Şimdi Ara

Protein ihtiyacinizi nasil karsiliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu spora yeni basladim. 70 kg im. 1.4 den alsam 100 gram 2 den alsam 140 g protein ihtiyacim var. Bu proteini kirmizi et ten alsam cok pahali. Hindi den alsam ha keza pahali ama daha da önemlisi bulmasi dert. Tavuk desek jinekomasti yapiyor diyorlar hormonlardan dolayi. Supplement kullanmak istemiyorum. Bu sporu supplementsiz yapmanin yolu yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tavuk jinekomasti yapıyor diye bir şey yok duymadım hiç genetiğin de yoksa hiçbir besin etkilemez zaten. Protein olarak gramı a kadar beslenmek zorunda değilsin. Yulaf yumurta süt peynir gibi besinler pahalı değil hem protein açısından zengin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı konudan bendr muzdaribim hocam, bu hesabı öğünlere bölebilirsin. 30-40 gr. 3 öğünde alabilirsin. Protein oranı yüksek yiyecekler tercih etmelisin. Kahvaltıya bir paket hindi füme ekliyorum ben 10 gr. Civarı + olarak yumurta ve lor peyniri yiyorum. 100 gr lorda yaklaşık 18 civarı protein var. Diğer öğün spordan sonra oluyor ve yulaf ezmesi ekliyorum 100 gr. Karbonhidrat olarakta kalitrli 13 gr. Civarıda protein ihtiva ediyor. Akşam yemeğinde zaten et tavuk balık önemli ama mesela ben fasülye piyaz yaptırıyorum. 100 gr fasülyede 22 gr civarı protein var. Bimde köy ekmeği var rkmrk yiyorsan 3 diliminde 12 gr. Protein var aşağı yukarı. Bunun yanında süt yoğurt peynir zaten protein açısından zengin. Kuru bakliyat genel olarak yüksek protein bulunduruyor. Dolapta sürekli ton balığı bulunduruyorum, hesabım eksik kalırsa haftada 1 bazen 2 kez konserve ton balığı yiyorum. Çok ysğlı olsada dakota çekirdeğinin 100 gr. Da 25.5 gr protein var. Akşam sohbetlerinde 2 avuç yiyorum aşağı yukarı 20 gr protein.

• kardeşim ben 20 kiloya yakın tavuk göğsü alıyorum hep hassas tartım var 450 gr olucak şekilde buzdolabı poşetlerine bölüp buzluğa atıyorum ,45 günlük falan çıkıyor , 45 gün içinde nerde ucuz tavuk göğsü bulursam yine gidip abanıyorum tabi ben çalışıyorum para sıkıntım yok , yaklaşık bir bucuk senedir bu şekil besleniyorum ve jinokomastim yok tabi hergün tavuk yemiyorum ama 30günün 20 gününde tavuk var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bobby Zzz

kardeşim ben 20 kiloya yakın tavuk göğsü alıyorum hep hassas tartım var 450 gr olucak şekilde buzdolabı poşetlerine bölüp buzluğa atıyorum ,45 günlük falan çıkıyor , 45 gün içinde nerde ucuz tavuk göğsü bulursam yine gidip abanıyorum tabi ben çalışıyorum para sıkıntım yok , yaklaşık bir bucuk senedir bu şekil besleniyorum ve jinokomastim yok tabi hergün tavuk yemiyorum ama 30günün 20 gününde tavuk var
    Hocam ne zamandır bu şekilde besleniyorsunuz? Bir de tavuk alırken bir kriteriniz var mı şu marka ya da şuna dikkat ederim gibi? jinekomasti konusu gözümü korkutuyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linkorn

