|
Bildirim
|
kimliğinizi ehliyet ve ruhsatı verin. Görevli arkadaşların işini kolaylaştırın.
|
Asayiş çevirmesi dedim. Asayiş ruhsata bakmaz |
çünkü ülkenin polis devletine dönmesini istemiyorlar. sizin karşınıza iyi niyetli bir polis gelmiş olabilir ama yarın kötü niyetli birisinin gelip gücünü kötüye kullanmayacağının garantisi yok. yani bugün ses çıkarmazsanız yarın çok geç olur.
|
Konuda yanlış bilgi çok. Genel nitelikteki önleme araması kararını(siz asayiş uygulaması olarak düşünün) sulh ceza hakimi mülki amirin talebi üzerine verir. Belli sürelidir. Bu kapsamda arama yaparken aracın görünen yerleri aranır, şüpheli şahısların üstü aranır. Aracın torpidosu açılmaz, bagajın teker bölmesine bakılamaz, çantaların içi aranamaz. Kapıları açarak kafayı uzatıp araç içinde hiç bir şeye dokunmadan kontrol edilerek arama yapılır. Ancak siz bu aramaya ses çıkarırsanız şüphe var denilerek savcıdan gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında arama kararı alınıp aracınız didik didik aranabilir. Bu sebeple kolluk görevlilerine uyumlu yaklaşmakta, güzellikle bitmesini beklemekte fayda var.
|
Asayiş uygulaması tam da dediğiniz gibi oluyor zaten, mahkeme kararına göre yapılıyor, ayrıca günün nöbetçi savcısının yazılı talimatına( makul süphe ya da ihbara göre) de yapılıyor. Birincisi rutin uygulamaya denk gelmişsiniz size özel bir durum değil, ikincisi rahatsız olacak bişey yok her şey sizin için...
|
kimlikten yana sıkıntım yok benim de ama en basitinden memurlar arama yaparken, konuşurken v.s. vatandaş videoya çekebilmeli hatta polis memuru teşvik etmeli bunu ki yaptığı işlem güven duygusu oluştursun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 8 Eylül 2020; 19:2:11 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 8 Eylül 2020; 20:23:17 > |
|
|
|
|