hocam zor meslek ben kolay demedim ama bilerek seçiyorsun yani, maaşta yüksek olunca gençler sanki belediye memurluğumuş gibi koşuyor, piskolojisi kaldırcak adam yapmalı o işi herkesin harcı değil. |
Polis İntiharları! (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Günümüz ekonomik koşullar buna itiyor maalesef, birçok genç üniversiteli işsiz var. 19-24 yaş arası genç işsiz oranı %20-25'lerde. Üniversite mezunlarında bu işsizlik daha çok olduğu için üniversite mezunlarından bu mesleklere daha çok alım yapıyor devlet. Geçen sene 10.000 civarında jandarma, bu sene de sanırım 7500 jandarma alımı yapılacak. Nüfus arttıkça güvenlik ihtiyacı da artıyor özellikle mülteciler geldikten sonra. Ayrıca geliri de yüksek olmasaydı, bu mesleği kutsal görenler haricinde zaten kimse tercih etmezdi.
İnsanlar evlenmek istiyor fakat sağlam iş ve gelir yok. Polislik, Jandarmalık gibi mesleklere bazı insanlar isteyerek gitmiyor. Biliyorum zaten hiçbirimizin hayatı kolay değil ama insan hem üzülüyor hem sinirleniyor bu intiharlara. Çünkü intihar edenler de eminim çoğu ülkesini ve vatanını seven insanlardı. Umarım hayat herkes için daha iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 6 Ekim 2022; 20:17:38 >
-
polislik mükemmel meslek bir kez daha aynı kisi olarak doğsaydım polis olurdum.. ya da daha güzeli kara kuvvetlerinde komutan olmak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 6 Ekim 2022; 20:19:10 > -
Kapitalist ülkelerde yok mu istihdam sağlama illa doğrudan değil kast ettiğim yatırım teşviği ve özel sektör de olur kısacası ekonomik anlamda ülkeyi kim yönetiyorsa sorumluluk ondadır. Devlet değil de Donanımhaber forumu mu sağlasın iş olanağını. Konu burada polis memurlarının ölmesi siz yazdığım cümleye takılıyorsunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Devletimiz anayasada da yazdığı gibi sosyal bir devlettir. Aç kalanı doyurur, çıplağı giydirir ve işsize iş sağlar. Ayrıca karma ekonomik sistemi de benimsediğimiz için piyasanın bir kısmında devlet vardır. Pür kapitalist ekonomide değiliz.
Özel sektöre bırakılmayacak alanlar ve mallar vardır. Bunlar da kamusal mallardır, örnek olarak yargı, güvenlik ve savunma diyebilirim. Polis, jandarma, asker alımları vs. güvenlik ihtiyacı karşılanması içindir.
Ayrıca eğitim ve sağlık sektörü de tamamen serbest piyasaya bırakılırsa, geliri düşük haneler bundan mahrum kalırlar ve toplumun sağlığı ve eğitimi olumsuz durumda olur. Fırsat eşitliğini sağlaması için buralarda da devlet vardır.
Hiçbir devlet hastalıklı ve eğitimsiz bir toplum istemez.
Kapitalizmin aslında ne kadar adaletsiz ve acımasız olduğunu hepimiz biliyoruz.
Neyse konu amacından sapmasın. Umuyorum bu intiharlar daha da artmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 6 Ekim 2022; 20:31:53 > -
Bir akgezene bildiklerinden başka hiçbir şey öğretemezsin kardeşim. Blokla geç.
-
20 bin çok büyük para mı? Çok büyük para diyelim hadi seni kırmayalım. Her şey para mı? 5 bin alanların intihar etmediğini nereden biliyorsun? Polis asker meslektaşına bağlı oluyor. Onlar birbirine sahip çıkıyor. Atıyorum 5 bine nalburda çalışan elemanı kim tanıyor? İntihar etse kaç kişi dile getirecek? Yazıklar olsun sana ne diyeyim başka?
