Şimdi Ara

Philips Oled+ 907 (2022-2023) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
42
Favori
42.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam Phiips/TPVision ambilight özellikli TV üretiyor. Hue ürünleri ise Signify firması tarafından üretiliyor.

2023 model TV’lerde Ambilight+Hue entegrasyonunu kaldırdı Philips/TP Vision.

Ürünler Philips ama üreticileri farklı.

Philips Oled+ 907 (2022-2023)
    Philips Oled+ 907 (2022-2023)hueblog.com
    2023 Ambilight TVs no longer have Hue integration - Hueblog.com
    https://hueblog.com/2023/07/04/2023-ambilight-tvs-no-longer-have-hue-integration

Aklıma gelenler:

1. Hue entegrasyonu sonradan ilave uygulama ile satılacak. (Artık malum neredeyse herşey abonelik/ödemeli modele geçiyor)
    2. Hue Sync ek donanım işini de tamamen ücretli uygulama ile verecek. (şu an sadece güncel Samsung TV’lerde var) ( Ama Hue yeni kutusu/8K bir ara sızmıştı)

Sonuç olarak 2023 OLED’ler çok pahalı, 3 taraf ambilight, hue entegrasyonu yok. MiniLed modelleri downgrade yedi. 9500 serisinden 9000 serisine düştü. Android/Google TV değil vs.

Philips bölgesel fiyatlama da yapmıyor. Çoğu kullanıcı zaten LG ve Samsung biliyor/tercih ediyor. Ben de Ambilight seviyorum ve Philips TV kullanıyorum yıllardır.

Miniled işimi görüyor. 2 yılda bir platform değiştiğinden 2021 model 75PML9506’yı güncellerim diyordum ama Philips miniled modellerde yan çizdi. OLED satışlarını zayıflatmıştır. Fiyat/performansı daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 12 Ekim 2023; 7:54:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oup59 kullanıcısına yanıt

Bu epey kötü olmuş. Demek ki geçen sene aldığım oled 907 son Hue destekli serilerden oldu. Benim evde aydınlatmanın büyük kısmı Hue aydınlatmalara emanet. Salonda da bazen Tv ile senkronize kullanıyorum. Bu birlikteliğin kalkması büyük eksi olmuş yeni tvler için.

• 65Oled907'ye ait 11 Ekim 2023 tarihinde yeni güncelleme geldi.

• Merhaba

65 oled 707 MediaMarkt'ta 50.000 TL civarı.

Belki bir miktar da indirim olabilir.

Sizce o paralara almak mantıklı mı? Yeni serileri ile çok fazla fark var mı?

Kağıt üstünde ben çok bir fark göremedim çünkü

• Bildiğim kadarıyla 708 dahil olmak üzere 7xx’ler en eski OLED panelleri kullanıyor bu nedenle tercih etmek mantıklı gelmedi bana. 807’den itibaren bakılmalı bence. @ZvAnA hocamdan almıştım bu bilgiyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3.0V6 -- 12 Ekim 2023; 21:24:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu bilgiyi yeni aldığım OLED808 kurulduktan sonra görmem üzücü oldu 😁

• 3.0V6 kullanıcısına yanıt
    Peki gözle görülür bir fark var mıdır eski ve yeni seriler arasında?

Yeni seriler 15 civarı koyuyor üstüne çünkü

• sepulturgay kullanıcısına yanıt
    Birebir incelemedim hocam teknik verilere bakarsak gözle görülür fark oluşturur. Daha ziyade dayanıklılık anlamında sanırım gelişmeler oldu.

• shy4434 kullanıcısına yanıt

Herhangi bir degisiklik varmi deneme imkaniniz oldumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 12 Ekim 2023; 23:23:30 >
  • deppechemode45 D kullanıcısına yanıt

Tespit ettiğim bir değişiklik fark etmedim. Sanırım bu günceleme de genel iyileştirme ve performans artırımına yönelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 13 Ekim 2023; 6:1:41 >

Parlaklik renk vs gorsel olarak bir degisiklik yok o zaman

Güncelleme sonrası, yanılıyor da olabilirim; sanki özellikle ses kalitesi ve kumanda tepki hızında bir tık artış var gibi.

Öncelikle güle güle kullanın. Elbette 808 çok güzel bir TV. Ancak Philips’in 2023 modellerdeki bazı tercihleri tüketicilerin dezavantajına oldu. Ambilight Philips için önde gelen bir özellik/ürün grubu. Tv’lerden entegrasyonu kaldırması ve 3 taraflı Ambilight’a düşürmesi iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 13 Ekim 2023; 8:34:31 >
  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

Belki daha sonra yazılım güncellemesi ile verir tekrar bu desteği. Gereksiz bir adım olmuş. Ambilight ve Hue bazı ürünleri birebir uyumlu çalışmasa da güzel bir ekosistem.

Tadını çıkaramadık hocam TV yamuk çıktı 😁

Sizin diğer konuya da yazmışım. Geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum. Fiyatları da malum. Bu ürünlerde düşük kalite kontrolü insan kabul edemiyor.

Degisimi kabul ettilermi. Etmezlerse samsung s95b de bu sorun kronikti cok iade sureci yasayan olmustur. Surec icin ordan yardim alabilirsiniz

Servisle iletişime geçtim hemen klasik servis müdürümüze soracağız vs muhabbeti dönüyor işte hocam yetkili servislerin bu konuda karar yetkileri yok maalesef onlara da bir şey demiyorum, yoksa kurulumu yapan arkadaş da bana hak verdi.

• Karanlık sahnelerde lokal karatmayla sadece karanlık bölgelerin olması gerektiğinden dahada karardığını hiisediyormusunuz. Yabancı forumlarda bunu şöyle çözmüşler. Parlaklık yükseliyormuş .Ama sıkıntı şuki bunu tv yi her kapatıp açtığında yapmak gerekiyormuş. Servis menuüsünden yapılan değişikler kalıcı yapılamıyor sanırım. Ve tabiki servis menüsü garantiyi devre dışı bırakabilir sanırım

"home+1999+back basarak hemen alt tarafa yakın bir yerde OLED TPC adında Devre Dışı Bırak olarak ayarlayabileceğiniz bir seçenek var. Bunu her açtığınızda yapmanız gerekir, ancak bu ödenmesi gereken küçük bir bedeldir. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deppechemode45 -- 18 Ekim 2023; 15:8:29 >

Bu güncelleme bana gelmedi gelmesi için ne yapmam lazım.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.