Şimdi Ara

Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
63
Favori
109.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sözde akıllı telefon kullanıyoruz rami telefonu her kapatmadan önce temizleyip ekranı en kısıkta kullanıyorum 1 gün dayanıyor.
  • Android os-deep sleep alakasını bilmiyordum sağol
  • Excanche hizmetleri niye bu kadar pil yiyo
    Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Öncelikle şunu söyleyeyim. Yaklaşık 8 saatlik kullanımda %7 awake süresi hiç de fena değil.
    Yine de 1013'ün detayındaki AudioOut_2 sorunu için ses ayarlarından ekran kilitleme sesini kapatıldığında sorun ortadan kalktığını belirtenler var. Dene istersen.

Diğer kullanımlar ise normal gibi gözüküyor.

Activitymanager
    Ve alarmmanager denen zırvalar var bunlar neden kaynaklanıyor ?

• noblexfurkanaslan kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda bununla ilgili bir açıklama mevcut

• Arkadaşlar benim pili google hizmetleri sömürüyordu.Konum servislerinden kablosuz ağlar tikini kaldırdım. Google hizmetleri artık şarj yemiyor.Ama hava durumu widget ım eskiden kendi kendine yenilenirdi artık yenilenmiyor.Bugün baktım 2 gün öncesinin hava durumunu gösteriyor.Kendim yenileye basıyorum.Yenileme butonu dönüyor dönüyor ama tepki vermiyor..Nasıl düzeltebilirim acaba
  • [Caty] kullanıcısına yanıt
    Düzeltmenin tek yolu var konum servislerini tekrar aktif etmen gerekir.

Bende de aynı durum vardı. Konum servislerini aktif ettim ve Google Hizmetleri eskisi kadar şarj tüketmiyor şimdi.

Deneyip görmen lazım...
  • benim tavsiyem Greenify adlı program var bence onu kurun. arka planda çalışan facebook ...vs gibi programları uyutabiliyorsunuz. programı açıp listeden uyutulması için gereken programları seçin. daha sonra uygulamanın widgeti var şimdi uyut diye onu da koyun ana ekrana telefonu kullanmanız bittiğinde widgete tıklayınca seçtiğiniz uygulamalardan arka planda çalışanları kapatıyor. ben kullanıyorum çokta memnunum. ayrıca apk dosyasını bulabilirsiniz.
  • Bir deneyeyim bakalım hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Düzeltmenin tek yolu var konum servislerini tekrar aktif etmen gerekir.

Bende de aynı durum vardı. Konum servislerini aktif ettim ve Google Hizmetleri eskisi kadar şarj tüketmiyor şimdi.

Deneyip görmen lazım...

Açtım hocam bakalım ne olucak
  • 2 madde daha eklendi.
  • Ben başından beri hepsini denedim elinize sağlık... Mah 2600 yani bu adamlar lipo pil kullanıyor... Senelerdir RC araç kullanıyorum ve Lipo pilleri iyi bilirim... Telefon sürekli ısınıyor. Nekadar ısınırsa okadar çok pil ömrü yok oluyor... İphone da kullanılan pil gibi bir sistemleri yok...

E bizde akıllı telefon kullanıyoruz sonuçta.... Oyun oyna... nete gir... tam pil bitmeden sarja tak vs derken pil ömrünü kısa sürede kaybediyor ve %100 sarj ilk zamanlar 10 -15 saat giderken 3-4 ay sonra başlıyor 8 saat 7 saat bazılarında 5 saat gitmeye. Bazıları okadar çok kullanıyorki onların pilleri şişiyor ve komple bitiyor.

S4 kullanıcısıyım bu arada... İlk çıktığından beri İphone kullanıyorum... Dün gittim yeni bir pil aldım... Arasındaki farkı söyliyimmi ? 15 Saat rahatlıkla gidiyor Oyuna giriyorum whatsup sürekli herşey açık wgtlar açık .... 3 ay sonra tekrar yazarım.... Pil yine 8 saat 7 saat e düşücek ..... Sadece ekranı için şu telefonu kullanıyorum büyük diye... Yakında satarım gider .... Kamera takılır - uygulamalar virüslü - stabil bir sisteme sahip değil... 3 uygulama indir virüs gani gani telefonu batırsın... Biliyorum bunun nedeni Android sistem. Ama sen 2gb ram 8 çekirdek diyosun 4 ü var diğer yarısı çıkmadı ram diyorsun 1.85 i kullanılıyor... Uğraşmayın yeni pil alın fark bariz !

