Şimdi Ara

Pc hızlı Açılıyor Biosa giremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
8.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım msi z87-g45 gaming. sorunum şu bilgisayar hızlı acıldığından biosa giremiyorum format atmak istiyorum windows 10 kurucam fakat ne cd yi taktığımda nede başka bir şekilde kurulm sayfası gelmiyor ve biosada giremiyorum ekran hızlı geçiyor windows ekranı geliyor. Klavyem usb klavye ve sanırım pc tekrara başlatınca onuda algılamıyor ama. eskiden anakartın ekranı gözükürdü pc acılırken artık oda gözükmüyor sadece ekran kartı bilgileri yazıyor ve hemen acılıyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınız Çok Hızlı Açılıyor ve BIOS Ekranına Giremiyorsanız:

Bazı durumlarda, bilgisayarınız o kadar hızlı açılabilir ki BIOS ekranı görünmeden doğrudan Windows işletim sistemine geçer. Bu, BIOS ayarlarını değiştirmek veya donanım sorunlarını gidermek istediğinizde sorun yaratabilir.

BIOS Ekranına Girmenin Yolları:

• Başlat Menüsünü Kullanma: Windows 10 veya 11 kullanıyorsanız, Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma'ya gidin. "Gelişmiş Başlangıç" seçeneğini tıklayın ve ardından "Şimdi Yeniden Başlat" düğmesine basın.
    • Klavyeden BIOS Tuşuna Basma: Bilgisayarınız açılırken, genellikle F2, F10 veya Del gibi bir BIOS tuşuna basın. Bu tuş, bilgisayarın üreticisine ve anakart modeline bağlı olarak değişebilir.
    • Windows Kurtarma Ortamını Kullanma: Bir Windows kurtarma ortamı oluşturduysanız, bilgisayarı bu ortamdan başlatın. Sorun Giderme > Gelişmiş Seçenekler > UEFI Bellenim Ayarlarına gidin.

Hızlı Açılışı Devre Dışı Bırakma:

Hızlı açılış, bilgisayarınızın daha hızlı başlamasını sağlayan bir özelliktir. Ancak BIOS ekranına girmenizi engelleyebilir. Hızlı açılışı devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:

• Ayarlar'a gidin: Windows 10 veya 11'de Ayarlar uygulamasını açın.
    • Sistem'i seçin: "Sistem" kategorisine tıklayın.
    • Güç ve Pil'e gidin: Sol bölmede "Güç ve Pil" seçeneğini seçin.
    • Hızlı Başlatmayı devre dışı bırakın: "İlgili Ayarlar" altında "Hızlı Başlatmayı Etkinleştir (önerilir)" seçeneğinin işaretini kaldırın.

Hızlı açılışı devre dışı bıraktıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. BIOS ekranını artık görebilmeniz gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Windows 8.1 kuruluysa hesabına girince ayarlardan ileri başlangıcı seç. Orda yönergeleri izle biosu açarsın. Ya da baştan başlat. Ekranda baştan başlatılıyor ibaresini görünce devamlı klavyeden F2'ye bas hangi tuş biosu açıyorsa yani ona sürekli bas bas bas bas bas ve açılır :)
  • windows 10 yüklü fakat masa üstünden kuruluma girerek güncelledim ben böyle güncellediğim için eskiden kullanmış olduğum ssd de windows old dosyaları oluşturuldu fakat ben ssd diyi formatlayıp yeniden sıfırdan 10 kurmak istiyorum.
  • bu arada dediklerinizi yaptım bir sonuç alamadım bende del tuşuyla pc açılışında biosa giriliyodu fakat bu windows 10 u kurduğumdan beri cok hızlı acıldığı için bana bir tuşa basma imkanı bile vermiyor.
  • Hortlatmış olacağım ancak aynı sorunu yaşıyorum.

Anakartın yazısının olduğu kısmı göremiyorum ekran kararmış oluyor ve bir anda hoşgeldiniz yazısını görüyorum.

Yeniden başlatsam da, gelişmiş başlangıç yapsam da biosa bir türlü giremiyorum.

Çözümü nedir tam olarak?

Asus H310m-d, Windows 10 ve hdd kullanıyorum.
  • Alternatif yollar.

Hdd yi söküp hızlı boot olmasını engelleyip biosa girip istediğiniz ayarları yapıp tekrar hdd yi takabilirsiniz.

