gaz pedalına hakkıyla basıp iyi çektiğini iyi kaçtığını farkettiğiniz ve sonrasında yakıt tüketiminde beklentinizin altında değerler aldığınız araçlar nelerdir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreudeAmFahren -- 20 Ağustos 2021; 18:19:56 > |
Performansına kıyasla yakıt tüketimine şaşırdığınız araçlar?
-
-
BMW'nin 2 litre dizelleri.
-
Seat Leon 1.6 TDI DSG
-
3 litre dizelleri de bence az yakıyor. Geçen gün ortalama hız 259 ile 17lt yakan gördüm. Zaten 260 limitör..
-
Bende 2005 E60 5.30 vardı 2014 de benim araba o zaman şehir içi 14 uzun yol basmassan 8 basarsan 9 yakıyordu.
O zamanki çalıştığım servisde müdürün aracı vardı 2000 jaguar s-type 3.0 araba bir.hafta bende kalmıştı aküsü eski çok sık bitiriyor diye hep onu kullanıyordum daha öncede çok s-type kullanmışdım ama uzun süreli hiç kullanmamıştım ..
Şaşırdığım şey araba benim.bmw dende 5 yaş eski olmasına rağmen şehir içi 13 uzun yolda 7.2 yakıyordu o beni çok şaşırtmıştı ben gene bir şehir içi 15-16 uzun yolda 9 falan bekliyordum... Bu arada LPG yok tabiki..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
172'lik Clio Rs ve Polo GTi...
-
ortalama hiz kisminda 259 yazmasi icin, arabanin bir sure 320-330 gibi gitmis olmasi lazim yalniz. bi yanlis anlasilma var gibi
-
quote:
Orijinalden alıntı: mahmut_emmi172'lik Clio Rs ve Polo GTi...
Bende de Ibiza Cupra var. Bastıktan sonra yakıt tüketimi düşük değil yani turbo benzinli araç sonuçta düşük çıkamaz ama 12-13 litreler çok rahat görülüyor aşırı agresif kullanımda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 20 Ağustos 2021; 18:48:33 > -
Corsa 1.5D 102hp
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok hocam adam otobanda sabit hep 260 km hızla gidiyor 100 km yolu hemde turk dilersen profilini verebilirim arkadaşın.quote:
Orijinalden alıntı: cseyfeortalama hiz kisminda 259 yazmasi icin, arabanin bir sure 320-330 gibi gitmis olmasi lazim yalniz. bi yanlis anlasilma var gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 20 Ağustos 2021; 19:11:28 >
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk353 litre dizelleri de bence az yakıyor. Geçen gün ortalama hız 259 ile 17lt yakan gördüm. Zaten 260 limitör..
İnstada fastdrivers görmeden inanmazlar. Adam her gün Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna gidiyor herhalde 😂 Ne iş yapıyor çözemedim. Aracı da 730d
Dediğiniz özellikler tipik dizel motor tanımlaması bence. Hiçbir turbo benzinli basmayla az yakmaz nekadar basarsan okadar artar. Yeni nesil 190-200hp falan 2.0 dizel motorlar az yakıyor iyide kaçıyor. 1.6 dizel zaten söylemeye gerek yok standart biniyor nerdeyse herkes. Misal golf 7 1.4tsi 122lik le 3.20d 190lik aynı yakıyor uzunda hatta bmw daha az yakıyor. Buna diğer audiler mersolar vbde dahil.
eminim tapagaz gittigine
ama tapagaz gitse dahi ortalama 260 yazmaz bilgisayarda. kalkistan 260 a kadar gecen sure var, arada gaz kesisler var vs. he bi ihtimal 260 ile giderken sifirlarsa yol bilgisayarini...belki. o da pek ortalama hiz sayilmaz gerci.
ben yarim saat 220-230 gittim. ortalama 151 yazdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cseyfe -- 20 Ağustos 2021; 21:8:35 > -
259 küsür yazıyor hocam :)quote:
Orijinalden alıntı: cseyfeeminim tapagaz gittigine
ama tapagaz gitse dahi ortalama 260 yazmaz bilgisayarda. kalkistan 260 a kadar gecen sure var, arada gaz kesisler var vs. he bi ihtimal 260 ile giderken sifirlarsa yol bilgisayarini...belki. o da pek ortalama hiz sayilmaz gerci.
ben yarim saat 220-230 gittim. ortalama 151 yazdi
Benimde 150 km yolu en yüksek ortalama hızım 176 km çıkmıştı... Tabi 7 serisi G80 bmw varsa 250 bende çıkarırdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 20 Ağustos 2021; 21:12:53 >
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_Bende de Ibiza Cupra var. Bastıktan sonra yakıt tüketimi düşük değil yani turbo benzinli araç sonuçta düşük çıkamaz ama 12-13 litreler çok rahat görülüyor aşırı agresif kullanımda.
Alıntıları GösterBasınca elbette fazla yakıyor ama normal kullanımda hele uzun yolda çok iyi değerler görülüyor.
Ben isim vermek istemedim reklam olmasın diye. Adamı tokatlayan tokatlayana. 730d araca binsem üzülürüm vallahi..
-
Bmw 2 litre dizeller çok iyi.
Benzinli olarak da toyota camry 3.5 çok iyiydi. 277hp güce rağmen tüketimi gayet makuldu.
90 Model Honda Crx sahibiyim 1.6 130 hp motora sahip benden önceki sahibi lpg takmış maalesef ara sıra gazlamalı lpg ile 9.5 lt yakıyorum. Benzinde azcık daha düşer. Gidişini anca görenler binenler bilir. Zamanının 2.0 larıyla yürüyen bir araç.
-
quote:
Orijinalden alıntı: brkprlk35Ben isim vermek istemedim reklam olmasın diye. Adamı tokatlayan tokatlayana. 730d araca binsem üzülürüm vallahi..
730d yi adam iş için kullanıyor zaten ondan limitörü kaldırmıyor 260 sabit geziyor. 911 turbo s i var gazlama işini onunla yapıyor genelde. Arada ferrari ile de takılıyor. Bu adamın yaptığı işi çok merak ediyorum gerçekten
OM654 motorlu 1.6 dizel 160hp 9-Tronic şanzımanlı Mercedes C200d
yüksek hızlarda az tüketim için uzun oranlı şanzımanda önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 21 Ağustos 2021; 18:24:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
BMW'nin 2 litre dizelleri. |
Benzer içerikler
- izmir istanbul yol tarifi
- michelin mi continental mi 2024
- araç üstü bagaj cezası 2024
- 1.5 tsi motor
- f1 vites nedir
- corolla gr
- ami buggy
- yeni honda accord
- citroen c4x shine özellikleri
- togg en çok satılan renk sıralaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X