1 ay önce part1 i normal ps5 ile performans mod da bitirmiştim, şimdi giriş kısmını pro da bakayım dedim. Baya iyi farklar mevcut. Hele tlou2 yi tekrar bitireceğimde düşünemiyorum nasıl keyif vericek. Gow Ragnarök de baya baya güzel , gow u bitirdim tekrardan o bile iyiydi. |
PLAYSTATION 5 PRO | ANA KONU | Dünya'nın En Güçlü Konsolu Çıktı! (824. sayfa)

-
-
Dostlar bi tv değiştireyim dedim başıma bela aldım :) ne zormuş seçmek.
Sony XF900 kullanıcısıyım.
Ekranı büyütmek ve yeni teknolojilere uyum sağlamak için tv bakıyorum.
S90D alacaktım ama oled konusunda kendimi ikna edemiyorum. Hem hassas hem yanık meselesi var.
QN90 alsam çok şey kaçırır mıyım sizce?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bluemoon
Dostlar bi tv değiştireyim dedim başıma bela aldım :) ne zormuş seçmek.
Sony XF900 kullanıcısıyım.
Ekranı büyütmek ve yeni teknolojilere uyum sağlamak için tv bakıyorum.
S90D alacaktım ama oled konusunda kendimi ikna edemiyorum. Hem hassas hem yanık meselesi var.
QN90 alsam çok şey kaçırır mıyım sizce?günlük kullandıgım cihazlar xf90, af9(oled) babamlarda xd93 xh95 günlük kullanıyorum xf90 yayınlar icin iyi bir cihaz işin icine film ve oyun girerse oled harici mümkün diyil düşünmem af9 2018 yılından bugune hergün kullanıyorum dikkatte etmem sıkıntım yok şükür xf90 ile aralarında ciddi fark var lakin şuda bir gercek hdr oyun oled icin sıkıntı olabilir yeni oledlerde sıkıntı olucagını sanmıyorum ama benim af9 2018 model ve hdr oyunda hemen iz bırakıyor temizlemeyi yapıyor evet ama uzun sürede ne olur bilmem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Hiçbirşey kaçırmazsın qn85d var bende qn90 ı al geç üst seviye cihaz.
QN90D'le çok şey kaçırmazsınız, ama XF900'den sonra OLED alınır.
S90D 65 inç, QD-OLED olduğu için mantıklı. En iyi TV'lerden biri.
LG G4 ise, indirimli 95k fiyatıyla S90D'den iyi bir tercih olur. G4'te 5 yıl panel garantisi olduğu için, garanti uzatma gerekmez. Ek garantili S90D'le, nerdeyse aynı fiyata gelir.
G4'ün HDR parlaklığı daha yüksek. Görüntü işlemesi daha iyi. Renk kapasitesi, QD kadar olmasa da, yeterince yüksek. Kasada bükülme, ekranda iz kalma gibi dertleri yok. Ayrıca, ömür anlamında S90D'den iyi olması beklenebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Şubat 2025; 13:58:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PlayStation 5 Pro'da bu ayar yok hocam..
Arkadaşlar Proya cd sürücü almak istiyorum taksitle 7 bin civarı fiyat istiyorlar, sizce almalı mıyım alan kullananlar varmı
Dijital mi cd li mi daha avantajlı oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: Castle BravoQN90D'le çok şey kaçırmazsınız, ama XF900'den sonra OLED alınır.
S90D 65 inç, QD-OLED olduğu için mantıklı. En iyi TV'lerden biri.
LG G4 ise, indirimli 95k fiyatıyla S90D'den iyi bir tercih olur. G4'te 5 yıl panel garantisi olduğu için, garanti uzatma gerekmez. Ek garantili S90D'le, nerdeyse aynı fiyata gelir.
G4'ün HDR parlaklığı daha yüksek. Görüntü işlemesi daha iyi. Renk kapasitesi, QD kadar olmasa da, yeterince yüksek. Kasada bükülme, ekranda iz kalma gibi dertleri yok. Ayrıca, ömür anlamında S90D'den iyi olması beklenebilir.
TV'le alakalı son mesajım olacak. PS bölümünde olduğumuzun farkındayım. Mod'lar sanıyorum anlayış gösterir.
