Şimdi Ara

Polis Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başıma gelen ve yakınlarından duyduğun birkaç olayı sizle paylaşmak istiyorum..

Kızılay/Güvenpark'ta ramazan ayının 2 yada 3. gününde duran trafikte dolmuşun geri geri gelmesi nedeniyle küçük bir kaza yaşadık. İşte dolmuş şöförü hatasını kabul etti falan neyse, gelip tutanak tutması için trafik polisi çağırıcazaradık işte 154'ü ve söylenen ilk kelime sıradan bir sesle "Can kaybı var mı? -Hıı evet.."vs . Yarım saat bekledikten sonra polisin gelmemesi nedeniyle etrafa bakınmaya başladık ve 100-150m ileride polis ekibinin durduğunu gördük sonuçta Kızılayın ortası yarım saat uzaklıkta bir trafik polisinin olmaması garip ve yaşadığımız olay rezillik!!!.

Diğer bir olay ise tanıdık tarafından anlatıldı. Yine Ankara Hacettepe köprüsünde 2 insan kavgaya tutuşmuş belli ki oruç başlarına vurmuş. 10 metre ilerde, köprünün diğer tarafındaki trafik polisini uyarmışlar bizimkiler.Trafik yada değil insan bir yardım eder. Bizimki şurda kavga var bakın gibi bişey demiş polis "ne kaza mı?" ayaklarına yatmış. Yok kavga diyince "haa öyle mi olur öyle şeyler" gibisinden geçiştirmiş.

Bu 2 olay ve bunun gibi binlercesine dayanarak polis neden vatandaşa yardımcı olmuyor? Polisin görevi ne? Polis nedir sorularıma cevap arıyorum seviyeli olarak, siyasete kaymadan tartışırsak sevinirim.

• Polis; Polis Vazife ve Selahiyet Kânunu ile Polis Vazife ve Selahiyet Tüzüğünde belirtildiği üzere; asâyiş amme şahıs tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korumak halkın ırz can malını muhâfaza etmek ammenin istirahatını temin etmek yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmekle görevli kişidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

Polis; Polis Vazife ve Selahiyet Kânunu ile Polis Vazife ve Selahiyet Tüzüğünde belirtildiği üzere; asâyiş amme şahıs tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korumak halkın ırz can malını muhâfaza etmek ammenin istirahatını temin etmek yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmekle görevli kişidir.

Konunun ilk mesajını ve bu mesajı anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uniprof

quote:

Polis; Polis Vazife ve Selahiyet Kânunu ile Polis Vazife ve Selahiyet Tüzüğünde belirtildiği üzere; asâyiş amme şahıs tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korumak halkın ırz can malını muhâfaza etmek ammenin istirahatını temin etmek yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmekle görevli kişidir.

konunun ilk mesajı yaşadığı olayın gerginliğiyle polise de sinirlenen bi arkadaşın kendini rahatlatmak için başından geçen olayı anlattığı bir yazı.

ikinci yani benim mesajım da google dan polis nedir yazarak çıkan ilk sonucun buraya kopyalanmasıyla oluşturulmuş bi yazı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uniprof

quote:

konunun ilk mesajı yaşadığı olayın gerginliğiyle polise de sinirlenen bi arkadaşın kendini rahatlatmak için başından geçen olayı anlattığı bir yazı.

ikinci yani benim mesajım da google dan polis nedir yazarak çıkan ilk sonucun buraya kopyalanmasıyla oluşturulmuş bi yazı.

Bilgilendirme için teşekkürler.

• trafikçi asayişle ilgilenmez branşı değildir kızılay kavşaktaki ekip trafikten sorumludur kazalara bakmaz bilirkişi çağırır siz her moku şikayet ederseniz onlarda karışmaz iki kişi kavga ediyorsa biri kavgayı bırakır gelir polisin yanına şikayetçi olur kendi çözmeye çalışmaz, her şeyi kendiniz hallederken yakalanınca vay yavşak polis olur azıcık canınız yandı mı gene yavşak polis olur , kimse polisi sevmez bu ülkede ,çünkü hepiniz potansiyel birer suçlusunuz içinizde kırmızıda geçmeyen varmı kırmızıda geçince gidip kendini şikayet ediyomusun etmiyosun o zaman fazla konuşmican halklar fıtratına göre yönetilirmiş siz bunları hakediyosunuz. nokta...

