Şimdi Ara

PIONEER 428XD vs. SONY 40X4500

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde genel olarak SD yayın izlemek ve az da olsa xbox 360 oynama amacıyla bir panel almayı düşünüyorum. SD yayın sebebiyle Pio plazmaya daha sıcak bakıyodum ama Sony 40x4500 de dikkatimi çekti, kararsız kaldım. Fikri olan?
    Bilgi ve deneyimlerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trawian -- 16 Nisan 2009; 1:47:57 >

• Düşüncenizde haklısınız ama bu cihazlar arasında ciddi fiyat farkı var, pioneer 428xd en son 2700 ytl civarı satılıyordu forumdaki satıcılarda ama X4500 ne kadar heralde en azından 1200 ytl felan pahalıdır... X4500 bu açıdan parasını haketmeyen ve yaza kadar ciddi ucuzlamasını beklediğim bir cihaz...

Onun dışında 3 altına yada civarına panasonic yeni nesil 50'' hd ready X10 plazmalardan alıp büyük ekrandan çok daha fazla keyif almanız mümkün... Yada 46pz8/80 alabilirsiniz full hd pana plazma...
    Yada yeni gelecek g10 plazmalardan da alabilirsiniz...

Lcd olarakta sd yayında iyileşmeler yapıldığı söylenen yeni samsung/sony serileride geldi yada yolda.. Bunlarında 46'' olanlarına bakabilirsiniz...

Yani bu fiyat civarlarına çok fazla tercihiniz var...
    Boyut olarak tatmin olmayabilirsiniz onun için söylüyorum 40-42'' kullanıcılarının hemen hepsi daha sonra daha büyük boyut almak ister...

ama pioneer 428xd, sd ağırlıklı izleme için en iyisidir, buda kesin... hd perfromansıda oldukça iyidir..

• pioneer 428xd yi 2700 tl ye nerden alabiliriz.
  • Eurasia garantisi altında ki Sony w5500 serileri şuan depoda mevcut ve bir aksilik olmazsa bu haftasonuna veya önümüzde ki hafta için elektronik market veya sony center noktalarında temin edebileceksiniz.
    428xd 0 bulabilseniz bile w5500 her şekilde daha pahalı olacaktır ama bu rakam 1.800.00 Tl yerine 500.00 Tl civarı olacaktır.
    Karar size kalmış.
  • Konu ile alakalı bende bir soru sormak istiyorum acaba pioneer ın 42" full hd olarak şu anda piyasada bulunabilen modelleri var mı varsa hangi modeller ve nerede bulabiliriz ve ayrıca iyi bir full hd plazma mı yoksa sony nin x veya w serisi 40" modellerinden birini neden tercih etmeliyiz.? plazma tv lerin xbox ve ps3 performansı nasıldır.

Bende bir süredir sony w4500 modelini düşünerek araştırma yaparken daha önce hiç düşünmediğim plazma tvleri almanın sanki daha mantıklı olabileceği yönünde düşüncelerimde değişmeler oluyor, eğer plazma düşünürsek özellikle pioneer markasında hangi modelleri araştımak gerekir benim odama max. 42" olur daha fazlası mümkün değil odam küçük bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Konu sahibi arkadaşında affına sığınarak yazıyorum bunları, yeni bir konu açacağıma benzer bir durumda olan arkadaşın konusuna yazmayı uygun buldum, şimdiden ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim, saygılarımla....

• 42'' Pioneer full hd cihaz mevcut değil. 50'' var oda 5 bin ytl civarında ve piyasadaki en iyi tv.
    42'' full hd olarak alabileceğin yeni panasonic 42G10 var en son nesil olarak. O cihaz hakkındaki detaylı testler/kullanıcı yorumları nerdeyse yok gibi onun için bir miktar beklenebilir.
    G10 hakkındaki yorumlar sd kalitesininde iyi olduğu yönünde.
    Oyun için full hd lcd tercih etmen daha iyi olur, oyunların istediği parlak renkler ve keskinlikten dolayı. Onun dışında sabit görüntü yüzünden IR/burn-in olmasıda söz konusu değil lcd'de. Gerçi pioneer'da zaten yok panasonic'te de artık yok diyebiliriz heralde yeni modellerde.
    Oyun konusunda plazmanın avantajı input lag konusunun problem olmaması genel olarak.
    Lcd'de buna dikkat etmem gerekecek, misal yeni gelecek Sony W5500 yada Samsung B650 için bir miktar yüksek input lag deniyor.

Kısacası öncelikli olarak oyun için bu cihazı istiyorsan W4500 yada X4500 doğru bir tercih aslında senin için.

