Şimdi Ara

pc acılırken disk okuma hatasıı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc acılırken disk okuma hatası dio ctrl alt delete tuslarına basmamıı istioo bi süre yaptıktn sora geçyioo sorun ne olabilr acaba.. iki tane hdd var biri 160 gb pata disk diğeri 250 gb sata disk

• HDD'lerin bağlantısında sorun olabilir.
    HDD'ler CMOS ve BIOS'ta yanlış tanıtılmış olabilir.
    SATA kabloları sorunlu olabilir, değiştirmeyi deneyin.
    SATA HDD'ler için RAID sürücüsü gerekebilir.
  • Sürücülerini kontrol et.Bu disk okuma hatası pleaase insert system disk gibi birşey mi?Boot ayarlarını kontrol et.Sistem yüklü olan hdd yi first boot device olarak ata.
  • Ben de aynı sorunu yaşıyorum, elektrik kesildikten sonra bilgisayarı açtığımda görüyorum. Her zaman olmadığı için önemsemiyorum ama nedenini merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pentagram_boy

Sürücülerini kontrol et.Bu disk okuma hatası pleaase insert system disk gibi birşey mi?Boot ayarlarını kontrol et.Sistem yüklü olan hdd yi first boot device olarak ata.

Senin bahsettiğin boot bulamama hatasıdır.Bu durumda ya diski görmüyor ya da görüyor fakat işletim sistemi yok demektir.Fakat arkadaşın bahsettiği

"Disk okuma hatası .Bilgisayarı yeniden başlatın"
    Gibi bir yazıdır.Bu durumda disk görüyor fakat sektörler arası okumayı yapamıyor demektir.Bunun sebebi ya manyetik kafadır ya kablo ile ilgili bi sorunu vardır.Hdd yi bilen birisiyle test edip sonuca varmak en mantıklı yoldur diye düşünüyorum
  • sistem yüklü olan hdd i garantiye yolla
    hdd in patlamak üzere
    yeniden başlayınca çalışsa bile sonra tekrar vercektir hatayı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk Hatası
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.