o plağın dönüşü, iğnenin hışırtısı. anlayamazsınız şaka bir yana plak candır. güzel bir arşiv olur. |
Plak satışları 1987'den beri ilk kez CD satışlarını geride bıraktı (2. sayfa)
-
-
Şimdi tabi gençler anlamayacak çoğu zaman ama plak olayı bambaşka bir şeydir, bir kültürdür.
İstediğin plağı her yerde bulamazdın bazen, isim yazdırır para verirdin gelirdi, alır eve götürürdün. Baskılarını inceler o sırada müziğini dinlerdin.
Burası biraz da maddiyatla alakalı; ama pahalıydı ve bu sebeple uzun süre dinlerdin, takasa verirdin vs.
Şu anda günümüzün en büyük problemi her sektörde ürünlerin aşırı hızlı tükenebilir olması. Çünkü telefonunda spotify, Apple Music vs. ile milyonlarca şarkı var neredeyse beğenmediğini pat diye geçiyorsun, fakat plak öyle değil işte.
Benim müzik kulağım pek iyi değildir; bir arkadaşımın evde iyi bir sistemde plak dinlemiştim birkaç sene önce. Gerçekten çok fark ettiriyor o evdeki soundbar+online müziğe göre.
-
Ülkemizde sıfır plak da satılıyor. Ambalajını ilk siz açıyorsunuz. Ama zamanındaki gibi kaliteli mi ? Kasetler de Cd den uzun ömürlü. Kasetler neden üretilmiyor. Efsane Kaset çalarlar var. Kaset daha az Kaliteli demeyin,bana plaktan şarkı çalarken kasete kayıt yapabilirim. Yine aynı kaliteyi kasetten alabilirim ,tamamen kayıt cihazı ile ve kayıt kaynağı ile ilgili bir durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
plak analog kayıttır hiçbir sanal ses kalitesine erişemez. o hışırtıyı kalitesiz iğne kalitesiz amfi düşük kondisyonlu plakta alırsın.
-
aşırı kaliteli iğne amfide dinlemiyorsan yeni baskı plaklarda kalite farkı kulağa gelmez. tabi çok kötü baskı kalitesine sahip yeni plaklar var onları dışarda bırakıyorum.
-
Bizim Türk milleti kalite kavramından uzak olduğu için bu tarz konularda Spotify muhabbeti dönmüş normal olarak yıllardır aslında hırsızlık olan, internetten mp3 lere alışmış bir neslin plakları ve o ses kalitesini anlamayı zaten bekleyemeyiz. Düzgün bir standalone pikap, lambalı amfi ve bir kaç hifi hoparlörle Cengiz arka odada size konser verir :)
Ülkemizde artık CD albüm basılmıyor bir kaç yıldır. Tüm türkçe albümler plak ve digital medyada çıkıyor.
-
ben cidden şaşırdım o zamanlar cd olmasına, 90 yıllarda bile disket kullanılıyordu ben cd hatırlamıyorum,95ten sonra falan belki bizim hayatımıza girdi. Yoksa sana karşı bir tutumum olmadı, galiba yanlış anladın beni.
-
nasıl ilk CD orak çıkan albümler rekor kırmış... Türkiye'dede görülmüş ama çok değildi... SACD olayı bile çok az görülmüşken...
-
CD/DVD ve Bluray basılmaması imkansız...
-
Bir plak furyası başlamış gitmiş. Millet çizilmiş plaktaki çıtırtı seslerini övüyor.
- Kaliteli bir cihaza ve hasar görmemiş bir plağa sahipseniz o cihazdan çıtırtı sesi almazsınız! Evet, ALMAZSINIZ. Sadece şarkı başında iğne sürtmesinden kaynaklı bir iki saniyelik bir hışırtı gelir. Hışırtının sebebi ya kötü koşullarda dinlenmiş ve çizilmiş plaklar ya da ömrünü doldurmaya başlamış iğnelerdir.
- Kaliteli bir cihaz demişken: Manyetik iğneli bir DUAL ya da Sony 5 haneli fiyatlardan başlar. 2. elde
- Müzik ya da kitap mağazalarında satılan bluetooth'lu, radyolu, anfili plak çalarlara plak çalar demeyiniz, çünkü koca bir ÇÖP bu cihazlar.
- Bir cihazınız var iğne güncellemek istediniz. Kaliteli bir iğne 4 haneli fiyatlara satılıyor.
- Bitmedi. Güzel ses için adamakıllı bir anfiniz ve hoparlörleriniz olmalı. Her anfi ve hoparlör her cihazla aynı sesi vermez.
- Hala bitmedi. Yeni albümlerin çoğu master kayıt olduğunu iddia ediyorlar ama gidin yeni albümün plağını alacağınıza FLAC olarak bulun dinleyin daha çok tatmin eder, o derece.
Sonuç mu? 6 haneye yakın bir para harcadınız ve çıkan ses sizi tatmin etmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 13 Mart 2023; 15:0:58 >
-
CD almanın hiçbir mantığı yok eğer koleksiyoner falan değilseniz. Bir kere ses kalitesi düşük ve zaten Spotify gibi platformlardan müziğinizi dinleyebiliyorsunuz fakat plak bir kültürdür, aynı zamanda CD ya da Spotify, Youtube gibi yerlerin verdiği kalitenin çok üzerinde bir ses kalitesi sunar, müziğinizi en kaliteli haliyle dinleyebilirsiniz.
Paran azsa internetten dinle, paran varsa, özel bir ilgin varsa plaktan dinle.
-
Cd alıp dinleyen kaldı mı ki acaba. Böyle biri indirir mp3 dinler.
Değer veren ise gider plak alır.
Bu arada müzik kaydı nasıl yapıldı oda önemli mesela dijital kayıttan plağa çevrilmiş de olabilir.
Yanlışınız var. Single ve EP'leri saymazsak belli başlı albümler hala basılıyor.
Sağda solda satılan 100 dolarlık plak çalar ile ancak çamur dinlersin. Buradan alacağın kalite spotify'ın minimum dinleme kalite seçenepinden bile aşağıda kalır. Düzgün bir plak deneyim için tüm sistem dahil minimum 3000 4000 dolar para harcamanız lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir de çok normal, son 10 yıldır benim PC kasamda CD sürücü yok, 7 yıldan beri de kullandığım kasalarda CD sürücü için herhangi bir göz yok. CD işi biteli çok oldu zaten. Plak vintage olarak nitelendiği için tercih ediliyor zaten. Yoksa FLAC dosyalarla yan yana bile koyamazsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Armut benzetmesi içimin yağlarını eritti, eşimin babaannesi bunlara g*tten uydurma diyordu.
-
10 lira da lüks mü oldu artık
-
Evet, yine kayıt alırken de bazı numaralar dönüyormuş, detaylıca yazmak yerine genel bir şey yazdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X