Şimdi Ara

P4 3.0 HT CPU'ma yeni fan aldım yine 75 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartım P4P800S-X, kasam ASUS 2002 de aldım PC mi, işlemcim intel p4 3.0 HT (hani çift işlemci görüyo ya bilgisayar) eski fanım intel markaydı 5200 rpm falandı. 65 derece oluyodu işlemci ama çook ses yapıyodu. açıp temizliyem dedim, gerçi tozunu falan almıştım, eletrik süpürgesiyle, tertemiz etmiştim. takarken bi parçasını kırdım fan ayaklarından birinin. taktım, bi müddet çalıştı, durdu. apartopar bilgsayarcıya gittim, samuray marka (dandik bişey ama başka 478 pin yokmuş ellerinde bu da max 2600 rpm) bilgisayarcı kendi taktı, termal macunu falan sürdü taktı. 75 derece hatta bi ara 82 ye çıktı. sonra ben evde tekrar söktüm (bu kolaydı :) ) termal macunu güzelce yaydım bi karton parçasıyla hem fana hem cpu ya, taktım. 69 oldu sonra yine fırladı, şimdi de 83 derece gösteriyor. sorunun ne olduğu hakkında bilginiz var mı? bi arkadaşa sordum, İşlemci bozulmuş olabilir, su soğutma da taksan sonuçta bozuk, yine ısınır dedi. ben müzik de çalışıyorum bilgisayarda, sessiz olması gerek. 70 YTL civarı verip su soğutma işine mi gireyim yoksa yeni bi işlemci mi alayım? yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler...

• Arkadasin atmis biraz
    Aldigin fanin muhtemelen stok fandan farki yok. O yuzden de sesli ve performanssiz..
    » Scythe Infinity (Mugen)CPU Cooler SCINF-1000 + MX2 Termal Macun
     P4 3.0 HT CPU'ma yeni fan aldım yine 75 derece

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0265
    80lira verip bu tarz bir sogutucu almani tavsiye ederim
    Cunku 70liraya sivi sogutma alamazsin.
    Toplasan Mugenden daha performanssiz olur..

• quote:

Orjinalden alıntı: DarkWillBeDarken

anakartım P4P800S-X, kasam ASUS 2002 de aldım PC mi, işlemcim intel p4 3.0 HT (hani çift işlemci görüyo ya bilgisayar) eski fanım intel markaydı 5200 rpm falandı. 65 derece oluyodu işlemci ama çook ses yapıyodu. açıp temizliyem dedim, gerçi tozunu falan almıştım, eletrik süpürgesiyle, tertemiz etmiştim. takarken bi parçasını kırdım fan ayaklarından birinin. taktım, bi müddet çalıştı, durdu. apartopar bilgsayarcıya gittim, samuray marka (dandik bişey ama başka 478 pin yokmuş ellerinde bu da max 2600 rpm) bilgisayarcı kendi taktı, termal macunu falan sürdü taktı. 75 derece hatta bi ara 82 ye çıktı. sonra ben evde tekrar söktüm (bu kolaydı :) ) termal macunu güzelce yaydım bi karton parçasıyla hem fana hem cpu ya, taktım. 69 oldu sonra yine fırladı, şimdi de 83 derece gösteriyor. sorunun ne olduğu hakkında bilginiz var mı? bi arkadaşa sordum, İşlemci bozulmuş olabilir, su soğutma da taksan sonuçta bozuk, yine ısınır dedi. ben müzik de çalışıyorum bilgisayarda, sessiz olması gerek. 70 YTL civarı verip su soğutma işine mi gireyim yoksa yeni bi işlemci mi alayım? yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler...

Ben 3 hafta önce Scythe Ninja Plus Rev.B aldım. ( firebal'dan )
    İşlemci boştayken bu sıcaklarda bile 39 dereceye düşüyor.Yükte ise 55-56'yı geçmiyor.
    Ses ile sorunun varsa , kesinlikle 12cm'lik fanlı soğutucu çözümlerini dene , sonuç güzel oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 5 Temmuz 2008; 23:57:03 >

• Senin ilacın = İyi bir fan + İyi bir macun
  • su soğutma sistemlerine kafamı takmış durumdayım ama bakalım. aslında dediğiniz gibi sağlam bir fan ve termal macunla bu iş olacaksa, o yola da başvurabilirim. kasamın kapağı açık, sorun da değil açık olması ve dediğim gibi müzik çalışıyorum, ses istemiyorum. eğer gerçekten 12 lik fan yetecekse, kasa fanını iptal edebilirim. sirkülasyon olabilir düşüncesiyle kasa açık olmasına rağmen fişini takmıştım. ama yok, sessiz olmayacaksa, su soğutma denerim.

sağolun arkadaşlar...
  • Kasada alış ve egsoz fanları varsa eğer , sirkulasyon olması için kasanın kapaklarını kapatmalısınız.
  • Boşu boşuna fanlar için paranı boşa harcama P4ler oldukça ısınan işlemcilerdir 100 dereceye kadar hiçbirşey olmaz paranı yeni alacağın işlemci v.s şeyler için sakla sıcaklıklarıda kafana pek takma bu yaz sıcaklarında :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: B-veritas

Boşu boşuna fanlar için paranı boşa harcama P4ler oldukça ısınan işlemcilerdir 100 dereceye kadar hiçbirşey olmaz paranı yeni alacağın işlemci v.s şeyler için sakla sıcaklıklarıda kafana pek takma bu yaz sıcaklarında :)

bilgisayarım kaç defa kilitlendi yeni fanımla. 85 derece gördüm sonra kitlendi zaten. kapattım. kasayı açtım bi daha, eski fanı çıkardım, soğutucu bakır kısmıyla beraber. (eski fanım 5200 RPM di bu fanım ise 3600 RPM. kaldıramadığı belli) yeni bakır kısma eski fanı takam dedim, olmadı. uyuşmadı yerler, delikler vs. yeni fanın klipsi değişikti. bi deniyim dedim, eski fanı bakır soğutucusuyla beraber işlemci üzerine yerleştirdim. yeni kutudan çıkan termal macun da vardı, onu da zar gibi sürdüm, yerleştirdim. velhasıl eski klipsiyle yerine oturdu. oynamıyo yani ama şimdi yine bir ses var... uçak motoru sanki ya... arkadaşların dediği gibi galiba fan motoru arkasındaki etiketi söküp yağ damlatıcam, hem kasa fanına hem işlemci.

Ankara' ya gidicem yakın zamanda. belki şu yeni kelebek şeklinde soğutucu alırım, ya da kendim su soğutma yapıcam. ama dediğiniz gibi gerçekten P4 ler çok ısınıyosa, yapıcak bişi yok... müzik de çalışıyorum, ses olmaması lazım ama bakalım işte... Allah büyüktür...

• Aynı işlemciden kullanıyorum, (P4 3.0 HT 1mb 800mhz prescott) stock fanın sesinden bıkıp dün gittim yeni bir soğutucu aldım..

Coolermaster marka, fiyatı 17YTL. Şu an, şu sıcakta masaüstü 38derece, akşam 30'u gördüğüm de oldu.. Samurai de satmaya kalkanlar oldu tabi, ama markadan şaşmayacaksın asla..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.