Şimdi Ara

PS2'DE MP3 DİNLEMEK , DIVX OYNATMAK, HATTA JPG RESİMLERE BAKMAK!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
18.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu forumda bu konu en az 5 defa açıldı. Kimse cewap wermedi. Ben de biçok yabancı siteleri kurcaladım.
    Sonunda anladım ve her türlü detayını kawradım. Şimdi bunu size anlatmak istiyorum.
    Bildiğiniz gibi ps2 de sadece DVD izlenebilir. Ancak ; bir media player sayesinde aklınıza
    gelecek bir çok şeyi yapabilirsiniz.

İlk olarak bunu yapmanızın 2 yolu olduğunu belirteyim. Eger bi film düşkünüyseniz we böle
    bi koleksiyona sahipseniz ; yani cd lerde yazılmış halde bulunan biçok fiminiz warsa ;
    PS2 yi PS2reality programıyla sadece BİR defa boot ederek bundan sora her türlü
    vcd divx izleyeblir mp3 dinleyebilir jpg bakabilir hale gelebilirsiniz. Ancak bunun için gerekli olan
    PS2reality CD-İMAJI çok büyük bi boyutta üstelik kaynaklar çok kısıtlı.
    Ancak emule de bikaç kişide bulabilirsiniz.

İkinci yol olaraksa ; gene PS2reality programını kullanacaız ancak bunun yanında
    CDGENPS2 adlı bi program bize yardımcı olacak. Bu yolu kullanırsanız ;
    filmi bu programla yazmanız gerekicektir. Bu yolda her filmi 2 mblık bi program
    kullanarak yazmanız gerekir.

Birinci yol zaten gayet açık. emule de PS2reality die aratırsanız ancak unutmayın cd imajı olacak.
    indirin. cd ye yazın ps2 yi bu cdyle açın. basit kurulum ekranını geçin.
    BİTTİ. yeni ps2 dünyasına hoşgeldiniz

Ancak ikinci yol biraz karışık.

İlk olarak bu linklerdeki programları indirelim.

PS2reality

http://rapid share.de/files/22064615/PS2R150.rar.html

CDGENPS2

http://rapid share.de/files/22077490/CDGENPS2_by_cont.zip.html

dikkat: linkleri faklı bir ınternet ex. açıp raip le share ı birşeştirip ulaşabilirsiniz.
    sanırım rapid sahre kelimesi forumda yasaklı bi kelime.

Şimdi bunları indirdiyseniz rar ları açın bierr klasöre. CDGENPS2 ye girin. Programı çalıştırın.
    Şimdi programı açtınız we şöyle bi resim görceksiniz :

Bu ekranı biraz küçültün köşesinden bu dursun. Şimdi PS2reality klasörünüzü açın.

PS2reality-mediaplayer-ps2

ye girin. Oradaki SYSTEM dosyasını sag tuşla tutun we cdgenps2 nin içinde
    CDGENPS2 yazsının hemen altına koyun. Daha sonra CDGENPS2 ye attınız o system a sag tıklayın
    we EDİT i seçin. FİX LBA kutusunu işaretleyip LBA yı 12231 yapın. OK e basın.
    BUndan sonra atacaımız dıosyalar sırayla gelcek zaten. bi kez daha bu işlemi yapmicaz.
    Daha sonra bu sırayla doyaları alt alta atmaya dewam edin :

CDGENPS2
    SYSTEM.CNF
    MCLOADER.ELF
    PS2MEDIA.RAR
    UNRAR.IRX
    COPY.CNF
    COP2.CNF
    MCUPLOAD.TXT
    LICENSES.TXT
    OGG.RAR
    LETTER.CHR
    IDIOMA.TXT
    MOVIE.AVI bu son ekleyeceiniz dosya izlemek istediniz film olacak. ismi önemli deil.

Yani Bu şekilde olmalı :

Daha sonra solda gördünüz IMG ye basın. Ve bu dosyayı .BIN olarak kaydedin.

DİKKAT : Kaydederken bi ara program bembeyaz görülücek meşgul simgesi görülücek mouseda
    siz programı yanıt wermiyo sancaksınız. hatta task managerda da yanıt wermiyo görülecek.
    Ama o o sırada dosyayı kaydedio. Sakın kapatmayın görewi sonlandırmayın beklein.
    Bitnce bittiğinin uyarısını wercek.

Şimdi siz bu dosyayı iki şekilde kaydettiniz.
    Bir tanesi .bin bi tanesi .cue ! siz cd ye yazarken size cue lazım olcak ancak
    sakın .bin dosyasını da silmeyin.

