Eskiden kredi kartından çok PayPal kullanırdım. Her açıdan kolaylıktı. Yokluğu her gün acı acı hissediliyor. Ancak hiçbir şekilde geri döneceğini düşünmüyorum. Adamlar çoktan bizi gözden çıkardı. Kendimizi de yırtsak sonuç değişmeyecek gibi geliyor. Bu kadar merkezi ve bu kadar kullanılan bir ödeme platformu nasıl olur da böyle zorluklara maruz bırakılır ve ülkemizden çekilmeye böylesine zorlanır gerçekten aklım almıyor. En yakın yaşadığım soruna örnek vermem gerekirse ; Vatan bilgisayar'dan Evga marka bir ekran kartı satın aldım. Garanti süresini RMA olarak uzatmak için ödemeyi sadece PayPal ile alıyorlar. Sırf bu yüzden 2 gün boyunca uğraştım. Halledemeyince yurtdışında bir tanıdığa Western Union ile para gönderip kendi PayPal ıyla ödemesini rica ettim. Gerçekten üzücü ve sinir bozucu bir durum. |
PayPal bir şekilde geri getirilmeli (2. sayfa)
-
-
en kötüsü de ne biliyo musun? adamlar dönüp yaptıkları hataları ve ülkeyi dünyadan kopmuşluğa ittiklerini gördüklerinde de, çok da umursamıyolar. çünkü ülkenin içine kapanması zaten onlar için bir sorun değil. hatta, onların işine yarayacak bir şey bu.quote:
Orijinalden alıntı: Redeemertro vizyon o öngörü bunlarda yok, tanıdığım bir çok girişimci/yazılımcı/cg sanatçısı vs. ülkeyi terk etti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 12 Ekim 2020; 1:12:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçenlerde farklı bir başlıkta da epey isyan konusu olmuştu ve insanlar çok haklı. PayPal yasağı ülkenin kaçıncı sınıf dünya ülkesi olduğu hakkında net tüyo veriyor. İnsanlar tahsilleri ve entellektüel birikimleri ile üç beş kuruş kazanacak ama devlet ona da engel oluyor. Yüzümüzün güleceği ve yararımıza tek bir düzenleme olmayacak mı bu ülkede birader
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ndan lisansını alsaydı... Neden tüm Avrupa ülkelerine finans verilerini paylaşıyor ve sunucularını o ülkelerde barındırıyorken Türkiye bunu talep ettiğinde görmezlikten geliyor ? Paypal yasak değil kendisini şartları kabul etmediği için faaliyete geçemiyor. Cio suna yazın tekrar istediği an lisans başvurusu yapabilir.
-
Paypal' ın çalışmadığı ülkelerden bir kaçını daha ekleyelim
Bangladeş
Orta Afrika
Kuzey Kore
İran
Irak
Suriye
Zimbabve
Pakistan
Sudan
-
Ülkeye döviz girişi sağlayan çoğu şeyi ya yasaklıyorlar ya vergisini artırıyorlar. Olan küçük girişimcilere veya freelancerlara oluyor.
-
Hocam elden en fazla bu geliyor.Paypal'ı keşke açsalar ama açmıyorlar maalesef.Bitcoin ile ödeme yapacağını söylersen kabul etme ihtimali yükselir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Avrupa gibi bir düzen olsa paypal da lisans alır fakat dünyada yüzlerce ödeme kuruluşu var ve hiç biri Türkiye de hizmet vermiyor. Bunun tek sebebi lisans almak değil. Biraz araştırmanızı öneririm, bazı ülkelerde datacenter kanunlarına, bağlı olduğu ülke ve barındığı ülke koşullarına bakın. Finansal denetim şartlarına ve süreçlerine bakın. Bu yüzden bu şirketler yok. Dünya ilerlemesi için Türkiye'ye ihtiyacı yok ama Türkiye'nin ilerlemesi için dünya işbirliklerine ihtiyacı var. Biz de memnun değiliz fakat bazı şeyler yapmayanda değil, yaptırtmayanda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canhoroz -- 12 Ekim 2020; 3:2:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ondan vergi kesemiyorlar, ondan gelmez.