Ha olayı illa siyasete çekeceksen alasını yaparız. AKP, polis adayı seçmekte başarısız. Psikolojik sorunlu, intihara meyilli kişileri polis yapıyor. Al sana siyaset. Al sana particilik.
-
yooo son derece iyi anladım zaten bilerek üst üte sordum hangi ülkenin devleti iş sağlıyor en vasıfsız okul bitiren vatandaşına,beyaz yaka kendi alanında iş veriyor diye birşey yazmadı eveledi güveledi anca hakaret etti.
onların kafa hala 1980 lerde ozmanlar tabi okuyan insan sayısı çok azdı aöf bile okuyan masa başı rahat iş buluyordu statüsü toplumda yüksek oluyordu,bitti o devir şimdi herkes okuyor, her üni mezununa devlet masa başı, kıyak memuriyet iş verse ooooo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ekim 2022; 20:47:22 > -
Yani sonuçta ortanın oluşmasını sağlamak da dolaylı olarak istihdam sağlamak ya hani. Ayrıca illa ekonomi 101 dersi almak gerekmiyor bir şeyleri bilmek için. Kimse uzman olduğunu veya bildiğini iddia etmiyor sadece kendi fikrini beyan ediyor. Bazı kişiler de devlet herkese bir ev vermeli diyor ama bu devletin görevi değil hatta komunizm temelli bir fikir ne olmuş dese ne olacak onun fikir özgürlüğü böyle düşünür be var bunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustCrew -- 6 Ekim 2022; 20:40:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çalıştığım firmada benden daha iyi akademik geçmişi olanlar bile 11k alıyor, bilkent hukuk mezunları falan. Polisler bizden fazla kazanıyor, dertleri neymiş?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
böyle salak yorumlar da beni psikolojik olarak çökertiyor (du) ama artık bu şekilde söylemlerde bulunanları insan yerine koymamaya başlayınca çözdüm bu sorunu.
-
Polis sayısı çok fazla Mobing yapıp istifa ettirmeye , amir ise bozuk sicil vermeye çalışıyorlar , Türkiye’de insan çok ucuz sayısı fazla zaten ithal insanlar vatandaşın yerini almaya hazır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Liyakatsizlik.
-
Bloklayın şu RightGuess denen kişiyi.Burdaki her karşıt görüşe hakaret ve saygısızlık etmiş.
Konuya gelirsek polis intiharları umrumda bile değil.Aldıkları maaş ve imkanlar ortada.Sosyal statüleri,rahatlıkları ortada.Tüm gün klimalı araçta oturup para kazanmayı kim istemez misal aynı hesap bana kalırsa.Bu yüzden asgari ücretliye acımayıp devlet memuruna acıyan adama bu ne perhiz bu ne lahana derim,insanlar aç iş imkanı yok,olsa da sigortasız veya 12-15 saat çalışmak zorundalar ne için 4-5 bin için.Hiçbir statüleri de yok Polisler gibi.Polislerin derdine gelene kadar milyonlar var bu ülkede önce dertlerinin çözülmesi gereken.7/24 esasına göre bir tek polis kardeşleriniz çalışmıyor.Tekrar söylüyorum bu olaylar umrumda değil.Ülkenin gerçek sorunlarına yoğunlaşın.En rahat kesim memurlar zaten daha ne bekliyorlar anlamış değilim.Polisliği beğenmeyen gitsin İş garantisi olmayan,işten atılma riskinin her an olduğu,12-15 saat mesai yapıp ek mesai yapsa da parasını alamayan,klimalı veya araçta bedava dolaşma imkanı olmayan,ağır işleri yapmak zorunda kalan vs.(daha birçok şart sayarım) meslekte çalışsın bıraksın memuriyeti.En azından sözleşmeli değiller bu bile Jandarma’dan daha üstün olduklarını gösterir.Bu yüzden hiç mi hiç umrumuzda değil açıkçası haberiniz olsun.Kimse demagoji yapmasın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öyle bir trollsün ki, akp seni durduk yere hapise atsa “vardır elbet bir suçum yoksa hapis cezası almazdım” dersin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X