Daha sonra bu bir NERO , CDRWin gbi herhangi bir cd yazma programı açın.
    Nero start smart kullananlar nero açılınca solundaki oka basın. gelişmiş bölümünden
    NERO EXPRESS i seçin. Disc image or saved project e gelin.
    all files deyin we .cue uzantılı dosyanızı seçip cd yi yazın. kısaca imaj halinde yazmış olduk.

Sonra CD nizi ps2 ye takın. açın. Açar açmaz ps2 media player çıkcak. X e basarak geçin.
    Menüye gelceksiniz.

Menüde hiç bi şeyle uraşmadan LOAD MEDIA PLAYER FROM CDROM seçenegini seçin.

Gelen ekranda eger tek bi film warsa cd nizde direk play e basın. Ancak birden çok film yazdıysanız Browsera girin bölece film listenizi görüp istediginiz filmi seçebilirsiniz.

Artık ps2 nizin yeni dünyasına hoşgeldiniz.
    Bu işlem size çok uzun zahmetli görünebilir. Ancak bi kere yapıp matıgını kawrayınca
    çok basit oldugunu göreceksiniz.

İyi eglenceler. umarım faydalı olmuştur bu anlatım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi contdracul -- 3 Haziran 2006; 11:14:15 >

• teşekkürler bu anlatımın için ben denedim çalıştı fakat xvid codeclerde ses gelmeme sorunu var birde divxlerin bazılarını çalıştırmıyor

bende ayrı bişey buldum
    bunda sadece cd ile boot edip cdyi değiştiriyosunuz değiştirdiğinizin içindileri oynatıyor
    http://sms.ps2-scene.org/eng/index.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATlH

teşekkürler bu anlatımın için ben denedim çalıştı fakat xvid codeclerde ses gelmeme sorunu var birde divxlerin bazılarını çalıştırmıyor

bende ayrı bişey buldum
    bunda sadece cd ile boot edip cdyi değiştiriyosunuz değiştirdiğinizin içindileri oynatıyor
    http://sms.ps2-scene.org/eng/index.htm
    ben cok iyi bir bilgi kesinlikle üst konu olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmarali

ben cok iyi bir bilgi kesinlikle üst konu olmalı

Alıntıları Göster
    Çok saol paylaşımın için. birde cd yi çıkartıp divx cdsini takınca çalıştıran birkaç program var. bunlar hakkında bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. birsürü divx dvd si var. bunları ps2 için ayrıca kopyalamak istemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: i90tekmen

Çok saol paylaşımın için. birde cd yi çıkartıp divx cdsini takınca çalıştıran birkaç program var. bunlar hakkında bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. birsürü divx dvd si var. bunları ps2 için ayrıca kopyalamak istemiyorum...

Alıntıları Göster
    arkadaşım 2. yol için verdiğin linkteki ps2reality,1. için olmuyo mu şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsandmanm

arkadaşım 2. yol için verdiğin linkteki ps2reality,1. için olmuyo mu şimdi?

Alıntıları Göster
    dostum paylaşımın için teşekkürler ama benim merak ettiğim
    hardiske medya dosyalarını kopyalayıp hdd den oynatma şansımız varmı bu konuda bilgin varmı ?
  • Helal kardeşim sana.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILLIAMs

Helal kardeşim sana.....
    1. herkese teşekkrler.

2.Eet bazı cıdeclerde ses gelmio. Programda IMG demeden önce VOL e basarsan ayarlayabilirsin. ben denemedm ama ordn bi kurcala istrsn

3. Cd yi çıkartıp divx cd sini takmak dedigin olay SMS media player da oluyor. eger istersen daha sonra linkini werebelrm. istersn pm at. çünkü sms media player kırık olmayan link bulomk çok zor. rapid e uploadliim istersn

4. 2. yol için werdiğim link 1. yol için olmuyo.ç birinci yolu yapmak istersen eger emule den indir. CD imajı olarak arat PS2mediaplayer die. 2mb-3mn-5mb diil baya büük böle 350 370 -500 mb falan çıkcak. Onu indr imaj olarak yaz cd ye. ps2 ni onnla aç. prgram çıkcak direk karşına.. kurulumunu yap. bitii işte sora taktıın tüm divxleri izlrsn.

5. hdd dn film izlemek için gene 1. yolu kullanmalsn. önce indr kur ps2media yı 300 mb lık işte. sora hdd den izle filmini

• quote:

Orijinalden alıntı: contdracul

1. herkese teşekkrler.

