Şimdi Ara

Panasonic stw60 plazma veya sony w905 led (w905 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Panasonic 50"STW60 veya sony 46W905

Biliyorum kulvar farklı ama, bu tv' ler arasında kaldım. Hakikaten tv almak ne zor işmiş arkadaş, kafayı tv ile bozduk..

Kullanım amacım tabi ki öncelikle standart ev kullanıcısı olarak hd Dsmart ile tv izlemek. Sonrası çokca sevdiğim film arşivimi harici HDD ile tv ye bağlayarak mkv ve 3D filmler izlemek ve vakit kaldıkça pc bağlantım sayesinde oyun oynamak .

Kararımı panasonic ile sabitlemiş iken, hayır plazma led kadar canlı göstermez diyen arkadaşlar o meşhur ikilemi yine başlattı.. 50" olması ve sd ve hd yayınlardaki kalitesi benim için artı yönleri ama söylenen o ki görüntüsündeki mat görünüm ve
    zaman zaman oynadığım oyunlar nedeni ile performans eksikliği ile karşılaşabileceğim endişesi Panasonic plazmaya bakışımı zedeledi.

Sony W905 ise gerçekten güzel, ama 55" olanı çok pahalı ve bir de o kadar para verip de standart ev kullanıcısı olarak ailece izlenen standart uydu yayınlarında piksel görüntüler ile karşılaşma endişesi işi soğutmakta. 46" düşünsem o da çok fark
    yaratmayacak gibi... Tamam oyun ve sair ek kullanımlara tam cevap verecek bir tv fakat bu seferde ekran küçüklüğü bana acaba dedirtmekte.

Sizce hangisi... aslında bir çok yorumu okudum ve bir çok görüş sordum ve öneri aldım. (Teşekkür bir borç) Ama bu başlık benim için bir son, artık gidip birini alacağım.. Sonuçta stw60 da karar kılmışken aldığım bir cevap da Samsung f8000 ile daha iyi bir
    görüntü kalitesi alırsın yanıtı yine kafamı karıştırdı..

Şimdi soruyorum; özellikle pana kullanıcıları gerçekten bu plazmada ledlere göre mat bir görüntü var mı? ... görüntü kalitesi birinci tercihim diyorsam hangisini tercih etmeliyim. 50" büyüklükten vazgeçip, sony w905 i mi tercih etmeliyim yoksa büyük
    ekran deyip Panasonic mi almalıyım. Odam 20m2 bir oturma odası bu yüzden 55" büyük gibi. Tvleri görme test etme şansım yaşadığım yer koşullarında mümkün değil, hiç birini canlı kullanım alanında görmedim... Samsung F8500 plazma bekliyordum
    o da aradığım büyüklükte Türkiye' ye gelmeyecekmiş...

Bazen, hepsini boşver git Vestel 9060 al, oled tvler ucuzlayana kadar onunla idare et diyorum kendime, ama DTS ve sair sorunlar kafamı yine karıştırıyor...

Siz değerli kullanıcılar siz ne dersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myehram -- 20 Kasım 2013; 23:46:59 >

• Hocam siz zaten herşeyi söylenişsiniz:) oyun girince işin içine sony bu konuda bir numaradır:)
    Ama ben sd yayını daha fazla izlicem dersen panasonic alın:) W905 mi F8000 mi derseniz bence 905 hem lag olayı daha az hemde görüntü kalitesi(bence cok daha iyi) F8000 bana cok parlak gelip gözlerimi ağrıtıyor
    Vestel işin içine girince değişir şu bir oledlerin ucuzlaması epey zaman alacak 4 yıl en az o yüzden vestel alınabilir fakat vestelin lag değerlerini bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

Hocam siz zaten herşeyi söylenişsiniz:) oyun girince işin içine sony bu konuda bir numaradır:)
    Ama ben sd yayını daha fazla izlicem dersen panasonic alın:) W905 mi F8000 mi derseniz bence 905 hem lag olayı daha az hemde görüntü kalitesi(bence cok daha iyi) F8000 bana cok parlak gelip gözlerimi ağrıtıyor
    Vestel işin içine girince değişir şu bir oledlerin ucuzlaması epey zaman alacak 4 yıl en az o yüzden vestel alınabilir fakat vestelin lag değerlerini bilmiyorum

