Şimdi Ara

Özel hastanelerde çok para ödemeyin! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
148
Favori
36.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
467 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkürler.. gelişme olursa yazarım, bilgilendirme amaçlı.faydamız olsun bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Hocam tesadüfe bak benim de 2 haftadır sağ kulağım çok tıkalı, ağrı yapacak dereceye geldi. Daha öncesinde buradaki evime çok yakın özel bir klinikte şansıma da yaşlı iyi bir KBB doktoruna denk gelmemle beraber iki kez vakumla temizletmşltim. Acayip rahatlamıştım dediğiniz gibi. Hem de 20-30 lira falandı. Sırasız, bir şeysiz rahatça yaptırıyordum.

Her neyse şimdi o klinik kapandı. El mecbur 2 haftadır devlet hastanelerinden KBB için randevu almaya çalışıyorum. Randevular hep dolu, sanki herkes KBBden sorun yaşıyormuşçasına özellikle de KBB bölümündeki randevular tıklım tıklım dolu. 3-4 hastaneye baktım.

Şimdi zar zor Cuma günü için randevu bulabildim. İnşallah yaşadıklarınız başıma gelmez. Bende yağ egzeması var kulağım bu yüzden çok pislenir ve tıkanır temizletmem şart. 1-2 özel hastane de 70 lira muayene + temizletme ücreti falan dedi. Oha yani.

Alıntıları Göster
    2-3 gün önce üstteki mesajı yazmıştım.

Az önce geldim doktordaki randevumdan. Allah bildiği gibi yapsın böyle sistemi de böyle ilgisiz doktorları da... Asistanın birine denk geldim kulağıma baktı "kir var" deyip yolladı. 1 tane damla verdi bunu kullan "2 hafta sonra" (?) gel temizleriz dedi.

Abi şaka mı bunlar anlamıyorum zaten 2 haftadır ağrıo çekiyorum altı üstü vakumlayacaksın çok mu zor?! Özeldeki adam bunu yapıyorsa sen niye yapamıyorsun?

Merak eden varsa verdiği damla (SGK ödemiyormuş cebimden çıktı parası): "QULAX - Cilt Temizleme Solüsyonu"

• Bende Medical Park'ı Cimer'e şikayet ettim. Kurumca karşılanmayan tutar neymiş bende merak ettim. Gelişmeleri paylaşırız.
  • SGK'nin sitesindeki fiyatlar güncel midir? Gittiğim hastanede fiyatlar Mart başında arttı dediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parasını geri alabilen oldu mu? En son yeditepe hastanesine 480 muayene ücreti verdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben paramı geri aldım. 120₺ ödemiştim. 54 ₺ almaları lazımmış. Taaa aralıkta gitmiştik. Fatura istedim vermediler. Bende kuruma dilekçe yazdım. Dilekçenin fotokopisini çekip görevliye teslim aldığına dair imza attırdım. Akşam üstü arayıp paranızı gelip alın dediler. 66₺ iademi aldım.
    Başka bir hastanedende istedim. Ama oraya çokça gittiğim için geriye dönük 5 yıl boyunca yapılan tedavi faturalarını istedim. Dilekçeye cevap dahi yazmayız dediler. Faturalar da arşivde olduğundan vermeyeceğiz denildi.
    Bu durumda ne yapılacağını araştırdım. Vergi dairesine gidip matbu bi dilekçe dolduruyorsunuz. Onlar inceleme yapıp faturanın fotokopisini alıyor. Ordan faturayı alabiliyorsunuz. Ama bu inceleme 3 aydan fazla sürebilir. Faturayı alınca sgk il müdürlüğüne gideceksiniz. İncelenmesini talep edeceksiniz. Bu talep sırasında da fatura tarihlerini özellikle belirtin ki alacağınızı hakkıyla alın. Zira 2019 da 54₺ fark ücreti alan bir hastane, muhtemelen geçmiş yıllarda daha az fark ücreti almalıydı. (Tefe/tüfe mevzuları) sonra sgk gerekliişlemi yapar, sizde paranızı alırsınız.
    Pes etmeyin. Uzun iş demeyin. Hakkınızı arayın. Devlet bu konuda gördüğüm kadarıyla yanımızda.

• özel hastaneler bir de şöyle buyuk bir hata yapıyorlar.bir ameliyat olma durumunda ,ameliyatı yapacak doktorla ameliyat ücreti için pazarlık yapıyorsun.doktorun böyle bir yetkisi olamaz.bir ameliyat ücretini doktor yerine hastane yönetimi veya yetki verdiği kişiler yapmalı.doktor hangi sıfatla ameliyat pazarlığı yapıyor.neticede ameliyatı yapacak doktor o hastanede ücretli olarak çalışıyor.
    bu hususu yetkili merciiler incelemeli..
  • İade süreci ile ilgili yaşadıklarımı burada yazdım.

Merak edenler inceleyebilir.

https://forum.donanimhaber.com/ozel-hastanelere-odenen-fazla-ucreti-geri-alma--137479136

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaky -- 13 Mart 2019; 13:37:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaky

İade süreci ile ilgili yaşadıklarımı burada yazdım.