2.Eet bazı cıdeclerde ses gelmio. Programda IMG demeden önce VOL e basarsan ayarlayabilirsin. ben denemedm ama ordn bi kurcala istrsn

3. Cd yi çıkartıp divx cd sini takmak dedigin olay SMS media player da oluyor. eger istersen daha sonra linkini werebelrm. istersn pm at. çünkü sms media player kırık olmayan link bulomk çok zor. rapid e uploadliim istersn

4. 2. yol için werdiğim link 1. yol için olmuyo.ç birinci yolu yapmak istersen eger emule den indir. CD imajı olarak arat PS2mediaplayer die. 2mb-3mn-5mb diil baya büük böle 350 370 -500 mb falan çıkcak. Onu indr imaj olarak yaz cd ye. ps2 ni onnla aç. prgram çıkcak direk karşına.. kurulumunu yap. bitii işte sora taktıın tüm divxleri izlrsn.

5. hdd dn film izlemek için gene 1. yolu kullanmalsn. önce indr kur ps2media yı 300 mb lık işte. sora hdd den izle filmini

Alıntıları Göster
    saol dostum.emule ile aram pek iyi değil benim fazla.r a p i d linki bulursan,paylaşırsan çok iyi olur.saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsandmanm

saol dostum.emule ile aram pek iyi değil benim fazla.r a p i d linki bulursan,paylaşırsan çok iyi olur.saygılar.

Alıntıları Göster
    beyler bende " Ps2Reality MediaPlayer PRO en DVD " diye bir media player var(mış yeni farkına vardım) sanırım 1. yoldaki denilen program bu sanırım ama italyanca gibi bişey ben raip e upload yapıyorum denemedim hiç deneyen olursa bilgi verebilirse sevinirim....
    dosya sıkıştırılmış rar halinde 2,83mb ama dosyayı açınca " MEDIA_PLAYER_PRO " ismi ile 3,53 gb oluyor
    bu nasıl iş aklım almadı

http://rapid share.de/files/19027684/Ps2Reality_MediaPlayer_PRO_en_DVD.rar.html
    kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: MadMesut

beyler bende " Ps2Reality MediaPlayer PRO en DVD " diye bir media player var(mış yeni farkına vardım) sanırım 1. yoldaki denilen program bu sanırım ama italyanca gibi bişey ben raip e upload yapıyorum denemedim hiç deneyen olursa bilgi verebilirse sevinirim....
    dosya sıkıştırılmış rar halinde 2,83mb ama dosyayı açınca " MEDIA_PLAYER_PRO " ismi ile 3,53 gb oluyor
    bu nasıl iş aklım almadı

http://rapid share.de/files/19027684/Ps2Reality_MediaPlayer_PRO_en_DVD.rar.html
    kolay gelsin

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarıyla ps2 de vcd formatlı media oynatmak yok.(yani yeni çıktıysa bilmiyorum).
    ps2reality pro ile (en son sürüm)divx,xvid,jpg ve mp3 oynatabilirsiniz.
    dev1 destakli mod çipiniz warsa 2 mb lik programın elf paketini memory karta atıp.cd tak çıkart olayından kurtulabilirsiniz.
    gameshark media player programı çıktı; vcd felan oynatıyor ama program hala pub değil.pub olsa bile extra bi donanim veya gerektirebilir
    http://www.dreamstation.cc/news/video_games/id1734

• quote:

Orijinalden alıntı: maxtreme

bildiğim kadarıyla ps2 de vcd formatlı media oynatmak yok.(yani yeni çıktıysa bilmiyorum).
    ps2reality pro ile (en son sürüm)divx,xvid,jpg ve mp3 oynatabilirsiniz.
    dev1 destakli mod çipiniz warsa 2 mb lik programın elf paketini memory karta atıp.cd tak çıkart olayından kurtulabilirsiniz.
    gameshark media player programı çıktı; vcd felan oynatıyor ama program hala pub değil.pub olsa bile extra bi donanim veya gerektirebilir
    http://www.dreamstation.cc/news/video_games/id1734

Alıntıları Göster
    birkaç sorum daha olacak. bu 2.yolla kopyaladığımız cdleri dvd şeklinde yapabilirmiyiz. birde altyazılar çok küçük oluyor. bir türlü büyütemedim. nasıl yapabiliriz?

• quote:

birkaç sorum daha olacak. bu 2.yolla kopyaladığımız cdleri dvd şeklinde yapabilirmiyiz. birde altyazılar çok küçük oluyor. bir türlü büyütemedim. nasıl yapabiliriz?

Alıntıları Göster
    hmmm eet dvd cdsine de yazabilirsin ama benm de sana bi srm olcak. altyazıyı nası yaptın? ben baya uraşmıştım ama yapamamıştım

++ bir de maxtreme .elf uzantılı dosyayı nası mm ye atabalrz ki!? cd ye çekp takınca cd yi okumuyor ps.

