Şimdi Ara

ÖZEL ÜNİVERSİTEDE BIRAKIYORLAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler merhaba öncelikle bu sene özel bir üniversiteye başladım izmirde. Fakat benim korktuğum bir nokta var özel üniversitelerde öyle daha fazla para almak için derslerden falan bırakıyorlarmı yoksa aynı devlet gibi mi çalışırsan geçersin hesabı mı ? Çünkü her bir ders kalmasından yaklaşık 1.500 bin lira para ödicem hatta belki daha fazla onu tam bernde bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çalışırsan geçersin.
  • Kalma var. Çaliş o yuzden.

• Hocam benim arkadaşım 50 burslu ing ogrt. okuyor . İngilizcesi iyidir. Hazırlıkta geçerim dediğim sınavdan kaldım diyor . Yıllık 12 bine geliyormus .İtiraz edeceğim diyor .Bilinçli yaptıklarını düşünüyor .

• Çalışırsan geçer sözü kısmen geçerlidir, hocanın insafına bakar. 4 kişi aynı kaynaktan aynı şeyleri çalışıp hemen hemen aynı şeyleri yazmamıza rağmen hatta ben biraz daha detay vermiş olmama rağmen 2'miz geçti ben dahil 2'miz kaldı. Sistem özelde de aynıdır muhtemelen.
  • Param olmadıyı için hiç özel okula gitmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

Hocam benim arkadaşım 50 burslu ing ogrt. okuyor . İngilizcesi iyidir. Hazırlıkta geçerim dediğim sınavdan kaldım diyor . Yıllık 12 bine geliyormus .İtiraz edeceğim diyor .Bilinçli yaptıklarını düşünüyor .

Muhtemelen ingilizcesi sandığı kadar iyi değildir.
  • Devlete nazaran ozellikle para icin birakma gibi bir sey soz konusu degil.Hoca gecirmek istemez birakir egoist olur vs onun yuzunden kalabilirsin o da her universitede var zaten.Yaz okuluna millet para verip gelsin diye adam birakan devlet universiteleri de var ozelle alakasi yok bu durumun.

• ortalama bi öğrenciysen kalırsın . ben sürekli yaz okuluna kalıyodum en son sene tekrarına kaldım onda da okulumu kapadılar ders başına 1500 dediğin olay yaz okullarında geçerli kredi başına para ödersin yaşarda veya ekonomide olduğunu varsayarsak kredi başı 400 falan 3 kredi dersten kalırsan 1200 ödersin ama ana dersler zor olanlar yani genelde 4-5 kredi oluyor genelde de ana derslerden kalınıyor. ortalaman 2yi tutmazsada sene tekrarı oluyosun şahsen benim hala 1.50lerde bekliyorum yeni okuluma geçsemde nasıl kalmasam diye karalar bağladım sakın salma dersleri sonra benim gibi çilekeşe bağlarsın .. bir dost ..
  • Çalışmadan geçmek zor . Keyfiyen bırakmazlar ama sen gecemeyip kalabilirsin

• Lüzumsuz detay vermeme gerek yok ama sağlam vakıf ünv deneyimi olan biri olarak söylüyorum; orayı bir dükkan olarak düşün. senin verdiğin paralarla herşey dönüyor. devlet ünvdeki yıllık harçlardan tamamen farklı bir olay malum.
    o yüzden hem hazırlıklarda, hem de lisans kısmında adam bırakarak ekstra para kazanma derdinde oluyorlar. özellikle hazırlıklarda kazandıkları para çok değerli onlar için.
    sadece çok fazla çalışan veya para derdi olmayanlar "rahatlıkla" geçer vakıf ünvsinde sınıfları.
  • özelden mezun oldum,otellerde garson olarak çalıştım, sürekli ders çalışmassan geçemessin. Adı üstünde özel okul ticaret dönüyor işin içinde.
  • bırakmak ne kelime içinden geçiyolar dikkat et

• Yaşarsa geçmiş olsun ekonomiyse bir nebze daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redlife35 -- 23 Eylül 2016; 7:39:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakif öğrencisi olarak soyluyorum calismazsan gecemezsin.

Daha o yuzden birakilan gormedim ama sadece vize finale gelip bunu bahane olarak kullanan cok adam gordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turboducato

Param olmadıyı için hiç özel okula gitmedim.

Burslu da gidiliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.