Şimdi Ara

Polen (Klima, Kabin) Filtresi Tecrübem. Lütfen Okuyun. (Fotoğraflı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
25.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10 yıllık Chevrolet Lacetti aracımın yıllardır klima performansından hiç memnun değildim.

Çoğu zaman nasıl olsa soğutmaz diye açmıyordum bile.

Baktırdığımda gaz kaçağı yok, klima kompresörü eskimiş değişecek diyorlardı. O da 2000 lira civarı...

Klimayı çok kullanmasamda her ana mevsim geçişi olduğu gibi Kokudan dolayı polen (Kabin, Klima, Kalorifer... ne derseniz deyin artık.) filtresini değiştirmem gerekiyordu.

Daha önce hep yedek parçacılardan alırdım, bu kez FIL FILTER in önünden geçerken aklıma geldi ve oradan aldım.

Kutunun içini açtım ve plastik çerçevesi vardı.

Yanlış verdiğini söyledim satıcıya, oda gülerek daha önce hep kağıt yapılı filtre mi kullandın dedi:)

Araçların fabrika çıkış filtrelerinin kağıt yapılı olmadığını, yedek parçacıların bu ucuz kağıt filtreleri 5 liradan bile daha ucuza alıp 20-30 liraya sattıklarını söyledi.

İçimden keşke gelmeseydim ne güzel 20 liraya alıyordum orijinal falan deyip kazıklayacak derken 15 lira yeterli dedi :)

Aracıma kendim taktım ve ilk çalıştırmada, filtreyi yamuk taktım galiba, hava kaçağı var çok fazla üflüyor bu diye torpidoyu tekrarda söktüm :)

Anlaşılacağı gibi filtre olması gerektiği gibiymiş.

2 dk sonra üşüyünce içime öküz oturdu. Yıllarca sıcaktan piştiğimemi yanayım, kandırıldığıma mı, boşa benzin yaktığıma mı...

Neticede ilk hafta hasta oldum. 2gün işe gidemedim :(

Temmuz sıcağında adana da şehir içi trafiğinde 1 gün gezme fırsatım oldu, 45 derecede klimayı sürekli çalıştıramadık. Üşüdük.

BU OLAY BANA TEKRARDAN, ""NE ALACAKSAN AL SAKIZ BİLE OLSA ÜŞENME SADECE ONU SATAN YERDEN AL"" lafını öğretti.

Filtre alırken ilinizdeki Filtre bayii lerine internetten bakın ve oralardan alın. Zaten onlarda oto sanayii içinde oluyorlar.

Ben Mann ve Fil Filter i biliyorum. Filtreyi isterken """""petek dokulu""" diye istemek gerekiyormuş.

Piyasada satılanlar """"tela"""" kumaşı veya sıkıştırılmş polyester ve kağıt türeviymiş.

Kağıttan hava geçermi....

Bana SARDES marka verdiler, Size herhangibir marka önermeyeceğim, çünkü önemli olan markası değil,petek dokulu olmasıymış. Birdahaki gelişimde bu marka olmayabilirmiş, ama petek dokulu farklı bir marka verdiklerinde aynı performansta olacağını anlattılar.

Kısacası bizim yamyam yedek parçacılar, daha fazla kar etmek için hava geçirgenliği olmayan kağıdı bize yıllardır satıyorlarmış.

Filtreci, abi senin hiç mi taksici minbüsçü tanıdığın yok onlara sorsaydın yıllardır böyle yıllardır yanmazdın sıcaktan dediler. filtre işinden iyi anlarlar dedi :)

Bu satın aldığım filtre

Çevresinde plastik ve sünger var. Benim şimdiye kadar aldıklarımda sadece sünger vardı.

Bu kumaş spor ayakkabılarda da kullanılıyor. Akılda kalıcı olması için :)

Bu 3 fotoğraf ise almamınız gereken kağıt ve tela kumaş filtre kağıtları. Eczanelerin kumaş poşetlerinde, bonelerde, sedyelerde kullan at olarak kullanılırlar.