• quote:

hmmm eet dvd cdsine de yazabilirsin ama benm de sana bi srm olcak. altyazıyı nası yaptın? ben baya uraşmıştım ama yapamamıştım

++ bir de maxtreme .elf uzantılı dosyayı nası mm ye atabalrz ki!? cd ye çekp takınca cd yi okumuyor ps.

Alıntıları Göster
    dvd ye atabiliyorsak nasıl. ben cdgen le yaptığım dosyaları nero kullanarak aynılarını dvd olarak çektim, çalışmadı. altyazıların çalışması için filmin ismi ile aynı isimde olması lazım. noktası, virgülüne kadar.

• quote:

dvd ye atabiliyorsak nasıl. ben cdgen le yaptığım dosyaları nero kullanarak aynılarını dvd olarak çektim, çalışmadı. altyazıların çalışması için filmin ismi ile aynı isimde olması lazım. noktası, virgülüne kadar.

Alıntıları Göster
    hmmmm. ilginçç.. o zaman bilmiyorum dostm. ama olması lazım. cd yi açıp dvd yi açmamasıı saçmaa bence..

• quote:

hmmmm. ilginçç.. o zaman bilmiyorum dostm. ama olması lazım. cd yi açıp dvd yi açmamasıı saçmaa bence..

Alıntıları Göster
    Ben de şu sms 1.7 isimli program ile denedim.Bir boot cd 'si oluşturdum.
    Ps2 'yu açınca açık renk bir ekran çıkıyor.Bu ekranda 2 adet seçenek var.
    1. browser
    2. configuration

browser seçeneğini seçince 5 adet yeni klasör çıkıyor.
    Bunlardan cdf5 olanını seçiyorum.Cd ( veya dvd ) nin içini gösteriyor
    fakat başlattığımda ekran simsiyah kalıyor...

Bunun sebebini bilen varmı acaba...?

Bir de cd' imajını oluşturuken bir notepad dosyası yazılıyor.
    Programın açıklamasında eğer pal tv kullanıyorsanız en alt satıra ekleyin
    falan diye birşey okudum.Ama bundan olduğunu düşünmüyorum.
    Çünkü benim tv multisystem ve pal-ntsc ayırmaz...

Yardım edebilecek birisi varmı acaba...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: i90tekmen

sanırım dvd'Ye yazamıyorsun.Ben de senin gibi düşündüm. Yani bir dvd'ye 7-8 tane divx atıp
    zırt-pırt kopyalama yapmaktan kurtulmak istedim ama oluşturduğumuz dosya cd imajı ve dvd'ye
    yazamadım ben...Yazabilen varsa açıklarsa sevinirim...

Eğer bu mümkğn değilse sms isimli programı kullanmak daha mantıklı.çünkü her seferinde
    cd kopyalamaktansa 1 tane boot cdsi oluşturup ps2'yu onunla açıp açıldıktan sonra dixvx cd'sini
    koyarak izlemek daha kolay...

değil mi ??

• quote:

Orijinalden alıntı: solti

quote:

Orjinalden alıntı: i90tekmen

sanırım dvd'Ye yazamıyorsun.Ben de senin gibi düşündüm. Yani bir dvd'ye 7-8 tane divx atıp
    zırt-pırt kopyalama yapmaktan kurtulmak istedim ama oluşturduğumuz dosya cd imajı ve dvd'ye
    yazamadım ben...Yazabilen varsa açıklarsa sevinirim...

Eğer bu mümkğn değilse sms isimli programı kullanmak daha mantıklı.çünkü her seferinde
    cd kopyalamaktansa 1 tane boot cdsi oluşturup ps2'yu onunla açıp açıldıktan sonra dixvx cd'sini
    koyarak izlemek daha kolay...

değil mi ??

Alıntıları Göster
    elbette öyle ama sms media player ı yapmadım ben. bana sadece bi divx lik gerekiodu. ancak araştırıyrm. sms i yapar yapmaz tabi yapabilirsem yazacagm

• quote:

Orijinalden alıntı: solti

1. browser
    2. configuration

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: solti
    1. browser
    2. configuration

sms 1.7 yi takığında o browser kısmına gelince izlemek istediğin divx veya mp3 cdsini takacaksın zaten cd içini takınca göreceksin orda ordan seçip oynatabilirsin cd içindekileri

• dostum bi sitede sms player wardı indirdim. içinden heryerde oldugu gbi .elf uzantılı bi dosya diil .bin .cue çktı. .cue yu image olrak yazdm. taktm ps ye. açtm. cd deişip divx i taktım oldu. ancak bi sornm war altyazı!? cd nin içinde altyazı dosyası da war. ancak açamıyorum. uzantıyı tanımıyorr? üstelik sms 1.7 !! ne yapacaım!? aynı isimle yazsamm .sbu ı olur mu acaba??
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.