tamam sakinim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C. Vatandaşı -- 8 Eylül 2011; 19:45:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.C. Vatandaşı

trafikçi asayişle ilgilenmez branşı değildir kızılay kavşaktaki ekip trafikten sorumludur kazalara bakmaz bilirkişi çağırır siz her moku şikayet ederseniz onlarda karışmaz iki kişi kavga ediyorsa biri kavgayı bırakır gelir polisin yanına şikayetçi olur kendi çözmeye çalışmaz, her şeyi kendiniz hallederken yakalanınca vay yavşak polis olur azıcık canınız yandı mı gene yavşak polis olur , kimse polisi sevmez bu ülkede ,çünkü hepiniz potansiyel birer suçlusunuz içinizde kırmızıda geçmeyen varmı kırmızıda geçince gidip kendini şikayet ediyomusun etmiyosun o zaman fazla konuşmican halklar fıtratına göre yönetilirmiş siz bunları hakediyosunuz. nokta...

tamam sakinim

Polisin karışacağı olaylar pek başıma gelmez. Ayrıca 40 yılın başında işim düşen olisten böyle mualeme görmeyi hakketmediğimi düşünüyorum... Polise de sizin söylediğiniz o kelimeleri sarf edeceğimi sanmıyorum.

O zaman sizce sorunlar sokaklardaki polis eksikliğinden mi kaynaklanıyor? Ben bunu çıkardım. Başkaa düşüncesi olan yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrimeIce -- 8 Eylül 2011; 19:51:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis mi sağlık memurluğu mu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrimeIce

quote:

Orijinalden alıntı: T.C. Vatandaşı

trafikçi asayişle ilgilenmez branşı değildir kızılay kavşaktaki ekip trafikten sorumludur kazalara bakmaz bilirkişi çağırır siz her moku şikayet ederseniz onlarda karışmaz iki kişi kavga ediyorsa biri kavgayı bırakır gelir polisin yanına şikayetçi olur kendi çözmeye çalışmaz, her şeyi kendiniz hallederken yakalanınca vay yavşak polis olur azıcık canınız yandı mı gene yavşak polis olur , kimse polisi sevmez bu ülkede ,çünkü hepiniz potansiyel birer suçlusunuz içinizde kırmızıda geçmeyen varmı kırmızıda geçince gidip kendini şikayet ediyomusun etmiyosun o zaman fazla konuşmican halklar fıtratına göre yönetilirmiş siz bunları hakediyosunuz. nokta...

tamam sakinim

Polisin karışacağı olaylar pek başıma gelmez. Ayrıca 40 yılın başında işim düşen olisten böyle mualeme görmeyi hakketmediğimi düşünüyorum... Polise de sizin söylediğiniz o kelimeleri sarf edeceğimi sanmıyorum.

O zaman sizce sorunlar sokaklardaki polis eksikliğinden mi kaynaklanıyor? Ben bunu çıkardım. Başkaa düşüncesi olan yok mu?

şunu bi kere anlayalım polis artık her olaya bakmıyor herşeyin bi branşı var artık trafikçi asayişle asayiş trafikle ilgilenmez bombacı bombasına kriminalci deliline bakar kendi branşı olmayıpta polisin baktığı bir olayda hata olursa polisin başını çok ağrıtıyorlar ve bu yüzden artık açıkçası polisinde çokta umrunda değil uzmanı gelsin baksın diyor malesef böyle senin ilk defa işin düşebilir ama bunu ne polis ne de başkası bilemez memleketi bu hale getirenler utansın ..

• Hurda arabalara 2 arkadaş sırf merakınız var diye yaklaştığınızda 8 kişilik ekiple fazla merak ne biliyonuzmu lan diye üzerinize yürüyen hegemonyadır
  • yeni yetme artist gözlüklü polisler var onlar egolarını tatmin ediyolar. birde mesai dolsunda evimize gidelim diyenler var.
  • Polis güçsüz gördüğünde halkı linç eden ama kendisine karşılık verecek halk karşısında süt dökmüş kedi olan hükümetin ordusudur.
    her zaman derim baisela police
  • birinci anlattığın olayda maddi hasarlı trafik kazası yapmışsın, yaralı yok ve yeni kanuna göre polis bakmaz, kaza yapan araçlar tutanak hazırlar resim çeker ve sigorta masrafı karşılar polisin gelmesine gerek yok bunu her sürücünün bilmesi gerekir.
    ikincide trafik polisi görevli oldugu noktadan ayrılamaz ve gidip asayiş olayına müdehale edemez, ederse ve sonucunda istenmeyen durumla karşılaşırsa (yaralanma vb.) hakkında soruşturma açılır. Bunu bilmeyebilirsin.
    birinci olayda degil ikincide polis arandıgında olay yerine hemen gelecektir. (Trafik Polisi değil, nasılki Asayiş olaylarında görevli polis trafik cezesı yazamıyorsa trafik poliside asayiş olaylarına özellikle tek başına müdehale edemez birde görevli bulundugu noktayı mümkün değil terketmez
  • Kimlik?
    Abi evde unutt...
    ÇAAATTTT !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: beat maker

Kimlik?
    Abi evde unutt...
    ÇAAATTTT !!!!

