Şimdi Ara

PC Bağlantısı - Tam Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Notebook'umu televizyona bağladığım zaman bir türlü tam ekran görüntü alamıyorum. Hem notebook hem televizyonda görüntü olmasını istediğim vakit televizyondaki görüntü tam ortada ufak kalıyor ve kenarlardan en az 15'er cm boşluk oluyor. Sadece televizyonda görünmesini istediğimde ise ekrana tam oturuyor ancak yanlardan 2'şer cm. kırpılmış gibi görünüyor. Ekran kartının yazılımı da (Nvidia Control Panel) hiçbir işe yaramıyor ne biçim bir şeyse :/

Notebook işletim sistemi Win7, ekran kartı NVidia GT540M

Televizyon: Samsung 40ES6140

• quote:

Orijinalden alıntı: mahsun494

http://forum.donanimhaber.com/m_12957632/mpage_350/tm.htm

burayı bir incele

Hocam baksanıza benim kontrol paneline :(

PC Bağlantısı - Tam Ekran

En yenisini yükledim az önce gene bir değişiklik olmadı. Anlamıyorum...

• Highwaymouse arkadaşımızın açtığı

Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
    http://forum.donanimhaber.com/m_27056099/mpage_1/tm.htm

başlığına bakın. Umarım yardımcı olur.
  • Kardeş sadece laptobun monitörü görünüyor tv nin monitörü görünmesi de gerek sonra ya resim at yada benim verdiğim olmadı arkadaşın verdiği linkten yararlana bilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda çok fazla araştırma yaptım ama işte ben herkes gibi bilgisayardan ayar yapamadım.

Ancak az önce bir şey yaptım sanırım oldu; görüntüyü sadece televizyon ekranına yönlendirdim ve 16:9 olan oranı 'ekrana sığdır' olarak değiştirdim, oturdu ekrana. Ama görüntü klonlandığında gene aynı yani değişmiyor.
  • kardeş ekran kartının en son güncellemesini kurdun mu ve de hdmı bağladığında televizyonun ismi çıkması lazım çok garip bir günceleme yap diyecem ama win 7 otomatik olarak yapıyor hdmı bağla bir öyle resim al bi bakalım yada güvenir isen teamviewer yardımı ile bir bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUNLAR TAM EKRAN ÇALIŞMIYOR...
    15 yıl önce açıldı
    PC'de ekran gelmiyor
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0nur!

Forumda çok fazla araştırma yaptım ama işte ben herkes gibi bilgisayardan ayar yapamadım.

Ancak az önce bir şey yaptım sanırım oldu; görüntüyü sadece televizyon ekranına yönlendirdim ve 16:9 olan oranı 'ekrana sığdır'olarak değiştirdim, oturdu ekrana. Ama görüntü klonlandığında gene aynı yani değişmiyor.

Sihirli kelime "ekrana sığdır" seçeneğinin aktif olmasıdır yoksa 16:9 olunca ekranda belli bir resim kırpılması oluşuyor.
    Yine tv ayarlarındaki Kaynak Girişini PC olarak seçmekte fayda var , ve tv ayarlarında konumu ayarla otomatik veya elle gibi seçenekler vardır.

• Lg de aynı sorunu bende yasamıstım.ekran kartıyla alakası yok.lg de 16:9 4:3 olan secenekler arasında just scan ( sadece tarayın ) secenegini secince oluyor.Sendekinde de buna benzer bir acıklama yazıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.