Şimdi Ara

Programlama dillerinin hangilerini öğrenmem fayda katar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ftr 1. Sınıf öğrencisiyim ve lise 2. Sınıfı bitirdikten sonra yazılıma ilgim başlamıştı fakat üniversite sınavına hazırlandım. Şimdi ise fizyoterapist olacağım. Aynı zamanda hobi olarak kod yazmayı öğrenmek ve yazmak istiyorum. Web ve uygulama yapmak daha cazip görünüyor. Bunun için zamanımı iyi planlamam gerektinin ve önceliğim olan dersleri ihmal etmemem gerektinin farkındayım. Programlama dili olarak resimdeki diller iş görür mü? Görürse bu dilleri öğrenmek için nasıl çalışma planı izlemeliyim? Kendi mesleğime nasıl fayda katabilirim?
    Programlama dillerinin hangilerini öğrenmem fayda katar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Web diyorsan HTML, CSS, Javascript işini görür. Ama ben server tarafında iş yapıcam dersen .NET, PHP, benim eyyorlamam bu kadar.
  • Günümüzde bir web yazılımcının bilmesi gerekenler şöyle, html,css,php/asp.net,javascript,sql en azından bunları bilmesi gerekir ayrıca bunlara ek photoshop,illustrator gibi programlarıda bilse iyi olur.

Masaüstünde ise java ve C dillerinin en az birini bilmen gerekir, Mobil ve masaüstü programlamayı aynı anda yapayım diyorsan delphi bu iş için birebir, günümüzde popüler olmasada masaüstünde yazdığın programı tek tıkla mobil versiyonuna derleyebiliyorsun.

Aslında birini iyi öğrenirsen diğerlerini öğrenmen çok kısa sürer yani aslında olay algoritma mantığını ilerletmek.
  • Önce bir kitapla beya videolar ile algoritma mantigini hallet

Sonra yönelecegin yere karar ver, web ise html css den baslarsin

Ben hic html css bilmiyorum ama ogrenen arkadaslar kisa surede ogrenirsin demislerdi

• Bana kalsa hepsini öğren ama birini seçecek olsam php derdim.

• FULL-STACK, BACK-END, FRONT-END geliştiriciliğinden hangisini tercih edersiniz? Araştırın, ona göre programlama dillerine bakarsınız.
  • Yapay zeka ile ilgileniyorsanız Python önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamanimizda yoktu, veya cok sinirliydi ama artik internetin her yerine var
    bu konuda butun yazilim, kurstlari var ac bak

tabi en basta inglizcenin gelistirmen lazim

https://forum.donanimhaber.com/harvard-stanford-university-dersleri-burdan-ucretsiz-buyrun-link--132081532#132093219
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.