Aynı konudan bendr muzdaribim hocam, bu hesabı öğünlere bölebilirsin. 30-40 gr. 3 öğünde alabilirsin. Protein oranı yüksek yiyecekler tercih etmelisin. Kahvaltıya bir paket hindi füme ekliyorum ben 10 gr. Civarı + olarak yumurta ve lor peyniri yiyorum. 100 gr lorda yaklaşık 18 civarı protein var. Diğer öğün spordan sonra oluyor ve yulaf ezmesi ekliyorum 100 gr. Karbonhidrat olarakta kalitrli 13 gr. Civarıda protein ihtiva ediyor. Akşam yemeğinde zaten et tavuk balık önemli ama mesela ben fasülye piyaz yaptırıyorum. 100 gr fasülyede 22 gr civarı protein var. Bimde köy ekmeği var rkmrk yiyorsan 3 diliminde 12 gr. Protein var aşağı yukarı. Bunun yanında süt yoğurt peynir zaten protein açısından zengin. Kuru bakliyat genel olarak yüksek protein bulunduruyor. Dolapta sürekli ton balığı bulunduruyorum, hesabım eksik kalırsa haftada 1 bazen 2 kez konserve ton balığı yiyorum. Çok ysğlı olsada dakota çekirdeğinin 100 gr. Da 25.5 gr protein var. Akşam sohbetlerinde 2 avuç yiyorum aşağı yukarı 20 gr protein.
    Hocam süt ürünleri konusunda da çok şüpheler var. Hatta süt ürünleri değil de direk süt için dersem içerdiği laktoz nedeniyle toplumun büyük çoğunluğuna zararlı hocam :) ama siz o azınlıktan biri olabilirsiniz. Bunu denemenin tek yolu bir kaç gün süt tüketmeyip o gün şişkinlik ve ya sindirim yönünden olujmlu bir etki hissettiniz mi hissetmediniz mi o olur. Tabi laktozsuz süt almak ise bir seçim. Diğer süt ürünleri ile ilgili kısımlar şüpheli olduğu için aktarmıyorum ben de tüketiyorum yoğurt ve peyniri.Sizin öneriniz için de saolun hocam :) Supplement almadan direnebildiğim kadar direneceğim.

• farukayaz F kullanıcısına yanıt
    Bende biraz sindirim zorluğu çekmiyorum değil ama kefir falanda içiyorum hergün bir şekilde stabil tutmaya çalışıyoruz sistemi. Genelde hayvansal proteinlere yöneliyor herkes. Ben biraz araştırdım bu işi veganlarda yapıyor sonuçta. O yüzden kuru bakliyatlara dayer vermeye çalışıyorum öğünlerimde. Yemek yapamazsam bile salata veya meze olarak ekliyorum ki gerekli miktarı tutturabileyim diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavuk jinekomastisi herkeste olmuyor bence bunu söyleyeyim önce. Protein ihtiyacını
    1. Pazardan alınan kaşar loru (markettekilere göre tadı bin başar) ile karsiliyorum. Hatta shakeleri falan efsane oluyor kupkuru degil.sanirim biraz daha yağlı ama olumsuz etkisini görmedim.
    2. Tavuğu bütün alıyorum kendim kesiyorum çok uğruna geliyor 1.5 kiloluk bütün tavuk 15-16 lira. Bundan 1 porsiyon göğüs (sote, izgara ve kavurma yapıyorum), 4 tane kanat, 2 tane kalçalı but (bunları açınca 4 tane tavuk pirzola oluyor firin da süper) ve kelebek çıkıyor (burdan da çorba yapıyorum tavuklu veya bulgura ekliyorum). Youtubeda bütün tavuk ızgaralık yapma diye aratırsan videoları var çok basit bikac tavukta öğrenirsin.
    3. Yumurta. Biraz pahalandı şu sıralar pazardan XL 30LU 17.5 tl aldım.
    Bunların dışında bakliyatlar mercimek.kuru fasulye nohut haşlayıp dondurucuda sürekli bulunur.

• Her gün et yesen bıkarsın.Tavuk da,kırmızı et de,ton balığı,yumurta yesen bir müttet sonra tiksinti gelir emin ol.Benim yaptığım gibi günlük rutin beslenme mi yaparım.Yağlanma varsa günde 1 saat cardiyo anteramandan önce az biraz kreatin(isteğe bağlı) anteramandan sonra wheyi yapıştır geç.İşte o kullanılmaz zart olur zurt olur.Yıllardır en ufak zararını görmedim.Anteramandan sonra güzel bir uyku olay tamam

Edit.Lan arkadaş hoca falan değilim ama bunu ben bile alanyada salonda milletin beynine soka soka ö öğrettim.İğneeeeeee zarararrrlııııııııı ey cemaati müslimin iğneeee protein tozu zararlı değil sen bıkma diye adam sana hazırlamış.Belli markaların dandik onlar haricinde en ufak zararı yok.Birde supplement olmadan yapmak istiyorum diyorsunZaten body uzun süreli yapan arkadaşlar senin gibi deyip 6 ay sonra protein tozunu alıyorlar.Hatta kreatin ve Bcaa yıda alıyorlar.İkinci 6 ay döneminin sonunda vucüt daki anormal değişimi gördükten sonra iş hayatı falan derken bağımlı kalıyor.Sen avrupalımısında kırmızı eti 10 euro ya yicen.

