Şimdi Ara

Özel hastanelerde çok para ödemeyin! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
148
Favori
36.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
467 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nukleikasit kullanıcısına yanıt
    Acilden giriş yaptığınızda ücret alamazlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • devlete gidelimde ölelim dimi...
  • rapstar_bg kullanıcısına yanıt
    hocam ben de supheye dustum bundan 3 4 ay once gitmistim o zaman almamislardi halbuki ayni hastane onyuzden sasirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beylikdüzü medicana ya annemi onkoloji bolumune 2 kere muayneye götürdüm 400x2= 800 tl muayne ucreti aldilar az önce faturalari istedim sitesinde sikayet bölümune yazdım bakalim fazla alinan ucreti iade edeceklermi

• quote:

Orijinalden alıntı: ENfER

Universite hastanelerinde de randevu almak icin en az 110TL muayene ucreti talep ediliyor. onun yerine ozele gitmek cok daha makul.

bunun yanisira tedavisi sureklilik arz eden kanser ve organ nakli hastalari için, şöyle bir yazi buldum belki isine yarayanlar olabilir...

sadece organ nakli yazıyor hocam kanser ile ilgili baska yazimi var acaba? annemde kanser hastasi bezmialem vakif unuversitesi hastahanesinden muayne kan tahlili ve kemoterapi dışında herşeye para veriyoruz (mr, bt, ultrason, pataloji vs.)

• teşekkürler hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

Beylikdüzü medicana ya annemi onkoloji bolumune 2 kere muayneye götürdüm 400x2= 800 tl muayne ucreti aldilar az önce faturalari istedim sitesinde sikayet bölümune yazdım bakalim fazla alinan ucreti iade edeceklermi
    az önce aradılar hasta haklarından veremiyoruz istediginiz yere şikayet edebilirsiniz diyorlar
    2019 yılında unuversite hastahanesi olmuşmuşlarda ben baska hastahaneye prof muaynesine gidersemde bunların aldıklarının 2 katı ücret verecekmşimde konustu konustu kapattım

şimdi arkadaslar elimde iki adet fatura var bunu nereye şikayet edicem
  • Regionella kullanıcısına yanıt
    hocam az önce pendik özel bölge hastanesine gittim ve hasta hakları kısmında ki bayanla görüşme yaptım 120 lira cocuk hastalıkları ve muayenesi için ayakta tedavi yöntemi olarak seçtiğimde total rakam 57 lira görünüyor fakat 120 lira alıyorsunuz bunun nedeni nedir diyorum hastane masraflarından dolayı bunu alıyoruz sizde bunu bilerek geliyorsunuz diyor biz doğumumuzu da burada yaptık ve defalarca kez muayeneye geldik gerekli yerlere gerekli bilgilendirmeyi yaptım 170'ten normal tutarın sgk'nın ödediğinin 2 katı olduğunu öğrendiğimi ve benim de bu tutarı ödemem gerektiğini düşündüğümü söyledim ve fazla alınan ücretlerin geri iade edilmesini talep ettigimi söyledim dilekçe yazmamı istediler başhekimliğe vereceklerini ve bunun en az 7 iş günü içerisinde olumlu ya da olumsuz olarak karşılık bulacağını söyledi ona göre de gerekli yerlere gereken şikayette bulunabilirsiniz dedi.

• by_MuKa kullanıcısına yanıt
    al0 170 ile görüşünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

Beylikdüzü medicana ya annemi onkoloji bolumune 2 kere muayneye götürdüm 400x2= 800 tl muayne ucreti aldilar az önce faturalari istedim sitesinde sikayet bölümune yazdım bakalim fazla alinan ucreti iade edeceklermi
    Şikayet edeceğiniz yerler. 1. SGK 2. İl Sağlık Müdürlüğü 3. Cimer 4. E-devlet tüketici hakem heyeti.