Merak edenler inceleyebilir.

https://forum.donanimhaber.com/ozel-hastanelere-odenen-fazla-ucreti-geri-alma--137479136
    Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Hocam merhaba. Çok merak ettim bir adı falan var mı bu çözeltinin? Bana da lazım olabilir böyle bir şey.

Alıntıları Göster
    Kulak zarınızda delik vs olabilir, mutlaka kulak burun boğaz doktoruna danışınız. Göz ve kulaklar her organ gibi çok önemli organlardır.

Özel hastanelerde çok para ödemeyin!

• Geri alabilenler nasıl yaptıklarını anlatabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BigMuffin

Geri alabilenler nasıl yaptıklarını anlatabilir mi?
  • Hocam mrb

Kalp damar cerrahisi için özel hastaneye geldik

Sadece muayene için 115tl aldılar

Normal mi bu ücret? Sizin verdiğiniz sitede katılım payı alınmamalıdır diyor da

• Kayseri Acıbadem Hastanesi-Dermatoloji bölümünde randevu almak için aradığımda benden 200TL muayane ücreti istediler ama gelin görün ki sgk'nin sitesinde 54TL+15 Muayane katılım payıyla 69TL oluyor şimdi muayane olup 200TL'yi ödeyip sgk'ya şikayet mi etmeliyim yoksa ücretten önce açıklama yapıp yazan fiyatımı ödemeliyim ?
    Özel hastanelerde çok para ödemeyin!Özel hastanelerde çok para ödemeyin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 24 Haziran 2019; 19:31:40 >

• rapstar_bg kullanıcısına yanıt
    Merhaba geçmiş olsun. Tavsiye edeceğiniz bir fizyoterapist var mıdır?

• milliacar M kullanıcısına yanıt
    maalesef yok. işini doğru düzgün yapan doktorları tenzih ederim fakat özel hastaneler gerçekten hastayı müşteri olarak görüyor, hiç birisine güvenim kalmadı ve doktorlara da bu yönde baskı yapıyorlar zannediyorum çünkü her hastaya zart diye film/tomografi çekilmez veya 2 gün öncesinin filmi tahlili varsa aynı tahlilin yenisi istenmez durumda bir değişiklik yoksa ama istiyorlar. efendim sen radyasyon yemişsin kanser olmuşsun kimsenin umurunda değil. sen radyasyon yiyip yine dönüp geleceğin yer hastane olacağı için kısır bir döngü içine girmiş oluyorsun.
  • rapstar_bg kullanıcısına yanıt
    Peki biz yine de umudumuzu yitirmeyelim aramaya devam edelim

• bu nasıl iş. kendi kontrol etmiyor ( bilgisayar çağında, geçmiş dönemdeki inanılmaz israf ve soygunun bitmesinin sebebi olan bilgisayar)

yetkili kurumlar kontrol etmiyor
    vatandaş parasının peşine düşmüş
  • Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz günlerde özel hastaneye gitmek durumunda kaldım. Aslında acil bir durumdu ancak serviste işlem yapıldı.

Aldığım fatura ve epikrizi de paylaşıyorum. Göreceğiniz üzere, 250.00 TL ücret ödemesi yaptım. Her işlem ve malzeme küsuratlı ama ne hikmetse benden alınan tutar düz miktar, tam 250. Sıvı transfüzyonu ve gündüz yatak ücreti adı altında yüksek bedel alınmış.

Yapılan işlemi şöyle tarifleyebilirim; özel muayenehanesine gittiğimiz doktorun bu hastane ile irtibatı var. Hastanede 5. kata çıkın orada adımı verin beni arasınlar, ben alınacak ilacı tarif ederim dedi. Bu şekilde yaptık. Serum fizyolojik (izotonik sodyüm klorür) ve ağrı kesici ampül damar yolundan verildi. 1 saat sonra serum bitti ve hastaneden ayrıldık. Hastanede herhangi bir doktor tarafından muayene de olmadı. Tüm ilaç ve medikal malzemeler 15,57 TL yapıyor.

Aldığım bu fatura SGK'ya başvuru için yeterli olur mu? Bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yorumlayabilir mi? Zira bu hastaneye yakın zamanda tekrar işimiz düşebilir ve yasaklılar listesine alınabiliriz diye 1 yıl sonra şikayette bulunmayı düşünüyorum. SGK güvencem olduğu halde acaba SGK kapsamına alınmadı mı? Elimdeki bu kağıtlar işimi görür mü, yardımcı olursanız sevinirim.

Özel hastanelerde çok para ödemeyin!.
    Özel hastanelerde çok para ödemeyin!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizimoglan -- 6 Nisan 2020; 10:19:32 >

• Şimdi devlet hastanelerinde ilgilenmiyorlar demişler; ama suç doktorun değil ki. Sorun Türk insanının birbirine tolerans göstermemesinden kaynaklı. Sen bir hastayla yarım saat ilgilenirsen sıradakiler ne yapıyor bu doktor yarım saattir derler adama, bilmem anlatabildim mi?

Ama özel hastaneler paralı olduğu için uzun kuyruklar oluşmuyor, ayrıca randevu ile çalışılıyor. Aralarındaki fark bu.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.