• @ 911GT3

Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim,
    Evat hocam ps3 ve xbox performansı benim için önemli bu sebepten plazma veya lcd hangsi olursa olsun full hd olmalı, ama malum ülkemizde tv yayınının %95 i sd, hal böyle olunca alacağımız cihazın sd yayın kalitesi büyük önem arzediyor. Benim aslında tv izleme alışkanığım pek yok, dizi izlemem, kartlı sd lig tv üyesiyim ve maç yayını performansı çok önemli benim için, ben izlemesem bile evde hanım ve çocuklar tvyi haliyle izliyor, izlenen sd yayın ve futbol maçları performansından baktığımız zaman plazma açık ara önde, (en azından şimdiye kadar okuduklarımdan benim anladığım bu) diğer taraftan ben ise boş vakitlerimde konsol ile vakit geçiriyorum ve konsol benim en büyük keyiflerimden ( diğeri futbol maçı izlemek) tabi bende konsol performansı kusursuz olsun istiyorum. İşte asıl mesele burada başlıyor, bir tarafta konsol performansı daha iyi denen lcd diğer tarafta futbol maç yayını ve sd yayın kalitesi daha iyi denen plazma, yaklaşık 1-2 aydır yaptığım araştırmalar sonrasında hiç bir sonuca varamadım ve kafam allak bullak oldu

Bende siz ve sizin gibi bilgi sahibi arkadaşların değerli yardımlarıyla bir sonuca varmaya çalışıyorum, hocam hem konsol hemde tv yayını için kullanacağım bu sebepten lcd veya plazma olsun full hd olmalı max. büyüklük 40" veya 42" olmalı 50" mümkün değil odam buna müsait değil, hocam siz hangi modeli tavsiye edersiniz. Benim şimdiye kadar fikrim 40" w4500 dü bütçemde max.3000 tl civarı daha fazlasını verebilirim ikna olursam ama bu beni zorlar ve açıkçası bütçemi de aşmak istemiyorum.

Şimdi iş siz değerli bilgi sahibi arkadaşlara düşüyor, sizce kullanım amaçlarım düşünüldünde tercihim hangi yönde olmalı ve hangi model benim için uygundur, değerli fikirlerinizi esirgememeniz dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beceriksiz Adam -- 16 Nisan 2009; 13:00:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sony hx920, tv seçimi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 40X4500-Gibi Panel Mi Var Ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

40X4500-Gibi Panel Mi Var Ya

Hocam 40" X4500 bütçemizi zorluyorsa W4500 herhangi bir plazma ile kıyaslamadan benim kullanım amaçlarma uygunmudur yoksa başka alternatif bir teklifiniz olur mu? Birde 1-2 aylık bir bekleme süresinde 40X4500 ün fiyatında dişe dokunur bir indirim olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HWA@zaza

quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

40X4500-Gibi Panel Mi Var Ya

Hocam 40" X4500 bütçemizi zorluyorsa W4500 herhangi bir plazma ile kıyaslamadan benim kullanım amaçlarma uygunmudur yoksa başka alternatif bir teklifiniz olur mu? Birde 1-2 aylık bir bekleme süresinde 40X4500 ün fiyatında dişe dokunur bir indirim olur mu?

Şimdi Bakın_Siz Olaya Bir Kere Al En İyisini Al Mantığı İle Çıkmışsınız Doğrumudur Evet.Bana Çıkıp Biri (SD) Yayın İzliyeceğim ,Diye Çok Yüksek HIGH-Bi Panel Alıyorsa Artık Boş Geçiyorum _ Alttarafı (SD) BU Ne hayır Gelicek / STAR TV,Kanal D,Den Ama Ben (SD) İzlicem (HD) Bana Her Halukarda Uzak Diyen Adam İçin

911GT Arkadaşım Zaten Örn:Baya Veriyo Takip Edelim

Ama İş HTCP,Digital HD Platform/BD Player/Konsol Olunca Orda DUR STOP:

Sizde Ben Gibi Piyasada Olan NEXT-GEN Konsollara Sahipsiniz.Bende x360 Ve PS3 Kullanmaktayım .Bu TÜR (HD) Bağlantı Ve Materyalarda Plazma Önermiyorum_Ben
    PS3'GT5 1080P VE 60fps_ Ben Bunu FULL HD LCD,Panelde Oynamak İsterim Ve Yeni Bi Tv Alıcaksamda _3000 Ytl Olsa Bile 1000 Tl Bi yerden Bulup ,40X4500
    Alırım Yani Ben Gecen Bizim SONY Shopta Ps3 Orda Takılı İken _ GT5 Attım Bir İki EL..Sonuç:Muazzamdan Daha Öte İdi Heleki 46X4500 LED,Panelde Oynadımki Ağladım Az daha O derece...

Yani Olayı Sen Şu'ALANDA Bitir (SD) İzlemek _İçin Plazma (HD) Materyal İçin , LCD_ 40X4500 HIGH-Bi Paneldir SONY'Nin Belkide En güçlü İşlemcisinin Barındırdığı ,Çok Özel Bir Tv,dİR

Forumda Gandalf Arkadaşamızda Var Ordada Konuştuk Baya , Ama Tabiki W4000,W4500 Çok İyi Paneller Ama (X) Serisi Ayrı Bi Katagori'ki Denenmeye Görülmeye Değer Yakında Gidin İnceleyin _ Diceğiniz Kelime Şu Bundan Ötürü Panel Çıkacakmi Diye_

• Aslında arkadaşın gidip incelemesi lazım hem sd hem hd/oyunun iyi olması mümkün değil...
    40X4500 bence pahalı bir panel hani led olsa anlarımda onun yerine W4500 daha mantıklı bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

Aslında arkadaşın gidip incelemesi lazım hem sd hem hd/oyunun iyi olması mümkün değil...
    40X4500 bence pahalı bir panel hani led olsa anlarımda onun yerine W4500 daha mantıklı bence...