"QN90D'le hiçbir şey kaçırmazsın" diyen arkadaşa cevaben, Rtings'teki Real Scene parlaklıklarını atayım. Önce Game Mode, sonra Standard Mode:
Hallway Lights (1950 cd/m²):
Game - G4: 1190 nits, S90D: 973 nits, QN90D: 557 nits
Standard - G4: 1194 nits, S90D: 1045 nits, QN90D: 1063 nits
Yellow Skyscrapper (700 cd/m²):
Game - G4: 692 nits, S90D: 822 nits, QN90D: 588 nits
Standard - G4: 719 nits, S90D: 755 nits, QN90D: 669 nits
Landscape Pool (300 cd/m²):
Game - G4: 286 nits, S90D: 392 nits, QN90D: 125 nits
Standard - G4: 303 nits, S90D: 319 nits, QN90D: 265 nits
Edit: QN90D'nin "Game HDR Advanced" değerini ekleyeyim. Muhtemelen bir şeyden taviz veriyordur, ama o modta parlaklığı daha iyi:
Hallway Lights: 748 cd/m²
Yellow Skyscraper: 749 cd/m²
Landscape Pool: 332 cd/m²QN90D, real scene parlaklığında OLED'lerden geri. Game mode'ta, Game HDR Advanced açılmazsa QN85D seviyesine iniyor.
Yani, OLED'in esas üstünlüğü olan siyah seviyesi ve görüntü derinliğine gelene kadar, parlaklıkta da OLED'e denk değil. QN90D sadece peak parlaklık ve tam ekran parlaklığını daha iyi yapıyor.
S90D'nin, bazı değerleri G4'ten yüksek verme sebebiyse, game mode'da Samsung'un daha isabetsiz olması. Yani isabeti bozulup parlaklığı artıyor. G4 ise, standart moda göre isabeti ve parlaklığı koruyor. Kontrastı da, genel olarak daha iyi yapıyor. LG OLED önermemin sebeplerinden biri
Edit: Tabi son 2 testin 700 ve 350 nit'e master edilmiş olması da etkili. Testler dinamik ton haritalama kapalı yapıldığı için, TV'ler sınırlanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Mart 2025; 16:13:59 >
-
Hocam bu fiyatları nerden bulabiliriz .
Bende PS 5 Pro + Kol arıyorum da internet ortamında 40 dan aşağı satan yok . Hb - Tyol gibi sitelerde .
İstanbulda yaşamıyorum maalesef oralardan alamıyorum haliyle (:
-
Hocam trollüyor musunuz? CD ile Digital arasındaki farkı bilmiyorum demeyin. Ayrıca dünden beridir sayfalarca yazılmış zaten fark.
pro da gerek yok diye sanırım.
-
Estafurullah takip edemedim formu bir süre, cd piyasasını hiç bilmiyorum dijital olarak ara ara indirimler oluyor ama ciddi indirimler mi Cd den daha mı karlı olur bilmediğimden sordum
Saçma, her şey parlaklık mı? Bir sürü ps5 pro videoyusu izledim adamların yaptığı ilk iş ayarlara girip hdr ı kapatmak, sebebi renkleri daha iyi versin diye. Oled tabiki qn modellerine göre daha üstün ama aralarında dağlar kadar fark olmayacak. Yanma riski ve bütçe meselesini de hesaba kat.
2,5 sene önce ben de xf9005'ten oled'e geçmiştim, 1 saniye bile xf9005'i aramadım:)
"qled+mini led alırsan bir şey kaçırmazsın" diyen yalan söyler. olayın en temelinden, pixel bazında aydınlatmanın sağladığı bir sürü avantaj var ve led bazlı bölgesel aydınlatmalı tv'lerin birçok açıdan oled'i geçebilme imkanları yok.
burada soru şu: (rakamları atıyorum) 100 üzerinden 95-100'lük bir tv mi istiyorsunuz, yoksa 80-85 lik olsa da yeter mi, bununla da yeterince mutlu olur musunuz? bu değerlendirmede eski model olduğu için teknik yetersizliklerini (örn. hdmi 2.0, dv/hdr sorunu) göz önüne almasak bile XF9005 en fazla 70 falan alır bu arada... :)
evet, led aydınlatmalı tv'ler teoride daha uzun ömürlüler ancak oled'i de 5-6 sene veya daha da uzun süre kullanmak hayal değil, hatta tv ses olsun diye sabahtan-akşama açılmayacaksa biraz şansla bile olası bir durum... bu kullanım süresi de insan ömrü için çok çok uzun bir süre. ayrıca zaten her elektronik ürün gibi mini led'in de bu süreyi mutlaka yakalayacağının bir garantisi yok.
