PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (8890. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
-
PS4 Slim’in yuvarlatılmış köşeleriyle mükemmel bir tasarım yapmışlardı cidden. “Tasarım bir insanı ne kadar etkileyebilir”in kanıtı bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pro model olsa eyv. Ne bilim işlemcisi ram i ekran kartı o bu daha performanslı fln olsa enflasyona ezdirmemek için geçilir dicem de daha adam akıllı makineyi zorlayacak oyun piyasada yok pro çıkacak da ona göre hakkını verecek oyunlar çıkacak da ohooo.
Ne zaman 6 yada pro çıkar o zaman satarım aradaki farkı da taksitle enflasyona öldürte öldürte öderim her zamanki gibi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pro bekleyenler neden bekliyor cidden açıklayabilir mi biri?
4k 120hz remastered ps4 oyunları için bekliyoruz diyorsanız anlayacağım mesela zira ortada adam gibi oyun yok..
Hocam sorunun cevabı çok basit. Oyunları Fidelity (Çözünürlük) modunda 60~120 FPS oynayabilmek için bekliyoruz. 😊 Şuan Performans moduna mecburuz çünkü 60 FPS altında oyun oynanmıyor. Bu yüzden PS5 Pro kesinlikle gelmeli.
GTA6 bile başlı başına PS5Pro almak için bir sebep. GTA6'nın hakkından anca Pro gelir. 2028'e kadar hiçbir oyunda performans sorunu olmadan kullanılacak bir cihaz olur. Ray Tracing ve Kalite/Çözünürlük modunu 60FPS'de görebiliriz. Sebepler bunlar.
3-4 yıl içinde güzel bir kaç oyun gelir herhalde, o kadar da değil yani artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bak mesela sen diyorsun ki "60-120 arası oynamak için pro modeline mecburuz" diyorsun, konudaki bazı arkadaşlar da "daha ps5'in gerçek gücünü görmedik, öyle bir oyun gelmedi" diyor.
ps5'in gerçek gücü varsa eğer, bu oyunları zaten 60-120 fps'de oynatır, diye düşünüyorum ben.
Mesela xbox konusunda daha az gördüm "gerçek günücü gösteren oyun yok" diyeni.
Düşmanlık için sormuyorum, ps5 kullanıcısıydım, ddr5'e geçmeden önce, şu an slim çıkınca kaşınmıyor değilim tekrar :D
-
GTA 6 , RDR2 ve tlou2 yi yi 4K 60 fps oynamak istemek suçmu?
Sadece bu yuzden bile pro beklenir.
alan wake 2yi, yeni yakuza serisi oyunlarını, yeni final fantasy oyunlarını, yeni gelecek death stranding 2 oyununu 4k 60 fpsde oynamak için, cod serisi oyunları 4k 120 fpsde oynamak için çıktığı gün alacağım. sadece alan wake 2 için bile almaya değer. hatta hikayeli oyunlar 4k 60 fps altında çıkmamalı.
-
gow ragnaroku bitirdim az önce.
cidden exclusive oyunların verdiği keyfi başka hiçbir oyun veremiyor.
gow, Spiderman, tlou... her anlamda top level oyunlar. şimdi düştük boşluğa.
uncharted ya da Alan wake 2 oynamayı düşünüyorum. hangisini önerirsiniz?
ya da başka öneriniz olur mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağa mı didin? -- 4 Şubat 2024; 13:57:50 > -
herkesin tarzı değildir ama david lynch filmlerini seviyorsanız alan wake 2 bu tarzda oynadığım en iyi oyun. hala etkisinden çıkamıyorum. ayrıca görsel olarak bu nesilde oynadığım en iyi oyun diyebilirim. hatta bu nesilde performans moduna almayıp 30 fpsde oynadığım ilk ve tek oyun bu oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0RnTuNeS -- 4 Şubat 2024; 14:5:50 > -
Merhaba arkadaşlar. İlk defa play station almayı düşünüyorum. Çok bilgi sahibi olduğum bir konu değil. Bir kac sorum olacaktı
- sahibindende çoğu ilan slim kasa cd li versiyin 2 kol 21.500 ilani var. Suan alinabilecek en iyi cihaz tipi bu mudur?
