beze ciddi para vermiştim 20 liraydı. Bence en önemlisi bez. İşin sonunda kullanılıyor çünkü. Arabanın camlarının içini evde kullanılmayan atlet ile yapılmış bez ile siliyorum neden mi o da toz bırakmıyor iç camları suya karıştırdığım prilli suyu fıs fıs ile sıkıp siliyorum sonuç mükemmel. Arabanın her yerini pril ile temizliyorum son derece hijyenik kolay ve ekonomik kardeşim. Şu saçma markaların ürünlerine 30-40 lira vermeyin lütfen deneyin görün lütfen Arabanın camlarının içini dış temizliği tamamen bitirdikten sonra yapın ki kir camın içinde mi dışında mı tamamen emin olun. Sonra lastiklerin yanaklarını başka küçük süngerime arap sabunundan döküp siliyorum. Bu konuya da değineceğim yine saçma markalara lastik parlatıcılarına para vermeyin. Hem içeriği bilinmiyor hem de çok abartı olacak şekilde parlaklık veriyor ve toz çekiyor sonradan. Arap sabunu en iyisi. Ben araba yıkamayı çok severim o yüzden çok ekonomik olması benim için en önemlisi. Jantlarıda yine bir başka süngeriniz ile prilli su ile yıkayın sonuç yine mükemmel. Eğer başka zaman vaktiniz olursa ben aracımı senede bir falan sünger ile başta bahsettiğim gibi yıkayıp benzinlikten aldığım gaz yağı ile komple gazlarım. O temiz sandığınız arabadan gaz yağını sıkınca öyle bir kir akıyor ki. Yoldan sıçrayan ziftleri görüyorsunuz suyun kaydırıcı özelliğinide kazandırıyor arabaya. Jantları muhteşem parlatıyor ve ziftten arındırıyor. Tabi sonrasında tekrar pril ile yıkayın baştan arabanızı gaz yağı kokuyor zaten Son bir ek daha yapayım aracın içini boya fırçalarından alın elin ulaşamadığı yerleri fırça ile tozları çıkarın. Fırçanın etrafındaki metal yere elektrik bandı yapın arabanızı çizmesin.

• Arkadaşlar eğer aracınız da boya koruma, wax, cila varsa fairy gibi ürünler kullanmayın bir yıkamada söker.

Benim yıkamama gelirsek, çift kova yöntemi ile araca uygun şampuan ile yıkıyorum. Sizlere tavsiyem eğer aracı gerçekten çizmemek istiyorsanız yıkarken, ilk etapta ön yıkama yapın. Yıkama makinesinde foam lance yardımı ile ilk köpük atın ki ilk su atarsanız köpük kirlere pek etki göstermez. Sonrasında çift yıkama yöntemi ile yıkayın. Uzun tüylü eldivenlerle yıkarsanız daha iyi olur.

Bezler de oldukça önemli. Fırça kadar bez de aracı çizer. Bana sorarsanız 8 lira bim bezlerine vermektense aliexpress veya bazı Türk sitelerinde 30-40 lira civarında kaliteli bir bez alırsanız tek bez ile aracı durularsınız. Yıkama sonrası hızlı cila ( sonax bsd öneririm ) atarsanız hem parlaklık hem de koruma sağlamış olursunuz.

Ama ne olursa olsun araç için şampuan kullanın kesinlikle. Bulaşık deterjanı tavsiye etmem. PH değerinden dolayı. Herkese iyi forumlar dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba

öncelikle köpük sıkıyorum.Daha sonra fırça ile heryerini güzelce bastırarak köpiğü yayıyorum.Daha sonra TAzzikli su tabancası ile Köpükten ve pislikten arındıyorum. Jantın içinede tutuyorumki balata tozlarını çıkartıyorum. Daha sonra gölge biryere çekip Önce camları çek-çek çekip daha sonra temiz mikrofiber bez ile kuruluyorum. Daha sonra ise içerden Silme işlemine başlıyorum. camsl sıkıp ardından siliyorum. Daha sonra içerdeki tozları diğer bez ile temizliyorum. Topalmda 3 bez kullanıyorum.Çok canım isterse kapı aralarınıda o bezlerden biri ile en son siliyorum.
  • Benzinlikte köpük 2tl su 2 tl yerine gidiyoruz. Köpük+su yaptıktan sonra benzinliğin çeşmesinden su alıp aracı kurulayarak içini siliyoruz gayet güzel oluyor.

• Yakıt aldığım shellde köpük 1tl su 1 TL. Ayda bir defa bazen 2 ayda bir defa yikatirim.

6 ayda bir de sonaxa veriyorum iç dış 25 TL.

Denk geldikce paspaslati atarım tozunu alırım arabanın temiz kullanmaya özen gosteririm.

Fazlası bence zaman kaybi, gereksiz aşınma, israf ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.