:))
    Anladığım hepsi iyi.. aslında en iyisi hepsini almak ..., birleştirmek ve voltranı oluşturmak... markası da son ves pa..:))
    kafa karışıklığı saçmalamaları getiriyor.. maruz görün lütfen..
  • Pana plazmaya mat denmesinin sebebi bence bir çok led tv.nin aşırı yapay parlak olması. Bana kalırsa plazmanın daha doğal görüntüleri var. Bu tamamen tercih meselesi. Plazmalarda tepkime süresi çok çok düşük olduğu için oyun performansının iyi olması gerekiyor diye düşünüyorum (deneme şansım olmadı). Birde aşırı hassas ve her şeyi dert eden birisi değilseniz bu tv.lerin hepsi sizi mutlu edecektir fazla kurcalamaya gerek yok. Hangisinin uygun bir kampanyasını bulursanız alın gitsin derim. Şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz76

Pana plazmaya mat denmesinin sebebi bence bir çok led tv.nin aşırı yapay parlak olması. Bana kalırsa plazmanın daha doğal görüntüleri var. Bu tamamen tercih meselesi. Plazmalarda tepkime süresi çok çok düşük olduğu için oyun performansının iyi olması gerekiyor diye düşünüyorum (deneme şansım olmadı). Birde aşırı hassas ve her şeyi dert eden birisi değilseniz bu tv.lerin hepsi sizi mutlu edecektir fazla kurcalamaya gerek yok. Hangisinin uygun bir kampanyasını bulursanız alın gitsin derim. Şimdiden hayırlı olsun.
    Bu ikilemi daha önce yaşamış biri olarak plazmayı tercih ettim. Yine olsa yine plazma alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Bu ikilemi daha önce yaşamış biri olarak plazmayı tercih ettim. Yine olsa yine plazma alırım.

Alıntıları Göster
    Aynı ikilemi ben de yaşamaktayım, yaklaşık aynı fiyata (3.500 TL) 40'' SONY W905 ile 50'' Panasonic STW60 arasındayım. Doğal görüntüsü ve boyutu yüzünden Pana biraz daha ağır basıyor. Tek takıldığım konu W905 SONY'nin üst segmenti, amiral gemisi iken STW60'nın Panasonic'in orta segment plazmasıyla karşılaştırılması. Bu durumda STW60 W905'e eşdeğerse VT ve ZT'i hayal etmek zor. Fiyatlar göz ardı edilerek görüntü kalitesine bakılarak bunlara eşdeğer bir LED yok herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Boleros

Aynı ikilemi ben de yaşamaktayım, yaklaşık aynı fiyata (3.500 TL) 40'' SONY W905 ile 50'' Panasonic STW60 arasındayım. Doğal görüntüsü ve boyutu yüzünden Pana biraz daha ağır basıyor. Tek takıldığım konu W905 SONY'nin üst segmenti, amiral gemisi iken STW60'nın Panasonic'in orta segment plazmasıyla karşılaştırılması. Bu durumda STW60 W905'e eşdeğerse VT ve ZT'i hayal etmek zor. Fiyatlar göz ardı edilerek görüntü kalitesine bakılarak bunlara eşdeğer bir LED yok herhalde.

açıkçası şu an aynı ikilemi bende yaşamaktayım , stw60 biraz daha ağır basıyor ...2-3 gün içinde karar vereceğim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: applev

quote:

açıkçası şu an aynı ikilemi bende yaşamaktayım , stw60 biraz daha ağır basıyor ...2-3 gün içinde karar vereceğim ...

Alıntıları Göster
    Ben W905 tercih ettim. Aradaki fiyat farkına değer mi açıkçası bilmiyorum. Ama tv den memnunum ve ayrıntılı izlenimlerimi sony w905 başlığında henüz paylaştım. Oraya bakabilirsiniz. Andy1 ve Ahmet Selçuk sayesinde stw 60 ilk tercihimdi ama plazmanın lede göre daha mat olan görüntüsü ile karşılaşmaktan korktuğumdan aslında hiç düşünmeme rağmen W905 aldım. Bunu neo plazmayı tanımayan birisi olarak söylüyorum. Aslında biraz da akli değil duygusal davrandım gibi. Ama şu an tvimden bir şikayetim yok. 55" büyükmü gelir diye 50"stw60 düşünüyordum ancak hiç de büyük olmadığını görünce iyi ki daha küçük almamışım diyorum. Sd yayın ağırlıklı izleyeceksen kesinlikle plazma tercih et. Yok SD yayın yok ise bence çok da önemli değil ama ben W 905 in resim kalitesine hayran kaldım. Bu belki de tv den değil HD yayın kalitesindedir. Bu konuda diğer tvlerinde iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.

