Şimdi Ara

POLİSİN OLAYI ABARTMASI | Boğaziçi'nde okuyanlar ne yapmaya çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://video.twimg.com/ext_tw_video/1445368740741255170/pu/vid/640x360/YE-JPDAmJk_6fwfp.mp4?tag=12

gerçekten sanırım sözel ve eşit ağırlık çoğunlukta olan bölümler böyle tepki gösteriyor fakat okulun marka değeri 1 yılda ne kadar sarsılabilirse o kadar sarstılar. önümüzdeki seçimi muhalefet'in kazanamadığı bir dönemde bu okulu dağıtırlar çok bariz. çok basit laflar veriyorlar karşı tarafa ve haklı durumdan haksız duruma düşüyorlar. gerçekten okuyan öğrenciler bu olaylar hakkında ne düşünüyor? rektör meselesinde tamamen haklıyken neyse ya böyle iş olmaz.

erdoğan'ın konuşmasında bahsettiği ilgili görüntü. arabanın içinde "atanmış" rektörün olduğunu da söylüyor fakat ben olayı pek umursamadığımdan direkt buraya yazdım doğrulama gereği duymadım iki tane akıllı çocuk yok üniversitede siz ne yapıyorsunuz diyen.

POLİSİN OLAYI ABARTMASI | Boğaziçi'nde okuyanlar ne yapmaya çalışıyor?

edit1: arabanın üstüne çıkan eleman hakkında hükümete yakın gazeteler avandal kadrolu tarzında söylemlerle kadrolu olarak bu işi yapıyor öğrencilikle işi yok minvalinde yazılar yazmışlar. yani dediğimiz şey olmuş

edit2: nevşin mengü'nün iddaasına göre erdoğan myk'da bunlar zibidi ezin geçin tarzında (anlattığına göre tam olarak böyle değil ama buna benzer bir şeymiş) söylemde bulunmuş ve bugün 2 kişinin tutuklanmasını protesto edenlere daha sert tepki verilmiş. ( 22:50 Devlet Kağıt Toplayıcıların Yol Açtığı Kamu Zararının Peşinde! - YouTube (milliyet'in kulis haberiymiş))

* güncel * edit3 : "Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, röportaj verdiği esnada gözaltına alındı; https://t.co/JGhaa5vl0L" / Twitter hiçbir kötü söylemde bulunmayıp gazetecilerin yanında yalnızca 30 saniye konuşan öğrenci durduk yere polisler tarafından göz altına alınıyor ilgili videoda. "polise veya karşı tarafa herhangi bir söylenmiş söz yok"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barney Peralta -- 7 Ekim 2021; 18:10:36 >

• Ben açıkçası direnişin amacından çok saptığını düşünüyorum.Gerçekten rektörü istemeyenler,kapanan LGBT+ kulübünün üyeleri ve çok amaçsızca kürt savunuculuğu yapan kişiler barındırıyor içerisinde.Hocalarsa bana göre tam olarak bizim direnişçi tayfanın içerisinde değil.Elbette ki aynı çatı altında gözüküyorlar,amaçları da aynı duruyor fakat sayın hocalarımız daha medeni yöntemlerle mücadele ederken bizim direnişçiler rakiplerinin eline koz vermekten,akıllarına geleni yapmaktan geri durmayıp buna özgürlük diyorlar.Bana kalırsa bir an önce ilk baştaki direnişe geri dönüp haklı oldukları yolda ilerlemeliler.2021 girişli bir boğaziçili olarak hem okulun itibarını sarsıyor hem de cidden davalarında haklı olan kimseleri haksız durumuna düşürdüklerini düşünüyorum.

• Dün ben de okuldaydım öğlen vakti izledim biraz. P3 ve P4 hazırlık öğrencileri online eğitim istemediklerini yüz yüze istediklerini medeni bir şekilde rektörlüğün karşısında belirtiyorlardı. Bu olaylar daha sonra Naci İnci çıkınca gerçekleşmiş sanırım ben de tasvip etmiyorum.

• 'haklıyken haksız duruma düşmek' lafını kullananları artık kafamda belli bir kategoriye yerleştirmeye başladım. hayat zor oluyor öteki türlü. ön yargılar ve kategoriler oluşturmak kaçınılmaz.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt

hocam orada çalışan akademiysenler, öğretim görevlileri falan var onlar bile okulda devamlı kalacak akademik kariyer inşaa edecek kişiler olarak daha düzgün protestolar yaparken(bu işten parasını kazanıp dediğim gibi kariyer örüyorlar adamlar da ellerindeki okulun gitmesini ister mi? ne yaparsan yap yandaş basın seni başka şekilde verecek) karşı tarafın ağzına "barbarca" hareketlerle düşünmeden iş yapmanın sonucunda laf vermek doğru bir şey mi?