Umarım dikkate alıp aklınızın bir köşesine yazarsınız. Hem konfor hemde yakıt tasarrufu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 28 Temmuz 2016; 1:30:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mümkün olduğunca paylaşırsak daha çok kişiye yardımcı olabiliriz arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 17 Temmuz 2016; 23:09:23 >
  • Okudum için rahat olsun. O kadar yazmışsın. Yazacak birşey bulamadım fakat kendimi yerine koydum ve düşündüm ki bu kadar yazmışım biri okumasa üzülürdüm ardından bu mesajı yazmaya karar verdim.
  • Aynı durumu Niğde'de çalışırken yaşadım. Bor'da sanayiye girdim motor yağını, filtresini ben internetten almıştım. Orada da polen ve hava filtresi ile birlikte değiştiririm dedim. Neyse işlemler tamamlandı. Yola bir çıktım klima eski polen filtresinden yüzde 70 verimle üflüyorsa artık yüzde 20 ancak üflüyordu abartısız söylüyorum ama. Sonra filtreyi çıkardım bir baktım bildiğin kartonu bükmüş koymuşlar. Geri ustaya götürdüm durumu anlattım filtresiz üfleme performansını gösterdim hala adam inatla diyor ki polen filtresi böyle olur senin arabanda bu performansı verir. Döver misin söver misin bilemedim tabi. Bir daha buranın önünden geçmem diyerek çıktım gittim. Filtrelerin orijinalleri çok önemli Bosch, Valeo filtreler iyidir...
  • termometre T kullanıcısına yanıt

hocam bizim nemoda bu filtre var. yani bize dandik filtreyi mi kakalamışlar?
  • Bu konu işime yaradı. Bugün Fil filtre bayisine gittim sizin aldığınızın aynısını gösterdi ama ben beğenmedim. Kenarları plastikte olsa malzemesi kağıttı. BOSCH marka filtre getirttim o 25 liraydı bu 15 liraydı ama 10 lira farka değiyor. Kabin filtresinde ucuza kaçmamak lazım. Konu için teşekkürler, bilmesem kağıt filtreyi alırdım.
  • Çok sağolasın, sevindim vallahi yazdıklarına :) vakit ayırdığın için tekrardan çok teşekkür ederim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Daha öncesizin aracınızın filtresini görmedim, fotoğraftan fark edilemiyor dokusu. İlk 3 fotoğraftaki gibi değilse muhtemelen oda kalitesiz olanlardandır.

Sert cisimler için petek dokulu örgü, toz zerrecikleri içinse ortadaki süngerimsi yapı oluyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 18 Temmuz 2016; 23:50:15 >
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Zaten satıcının bana dediği gibi markaya önemvermemek, filtrenin kumaşına dikkat etmek gerekiyormuş.

Size gösterdikleri kağıt ise, markaya kanıp almamanız çok akıllıca olmuş. Aynı markanın kağıt modelide var. Fiyatı 10Tl idi, muhtemelen rekabet edebilmek için üretiliyor.

Bir sonraki değişimde bende Bosch markaya bakacağım ilk olarak. Teşekkürler paylaştığınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 18 Temmuz 2016; 23:45:35 >
  • Bu hafta içinde aynı filtreciden hava filtresi satın aldım.

Hava filtrelerinde ise durum, kabin filtresi gibi değilmiş.

Bahsettiğim petek dokusunun geçirgenligi fazla olduğu için hava filtrelerinde kullanılamıyormuş.

Keçe ye çok benzeyen, Düz dokuda ama kalın kumaşlı, herzaman kullandığım filtrenin kumaşından çok az farklıydı aldığım filtre. 15 TL.

Bazı araçlarda hava filtreleri sarı renkli dizi plakalar şeklinde oluyor. Bu tip filtrelerin yapısı kartona daha yakın olduğu için farklı kalitede çeşitlerinin olduğunu biliyorum.

• 2011 model Opel Corsa'nın kliması 1. kademede 5,3 derece üflüyor. Lacetti'nin üfleme sıcaklığını ölçer misiniz? Polen (Klima, Kabin) Filtresi Tecrübem. Lütfen Okuyun. (Fotoğraflı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duster55 -- 26 Temmuz 2016; 19:43:31 >

• Benim polen filtresinin etrafında plastik çerçeve yok. Tamamen kağıt gibi bir sey çerçeve yok. Geçen gün çıkarıp yıkadım ve temizledim. Gayet iyi çalışıyor
  • Bende 10bin km once degiştirmiştim. Gecen 4 gun once soktum. Torpıdonun altında, hava tutayım dedım. Bıraz toz almaya baslamıstı araç. Baya toz cıktı .Fıltrenın yapısı bozulmadıgından ,yerıne taktım.Gercekten etkısı buyuk artık toz almıyor.Unutulan herkesın degıstırmedıgı bır parca genelde. Arada sokup hava tutmak faydalı oluyor.30 liraya almıstım onceden.
  • +5.3 °C 1.kademe için, iyi derecede soğutma olarak kabul edilen sınırlar içinde diye biliyorum. Sınır +7°C yanlış hatırlamıyorsam.

