|
Pc geç açılma sorunu
-
-
Ryzen kullanıcılarının yaşadığı sorunlardan biri de bu, Intel sistemde saydım Windows 10 açılışı 12 saniye sürüyor en fazla, 01:30 dakika nedir yav. Bios ayarları ile bunu biraz daha aza indirmenin yolu vardır mutlaka, Ryzen kullanıcıları yardım edecektir.
-
Hayatımda intel işlemci kullanmadım ,benim pc acılışı 9 sn .ryzen kullanıcılarının yaşadıgı bir sorun felan değil bu.Sistemsel bir hata .Temiz kurulum bir windows yüklersin .100 lerce video var .Denetim masasından çalısan bütün programları deaktif edersin.Açılısta 20 tane programı acmaya calısan pc yorulmaz.
İntel sempatizanlıgı nedir abi.AMD kullananların yasadıgı sorun demek nedir.Dalga gecmeyin insanlarla ya.Sanki amd xiaomi,intel apple .Amd skorlarına bakında o zaman yorum yazın.3.2 ghz turbo çalısan intel işlemci ,karsılıgı olan ryzen 4.4 ghz çalısıyor.Amd kötü diyoruz şaka gibi.
-
ben de bildim bileli amd kullanırım, ilk kez duyuyorum.
-
BIOS güncel ise Memory Context Restore(MCR) ayarını açmak gerekiyor.
-
Bir önceki forumdaşın dediği gibi biostan MCR'yi enabled yapmanız gerekiyor. OC menüsü için advance dram conf. menüsü var orada power down enable ayarı var. O ayar auto veya enable olarak kalsın. Eğer power down'u disabled yapıp mcr ENABLED yaparsanız mavi ekran verir PC.
Am5 socket'te böyle bir durum var. İlk çıkan intel ddr5'te de bu sorun varmış. Şu an biostan her zaman mcr açık olduğu için farketmiyorlar galiba.
-
Son 2 yorumdaki arkadaşların dedikleri doğru bunlar uygulanmalı. Memory Context Restore enable olsa da bazı am5 sistemlerde mavi ekran hatası olabiliyor her sistemde olmasa da.
Mavi ekran olursa devamlı , yukardaki üyenin söylediği gibi power dawn ayarı ram bölümündeki ayarlardan enable olmalı. Yoksa ramler frekans hızları istenen seviyede de olsa hızlı da açılsa pc, windowsa girerken genelde mavi ekran hatası veriyor. Msi B 650 Gaming wifi de o ayarı da açmak durumnda kalmıştım.
Sonra bir daha olmadı... biosta güncel olmalı.
-
merhaba bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum masa üstü bilgisayarım 2 buçuk dakikada falan açılıyor bu sıkıntı bayadır devam ediyor ama çözemedim eskiden 10 saniyede açılıyordu win 11 le alakalı olabilir mi ?
sistem özellikleri : rtx3060 asus - intel i5 12400f- 32gb ram- 2tb samsung 980 pro- msi pro H610M-B ddr4 anakart - bios ayarlarından çok anlamıyorum bios süresi 9.1 saniye
ama geç açılıyor şimdiden teşekkür ederim.
-
Hallettim arkadaşlar. Önce Biosun en güncel sürümünü yükledim. Hatta son güncellemeyi direkt almıyormuş ilk önce ara güncellemelleri yaptım Msı ın kendi sistesinden. Mcr kısmını enabled yaptım. Anakartın ekran kartını kapattım. Biosta fast boot yoktu onun programını yükledim pc ye ufak bi yazılım. Oradan fastı etkinleştirdim. Şuan on numara oldu 15 sn açılış sürem. Yazan hocalarıma teşekkür ederim. Aynı problemi yaşayan arkadaşlar yararlanır umarım. 👍👍👍
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X