edit: kariyer* , örüyorlar*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barney Peralta -- 5 Ekim 2021; 19:1:8 >
  • Hayatı boyunca "eylem yapmak, protesto yapmam" kavramlarıyla ilişkilli bir şey görmemiş her davranışında ekstremistliğe kaçmayı seven bir toplumuz diye düşünüyorum. Burada akademik başarı maalesef farklilik yaratmıyor. Batı Avrupa ülkesinde akademik olarak başarısız biri ile kıyaslarsak demek istediğim daha net anlaşılır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu kadar özgürlükçü olmak da ne bileyim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben açıkçası direnişin amacından çok saptığını düşünüyorum.Gerçekten rektörü istemeyenler,kapanan LGBT+ kulübünün üyeleri ve çok amaçsızca kürt savunuculuğu yapan kişiler barındırıyor içerisinde.Hocalarsa bana göre tam olarak bizim direnişçi tayfanın içerisinde değil.Elbette ki aynı çatı altında gözüküyorlar,amaçları da aynı duruyor fakat sayın hocalarımız daha medeni yöntemlerle mücadele ederken bizim direnişçiler rakiplerinin eline koz vermekten,akıllarına geleni yapmaktan geri durmayıp buna özgürlük diyorlar.Bana kalırsa bir an önce ilk baştaki direnişe geri dönüp haklı oldukları yolda ilerlemeliler.2021 girişli bir boğaziçili olarak hem okulun itibarını sarsıyor hem de cidden davalarında haklı olan kimseleri haksız durumuna düşürdüklerini düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Batı'da daha beter eylemler yapılıyor. Hem de Türkiye'de kimsenin umrunda olmayacak sebeplerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günaydın

• Haklıyken haksız duruma düşemezsin, bir konuda ya haklısındır ya da haklı değilsindir. Başka bir noktada haksızsan bu diğer konudaki haklılığını neden nasıl sarsar ki?

• + videoyu izlemeyemedim ama diyelim ki yanlış bir şey yapıyorlar ve siz buna haklıyken haksız durumuna düşmek diyorsanız rektör atamasını, üniversite kampüsünde mangal partisini, liyakatsizliği hak ettiklerini düşünüyosunuz

• Insanlara zorbalik edersen, ayni sekilde karsilik bulursun.

Hakliyken haksiz duruma dusmek lafi ancak hak aranabilecek baska mecralar varken kullanilabilecek bir yaklasimdir. Hak aranacak baska mecra kalmamisken zorbalik devam ediyorsa, zorbaliga karsi zorbalik haktir.

Sen her turlu demokratik sivil katilim ve tepki yolunu kapatirsan, insanlara bu hareketleri yapmaktan baska care kalmaz. Hak verilmez, alinir. Baska turlu alinamiyorsa da mecburen boyle alinir.

• 2021 girişliyim ben de bu hareketleri kesinlikle doğru bulmuyorum. Naci İnci Mehmed Özkan'ın yerine atansaydı, Melih Bulu olayı hiç olmasaydı bu kadar tepki gösterilmezdi. Hocaların protestosunda bir yanlışlık yok, ortamı germeden, okula zarar vermeden bu atama protesto edebilir ama vandallığın önüne geçilmesi gerek.

• bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt

Arabanın üstüne çıkıp tepinince tam olarak bu duruma düşüyorsun hocam

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt

aynen öyle savunulacak yanı yok şu hareketin, okulun ortamını germekten başka bir işe yaradıkları yok.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Başta haklı değil ki haksız durumuna düşsün. Arabanın üstüne çıktığında da haksızdı, tepinirken de. Rektör atamasına karşı çıkmakta haklı, bunda haksız. İkisi ayrı konular.

• bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt

Hocam kamuoyu önünde yarattıkları izlenimi düşünürseniz bu tarz plansız ve agresif hareketlerle onları destekleyen kimseleri bile onlara olan inançlarını(haklılıklarını) sarsıyolar.En azından biz 2021 girişlerin gözünden böyle yorumladım(gruptaki arkadaşların söylemleri de böyle).Çünkü oradaki olay başlangıcını biz 2021liler hak arayışımız olarak başlattık.(Hazırlıgın yarısının online olması üzerine).Naci inci'nin çıkışıyla beraber videodaki olaylar yaşandı ve bizim hazırlıkların yarısının online olmasına karşı yapılan eylem kaynayıp gitti.

• Haklıyken haksız duruma düşme lafı duyduğum en saçma laflardan.
    Ayrıca burada bu olayı gömüp avrupa mavrupa diye zırvalayanlar avrupaya gitsin de gerçek eylem görsün. Adamlarda benzin 5 kuruş artsın sokağa dökülüyorlar günlerce. Avrupa değil ama daha geçen aylarda Avustralya yönetiminin gereksiz covid kısıtlamaları koymasına halkı sert tepki verdi, polislerle çatıştılar. Siz hala düzgün tepki versinler diye zırlayın, adamlar Avrupa gibi dünyanın genelinden daha özgür bir kıtada polisle çatışarak istediklerini alıyorlar anca, Türkiyede başını alırsın afedersin öyle susup tepki verirsen. Hep bu pasiflikten geliyor başımıza ne geliyorsa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.