Sizin kullandığınız dijital termometreden bende yok. Multimetrem var, yani Avometre veya Ölçü aleti diye bilinir. Onun ile ölçüm yapabilirim fakat çok sağlıklı olacağını sanmıyorum. Yanlış bilgi vermek istemem.

Ama +5.3°C gayet iyi bir değer.

• codemaster42 kullanıcısına yanıt
    Yaz sizin arabaya uğramamış ozaman:)

Marka farklılığından olabilir belki ama, filtre kumaşı petek dokulu ise plastik çerçeve şartmış. Diğer türlü montajda sıkıntı çıkardığı için üretilmezmiş.

Bir sonraki değişimde bir kaç yere sorun isterseniz belki daha da iyisini tecrübe edebilirsiniz.

Kış girişinde BOSCH markaya bir bakacağım.

Arama motoruna "Bosch Automotive Catalog" yazdığınızda çıkan sonuca, aracınızın Marka, Model, hp, bilgilerini yazınca, BOSCHun aracınız için ürettiği tüm parçaların ürün kodlarına ulaşabiliyorsunuz.

Aslında bu konuda başlı başına bir başlık, önceki buji değişiminde parçacıdan aracım için Bosch marka buji aldım. Bu değişimde ise almadan önce faturadaki buji modeline baktım ve aracımla uyumsuz olduğunu gördüm. Satın aldığım yere gittim, kıytırık bir programdan bakıyorlar. Parçacılar bosch için bunu kullanırlarmış.

Satıcıyla biraz münakaşadan sonra bosh genel merkezi aradım ve hoparlörden konuştum. Programı bosch tavsiye etmiyormuş. Resmi sitemizden bakmanız gerekli dedi satıcıya. 0.2mm tırnak aralığında fark varmış.

Cahille münakaşa kazanılmaz dedim ve yan dükkan NGK buji bayisi idi.

Lacettilerin Fabrika çıkışı NGK marka BKR6E-11 dir. Tanesi 10Liraa ya alıp çıktım.

Bosch un ürünü tanesi 22 liraydı.

Uzun lafın kısası bir ürün alırken aracın kitapçığından bakılıp alınmalı. Ben artık ürün kodunu araştırıp direkt o ürünü istiyorum. En azından kafam rahat. Parçacılara kaldık mı iş yaş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 28 Temmuz 2016; 0:19:06 >

•  Polen (Klima, Kabin) Filtresi Tecrübem. Lütfen Okuyun. (Fotoğraflı)

Benim polen filtresi tam olarak böyle (çerçevesiz). Araştırdığım kadarıyla markası mette imiş. Orjinal olmadığı gibi en ucuzlarındanmış Durup dururken kafam karıştı. Bir dahaki bakıma bosch falan alayım bari. Bosch un aveoya uyumlu karbonlu polen filtresi de 50 liraymış

• codemaster42 kullanıcısına yanıt
    BOSCH un fiyatı 50 lira ise mümkün değil almam ben. Yılda 2 kez değiştiriliyor, Çok pahalı.

3 tane petek filtre alınıp 5 lirada artıyor.

En iyisi sardes v.s. gibi herhangi bir petek filtre alıp geçmek. 35 lira fark edecek kadar bir avantaj sağlamaz diye düşünüyorum.

Yukarıda bir arkadaş BOSCH filtreyi 25 liraya almıştı. Karbonlu olup olmaması yada marka-model farkından olabilir belkide.

Sadece fark varmı diye anlamak için BOSCH bakacağım demiştim, şahsi görüşüm 25 lira üzerine sadece karbonlu oluşundan dolayı, polen, toz v.s. alerjisi olanlar tercih etsinler.Bu kullandığım 15 liralık bile fazlasıyla yetiyor ve öncekiler gibi kesinlikle koku nem v.s. yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termometre -- 30 Temmuz 2016; 20:13:13 >
  • Fil filtre bayisine gitmişsiniz ama size çakma marka filtre vermişler. Amerikan Fram filtrenin kabin filtresi ambalajını birebir kopyalamış. Bu fil marka değil. Fil filtre böyle bir çakmacılık yapmaz. Filtre kenarları orjinal parçalarda beyaz keçe olur. Plastik olması orjinal olduğu anlamına gelmez. Klimanızın çok hava geçirmesinin sebebi filtrenin görevini yapmaması. Hiç filtre yokmuş gibi bol hava alıyorsunuz. Filtre kağıdı beyaz. Yani karbonsuz. Sadece tozu tutuyor. Egsoz gazı ve zehirli gaz tutma özelliği yok.

• aracı yeni aldım iyi ısıtmıyordu dediğiniz gibi polen filtresi aldım kendim taktım. aracım artık güzel ısıtıyor teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.