Bilgisayarı açıp kapama tuşuna 3 sn basıp kapandıktan sonra tekrar açarken boot işlemi yavaslayabılır. Bu arada da biosa girebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 daki hızlı başlat seçeneğini kapatmak belki ise yarayabilir. Istersen bir dene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyuna girince PC kapanıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba aynı sorunu yaşıyorum ekran msi logoda kalıyor ne yaptımsa ilerlemiyor biosa giremiyorum
    Windows 10 format atarken hardiski format attıkyan sonra elektrik kesintidi nedeniyle yarım kaldı kurulum açılışta msi logoda kalıyır cd flaş tanımıyor sorunun ne olduğunnu çözemedim fikrinizi rica edicem teşekür ederim
    Bilgisayarım
    msi GS70 20D-060TR

• quote:

Orijinalden alıntı: msiGS7020D-060TR

Arkadaşlar merhaba aynı sorunu yaşıyorum ekran msi logoda kalıyor ne yaptımsa ilerlemiyor biosa giremiyorum
    Windows 10 format atarken hardiski format attıkyan sonra elektrik kesintidi nedeniyle yarım kaldı kurulum açılışta msi logoda kalıyır cd flaş tanımıyor sorunun ne olduğunnu çözemedim fikrinizi rica edicem teşekür ederim
    Bilgisayarım
    msi GS70 20D-060TR
    Garantisi varsa garantiye verin hocam. Yoksa dizüstünün harddiskini söküp başka bir bilgisayarda biçimlendirmen gerekebilir.
  • Hocam cevabın için teşekür ederim. Garanti suresi geçmiş durumda hardiski başka bilgisayarda formatladım gormedi ssdlier raidleri bozulmuş biosa girip duzeltmem lazım biosa ne yaptımsa giremedim

• quote:

Hocam cevabın için teşekür ederim. Garanti suresi geçmiş durumda hardiski başka bilgisayarda formatladım gormedi ssdlier raidleri bozulmuş biosa girip duzeltmem lazım biosa ne yaptımsa giremedim
    BIOS'a neden giremiyorsun hocam?
  • Hızlı açılıp msi logosunda kalıyor daha once bilgşsayar acılınca startan shifta basarak restart ederek uefi biosa giriyordum şimdi pc açılmadığı için o yoldan giremiyorum açılışta del tuşu f tuşları naptımsa giremedim biosa

• quote:

Hızlı açılıp msi logosunda kalıyor daha once bilgşsayar acılınca startan shifta basarak restart ederek uefi biosa giriyordum şimdi pc açılmadığı için o yoldan giremiyorum açılışta del tuşu f tuşları naptımsa giremedim biosa
    Hocam gücü kesip geri çalıştırın. Açılışta F3 yapın bakalım.
  • Gücü kesip f3 le uzunbsure denedim olmadı

• quote:

Gücü kesip f3 le uzunbsure denedim olmadı
    Hocam imkanınız varsa HDD'yi söküp çalıştırın bilgisayarı.
  • Hdd yi ssdliri çıkarıp çalıştırdım olmadı

• Şimdi ssd leri sadece taktım denedim yine msi yazısı ekranda kaldı biosa girmeyi denedim olmadı hdd ve ssdlileri çıkarınca fan sustu normalmi bilmiyorum

• quote:

Şimdi ssd leri sadece taktım denedim yine msi yazısı ekranda kaldı biosa girmeyi denedim olmadı hdd ve ssdlileri çıkarınca fan sustu normalmi bilmiyorum
    Hocam SSD ve HDD'yi söktüğünüz zaman bir hata almanız lazım. BOOT aygıtı bulunamadı BIOS'a girin diye..
  • Hocam Hiç bi hata vermedi ne anlama gelir bu msi logosu olduğu gibi duruyor. Windows 10 kurulum sırasında hardiske yani raidli ssdlere format atmıştım format bitiğinde sonrada elektrik gittiği için yarıda kalmıştı format sonrada msi logosunda kaldı hep. Hata vermemesi ne demek olabilir bilginiz varmıdır.

• quote:

Hocam Hiç bi hata vermedi ne anlama gelir bu msi logosu olduğu gibi duruyor. Windows 10 kurulum sırasında hardiske yani raidli ssdlere format atmıştım format bitiğinde sonrada elektrik gittiği için yarıda kalmıştı format sonrada msi logosunda kaldı hep. Hata vermemesi ne demek olabilir bilginiz varmıdır.
    Hocam tüm diskleri söktünüz değil mi? Hepsini.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.