Şimdi Ara

Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
63
Favori
109.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kitkatta android sistem yüzdesini nasıl düşürücez?
  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Telefonumun pili ile ilgili ekran görüntüsünü ekte gönderiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim...
    Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aykutegg kullanıcısına yanıt
    Dostum bir de kernel wakelock detayı koyar mısın?

• Şarjım 12 saat zor dayanıyor telefon ayarları aşağıdaki gibi olmasına rağmen
    telefonun kendisindenmi kaynaklı yoksa kullanım olarak normalmi daha fazla dayanması için ne yapmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmert96x -- 26 Mayıs 2014; 20:04:22 >

• Sayın sp@wn, öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
    Dün mesajınızı gördüğümde telefonum şarjdaydı ve wakelock % 0 göründüğü için kernel wakelock görüntüsünü gönderemedim.
    Telefonum dün geceden bu sabaha kadar hep şarjdaydı. Sabah telefonum % 100 dolu görünüyordu. Pili şarjdan çekin uyarısı veriyordu. Ben de şarjdan çektiğimde % 100 doluluk oranı % 67'ye düştü. Bu durum bende daha önce de olmuştu. Ama yanlış hatırlamıyorsam, sizin ilk mesajda önerdiklerinizi uyguladıktan sonra bu durum kendiliğinden düzelmişti. Bu akşam kernel wakelock görüntüsünü göndereceğim bir aksilik olmazsa... Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    İlginize tekrar çok teşekkür ederim...

@sp@wn
  • Sayın sp@wn, ekran görüntülerini ekte gönderiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim
    Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

• Kitkat ile ROOT izni gerektirir hale gelmiş program.

Benim değerler aşağıdaki gibi. Eskiden en az 5saat ekran süresi alıyordum aynı telefonla.

Pil/Şarj Hızlı Tükenme Problemi Çözümleri (Google Servisleri + Android OS)

• Sayın sp@wn, bu konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yaparak birçok kişinin sorununa çözüm getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben daha önce wakelock programını bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş ve bu programla telefonumdaki sorunun SD kartla ilgili olduğunu saptamış oldum. Gerçekten de SD kartım yaklaşık 2 aydır çalışmıyor. SD kartımı sabah telefondan çıkarttım ve daha önce akşam saat 6' da biten şarj yaklaşık % 60 civarındaydı. Daha sonra telefonu kurcaladım, ona rağmen yine % 30'un üzerinde.
    Yalnız birşey sormak istiyorum: telefonun uyanık kalma süresi % 18 – 20' lerde. Bunu daha azaltmanın bir yolu var mı?
    Tekrar çok teşekkür ederim...

@sp@wn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutegg -- 28 Mayıs 2014; 21:36:53 >

• aykutegg kullanıcısına yanıt
    Sorunu tespit edip çözdüğünüze sevindim.

Wakelock süresini azaltmak için listede yazılanları yapabilirsiniz ancak bazen ne yaparsanız yapın %15 civarı mutlaka alıyorsunuz ve bunun sebebi sürekli sabit bir problem olmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu için çok teşekkür ederim. 2 numaralı Android OS tekniğini uyguladım. Sonuç çok çok iyi. Dün gece saat 3 te yüzde 90 olan pil seviyesi, şu anda yüzde 57. Yani saat 22:00 . 1 haftadır "Bu akıllı telefonların şarjı böyle demek ki. Akşama kadar anca yetiyor herhalde." diyordum ama pek de öyle değilmiş. Şu amatör halimle şunu söyleyebilirim, çok mecbur olmadıkça birşey yüklememek lazım. Çünkü sonra, alt planda neyin çalıştığını bulmak bazen imkansız olabiliyor. Bu yüzden de çözüm bulunamıyor maalesef.

• Takip

• Uyanık kalma süresi hakkında bir yorum yapacak olan var mı? Neredeyde deep sleep yapmamış telefon! Kernel ile ilgili olabilir mi? (özcanrom v2.9 vw stock kernel kullanıyorum)

• frekans06 kullanıcısına yanıt
    Dostum neyin uyandırdığını anlamak için ilk mesajdaki programı kurup detaya bakmalısın?
  • sp@wn kullanıcısına yanıt
    Hocam wakelock ile alttaki şekilde görünüyor. Telefonun hep uyanık kalması kernel ile mi ilgilidir? Eğer öyleyse takvim depolama başı çekiyor. Yorumun nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: frekans06

Hocam wakelock ile alttaki şekilde görünüyor. Telefonun hep uyanık kalması kernel ile mi ilgilidir? Eğer öyleyse takvim depolama başı çekiyor. Yorumun nedir?

telefonu 4.4.2 yaptıktan sonra bu powermanager benimde başıma bela oldu. ekrandan daha fazla şarj tüketiyor. xperia z olduğu içinde pili sökme şansım yok ilk mesajdaki gibi. pili sökmeden uyguluyorum ama o da bi etki etmiyo

• anilkoc A kullanıcısına yanıt
    hocam bunun çözümü için pili söküp takmak yeterli oluyor mu ki? Şu an 7 saat 36 dakika kullanımın, 6 saat 53 dakikası powermanagerservices kerneli uyandırmış. Tabi batarya istatistiklerinde telefon hiç deep sleep yapmıyor bunun yüzünden.
  • Bilgiler için teşekkür

• Beyler bende activity manager pili sömürüyor ne yapabilirim?

• Arkadaşlar telefonda 4.1.2 sürümü kuruluydu ve son bir haftadır pille ilgili sorunlarım vardı. Sabah 6 da pili şarjdan %100 ile alıp saat 8.30da 40-50 lere düşüyordu.

Telefon cebimde kendi kendine şarj oluyor diyor, şarjdan çıkıyorum çıktığını algılamıyor gibi sorunlar.

Telefonu kapattığımda telefonu recovery mod'da açıp reboot system demezsem tekrar açamıyorum. Çünkü pil ibaresi görünüp görünüp gidiyor ve güç tuşuna basmam hiçbir işe yaramıyor. Recovery'e girmem de biraz uğraştırıyor zaten.

Pilden diye düşünürekten yeni pil aldım aynı sorun gene var. Elimde bir şarj aleti ve bir algılıyor bir alılamıyordu. Öteki şarj aleti sağlam bir şekilde şarj ediyor temasta sorun yok. Acaba şarj aleti komple telefonu manyak etmiş olabilir mi diyorum.

Mesela bu da pil tüketiminden bir ekran görüntüsü.

Sonra acaba telefonda mı bir sorun var deyip omega v24 ü kurdum gene aynı sorun devam ediyor. Telefon şuanda rezil bir halde. Bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba?

Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler.

• tebrik ederim iyi bir araştırma olmuş
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.