artık karar sizin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 27 Şubat 2025; 15:47:19 >
-
uzatılmış garantinin adı geçince yazmadan duramadım, kusura bakmayın:)
tv nin 1/5'i fiyatına garanti uzatma almış ve bir daha almayacak birisi olarak, garanti uzatma yalan-dolan bir şey...
sigortacının kendi için en kötü senaryoda verebileceği maksimum tutar, mevcut tv faturasının bedeli olur -ki onun da hepsini vermemek için 40 takla atar- bu fatura bedeli de TL bazlı olduğundan dolayı üzerinden 3 sene geçtikten sonra enflasyondan dolayı erimiş, gitmiş olur. garanti uzatma 3.sene belki %50 falan teselli ikramiyesi sağlar ama ondan sonra usd bazında başta verdiğiniz parayı bile geri alamazsınız. tabii %50 teselli ikramiyesinden de başta sigortaya verdiğimiz parayı düşmek lazım. yani parasını çok önceden alan sigortacı gazino gibi her durumda kazanır. bu arada verdikleri parayı da belli bir mağazadan alışveriş çeki gibi verebiliyorlar ki, mağazadaki şişirilmiş fiyatlar yine bize giriyor.
G serisindeki 5 sene panel garantisi olayı, işçiliği kapsamıyor. bu biraz volkswagen'in iyi niyet garantisi hadisesine benziyor. yani adam eğer eski bir paneli tedarik edemeyip, zorluk çıkarmak isterse, örn. işçiliği şişirebilir ve yapacak pek bir şeyimiz olmaz. G serisinde bu +3 sene panel garantisini deneyim etmiş olan varsa onunla konuşmak, öyle karar vermek lazım bence...
ama LG Türkiye oled tv'ler için müşterisine genelde iyi davranıyor, üzmüyor, 5 sene panel garantisi de elbette bir avantajdır. ben mesela sırf bu yüzden G alacaktım ama ayakları olmadığı için, ayrı satıldığı için almadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 27 Şubat 2025; 16:19:50 >
-
Tüm arkadaşlarıma cevapları için teşekkür ediyorum.
Özellikle aynı tv’den geçiş yaptığınız için sormak istiyorum.
Ben oled tv de pro deneyimleyemedim.
Zamanında Sony tvyi de alırken görüntü işlemesini beğendiğim için almıştım. Kaba tabir oyunlarda blurlanma hiç olmuyor. Hızlı sahnelere yetişiyor.
Acaba bu konuda oled tv’de bir sorun yaşadınız mı?
Tv evde açık kalmıyor. Çocuk okulda, biz çalışıyoruz. Akşamdan akşama açılıyor. Yerel kanal hiç izlenmez. Ps ve film sadece.
rica ederiz.
söylemek istediğiniz şey ghosting sorunu olmalı... bu panelin response time (tepki süresiyle) alakalı bir durumdur. XF9005'te ben ghosting neredeyse hiç yaşamıyordum. ya da belki çok azdı şu anda tam hatırlayamıyorum. oled'le ise elbette "hiç" yaşamıyorum, güncel bir oledle bunu yaşamanız zaten imkansız. çünkü güncel bir oled yaklaşık/kabaca xf9005'e göre 10 kat civarı daha hızlı olacaktır. tepki süresi olarak oled 1 ms civarı, xf9005 ise 10 ms. civarı gibi düşünebilirsiniz.
tv'nizle sırf ps, film, dizi izleniyorsa oled için uygun bir kullanım senaryosudur bana göre...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 27 Şubat 2025; 16:14:50 > -
Diskli oyun artık avantajlı değil o yüzden dijitalden devam edin derimquote:
Orijinalden alıntı: chuckchucky
Arkadaşlar Proya cd sürücü almak istiyorum taksitle 7 bin civarı fiyat istiyorlar, sizce almalı mıyım alan kullananlar varmı
Dijital mi cd li mi daha avantajlı oluyor
Sahibinden e bak hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X