Ama En iyi CCFL/ (GT) Bu Nu Sende Biliyosun...Bizdeki Tavsiyeler Bu Denle .Gidip ÖRN:Verdiğimiz Markalarla Bire Bir Haşı Neşir Olmak Tavsiyeden Daha İyi Sonuç Verir_______
  • Öneriler ve yorumlarınız için teşekkür ederim

Elbette gidip kendim görüp kıyaslama yapacağım, ama önce bir fikir sahibi olup değerlendirebileceğim modellere karar vermek istiyorum, yoksa bir alışveriş merkezine gittiğiniz zaman onlarca model görüyorsunuz ve satıcılarda ellerindeki stoklu ürünü satmak istedikleri için onlardan da doğru ve yeterli bilgiyi alamıyorsunuz, hal böyle olunca ya ben önce kafamda bir iki modele karar verip canlı denemeyi daha sonraya bırakmak istiyorum.

Hocam plazmayı önermiyorum diyorsunuz, ama plazmada tepki süresi sıfır, sony lcd ise en gerçekçi tepki süresine sahip ve 8 ms gosting sorunlarının yaşanabileceği söyleniyor, durum böyleyken neden plazma değilde lcd.

Ayrıca w ve x serisini kıyaslamak gibi bir niyetim yok x serisinin daha iyi olduğunu biliyorum ama bütçemi aşar evet kendimi zorlar ve alrım ama buna değer mi? Bazıları kesinlikle deymez derken sizin gibi bazı üstadlar değer diyor, bu aradaki farka deyip deymeyeceğine nasıl karar vereceğiz

Hocam dediğiniz gibi evet almışken bütçem doğrultusunda en iyisini almak istiyorum, sizce x serisi herhangi bir plazma ile karşılaştırılamayacak kadar iyimidir, birde ne yaparsak yapalım en iyi ihtimalle önümüzdeki 3-5 yıl daha sd yayın izlemek zorundayız ve ev ahalisinin tv karşısında geçen zamanının neredeyse tamamı sd yayın izlemekle geçecek bunuda göz ardı etmemem gerekiyor

Netice itibariyle lcd veya plazma hangisini tercih edersem edeyim farklı kullanım alanlarında bir birlerine üstünlükleri var ama benim yapmak istediğim tüm kullanım amaçlarımı düşündüğümde en mantıklı tercihi yapmak, tekrar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, saygılarımla...

• Merhaba
    Benzer kullanım şartları taşıyorum (SD ağırlıklı). Aklımda Pioneer hiç yoktu, hatta panel TV ürettiğini bile bilmezdim. X3500'ün ucuzlamasını bekledim, almadım stoklarda bulamadım. X4500 çıktı, ucuzlar diye bekledim, bu esnada araştırdım. Forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine (açıkçası sırf tavsiye üzerine) 428XD aldım. Şimdi iyi ki almışım diyorum. X4500'e diyecek lafım yok ama SD yayında bu panel kralını tanımaz. SD yayın açık olan X4500 görünce dudak bükerek bakıyorum, ve ne kadar doğru bir tercih yaptığımı tekrar anlıyorum.
    Artı oldukça ciddi bir rakamda cebinde kalır.
    saygılar..
  • 428xd almaya karar verdim(bulabilirsem tabi) yoksa 428xa buldum, ikisi arasında çok fark bildiğim kadarıyla.
    Fikir paylaşımında bulunanlara teşekkürler..
  • Forumda 0sedan ve Nero06 nickli arkadaşlara sor istersen. Ankaradalar bildiğim kadarıyla ama yardımcı olabilirler. Ayrıca 428XD bulursun diye tahmin ediyorum. Ben geçenlerde daha görmüştüm aldığım yerde. (Ank.da)
  • Ben de 2.700 e 3 ay önce aldım geçen sene 4.500 tl civarında idi pio 428xd.. bence de her yerinden kalite akan bir alet.. hd yayınlarda da tatmin eder.. saatlerce ps3 oynasan bile ekran yanması olmaz arıza riski zayıftır paşa paşa kullanırsın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Judge34

Ben de 2.700 e 3 ay önce aldım geçen sene 4.500 tl civarında idi pio 428xd.. bence de her yerinden kalite akan bir alet.. hd yayınlarda da tatmin eder.. saatlerce ps3 oynasan bile ekran yanması olmaz arıza riski zayıftır paşa paşa kullanırsın..

cok iyi fiyata almışsınız.nerden temin ettiniz acaba.hala o fiyata bulabilirmiyiz.????
  • pioneer plazmaları tartışmanın anlamı yok.SD performansı süper.Herkes bunu söylüyor ama HD den pek bahsedilmemiş.Bu panelin hd performansı da muhteşem bunu atlamayalım.Neticede pioneer gerek SD gerek HD yayınlarda panel tv olarak referans üründür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.