• polis ne olduğunu bilmiyorsan intihar et
  • Bayramdan 1 hafta önceydi sanırım, anneanneme gitmiştim iftar için. Dönüşte Kabataş'tan otobüse bindim. Akşam saat 22.30 civarıydı. Dolmabahçeye gelmeden biraz önce bir dışarıdan gelen bağırış sesleri duyduk otobüste. Bir kadın ve bir adam şiddetli şekilde tartışıyorlardı. En fazla 50 metre ileride ışıklarda da trafik polisi var. Polis, aracının kaputuna oturmuş etrafı seyrediyor... Olay biz ışıklarda beklerken daha da büyüdü, kadın gitmek istiyordu adam ise onu itip çekiştirerek zorla arabaya bindirmeye çalışıyordu.Ben de o gün biraz rahatsız ve yorgundum inip olaya müdahale etmeye cesaret edemedim açıkçası. Otobüste ve çevredeki araçlarda da onca insan olmasına rağmen kimse de bir şey yapmadı. Yeşil yanıp gitmeye başladığımızda esas çocuk kaputun üstünde karizmatik bir duruşla etrafı seyretmekteydi...

İşte polislik budur. Esas çocuk olabilmek

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serpico. -- 8 Eylül 2011; 21:15:58 >

• valla bilmiyorumda ünideyken ev arkadaşım vardı kız bi akşam eve gelirken otobüs durağında bekliyormuş kız arkadaşla birlikte saat 23:00 sıraları bi ekip otosuda sürekli durağın ordan dolanıp turluyormuş sonra yanaşıp bırakılım sizi gidiceğiniz yere diye ısrar etmişler kız eve geldiğinde ağlıyordu bu ne ya polislere güvenemeyeceksek diye sarkıntılık etmişler yani üstü kapalı. tabi o an orada değildim ama sadece eve geldikten sonraki tutumunu gördükten sonra birşeyler yaşamış belli ki.ben her ne kadar yanlış anlamışsınızdır bi art niyet yoktur desemde fena dolmuştu valla bilemiyorum.
  • "Trafik ekibi asayişe müdahale etmez" diyen arkadaşlar, bunu 3 yaşındaki çocuk da biliyor, 2 mesajdan birinde tekrarlayıp durmuşsunuz. lakin sizden cevabı istenen, o trafik ekibi neden telsizle asayiş polisine haber vermiyor bu merak konusu.
  • Trafik kazası olayının aynısı Manhattan'da başıma geldi. Polis tam 50 dk sonra intikal etti. 911'i aradığımda hep "Can kaybı var mı?" diye soruyorlardı. Can kaybı yoksa acil olarak görmüyorlar. Manhattan gibi polisini sürüyle olduğu bir yerde olay böyleyse Türkiye'de olması çok normal. Kaza raporu için polis beklemek de ayrı bir tembellik. Artık taraflar kendi arasında tutanak doldurabiliyor.

Polisleri sevdiğim için yazmıyorum bunları. Hele pasaport bürodaki polislerden nefret ederim ancak İmamın Ordusu gibi yaftaları devriyedeki memurlara yapıştırmayın. Bu ülkede polis yıllardır bu şekilde çalışıyor. Son 10 yılın ürünü değil bunlar. Hatta son yıllarda hizmetlerinde düzelme olduğu bile söylenebilir.

İmza-mesaj yazan ilk talihliye sürpriz hediyeler var.

• Valla suçlular için kaymak gibi adamlar polisler ama suçsuzlara azrail oluyorlar.Adam bizim komşuya gıcık olmuş aramış aramış en sonunda trafik çantasında tebeşir yok diye 63 lira ceza kesmiş var mı böyle şey?Bizim eve hırsız girdi polis çağırdık dedikleri şey şu:Zaten bu civarda bayaa bir eve girdiler telefonları felan satarlar kredi kartlarını atıyorlar ileriye dedi.Böyle şey olamaz ya.Yok arayalım bulalım hiç umurlarında değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.