Düzen ile ne alakası var. Ülke şartları ile ne alakası var. Bağlı olduğu ülke ve barındırdığı ülke koşullarına bakın. Finansal denetim şartlarına ve süreçlerine bakın. Laf kalabalığına gerek bu tür bilgilere ne sen ne de ben ulaşabiliriz. Kurum ve devletler arasında oluşan sözleşmelerdir. BDDK bir sözleşme sundu önlerine koşulları kabul etselerdi lisanslarını alıp faaliyetlerine devam edeceklerdi. Etmediler kendileri bilir. Neden etmediklerini tartışmak gerekir neden yasak olduğunu değil. Ayrıca PayPal özel bir şirkettir. Özel şirketlerin dolaylı yada direk olarak devletler üzerinde özellikle TC Devleti üzerinde yaptırım faaliyetlerine izin verilmesi söz konusu dahi değildir. PayPal yokken kimse aç değil açıkta değildi. Merak etmeyin açlıktan ölmezsiniz.
-
Bitcoin bile daha yeni İngiltere de yasaklanıyor.
Kayıtdışı geliri elbette engellemek isterler. Vergi kaçırma ihtimalin yüksek oluyor.
https://coin-turk.com/bitcoine-btc-bir-darbe-de-ingiltereden-geldi
-
Paypal'dan sonra zaten dolar zirve yaptı, azıcık akılları olsa paypal'ı geri getirirlerdi oturdukları yerden doların düşüşünü izlerlerdi ama nerde...
-
Doviz girisi degildir de ; sorun cikisindadir.
Yoksa suanda 1$ a bile ihtiyaclari var.
Genel olarak katiliyorum; bu hukumet ile gelme sansi yok.
-
Evet gerçekten çok sıkıntı oluyor birçok durumda. Bu da diğer birçok şey gibi toptancı yaklaşımın sonucu. Bunu her yerde görüyoruz. Hayat milyarlarca renkten, olasılıktan durumdan oluşuyor, bizim yetkililer siyah-beyaz, aç-kapa modunda yaklaşıyorlar her olaya.
quote:
Orijinalden alıntı: selimyukselDüzen ile ne alakası var. Ülke şartları ile ne alakası var. Bağlı olduğu ülke ve barındırdığı ülke koşullarına bakın. Finansal denetim şartlarına ve süreçlerine bakın. Laf kalabalığına gerek bu tür bilgilere ne sen ne de ben ulaşabiliriz. Kurum ve devletler arasında oluşan sözleşmelerdir. BDDK bir sözleşme sundu önlerine koşulları kabul etselerdi lisanslarını alıp faaliyetlerine devam edeceklerdi. Etmediler kendileri bilir. Neden etmediklerini tartışmak gerekir neden yasak olduğunu değil. Ayrıca PayPal özel bir şirkettir. Özel şirketlerin dolaylı yada direk olarak devletler üzerinde özellikle TC Devleti üzerinde yaptırım faaliyetlerine izin verilmesi söz konusu dahi değildir. PayPal yokken kimse aç değil açıkta değildi. Merak etmeyin açlıktan ölmezsiniz.
paypal paralarına çökseydi yada ödemeleri 1 yıl sonra yapacağız deseydi, bu seferde devlet bizi korumadı diyecekler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Paypal kaldırılması tam benim dönemime denk geldi. Kullanmak ve yurtdışı bazlı satış yapmak için almama 1-2 yıl kala yasaklandı ve şu an elim kolum bağlı durumda. Her site Paypal istiyor veya ödeme alacağınız zaman Paypal yoksa olmaz diyorlar. Beni gerçekten çok üzüyor.
hangi hayalinden meseala.
-
Doğduğu yeri, Doydugu yere tercih etmeyenler...quote:
Orijinalden alıntı: kyrie2
Bu mesaj silindi.
Bazı yorumlar çok komik bunu bile savunanlar var
Paypal ile terör örgütüne anında kullanabilecekleri yüklü paralar aktarılabiliyor. Işid bile Afrika’da vs. bunu kullanıyor.
Bence önüne geçilmeyecek bir durum değil, önüne geçip açmak lazım. İnsanlar yurtdışına elektronik ürün satıp ülkeye para sokabilir. Dışarı çıkacak para zaten çıkıyor ama paypala alternatif olmayan bir çok yerden girecek para giremiyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X