4 numara uçuk gelmiş olabilir ama bence denenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seri4lkiller

hocam az önce pendik özel bölge hastanesine gittim ve hasta hakları kısmında ki bayanla görüşme yaptım 120 lira cocuk hastalıkları ve muayenesi için ayakta tedavi yöntemi olarak seçtiğimde total rakam 57 lira görünüyor fakat 120 lira alıyorsunuz bunun nedeni nedir diyorum hastane masraflarından dolayı bunu alıyoruz sizde bunu bilerek geliyorsunuz diyor biz doğumumuzu da burada yaptık ve defalarca kez muayeneye geldik gerekli yerlere gerekli bilgilendirmeyi yaptım 170'ten normal tutarın sgk'nın ödediğinin 2 katı olduğunu öğrendiğimi ve benim de bu tutarı ödemem gerektiğini düşündüğümü söyledim ve fazla alınan ücretlerin geri iade edilmesini talep ettigimi söyledim dilekçe yazmamı istediler başhekimliğe vereceklerini ve bunun en az 7 iş günü içerisinde olumlu ya da olumsuz olarak karşılık bulacağını söyledi ona göre de gerekli yerlere gereken şikayette bulunabilirsiniz dedi.
    Olması gerekeni yapmışsınız, mecburen verecekler. Vermezlerse üstte yazdığım mercilere şikayet edebilirsin.

• 66 tl yerine 180 isteyen Medipol hastanesi ile ilgili Alo 170 ile görüştüm.Yapılacak uygulamalar ile ilgili epikriz raporu talep edebilirsiniz . Bu rapor üzerinden sgk tarafından inceleme yapılması talebinde bulunup istenilen ücretin yasal olup olmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regionella

Şikayet edeceğiniz yerler. 1. SGK 2. İl Sağlık Müdürlüğü 3. Cimer 4. E-devlet tüketici hakem heyeti.

4 numara uçuk gelmiş olabilir ama bence denenebilir.

Alıntıları Göster
    az önce 184 ile görüştüm kayıt olusturdu sonra 170i aramamı söyledi ancak annem yanımda olmadıgndan onlar kayıt acamadı sgk ya faturalar ile birlikte basvurmamın daha hızlı sonuc verecegini söyledi pazartesi sabahtan ilk isim faturalar ile birlikte ilçe sgk ya gidicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

devlete gidelimde ölelim dimi...
    Yanlış bilgi.
    Acil hasta olmak gerekir.
    Yeşil ve kırmızı alan bunlara bakın.
  • Geçen sene Nisan ayında ön çapraz bağ ameliyatı oldum. kontrol vs derken 4 kez muayene oldum. muayene ücreti olarak 350 tl ödedim her defasında. Şimdi ben ayrıntılı fatura talep etsem, şikayet etsem hastane ve doktor bu kez bana cephe almayacak mıdyı? benc eburda yapılması gereken aynı banka sistemi gibi herkesin bir kredi notu olacak devlette. hiçbir işleme özel hastanede para tahsil edilmeyecek. vatandaşın devlette bir kredisi olacak ordan borçlandıracak ve sarsmayacak şekilde aylık maaştan resmi olarak kesecek. isteyen de kredi kartı ekstrası gibi ödeyecek borcunu bence tam otokontrol bu şekilde olur. ben hastaneye en fazla burdaki çıkan ücreti ödeyeceğim desem işlem yapmazlar muayene de olamamam paşa paşa istedikleri ücretleri ödeyeceğim...

Özel hastanelerde çok para ödemeyin!

• çok önemli bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim..

Medical Park Gebze Hastanesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümünde muayene olduk. 170 TL muayene ücreti +15 TL katılım payı ile 185 TL ödedik.

Faturayı mail atmışlardı ve şöyle yazıyordu : Teşhis ve Tedavi Hizmet Bedeli 170 TL

Dün yine aynı yerde muayene olduk. Ücret yine aynı. Hasta hakları ile görüştüm benden fazla para alındığını söyledim.
    Bu sefer faturayı şu şekilde atmışlar :
    Teşhis ve Tedavi Hizmet Bedeli 90 TL
    Kurumca karşılanmayan sağlık hizmet bedeli 80 TL

Toplamda yine 170 TL yapıyor ama 2 fatura arasındaki farkı anlayamadım. Bir çakallıkmı var?
  • "Kurumca karşılanmayan sağlık hizmet bedeli 80 TL"

Bunun ayrıntısını isteyin. Size orda ne hizmeti verildi poliklinik muayenesi haricinde?
  • Regionella kullanıcısına yanıt
    hiç birşey.

geçenki muayeneden farklı hiç bir şey olmadı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osgour

hiç birşey.

geçenki muayeneden farklı hiç bir şey olmadı yani.
    O kısmın ayrıntısını isteyin, muayene harici işlem yaptırmadığınızı belirtin. Tekrardan düzenlesinler. Devamlı hastanenin müşterisi olduğunuzu, aksi taktirde SGK'ya gideceğinizi belirtin.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.