Şimdi Ara

Pozitif temaslı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Temaslının test sonucu negatif çıkarsada 14 gün izalasyon uygulanıyormu?
    Nasıl takip ediliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Temasli ise 14 gun karantina var. Pozitif olan temaslilarinin TC sini veriyor ve sisteme temasli olarak kaydediliyor filyasyon ekibi tarafindan.
    Negatif de olsa durum boyle

• Fatih hocamın da dediği gibi risk grubunda olduğunuz için 14 gün karantinaya tabi tutuluyorsunuz.
  • evet 14 günlük karantina var
    1 aydır bu işi yapıyoruz evlere gidip kontrol ediyoruz evde mi değilmi diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan3579

evet 14 günlük karantina var
    1 aydır bu işi yapıyoruz evlere gidip kontrol ediyoruz evde mi değilmi diye
    Ee saçmalık bu ama hak hürriyet gasp edilmesi
    Ne yani şimdi biri covid oldu o o covid olan benle görüştü yan yana aynı ortama geldik diye ben neden tutuluyorum.
    Ki ben test yapılmış negatif çıkmışım yani hasta değil iken neden hasta sayılıyorum + hani tedavi red etme hakkı hani hasta hakları hani anayasal hak ve özgürlükler hasta olsam neyse hasta bile değil iken 14 gün görüştüm diye çok saçma

• hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Siz de taşıyıcıysanız başkalarının yaşam haklarını tehdit ediyorsunuz, çünkü hastalığa sebep olan virüs insandan insana bulaşıcı. Karantinaya alınmanızın sebebi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1001

Fatih hocamın da dediği gibi risk grubunda olduğunuz için 14 gün karantinaya tabi tutuluyorsunuz.
    14 gün sonunda test yapması zorunlu mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcansayan

Siz de taşıyıcıysanız başkalarının yaşam haklarını tehdit ediyorsunuz, çünkü hastalığa sebep olan virüs insandan insana bulaşıcı. Karantinaya alınmanızın sebebi bu.
    Dikkat etmedin galiba pozitif demedim negatif isem dedim pozitif olursam karantina tabii olmalı

• Evet negatif olsa dahi 14 gün karantina var

Salgın döneminde toplumun sağlığı daha önemli
    Kişisel hak ve hürriyetler normalde daha önemli tabi ama böyle bir dönemde bulaşmayı ancak kısıtlama önler, dünyanın her yerinde böyle bu
    testin yalancı negatif oranları çok düşük değil . sonuç negatif gelse bile asemptomatik taşıyıcı olabilirsiniz pekala. "Two studies from Wuhan, China, arouse concern about false negative RT-PCR tests in patients with apparent Covid-19 illness. In a preprint, Yang et al. described 213 patients hospitalized with Covid-19, of whom 37 were critically ill.2 They collected 205 throat swabs, 490 nasal swabs, and 142 sputum samples (median, 3 per patient) and used an RT-PCR test approved by the Chinese regulator. In days 1 through 7 after onset of illness, 11% of sputum, 27% of nasal, and 40% of throat samples were deemed falsely negative. " bir makaleden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazarcep

Ee saçmalık bu ama hak hürriyet gasp edilmesi
    Ne yani şimdi biri covid oldu o o covid olan benle görüştü yan yana aynı ortama geldik diye ben neden tutuluyorum.
    Ki ben test yapılmış negatif çıkmışım yani hasta değil iken neden hasta sayılıyorum + hani tedavi red etme hakkı hani hasta hakları hani anayasal hak ve özgürlükler hasta olsam neyse hasta bile değil iken 14 gün görüştüm diye çok saçma

Alıntıları Göster
    13. gün pozitif çıkabiliyor insanlar. işkembeden sallamayın. istiyorsanız çıkabilirsiniz. sizi tutan yok. halk sağlığı kanununa uymamaktan işlem yapılınca burada ağlamayın ama.

Sana "siz" diye hitap eden birine "sen" hitabını kullanma. "Negatif" çıkan sonuçların pek bir anlamı yok çünkü testte belirlenemeyebiliyor.
  • Bu hastalık temas sonrası hemen çıkmıyor. Max 14 gün min 2 gün kuluçka süresi var. Dünya'da bu alanda bir çok yapılan bilimsel makale mevcuttur. Bu yüzden pozitif temasli iseniz test yaptırsaniz bile 14 gün boyunca karantinada kalmak zorundasınız. Kişilik hak ihlali diyen bir arkadaş vardı. 13. gün pozitif çıkarsanız ve dışarıda gezerseniz insanların yaşama hakkini ihlal edebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Belirti göstermezseniz test yapılmıyor.
  • Pozitif temaslı 6 kişiden 3 üne riskli evde izalasyon diger 3 üne risksiz deyip izalasyon uygulanmıyor
    Neye göre seçıyorlar?Bu durumda hepsinin riskli olup evden cikmamaları gerekir
    Hepsinin test sonucu negatif gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AynilyA -- 27 Eylül 2020; 10:56:36 >
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    Yoo ben tüm belirtileri gösteriyorum. Baş ağrısı öksürük ateş doktor rapora da yazdı. Plaquenil adlı ilaçta verdiler. test sonucum negatif çıktı. Bu yüzden karantina vermediler. Halbuki Ankara da pozitif olmuş bir arkadaşımla temasım olmuştu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AynilyA A kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum nasıl sectiklerini ben saglık calısanı değilim denetim ekibi kurdular bu görevi verdiler pozitif kişi söylüyor kiminle temas ettigini onları alıyorlar karantinaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1001

Belirti göstermezseniz test yapılmıyor.
    yani kurtuluş yok banada bulaştıracaklar bu süreç böyle yönetiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.