Şimdi Ara

Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
63
Favori
109.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum Kitkat'da bu tarz programları efektif kullanabilmek için root izni gerekiyor artık
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    Android Sistemini mi durdurayim? Anlamadim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rcknrll kullanıcısına yanıt
    Ben whatsapp yukarıda diyorsun sandım.
    Ama yine de tetikleyenin whatsapp olduğunu düşünüyorsan durdurmak belki işe yarayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Genellikle yüklediğiniz bazı uygulamalar telefonun "deep sleep" yapmasını engel olabilmektedir. Bunun haricinde ise bası sistem uygulamaları da (Google Servisleri, Android OS gibi) cihazınızın derin uykuya girmesini engelleyebilir.

Bu uygulamaları tespit etmek gerekiyor. Play'den WakeLock Detector uygulamasını indirip kurun ve arka planda uygulamaları takip etmesini bekleyin. Listede en üstte olan uygulamayı ve o uygulamanın hangi hizmeti buna neden oluyor görün. Sonra da ya o uygulamayı kaldırırsınız (siz yüklediyseniz) veya derin uykuya geçmesini engelleyen ayarları değiştirmeye çalışırsınız.

Not: Programda sistem uygulamalarının durumunu görebilmek için ayarlara girip "Advance Mode"'u işaretlemeniz gerekmektedir.

Şimdi gelelim listede başı çeken sistem uygulamalarının yarattığı sorunları çözmeye;

1. Google Servisleri; Listenin en başında ise genellikle bir google uygulaması bir yerlere erişmeye/bir şeyleri güncellemeye çalışıyor demektir. Aşağıdaki değişiklikleri sırasıyla yapın. Bu düzenlemeler bazı kullanıcıların "Google Services" kaynaklı problemini çözmüş.

* Ayarlar>Konum Servisleri>Kablosuz Ağları Kullanın'daki tiki kaldırın.
    * Ayarlar>Wi-Fi>Gelişmiş (menü tuşuyla açılıyor)>Uykudayken Wi-Fi Açık Tut (Asla olarak seçilecek) + Taramaya Daima İzin Ver (Tiki kaldırın)
    * Google hesabınızı kaldırıp tekrar kurun ve Recovery Mod'dan cache ve dalvic cache wipe yapın.
    * Hangouts programına girip ayarlardan SMS>SMS'i aç tikini kaldırın.
    * Exchance mail kullanıyorsanız push bildirimleri 5 dakika olarak değiştirin.
    * Google Plus hesabınızda otomatik resim yüklemeyi kapatın.

2. Android OS/ Android Sistemi;Bu sistem uygulaması pilinizi sömürüyor ise aşağıdakileri sırayla yapın;

* Telefonunuzun ayarlar bölümünde ses ayarlarına girin ve dokunma sesleri ve tuş kilidi sesleri ile ilgili kutucukları işaretli ise işaretsiz hale getirin. (yani o sesleri kapatın) zaten kapalı ise o zaman önce tekrar aktif edin, ayarlardan çıkın, sonra tekrar girin ve tekrar aktivasyonunu kaldırın.
    * Telefonu uçak moduna alın, bir süre bekleyin.
    * Telefonu power tuşuna uzun basarak çıkan menu'den kapatın.
    * Telefonun pilini sökün 1 dakika kadar bekleyin.
    * Pili takın ve cihazın açma düğmesine basın ve açılmasını bekleyin, AÇILDIKTAN SONRA DA 10 dakika kadar TELEFONA dokunmayın (Tamamen tüm özellikleri içe açılması için gerekli süre)
    * Telefonu uçak modundan çıkarın.

Wakelock Detector ile tespit edilen diğer bazı sorunların çözümleri;

* 1013 > AudioOut_2 > ses ayarlarından ekran kilitleme sesini iptal edin.
    * 1013 > Eğer cihazınız rootlu ise Rescan Media Root uygulaması ile bu sorundan toptan kurtulabilirsiniz.

Bu yöntemler probleminizi çözerse bilgi vermenizi rica ederim. Eğer farklı bir yolla bu sorundan kurtulduysanız bu mesaja ekleyelim ve diğer problem yaşayanlara yardımcı olalım!!!

Yav hocam iyi güzel de her şeyi iptal edin diyorsun sen. Mesela dokunma sesleri ve tuş kilidi seslerini niye kapatayım ki? Gayet gerekli sesler. Sonra telefon uykudayken wifi niye kapalı olsun? Bildirimleri nası alacam ben. Mailde push bildirimlerini 5 dakkaya ayarlayamam iş maillerini anlık almam gerekiyor. Google plus'la fotoğrafları otomatik yedekleyi niye kapatayım, bütün fotoğrafları ne güzel yedekliyor işte. Onu kullanmasam Dropbox ya da Yandex.Disk kulanacam ki aynı kapıya çıkıyor zaten.

Sadece şu 1013 olayı nedir onu anlamıyorum. Rescan Media Root'u indirdim şimdi bakalım düzeltecek mi sorunu. Eyvallah yine de.

• Hocam zorunda değilsin. Şarjın hızlı tüketilmesi sorun değilse zaten problem de yok demek. Ama bunları yaparsan faydası oluyor.
    e şarj inanılmaz hızlı bitiyor işte :) ama bunları da iptal edersem telefonun ne yararı kalacak. zaten bir şürü şeyi iptal ettim.
  • Bende sıkıntı yok gibi
    Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet iyi değerler
  • Benim awake durumu bu
    Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMakavelix -- 8 Nisan 2014; 8:44:06 >

• Nazar değmesin çok iyi değerler...

• rus romunda android os kullanimi ilk baslarda cok yuksek oluyor, sonra bi nebze olsada dusuyor ama istedigim olcude degil. ne yapmam lazim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bir sorum olacak cevap verene şimdiden teşekkür ederim... benim s3 mini de hızlı şarj tüketiyor hadi neyse tüketsin ancak şarj edeyim diyorum tam dolmasıda 5 saati buluyor siz de de aynımı yoksa sorun sadece bendemi..
  • 55_42 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen şarj cihazı veya usb kablosu arızalanmıştır. Farklı ve sağlam bir şarj cihazı ile şarj etmeyi deneyin.
    5 saat normal değil.

ürün yeni daha 1 aylık... aldığım günden beri bu şekilde şarj oluyor bende anlamadım sizdekiler nasıl acaba kaç saatte şarj oluyor....
    Bu AudioMix neki 1013 tek başına ipi göğüslemiş Andrid Os tada en tepede Greenify dede görünmüyor!!!

Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

• 55_42 kullanıcısına yanıt
    En fazla 2 saatte %100 olur.
  • lewent20 L kullanıcısına yanıt
    Resim tam çıkmıyor ama google da aratırsan, varsa bir çözüm yolu xda forumlarında falan bulabilirsin.
  • Arkadaşlar 2 gündür sarjim su gibi gidiyor fotoğraflar ekte ne yapabilirim okuduğum kadarı ile sd karta format atmam gerekli mi? Çözüm önerilerinizi bekliyorum
    Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

• Media bu kadar şarj tüketiyor ise sd kartına format atmalısın

• Faydali konu
    Mesajim bulunsun

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.