- yurtdisindan alinabilirse çok kâr oluyor mu bu ara
- bu saatten sonra daha büyük olan kasa alinmaz mi
- aylik yada yillik play station abobeligi almazsak digital versiyonla hic bir sey oynanamiyor mu.
Yardimlariniz icin simdiden teşekkürler
1) genelde slim kasa ilanı olmasın nedeni son çıkan güncel model olması ayrıca fat kasa üretilmiyor artık.
2) yurtdışından alabilirsen 15bin gibi fiyata geliyor ama garantisiz cihaz oluyor.
3) sana kalmış dediğim gibi üretilmiyor artık stokta kalanları satıyorlar onlarda bitince sıfır fat kasa bulunmaz bir kaç aya
4) dijital versiyon da psn store üzerinden istediğiniz oyunu alabilirsiniz. yıllık aboneliklerde çok avantajlı kütüphanesinde 400 civarı oyun var her ayda güncelleniyor yeni oyunlar ekleniyor özellikle ilk defa ps konsol alacaksan çok uzun süre oyun almana gerek kalmaz
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Bir sorum daha var. Diyelim digital olarak bi oyun satin aldim. Yazin internetin olmadigi bir yere gidilirse , bu oyun makinede yukluyse oynayabilirim değil mi. İnternet sadece bir oyunu hesabimdan makineye yüklemekte ihtiyaç.
evet hocam oyunu aldığınızda sizin oluyor indirdikten sonra istediğiniz yerde internet olmadan da oynarsınız
Ağır oynanışlı oyunlarda 40 FPS / 120 Hz modu iyi. Mesela AW2'yi Quality - 30 FPS modunda bitirip platinledim. Kullandıkları motion blur'un etkisiyle, genel olarak hiç rahatsız etmedi. Oyuna sinematik bir hava da katıyor. PC'de de oynasam, sinematik hava için düşük bir rakama sabitlerdim muhtemelen. Sadece 1-2 yoğun aksiyonda, headshot'ı kolaylaştırması için perf moduna almıştım.
PC fanları, oyunun perf modundaki en düşük render çözünürlüğünü, konsolları kötülemek için kullanıyor. Oyunu quality modunda platinleyip sileli 3 ay olmuşken o mesajları okuyunca gülüyorum
(Genel yorum yapıyorum. Üzerinize alınmayın.)
Kargo simülatöründe de aynı şekilde, performans yerine grafiğe yüklenmeleri daha iyi olur. Tabi PS5 Pro, gücü ve FSR3 sayesinde her türlü yüksek değerlere çıkar o ayrı.
--------
Hızlı ve aksiyonlu oyunlara diyecek bir şey yok. Gene 40 FPS'ye hayır demem, ama en azından 50-60 FPS'yi tutturup, VRR ile sabit 60 gibi oynamak çok daha iyi tabi.
Yine de konsolda, online shooter haricinde FPS derdine düşmek doğru gelmiyor. Zaten gamepad'le, kamera ve nişan alma konusunda kendimizi kısıtlıyoruz. Çoğu oyunun yapay zekası da gamepad'e ve casual gamer'lara göre tasarlanıyor. Bazı oyunlarda, düşük FPS'de oynayınca zorluk ideal seviyeye geliyor gibi hissediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Şubat 2024; 16:2:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar, geçen hafta konsolu alarak aranıza katıldım 🙂 . Dualsense deneyimi çok daha gelişmiş ancak analog aşınma durumu nasıl konsolda, ds4teki gibi analog koruyucu almam gerekir mi? Eğer almam gerekirse ne önerirsiniz? Dualshock 4teki modellerin aksine analoglara uygun değil de düz kesilmiş gibi gözüküyor analog koruyucular
Hayırlı olsun. DualSense’de analog aşınma olayın hiç duymadım, görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 4 Şubat 2024; 16:24:25 >
Dualsense nefis kontrolcu ya pcde de kullaniyorum. Agustostan beri bilfiil kullaniyorum seytan kulagina kursun. Yedek de alabilsem bir tane guzel olacak aslinda. Xbox gamepadi kutul gibi geliyor buna alisinca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X