Ama bütçeyi zorlayarak W905 düşünüyor isen ki bence 46" den aşağı almamalısın bence hiç düşünme git stw60 al o da seni memnun edecektir. Ha 40" sony mi dersen bence küçük hiç düşünme. Kesin ama kesin 50" stw 60 seni daha memnun edecektir. Zaten 40" de öyle üst model bir tv ye dahi gerek yok. 40 " alacaksan git vestel 9060 al gayet yeterli gelecektir. Şayet ikilimin gerçekten 40" sony W905 veya 50" STW 60 arasında ise sırf 50" büyüklüğünden dolayı stw60 ı tercih etmeni öneririm.

• myehram M kullanıcısına yanıt
    aslında benim de almak için takip ettiğim 2 tv var; 42st60 ve 42W655 (bütçeden dolayı ancak bu ebatları bakabiliyorum, daha fazlası çook zor)

tabi bir eşya/ürün alırken mevcut bütçeyle en iysini/idealini almak istiyor insan, tabi birde forumda gerçekten işi bilenlerin yorumlarını okuyunca bazı şeyler sanki takıntı oluyor

o yüzden gidipde daha az performanslı, problem çıkarma ihtimali yüksek bi tv almak istemiyorsunuz,

ben de fiyatların biraz daha düşmesini bekleyerek iki tvden birini alacağım, benim de sizin gibi takıldığım plazmalarda görüntünün daha mat olması (ama aşırı vivid olmasında da iyidir sanırım ) ve tabi aradaki 500tl fark (pany daha pahalı tabi ki)

benim genel izeleme durumum SD (herhangi bi üyeliğim olmadığı için) ve sinema olacak, aslında sizde SD yayınlar için plazmanın performansının daha iyi olduğunu söylemişsiniz...

sony başlığındaki incelemenizi zevkle okudum elinize sağlık güzel bi yazı olmuş, güle güle kullanın...

• quote:

Orijinalden alıntı: myehram

Ben W905 tercih ettim. Aradaki fiyat farkına değer mi açıkçası bilmiyorum. Ama tv den memnunum ve ayrıntılı izlenimlerimi sony w905 başlığında henüz paylaştım. Oraya bakabilirsiniz. Andy1 ve Ahmet Selçuk sayesinde stw 60 ilk tercihimdi ama plazmanın lede göre daha mat olan görüntüsü ile karşılaşmaktan korktuğumdan aslında hiç düşünmeme rağmen W905 aldım. Bunu neo plazmayı tanımayan birisi olarak söylüyorum. Aslında biraz da akli değil duygusal davrandım gibi. Ama şu an tvimden bir şikayetim yok. 55" büyükmü gelir diye 50"stw60 düşünüyordum ancak hiç de büyük olmadığını görünce iyi ki daha küçük almamışım diyorum. Sd yayın ağırlıklı izleyeceksen kesinlikle plazma tercih et. Yok SD yayın yok ise bence çok da önemli değil ama ben W 905 in resim kalitesine hayran kaldım. Bu belki de tv den değil HD yayın kalitesindedir. Bu konuda diğer tvlerinde iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.

Ama bütçeyi zorlayarak W905 düşünüyor isen ki bence 46" den aşağı almamalısın bence hiç düşünme git stw60 al o da seni memnun edecektir. Ha 40" sony mi dersen bence küçük hiç düşünme. Kesin ama kesin 50" stw 60 seni daha memnun edecektir. Zaten 40" de öyle üst model bir tv ye dahi gerek yok. 40 " alacaksan git vestel 9060 al gayet yeterli gelecektir. Şayet ikilimin gerçekten 40" sony W905 veya 50" STW 60 arasında ise sırf 50" büyüklüğünden dolayı stw60 ı tercih etmeni öneririm.

öncelikle televizyonunuzu iyi günlerde kullanmanızı diliyorum . oldukça beğendiğim hi end bir televizyon . açıkçası 55w905 , büyük gibi geliyor ( eşim 50 ye bile sıcak bakmıyor ) , 47w905 te ne bileyim bana ufak gibi geliyor .