Edit 2:Alkoll aslaaaaaa yoookkkkkkkkkk kesinlikle 1 bira dahil yokk sigara kullanan biriysen Kas ile ilgili sorun yok ama anteramanda kesilirsin.Tekrar sayılarında başlangıçta hoca düşük tutar sen her zaman 10 sa 12 yapmaya çalış.Bel,bacak,göğüs anteramanlarını düzgün yap.Yani vucüt eşit şekilde büyüsün.İlk 3 ay hafta 3 gün yeter spor sonrası hiçbirşey yapma.Hafta sonu ufak evde dambıl çalış.İlk üç ay sonunda hafta 4 gün yap.Ohhhhh miiiissssssss 1 sene sabret birdaha bırakmazsın.Genelde heves edip 1 ay dolmadan bırakıyorlar.

Protein ihtiyacinizi nasil karsiliyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83A9DEA5A -- 18 Mayıs 2020; 10:31:51 >

• Bu ne sinir asabiyet. Protein tozuna soyle boyle demedim tercih etmiyorum dedim kendi sebeplerim var tercih etmemek icin igne ile mi bir tuttum ne alaka? Normal besinden bi yarari yoksa neden normal besin yerine ne idugu belirsiz (evet belirsiz hicbir denetimden gecmiyorlar) takviye gidayi kullanayim. Karsilayamayacak olursam baslarim zaten

dolar 6.90 protein tozu falan alınmaz bu devirde. Tavuğa devam
    1.5 senedir falan bu şekilde besleniyorum kardeşim. Tavuk alırken tek bir kriterim var ucuz olması :D:D
  • tavuk, yumurta, lor, yoğurt, mercimek. miktarlar kişiye göre değişir
  • Yumurta,lor peyniri,tavuk,süt-yoğurt.Bunlar makromu tamamlamaya yetmezse de protein tozu kullanıyorum ama genelde yetiyor.350 tavuk göğüs-100 gr lor-5 yumurta beyazı 150 gr protein yapıyor zaten.Yoğurtla sütle bitkisel proteinle falan 200'e yakın oluyor.
  • Bobby Zzz kullanıcısına yanıt
    Hocam maliyet ortalama ne kadar bende bim şok tavuğundan sıyırdığım göğsü yiyorum(tavuğuda pilavla makarnayla yada patatesle fırın şeklinde) ama hiç toptan göğüs almayı düşünmemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dribblingmaster

Hocam maliyet ortalama ne kadar bende bim şok tavuğundan sıyırdığım göğsü yiyorum(tavuğuda pilavla makarnayla yada patatesle fırın şeklinde) ama hiç toptan göğüs almayı düşünmemiştim.
    en son seyranlar diye bir marketten 16tl den aldım 20kilo hesap et
  • Malum parti sağolsun protein ihtiyacımızı karşılarken zorluk çekiyoruz.

Hindi tavuğa göre daha sağlıklı diyorlar BİM'de rahatça bulunuyor ama az geliyor tavuk ile aralarında 5 lira fark var hindi 25 lira tavuk 19.90 bizim burada.

Jinekomasti konusuna gelirsek tavuklara östrojen basıp daha hızlı büyümelerini istiyorlarmış tabu kadınlarda daha baskın olan bu hormon erkeklerde jino gibi olumsuz şeyleri beraberinde getiriyor mesela bu durum 3 sene önce ÇİN'de haber olmuştu ama son zamanlarda Hindiye bile aynı hormonu verdikleri haberi okumuştum kime güveneceğiz bilemiyorum.
  • Oliver Wood kullanıcısına yanıt
    Hocam bimde hindi oluyor mu? Ben de bulmakta zorlaniyordum bundan sonra bimdeyim o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: farukayaz

Hocam bimde hindi oluyor mu? Ben de bulmakta zorlaniyordum bundan sonra bimdeyim o zaman
    Tabiki 3-4 senedir hindi olduğunu gördüm hep Bim'de.
    Migrosla aralarında fiyat farkı yoktu sanırım ikiside KG Fiyatı 25 Lira bimde olmaz ise orayada bakabilirisiniz.
    Eskiden Banvit evlere gönderiyordu hindinin çeşidi bile vardı kıyma,tavalık ızgara vs gibi ama uzun zamandır online alışveriş kalkmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.