3 ay sonra yine aynı ama... İnanılmaz derecede ısınıyor... Pilin ömrünün yok olmaması fizik kurallarına aykırı zaten

Mantıklı davranalım... Telefonu ilk aldığınız zamanlarda herşeyiniz açıktı ve çok rahatlıkla çatır çutur 5 saat elinizden düşmüyordu ve pil ona rağmen dayanıyordu ve bitmiyordu... Herşeyde açıktı..

Gelelim şimdiki zamana : Onu kapasam bunu kapasam şunu kapasam şu programı yüklesem öbürsünü kaldırsam tabiki pil birazda olsa düzelecek.... Onu kullanma bunu kullanma şunu kapat nereye kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strongiron -- 26 Kasım 2013; 17:45:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Strongiron

Ben başından beri hepsini denedim elinize sağlık... Mah 2600 yani bu adamlar lipo pil kullanıyor... Senelerdir RC araç kullanıyorum ve Lipo pilleri iyi bilirim... Telefon sürekli ısınıyor. Nekadar ısınırsa okadar çok pil ömrü yok oluyor... İphone da kullanılan pil gibi bir sistemleri yok...

E bizde akıllı telefon kullanıyoruz sonuçta.... Oyun oyna... nete gir... tam pil bitmeden sarja tak vs derken pil ömrünü kısa sürede kaybediyor ve %100 sarj ilk zamanlar 10 -15 saat giderken 3-4 ay sonra başlıyor 8 saat 7 saat bazılarında 5 saat gitmeye. Bazıları okadar çok kullanıyorki onların pilleri şişiyor ve komple bitiyor.

S4 kullanıcısıyım bu arada... İlk çıktığından beri İphone kullanıyorum... Dün gittim yeni bir pil aldım... Arasındaki farkı söyliyimmi ? 15 Saat rahatlıkla gidiyor Oyuna giriyorum whatsup sürekli herşey açık wgtlar açık .... 3 ay sonra tekrar yazarım.... Pil yine 8 saat 7 saat e düşücek ..... Sadece ekranı için şu telefonu kullanıyorum büyük diye... Yakında satarım gider .... Kamera takılır - uygulamalar virüslü - stabil bir sisteme sahip değil... 3 uygulama indir virüs gani gani telefonu batırsın... Biliyorum bunun nedeni Android sistem. Ama sen 2gb ram 8 çekirdek diyosun 4 ü var diğer yarısı çıkmadı ram diyorsun 1.85 i kullanılıyor... Uğraşmayın yeni pil alın fark bariz !

3 ay sonra yine aynı ama... İnanılmaz derecede ısınıyor... Pilin ömrünün yok olmaması fizik kurallarına aykırı zaten

Mantıklı davranalım... Telefonu ilk aldığınız zamanlarda herşeyiniz açıktı ve çok rahatlıkla çatır çutur 5 saat elinizden düşmüyordu ve pil ona rağmen dayanıyordu ve bitmiyordu... Herşeyde açıktı..

Gelelim şimdiki zamana : Onu kapasam bunu kapasam şunu kapasam şu programı yüklesem öbürsünü kaldırsam tabiki pil birazda olsa düzelecek.... Onu kullanma bunu kullanma şunu kapat nereye kadar ?

Hocam cok dogru soylemissin :) iphone da kullandim senelerce pilide hep bilinci kullandim 1 sene gecse bile pildeki dusus cok farkedilir derecede degil cok memnundum ama bu samsungun cok cabuk ölüyor bunun sebebi kullanilan batarya bir yana kullanilan sarj aleti bile en buyuk etken o kadar buyuk bir pili sarj iphone sarj aletiyle sarj etmek 3 saatten fazla zaman alicaktir cunku 1A degerinde. Ve bu piller hizli sarj olmayi ve hizli bosalmayi sevmezler. Samsung buyuk bi pile sahip fakat bunu 2 saat civarinda sarj edebilmek icin 2A degerinde sarj aleti kullaniyor batarya daha hizli sarj oluyor boylece ama pilin omrundende yemis oluyor bi bakima :) samsungun pili 6 ayda biterken iphone pili 1 yildan fazla tatmin edici duzeyde gidiyor 2 yillik iphone kullananda biliyorum sarji benimkinden iyi gidiyor acikcasi :) benim s4 umde 6 aylik en son film izledigimde 2 saat 40 dakika internet kullanimi sarj yuzde 22 di :) iphone pili degismiyor öldü mü ne olacak diyenlerde var aradtirmiyorlar bile iphone pilleri servislerde degistirilebiliyor tek farki samsung gibi tak cikart olmamasi. Siz yeni pil alip kurtulmussunuz hayirli olsun :) bende yakin zamanda yeni bir pil almayi dusunuyorum suan tam sarjda 4 bucuk 5 saat ekran suresini zor goruyorum nerde ilk gunler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastShip -- 29 Kasım 2013; 20:48:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• AudioOut_2 50 dakika ile uyumayi engelleyen olarak basi cekiyor. Yok mu bunun cozumu? Kilit sesi falan kapattim ama yine somurmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevilsDance35 -- 30 Kasım 2013; 1:25:46 >
  • Telefonunuzda Android Weather & Clock Widget yüklüysen hemen kaldırın. Bu widget kuruluyken telefon hiçbir şekilde uyku moduna girmiyordu üstelik şarjım en fazla 8 saat gidiyordu. Bunu kaldırınca telefon uyku moduna girmeye başladı şarjım da şimdi rahat 24 saat gidiyor. Başka herhangi bir değişiklik yapmadım. sadece widgeti kaldırdım.
  • Hocam senin gibi akıllı adamlarda varmış böyle forumlarda demekki :)))))))))) Ama bazen gözümden yaş geliyor gülmekten ! Biz bukadar mantıklı yazıyoruz diğer tarafta adam hala Kilit ekranındaki sesi kapatırsam belki diyor hahahahaha

