Şimdi Ara

PCB delikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pcb deliklerini delerken delik etrafında şişme oluyor. zannederim matkap ucunu geri çekerken
    oluyor bu.matkap ucundanmı oluyor yoksa dikkat etmediğim bir noktamı var.
    resimde farkediliyor sanırım.
     PCB delikleri

• PCB yapan firmalar çok yüksek devirli matkap kullanır

örneğin 60000 devir

bir de özel HSS çelik uç kullanırlar ve
    kaliteli yapan firmalar 4000 delikten sonra ucu atarlar

belki bunlardan dolayı senin PCB 'de şişme oluyor
  • Matkap dönerken matkapla oluşan şişmeleri matkabı sürterek alabilirsiniz.Gerçi matkap konrtolden biraz çıkıyor ama daha pürüssüz oluyor.
  • Daha yüksek devirde delerseniz bunlar oluşmaz diye düşünüyorum ben de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Daha yüksek devirde delerseniz bunlar oluşmaz diye düşünüyorum ben de.

+1

Matkap ucunun deforme olması sebebiyle de olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 8 Nisan 2008; 17:49:11 >
  • Matkap ucunun körelmesinden kaynaklanıyor.
  • cevaplar için sağolun.birde şunu farkettim.
    örnek olarak entegre ayaklarını 0.7 uç ile delmişim.
    soket anca oturdu. soketin ayakları ise 0.6 mm.
    prestij soketin ise daha ince.
    pcb şemasında ise delik içi boşluk 0.6 falan sanırım.
    şunu demek istiyorum ki;
    ben pcb şemasındaki boşluk kadar uç kullansam bu kabarma olmayacaktı.
    umarım anlatabildim.entegrenin kendisi 0.5 mm,yani ben soketsiz kullanmayı düşünüp
    0.5 ile delsem bu kabarma olmayacak zannederim.
  • Matkap ucu vida gibidir , hele körse ve yavaşsa ve hızlı daldırılıyorsa , tabakalar gibi düşün alttaki tabakaya dalmak için üstteki ilk daldığından güç alır gibidir bu da üst tarafı kaldırır.

Uç tam eksende dönmüyorsa kalınlığından fazla delik açar...
  • ben delme işlemi sırasında bir tahta parçası üzerine oturtuyorum bu patlamaların oluşmasına neden olmuyor tawsiyem altına tahta koyup öle delin derim ben öle yapıyorum efem
  • Evet hız vs. , önemli olan stabilite altı boş olduğunda kartı esnetebiliyor ya da ucu yalpaladığında kenarları zorluyor vs. Destekli, kaliteli ve keskin uçlu, stabil ve hızlı bir matkap idealidir herhalde güzel delik delmenin.
  • Delmek için normal matkap mı kullanıyorsunuz yoksa bunun için özel bir şey mi alınması gerekiyor?
  • Normal matkap kadar büyük değil.Benim kullandığım silindir şeklinde bir matkap.Elektronikçiler genelde satıyorlar.12V luk adaptör ile çalıştırıyorum.Matkap 40w lık.
  • Öncelikle delik delme işleminden önce bir çivi alıp delinecek yerleri bir çekiçle işaretleyin. Böyleyece merkezleme daha sağlıklı olur.
    Deliği yüksek devirde delmeye gerek yok bence. Fazla bastırmayıp altına destek koymak daha mantıklı. Eğer çok ince değilse devreniz 0.9 matkap kullanmanızı tavsiye ederim.
    Çıkıntıları da zımparayla almayı deneyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 31 Mayıs 2008; 1:10:50 >
  • bu matkap yani el motorunun devri asıl ayarlanıyor ki sabit değil mi ? bizim kullandığımız 12 V ile çalışan küçük el motoru ? yada bu uçların kalite olanı nerde satılır ???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.