Şimdi Ara

Peygamberlerin Mezarının Açılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce açan var mı bilmiyorum. Bir insanın mezarının açılması günah değil diye de biliyorum. Peki bunu neden istiyorum? Şimdi bilindiği üzere bazıları peygamberlerin varlığına inanmıyor. Uydurma falan diyorlar hatta peygamberler asla yaşamamış bir masal kahramanı gibiler şeklinde iddialar var. Şimdi bu iddiaları çürütmek için peygamberlerin mezarları açılsa ve vücutlarından analiz yapılsa mesela o yıllarda gerçekten yaşamış mı yaşamamış mı, fiziksel özellikleri nasıl, çürümüş mü çürümemiş diye eminim hem inançlılar hem de inançsızlar gerçeği öğrenir ve tartışmalar da son bulur diye düşünüyorum.

Sizce de böyle bir uygulamanın yapılması gerekiyor mu?

• Hz. Muhammed dışında mezarı olan yok ki zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem İsa peygamberin hem de Hz. Muhammed(sallallahu aleyhi ve sellem)'in yaşadığı, Hıristiyan, Yahudi, Agnostik vb. çoğu tarihçi tarafından kabul ediliyor.
    Hamd Allah'adır.

• islam peygamberinin yaşadığı zaten biliniyor ama isa hakkında tartışma var. Hatta zeitgeist movie de bu konuyla ilgili bir kısım vardı. Net olarak birşey diyemem ama iddiaları çok da dayanıksız değildi
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    İsa'nın yaşadığı tarihçilerin çoğu tarafından kabul ediliyor.
    Örneğin: günümüzde Hıristiyanlığı eleştiren en ünlü gayri Hıristiyan olan Agnostik Bart Ehrman, İsa'nın yaşadığını kabul ediyor.

• lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Bir ateist olarak belirtiyorum; zeitgeist belgeseli tamamen fiyasko. Bundan 100-200 yıl önce tarihçiler İsa'nın mit ürünü olduğunu fikri yaygındı fakat günümüzde Hristiyan olsun olmasın tarihçiler İsa'nın yaşadığını söylemekte. Zeitgeist belgeseli defalarca cevaplanmış iddiaları, çok yanlış şeyleri içeriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 26 Haziran 2019; 20:54:56 >
  • olanı da açmaya kaba etleri yemez..

yerse amele olarak mezarı kazabilirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Bir ateist olarak belirtiyorum; zeitgeist belgeseli tamamen fiyasko. Bundan 100-200 yıl önce tarihçiler İsa'nın mit ürünü olduğunu fikri yaygındı fakat günümüzde Hristiyan olsun olmasın tarihçiler İsa'nın yaşadığını söylemekte. Zeitgeist belgeseli defalarca cevaplanmış iddiaları, çok yanlış şeyleri içeriyor.
    yok ben zaten kesin böyledir demedim olmayabilir de ama dayandırdıkları temeller çok da uçuk sayılmaz
    bir düşünceyi iddia üstüne iddia koyarak ilerletmişler ben bunda bir çelişki göremedim yani kendi içinde tutarsız değil. Ha böyledir değildir bilemem ama tutarsız değil
  • İsa peygamberin hayatı bire bir neredeyse sümerler de geçiyor keza musa peygarim yahatı da bunu nasıl açıklayacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

İsa peygamberin hayatı bire bir neredeyse sümerler de geçiyor keza musa peygarim yahatı da bunu nasıl açıklayacaksınız?
    Sümerler İsa'dan yaklaşık 2000 yıl önce var oldular.

• İşte mesele o nasıl oluyor da binlerce yıl önce bir hikaye veya olay oluyor sonra binlerce yıl sonra hemen hemen yine aynısı yaşanıyor!?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

İşte mesele o nasıl oluyor da binlerce yıl önce bir hikaye veya olay oluyor sonra binlerce yıl sonra hemen hemen yine aynısı yaşanıyor!?
    allah ın takdiri..
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Aynısı yaşanmıyor eski hikaye güncelleniyor
    Söyle düşünelim.
    Sokağa çıksak 15 Temmuz, 29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs ile ilgili sorular sorsak. Belki çoğunluk hepsini birbirine karıştıracak
    Farz edelim ki kayıt yok video yok resim yok. O zaman ne olurdu. Atatürk'ün yaptıklarını sanki Erdoğan yapmış gibi toplum bilincinde bir tarih uydurulurdu. Bu bilerek yapılmaz. Hayatın akışında kendiliğinden gelişir.
    Kısacası semavi dinler Sümer masallarının Arap ve Yahudi kavminin bakışı ile yeniden değerlendirilmesidir.

• Yani demek istiyorsunuz ki bahsi geçen olaylar peygamberler ve dinler tamamen hayal ürünüdür doğru mu anladım?

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Evet kısmen hayal ürünü
    Kısmen derken bir doğruluk üzerine kurulmuş olabilir.
    Atıyorum Hz. Nuh tufanı denilen şey belki bir beldede olan sel felaketidir.
    Sonra bu dilden dile efsaneleşip olduğundan farklı bir hal almıştır. Yalnız burada demek istediğim şey peygamber aslında yaşadı ama hikayeleri abartıldı değil. Peygamber olarak kendini tanıtan insanlar yaşamış olabilir. İşte eski hikaye ile yeni hikaye birbirine karışıp din olmuştur. Bu durumda yüzde yüz yalan yüzde yüz doğru demek iyi bir yol değil. Hayal ürünü desek daha doğru olur.

• Birde şöyle bir şey var kuranı kerime göre bu diğer 3 kitap (aslında eski ve yeni ahit olarak tek kitap İncil) olarak da kabul ediliyor veya tek tek düşünürsek de fark etmez kuranı kerime göre bunların hepsi değişmiş kitaplar onun için her hangi bir kutsal durumları kalmamış ama Museviler ve Hristiyanlar kesinlikle ne kuranı kerimi nede Muhammed peygamberi kabul ediyorlar ve Museviler ile Hristiyanlar da malum İsa peygamberin olayından dolayı araları açık :) bir de hadi bir okuyayım da öyle eleştiri yapayım dedim ve Tevrat dan başlayım dedim arkadaş akıl alacak gibi değil Allah paso musaya çölün ortasında hadi bakalım sayım yap deyip duruyor :) ama bu sayfalarca gidiyor habire sayım yap şöyle yap böyle hep falan sıkıldım ve kapattım :) değiştirilme olayına gelecek olursak hristiyan forumların da güzel akla yatkın argümanlar var ama şöyle mantıklı düşününce bunların tamamen insan işi ve bir bölgeye ayit yerel bir din olguları açıkça görülüyor bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.