ARKADAŞLAR ! KULLANDIĞINIZ PİLİN TEKNOLOJİSİ BİR İPHONE TEKNOLOJİSİ DEĞİLDİR ! LİPO PİL ÖZEN GÖSTERİLMESİ GEREKEN BİR PİLDİR...

1.Lipo pil ısındığı zaman kendi ömründen yer
    2.Arkadaşın dediği gibi hızlı sarj olması ömrünü yiyor
    3.Şarja takılı oyun vs açıksa yine pil ömrünü yiyor
    4.Tam kapanmadan pil boşalmadan yarıda takılırsa yine ömrünü yiyor
    5.2 saat oyun vs açıksa buda ısınması dolayısıyla ömrünü yiyor
    6.Lipo piller uygun şekilde kullanılmazsa patlama riski taşımaktadır. (Sarjda iken yada normal zamanda kaç kişinin pili patladı bir bakın ! )

YANİ İPHONE gibi kullanmaya çalıştığımız için Pil 5-6 kullanışa göre kısa sürede BOM BOM BOM !

iphone'daki pilin türü de lithium-polymer dir...

Kullandıkları teknolojiyi çok araştırdım fakat sonuca erişemedim....Fakat sıçaktan yada soğuktan - oyundan yada vs vs hiçbirşeyden etkilenmiyor ! Fakat her pilin ömrü vardır İphone dada 1 bucuk yada 2 sene sonra pil eski tadını vermez.... !

Bakın Türklerin en büyük hatası araştırmamak öğrenmemektir ve her yazılan konuya girip gereksizce araştırmadan yapılan şeyi uygulamaktır...... !

İphone ekranını büyütmek istemezmiydi ? Neden büyütmedi ? Stabil ve en fazla olurunun bu olduğunu bildikleri için...

Şimdi bana ozaman Samsung note alanlarda neden şöyle böyle diceksiniz :) Bende onu size burakıyorum araştırın... Ama ufacık birşey söyliyim İşlemci farkına ekran farkına bir bakın gerisini araştırın birazda beyin çalışsın dimi.....

Beyin bedava :)

• gundar G kullanıcısına yanıt
    Bu kendi tespitin mi yoksa Wakelock ile mi tespit ettin hocam?

Duruma göre listeye koyayım.
  • Merhaba,

1013 içersindeki AudioOut_2 olayına değinmek istiyorum. Kendisi ekran kapalıyken oluşturulan seslere refere ediyor. Bildirim, sms, ekran kilidi sesi vs. En önemlisi ekran kapalıyken de müzik dinliyoruz. İşte dinlediğimiz müzik de bunu tetikliyor. Eğer sık sık müzik dinleniyorsa bu değer artabiliyor. Çok abartı dakikalar yoksa AudioOut_2 meselesine takmamak gerekiyor.

Esas endişe verici olanlar AudioOut_1 ve AudioOut_3. Bunlar herhangi bir ses oynamadığında da wakelock olayı yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gios -- 4 Aralık 2013; 20:15:24 >
  • quote:

Bu kendi tespitin mi yoksa Wakelock ile mi tespit ettin hocam?

Duruma göre listeye koyayım.

Wakelock programını da kurdum ama oradaki ismi weahter diye geçiyordu. oradan tahmin ettim ve programı kaldırdım. widget kesinlikle uykuya geçmeyi engelliyor. Kaldırdığımdan beri pil durumum çok güzel oldu. rahat saati görüyorum.
  • arkadaşlar belirtilen app'ler gerçekten işe yarıyor mu? yoksa hava civa mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.