3-5 gündür elimde usb ile bir çok marka model televizyonda test yaptım , w905 ile stw60 en başarılı olanları diyebilirim . yani tam ortadayım. stw60 tercih ederim en büyük sebebi 50 inc olması diyebilirim .
    Görüntüye gelince , her iki tv arasında parlaklık konusunda led ve plazma olmaları sebebi ile bariz farklar var . buda kişisel tercihi ön plana çıkarıyor . plazma da daha pastel tonlar mevcut iken , ki bazıları buna solgun renk diyor , led er de ise daha parlak ve göz alıcı renkler mevcut . Ancak ev ortamında bu kadar parlak kullanılır mı ? bilemiyorum . film modu belki çözüm olabilir .

Yalnız yaptığım görüntü testlerinde , w905 oldukça başarılı idi . gerçekten sony yine farklı , belki smartı yeterli olmayabilir ama daha önemlisi tam bir televizyon . tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi applev -- 21 Kasım 2013; 10:28:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: myehram

öncelikle televizyonunuzu iyi günlerde kullanmanızı diliyorum . oldukça beğendiğim hi end bir televizyon . açıkçası 55w905 , büyük gibi geliyor ( eşim 50 ye bile sıcak bakmıyor ) , 47w905 te ne bileyim bana ufak gibi geliyor .

3-5 gündür elimde usb ile bir çok marka model televizyonda test yaptım , w905 ile stw60 en başarılı olanları diyebilirim . yani tam ortadayım. stw60 tercih ederim en büyük sebebi 50 inc olması diyebilirim .
    Görüntüye gelince , her iki tv arasında parlaklık konusunda led ve plazma olmaları sebebi ile bariz farklar var . buda kişisel tercihi ön plana çıkarıyor . plazma da daha pastel tonlar mevcut iken , ki bazıları buna solgun renk diyor , led er de ise daha parlak ve göz alıcı renkler mevcut . Ancak ev ortamında bu kadar parlak kullanılır mı ? bilemiyorum . film modu belki çözüm olabilir .

Yalnız yaptığım görüntü testlerinde , w905 oldukça başarılı idi . gerçekten sony yine farklı , belki smartı yeterli olmayabilir ama daha önemlisi tam bir televizyon . tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum .

Alıntıları Göster
    W905' iniz hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde seyretmeniz dileğiyle..
    SONY grubunuzdaki incelemenizi henüz okuyamadım ama eski bir plazma kullanıcısı olarak W905'i beğenmeniz takdire şayan. Demek ki SONY yapmış yapacağını. LED alınacaksa kesinlikle SONY W905 olacak. Tek sorun bütçe. 46'' hele ki 55'' W905 bütçeyi baya sarsabilir. Dediğiniz gibi 46'' altı da değmiyorsa bütçeye göre STW60 a yöneleceğim.
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

• quote:

SONY grubunuzdaki incelemenizi henüz okuyamadım ama eski bir plazma kullanıcısı olarak W905'i beğenmeniz takdire şayan. Demek ki SONY yapmış yapacağını. LED alınacaksa kesinlikle SONY W905 olacak. Tek sorun bütçe. 46'' hele ki 55'' W905 bütçeyi baya sarsabilir. Dediğiniz gibi 46'' altı da değmiyorsa bütçeye göre STW60 a yöneleceğim.

Boleros ve diğer benim gibi stw60 düşünen arkadaşlar , az önce medimarkt'a 50stw60 tekrar inceledim , fakat tam bir hayal kırıklığı .
    Satıcı arkadaşa usb 'den bir görüntü oynattırdım tam bir fiyasko . nedenine gelince yukarıdan aşağıya ve çapraz bina videosu oynadığında görüntü korkunç , satıcı arkadaş ağbi bu tvlerde çapraz tarama yok ondan böyle oluyor dedi . Panasonic led tv'de denediğimizde hiç bir bozulma yok . acaba gerçek sebebi bu taramanın olmayışımı? , yoksa bir satıcı hilesi mi?
    özellikle konu uzmanı olan arkadaşlardan yorum bekliyorum . stw60 eledim gibi ...

• quote:

quote:

Boleros ve diğer benim gibi stw60 düşünen arkadaşlar , az önce medimarkt'a 50stw60 tekrar inceledim , fakat tam bir hayal kırıklığı .
    Satıcı arkadaşa usb 'den bir görüntü oynattırdım tam bir fiyasko . nedenine gelince yukarıdan aşağıya ve çapraz bina videosu oynadığında görüntü korkunç , satıcı arkadaş ağbi bu tvlerde çapraz tarama yok ondan böyle oluyor dedi . Panasonic led tv'de denediğimizde hiç bir bozulma yok . acaba gerçek sebebi bu taramanın olmayışımı? , yoksa bir satıcı hilesi mi?
    özellikle konu uzmanı olan arkadaşlardan yorum bekliyorum . stw60 eledim gibi ...

