< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 8 Şubat 2024; 15:29:47 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PlayStation 5 | PS5 Slim | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (8904. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
o bende yok işte hiç sevmem pist yarışlarını. drop'un bir çok nedeni olabilir: sistem belleği yetersiz kalıyodur, rtx açıktır, kod dandiktir. 1 tane bile oyunlarını oynamadığım için bilemiyorum şimdi geliştiricileri nedir necidir
-
Öyle hocam. Benim de PS5 alma sebebim GT7 idi maalesef burnumdan gele gele oynuyorum mecbur. Birçok oyunda da var bu sorun. Bu eski konsollar gibi sabit 60 FPS devri bitmiş herhalde. En basit oyun bile düzgün çalışmıyor örneğin Hot Wheels oyunları, Lego 2K Drive bile droplu. Bunlar dışında GT7, Final Fantasy 16 gibi kendi oyunları bile düzgün çalışmadıktan sonra diyecek, yapacak bir şey yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle hocam ne yazık ki, bunlar böyle yapıyorsa 3. parti oyun geliştiricileri ne yapmaz. Ps4 slim kullanırken bile bu kadar canımın sıkıldığını hatırlamıyorum. Konsol = Sorunsuz oyun deneyimi artık kocaman bir palavra benim için. Pc üstünde görülen her türlü rezillik artık konsollarda da var. Şu konsolda tek mutlu eden şey 60 fps olan ps4 oyunlarını oynamak artık.
Birde sanırım Gran Turismo Ps4 sürümünü Ps5 ile oynayacağım, denemedim ama %90 ihtimalle ps4 sürümünde hiç bir sorun çıkmayacaktır.
-
ps5 sürümü silmeden ps4 sürümü yüklenebiliyormu?
-
Hocam öyle sorun çözülürse haber verir misiniz?
@Navidres Evet kurulur hocam sorun olmaz, ps5 sürümünü silmene gerek yok.
@cellat_006 Haber veririm hocam, kurduktan sonra bir süre oynamam gerekecek.
-
sorun sizin konsollarda olmadığına eminmisiniz ? ya da sadece belli haritalarda ? 120fps'de teklemiyor frametime:
resetera
[Digital Foundry] Gran Turismo 7 PS5 - 120Hz Patch - Four New Performance Modes Testedhttps://www.resetera.com/threads/digital-foundry-gran-turismo-7-ps5-120hz-patch-four-new-performance-modes-tested.705845/bende 100'ün üstünde oyun var. exclusive oyunlar yağ gibi akıyor. Diablo 4 yağ gibi (server lagları olmadığı sürece tabi).
CoD Cold war VRR açılmadığı sürece iyi (bu sorun benim tv ile de alakalı olabilir)
sıkıntı yaşadığım bi fallout 4 var sanırım. onda da 30fps kilidi yüzünden. dallama bethesda hala ps5 upgrade çıkartacak
-
Kalabalık olan virajlarda oluyor. Haritaya bağlı olanlar da var ama oyun genel olarak optimizasyon sorunlu bence en azından PS5 sürümü.
https://x.com/mesutcevik/status/1755584426363195551?s=46&t=Vgbyo9j2j7eaCF9CGF5FiA
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o zaman sistem kaldıramıyor. redditten takip etmek lazım böyle şeyleri
reddit
From the granturismo community on Reddithttps://www.reddit.com/r/granturismo/comments/13jgvwp/performance_issues_on_ps5 -
Bazen yandaki bir araca sürttüğünde bile fps düşüp drop yiyor, bazen viraja sert giriyorsun lastiğin dumanından oluyor, bazen sadece bir pistin belli alanlarında oluyor.
Üstelik olay konsolun gücünün yetmemesi olayı değil, ps5 konsolu ayarlardan 1080p yap oyun 1080p çalışsın yine bir şey değişmiyor, yani oyunun ps5 sürümünün sorunlu olduğunu anlatmak için daha ne yapmak lazım bilmiyorum :D
Kokpitte oynarsan çevreyi ve etkileşimleri neredeyse tamamen yok olduğu için o zaman sorun yok, ama aracı göreyim çevreyi göreyim dersen bunlar hiç olmadık zamanda olabiliyor. Sabit hataların olduğu pistler bile var üstelik.
Reddit bir sürü bizim gibi sorun yaşayanlarla dolu zaten, aynı dediğimiz şeyleri söylüyorlar.
-
gördüm 20fps ye falan düşüyo yazmış konuyu açan. Cyberpunk 2077 ye dönmüş bu iş. yani ne yapsalar düzelmez tam olarak
-
Daha önceden bu fiyatlar olacak diye yazmıştım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Ne yazık ki durum bu işte hocam, şimdi bu oyunun ps4 sürümünü ile büyük ihtimal düzgün oynayacağız onda sorun çıkmaması gerekiyor. Sorun ps5 sürümüne özel bir sorun.
-
benim garantili dualsense'in dokunmatik yüzeyi oynuyo sağa sola. ağır titreşimlerde baya ses yapıyor. nereye götüreceğim hakkında bilgisi olan var mı tercihen asya? durumlar son zamanlarda karıştı diye biliyorum
-
bu kampanya yı yapan personelin gelecekten geldiğini, zaman yolcusunu olduğunu iddia edebilirim ama kanıtlayamam
-
Fazla değil, 6 aylık gelecekten geliyor olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X