Şimdi Ara

Postür Bozukluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar postür bozukluğu en sağlıklı şekilde nasıl düzeltebilirim? Daha önce fizik tedavi gördüm ancak ağrılarım belirli bir süre sonra geldi. Sürekli boyun ve sırt ağrısı yaşıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunun için mutlaka doktora görünün. Bende hafif derecede skolyoz (14 derece) teşhisi konulduktan sonra doktor sırt kaslarımı güçlendirmemi önerdi. Sonrasında yüzmeye ve ağırlık çalışmaya başladım. Şuan sırtımı güçlendirdiğim için skolyoz ile ilgili hiçbir şikayetim yok ve dimdik yürüyebiliyorum. Ağırlık çalışacaksanız da mutlaka bir hoca eşliğinde çalışın.

• Omurganda eğrilik varsa yani kemiksel bir sorunun varsa tam bir düzelme bekleme omurganda sorun olup olmadıgını anlamak için, basitçe dik durmaya çalış eğer dik durabiliyorsan muhtemelen sorun yoktur röntgenle doğrulamanı öneririm.. Duruş bozukluguna bağlı swayback gibi bir sorunun varsa ve omurga röntgenin normalse, kambur durumdan dik duruma, kambur durumdan dik duruma geç ve kısa olan kaslarını uzatmaya çalış core kaslarında uzun kısa tarzı yapısal bir dengesizlik vardır ve kısa kaslar seni öne doğru çekiyordur..

ve sürekli olarak dik durmaya çalış en önemlisi bu.. dik durdugunda rahatsızlık hissedebilirsin fakat o rahatsızlıga diren aynaya yan bakarak kambur dur, dik dur, kambur dur dik dur sonra sürekli olarak dik dur dik yürü.. birkaç ay içinde rahatsızlık kaybolacak ve düzeleceksin..

15 yaslarındayken benim de postürüm bozuktu ben bunları kendimde uygulayarak dimdik postür sahibi oldum.. yıllardır dimdik yürüyebiliyorum..

Bu konu için bazı egsersiz setleri var tabii ki youtube'dan izleyerek de öğrenirsin ama onları tam anlamıyla doğru şekilde evde yapmak çok güçtür bu body falan çalışmaya benzemez basit hareketler değil çünkü söyledigim teknikle gelişme kaydedemezsen egzersiz konusunda destek veren profesyönel birilerini bul..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 11:6:56 >

• furkan1zek kullanıcısına yanıt

Doktor zaten skolyoz var mı diye kontrol edip egzersiz veriyor. Ben ergen bir gençken gittiğimde hem kemiklere dokunarak, hem gözle, hem de röntgenle muayene yapılmıştı. Bir miktar skolyoz oldugunu düşünmüştüm ama röntgen sonucuna göre bu skolyoz değil ve egzersizler ile düzelebilir dedi ve üzerinde egzersizler olan bir broşür gibi bir şey verdi ve dik dur, kabadayı gibi yürü diye tembihledi.

Ben de kendimi sanki Adolf Hitler gibi düşünerek yürümeye başladım. Neden Hitler? Çünkü Führer Hitler'in resimlerine bak dimdik duruyor. Başı sürekli karşıya doğru ve sırtı dümdüz. Aryanların efendisiyim ve en üstte ben varım diyor.. Hitler, aklıma her geldiğinde, dimdik durdum.. Dik dura dura dik oluyorsun..

Yani tamam egzersizler de çok önemli çünkü kasları esnetmek ve dengeye getirmek gerekiyor ama bu mevzunun psikolojik kısmı daha önemli. Dik durmayı hiç unutmayacaksınız, dik durmazsanız, sanki güçsüz ve bitik oldugunuz için öyle duruyorsunuz izlenimi edinecek bir sürü çöp karşınıza çıkacaktır.. Bu gibi çöplerden muhtemelen zaten çok üstünsünüz. Sizden aşağı olan çöplerin yanında süklüm püklüm durmamak olayın en önemli boyutudur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 11:16:45 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Siz anlatınca aklıma geldi. İş yerinde tam olarak böyle bir tip var. Kasıntı kasıntı yürür, bir sopa kadar dik durur ve kibirli bir duruş sergilerdi. Biz de tüm ekip arkasından dalga geçiyoruz. O da tek başına takılıyor. Bu şekilde durmak, davranmak normal değil de egoist insan işi bence. Sadece spor yapıp sırtımızı ve bacaklarımızı güçlendirsek yeter. Böylece yurtdışındaki insanlar gibi 70 yaşında hala dünyayı gezecek enerjimiz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

Bence onun kadar dik duramadığınız için dalga geçmişsinizdir hocam. Yani mutlaka kötü niyet sahibi olmanız gerekmiyor, ancak insanlar yapamadıkları şeyleri yapanlara bilinçaltından hınç duyarlar. Özgüven, ulaşılması güç bir şeydir. Sırf millet sen artist misin? der diye sokakta güneş gözlüğü takamadığını itiraf eden bir adam görmüştüm mesela.

Önemli olan, çöp şahsiyetlerin karşısında her zaman dik durabilmektir. Hem postürünle, hem fikirlerinle, her şekilde dik durmak önemli. Bu da mücadeleci bir ruha sahip olmayı gerektiriyor. 

Ben her zaman ölümüne mücadele ederim mesela. Mücadeleyi hiç bırakmam.. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 16:15:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaygı bozukluğu?
    geçen yıl açıldı
    anksiyete bozukluğu
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.