Hocam Phiips/TPVision ambilight özellikli TV üretiyor. Hue ürünleri ise Signify firması tarafından üretiliyor. 2023 model TV’lerde Ambilight+Hue entegrasyonunu kaldırdı Philips/TP Vision. Ürünler Philips ama üreticileri farklı. ![]() 2023 Ambilight TVs no longer have Hue integration - Hueblog.com https://hueblog.com/2023/07/04/2023-ambilight-tvs-no-longer-have-hue-integrationAklıma gelenler:
Sonuç olarak 2023 OLED’ler çok pahalı, 3 taraf ambilight, hue entegrasyonu yok. MiniLed modelleri downgrade yedi. 9500 serisinden 9000 serisine düştü. Android/Google TV değil vs. Philips bölgesel fiyatlama da yapmıyor. Çoğu kullanıcı zaten LG ve Samsung biliyor/tercih ediyor. Ben de Ambilight seviyorum ve Philips TV kullanıyorum yıllardır. Miniled işimi görüyor. 2 yılda bir platform değiştiğinden 2021 model 75PML9506’yı güncellerim diyordum ama Philips miniled modellerde yan çizdi. OLED satışlarını zayıflatmıştır. Fiyat/performansı daha yüksek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 12 Ekim 2023; 7:54:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Philips Oled+ 907 (2022-2023) (17. sayfa)

-
-
Bu epey kötü olmuş. Demek ki geçen sene aldığım oled 907 son Hue destekli serilerden oldu. Benim evde aydınlatmanın büyük kısmı Hue aydınlatmalara emanet. Salonda da bazen Tv ile senkronize kullanıyorum. Bu birlikteliğin kalkması büyük eksi olmuş yeni tvler için.
-
-
Merhaba
65 oled 707 MediaMarkt'ta 50.000 TL civarı.
Belki bir miktar da indirim olabilir.
Sizce o paralara almak mantıklı mı? Yeni serileri ile çok fazla fark var mı?
Kağıt üstünde ben çok bir fark göremedim çünkü
-
Bildiğim kadarıyla 708 dahil olmak üzere 7xx’ler en eski OLED panelleri kullanıyor bu nedenle tercih etmek mantıklı gelmedi bana. 807’den itibaren bakılmalı bence. @ZvAnA hocamdan almıştım bu bilgiyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.0V6 -- 12 Ekim 2023; 21:24:29 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu bilgiyi yeni aldığım OLED808 kurulduktan sonra görmem üzücü oldu 😁
Peki gözle görülür bir fark var mıdır eski ve yeni seriler arasında?
Yeni seriler 15 civarı koyuyor üstüne çünkü
Birebir incelemedim hocam teknik verilere bakarsak gözle görülür fark oluşturur. Daha ziyade dayanıklılık anlamında sanırım gelişmeler oldu.
Herhangi bir degisiklik varmi deneme imkaniniz oldumu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 12 Ekim 2023; 23:23:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tespit ettiğim bir değişiklik fark etmedim. Sanırım bu günceleme de genel iyileştirme ve performans artırımına yönelik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 13 Ekim 2023; 6:1:41 >
Parlaklik renk vs gorsel olarak bir degisiklik yok o zaman
Güncelleme sonrası, yanılıyor da olabilirim; sanki özellikle ses kalitesi ve kumanda tepki hızında bir tık artış var gibi.
Öncelikle güle güle kullanın. Elbette 808 çok güzel bir TV. Ancak Philips’in 2023 modellerdeki bazı tercihleri tüketicilerin dezavantajına oldu. Ambilight Philips için önde gelen bir özellik/ürün grubu. Tv’lerden entegrasyonu kaldırması ve 3 taraflı Ambilight’a düşürmesi iyi değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Ekim 2023; 8:34:31 >
Belki daha sonra yazılım güncellemesi ile verir tekrar bu desteği. Gereksiz bir adım olmuş. Ambilight ve Hue bazı ürünleri birebir uyumlu çalışmasa da güzel bir ekosistem.
-
Sizin diğer konuya da yazmışım. Geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum. Fiyatları da malum. Bu ürünlerde düşük kalite kontrolü insan kabul edemiyor.
Degisimi kabul ettilermi. Etmezlerse samsung s95b de bu sorun kronikti cok iade sureci yasayan olmustur. Surec icin ordan yardim alabilirsiniz
Servisle iletişime geçtim hemen klasik servis müdürümüze soracağız vs muhabbeti dönüyor işte hocam yetkili servislerin bu konuda karar yetkileri yok maalesef onlara da bir şey demiyorum, yoksa kurulumu yapan arkadaş da bana hak verdi.
Karanlık sahnelerde lokal karatmayla sadece karanlık bölgelerin olması gerektiğinden dahada karardığını hiisediyormusunuz. Yabancı forumlarda bunu şöyle çözmüşler. Parlaklık yükseliyormuş .Ama sıkıntı şuki bunu tv yi her kapatıp açtığında yapmak gerekiyormuş. Servis menuüsünden yapılan değişikler kalıcı yapılamıyor sanırım. Ve tabiki servis menüsü garantiyi devre dışı bırakabilir sanırım
"home+1999+back basarak hemen alt tarafa yakın bir yerde OLED TPC adında Devre Dışı Bırak olarak ayarlayabileceğiniz bir seçenek var. Bunu her açtığınızda yapmanız gerekir, ancak bu ödenmesi gereken küçük bir bedeldir. "
reddit
From the OLED community on Reddithttps://www.reddit.com/r/OLED/comments/k9qjcj/please_help_disable_absltpcdynamic_dimming_etc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 18 Ekim 2023; 15:8:29 >
-
Bu güncelleme bana gelmedi gelmesi için ne yapmam lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X