Alıntıları Göster
    Applev'in yorumuyla fikrim yine değişebilir, başa döneceğim gibi, küçük de olsa W905 i düşünebilirim.
    Oysaki forumda STW60'nın Panasonic'in geçen seneki amiral gemisi VT50'ye eşdeğer olduğunu okumuştum (görüntü kalitesi ve siyah kontrast olarak).
    Acaba "çapraz tarama" dediğiniz olay bütün plazmalarda mı yok, yoksa sadece STW60 da mı?
    Uzman arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• Sayın Boleros açıkçası şok içindeyim , tam alma kararı vermişken birden böyle bir sıkıntının oluşuyor olması , canımı sıktı bende tekrar başa döndüm . Yarın ve Cumartesi o video ile başka tv leride test yapacağım. Arkaslardan yorum bekliyorum.
  • Ayrıca w905 başka bir videoda benzer bir sıkıntı gösteriyordu . Yine hazır test HD görüntüsünde , altın kubbeli bir klise aşağı doğru hareketli görüntüde kesik kesik haraket ediyordu. Daha sonra bu bina görüntüsünü w905 te test etmek istediğimde görüntüyü açamadı . Dolayısı ile aynı testi w905 te yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi applev -- 21 Kasım 2013; 19:47:33 >
  • treabacks kullanıcısına yanıt
    Sevgili treabacks, plazma aldım demişsiniz hangi marka model , ve hareketli görüntülerde performansı nasıl , takılma oluyorum . Özellikle aksiyon filmler ve yukarıdan aşağıya hızlı haraket eden görüntülerde. Yanıtlarsanız sevinirim.
  • quote:

Sevgili treabacks, plazma aldım demişsiniz hangi marka model , ve hareketli görüntülerde performansı nasıl , takılma oluyorum . Özellikle aksiyon filmler ve yukarıdan aşağıya hızlı haraket eden görüntülerde. Yanıtlarsanız sevinirim.
    50stw60
    sd görüntü
    star tv...
    iphone 5 ile cekilmistir
     Panasonic stw60 plazma veya  sony w905 led (w905 alındı)

• quote:

Orijinalden alıntı: AHMETSELCUK

50stw60
    sd görüntü
    star tv...
    iphone 5 ile cekilmistir

Alıntıları Göster
    Çapraz tarama da neyin nesiymiş anlamadım. Yok öyle bir şey :).

• applev kullanıcısına yanıt
    Panasonic 42ST50 ve 50ST50 aldım. Takılma donma hiçbir şey yok. Intelligent Frame Creation'ı maksimum yaparsanız hareketli görüntülerde kırılmalar oluyor arada. Orta seviyeye kadar sorun olmuyor. GT yada VT serilerinde durum nasıl bilmiyorum ama ST'lerde bazen işleyemiyor görüntüyü. Zaten bu tarz teknolojilerin alayı sorunlu çalışıyor gözlediğim kadarıyla. Hele LG'nin Trumotion'ı rezalet.
    Eşte dostta gördüğüm TV'lerden sonra bu fiyata iyi ki bu TV'yi almışım diyorum. Zaten önce 42" olanı almıştım, 1-2 ay sonra aynı modelin 50" olanından da aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AHMETSELCUK

50stw60
    sd görüntü
    star tv...
    iphone 5 ile cekilmistir

Sayın , Ahmet Selçuk stw60 plazmanızı iyi günlerde kullanın . merak ettiğim bir konu haraketli görüntülerde nasıl , özellikle hd görüntülerde . aklıma şu takılmıyor değil , satıcı acaba stw60 'ın bir şeyleri ile mi oynadı da görüntü o şekilde bozuldu . kullanıcı yorumları daha önemli açıkçası . oynanabiliyorsa acaba bu hrtz değerleri ile falan mı oynadılar.
    görüntü o şekilde bozulması bana enteresan geldi , bugun veya yarın tekrar gidip başka plazma ve ledlerde de deneyeceğim. çapraz tarama yok diye ifade eden arkadaş , çapraz tarama her görüntü yatay veya dikey olmuyor , özellikle aksiyon filmlerinde ör. spider man bolca çapraz kamera görüntüleri mevcut , işte burada çapraz tarama devreye giriyor , ve görüntünün akıcı olması sağlanıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi applev -- 22 Kasım 2013; 9:22:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.