Şimdi Ara

PS3 DONMA SORUNU.. :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
16.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir adet Amerikadan alınma ps3 üm var. Herşey çok güzel giderken 2-3 gün önce hem oyunda (genelde oyunlarda 5 dk sonra) hemde oyun dışında (15-20 dakka sonra) alet kilitlenmeye başladı. Kilitleme şöyle oluyor, ekranda hiç bir şey kıpırdamıyor ama müzik-sesler geliyordu... :(. Ben de mecburen aleti resetliyordum. Quick format ile restore yaptım sorun devam etti. Ben de bugün hard format atayım dedim, başladı alet format atmaya diske, fakat %14 e geldi gene kaldı ekran. HDD ışığı yanıp sönüyor, bu ışık yanıp sönmese direk kapatıcam aleti ama yanıp sönüyor melet... :(. Acaba formata devam mı ediyor? Ha devam ediyor diyelim, formattan sonra bu sorunlar bitecek mi acaba? Alette ısınma problemi mi var diye merak ettim, arkasına elimi uzatıyorum fakat öyle çok ısınma yok gibi. Zaten gayet havadar bir yerde duruyor, ve dik konumda... Isınmadan dolayı bişey olsa ,daha önceden hava ve oda çok daha sıcaktı problem olmuyordu. Anlayacagınız sorunu bir türlü anlayamadım. Amarım bir fikri yada deneyimi olan vardır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangunes -- 8 Kasım 2009; 13:42:11 >

• GARANTİ 160 euro yeni cihaz swaplı yani gerçi amerikadan alınan makinelere bakılıyomu 160 euro verilip bilmiyorum
  • Hard disk değiştirip denemeni öneririm. Formatta takılması benim aklıma hard diskin bozuk olma olasılığını getirdi.
  • deneme amaçlı bir 2.5" sata hdd bulsam hemen deneyeceğim fakat, yok :(. Hiç oyun oynayamıyorum, menulerde bile donuyor. Ps3 fan test denilen olayı yaptım. fanları çalışıyor, bas baya hava üflüyor. ama sorun aynen devam ediyor..
  • dostum arkadaşımızında dediği gibi sorun hardiskte gibi görünüyor..

Acil bir hard disk bulup denemende fayda var
  • teşekkürler, 320 gb lık yeni bir hdd mi alsam acaba.
    Bu arada içindeki hdd yi çıkartım, baktım "hitachi 80gb" hdd var . Bu hdd orjinalmi? normalde hangi hdd oluyor ps3 80gb GO USA modelinde acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhangunes

teşekkürler, 320 gb lık yeni bir hdd mi alsam acaba.
    Bu arada içindeki hdd yi çıkartım, baktım "hitachi 80gb" hdd var . Bu hdd orjinalmi? normalde hangi hdd oluyor ps3 80gb GO USA modelinde acaba?

Yalnız alırken hdd yi ps3e takıcağını belirt her hdd olmuyor fat 32 formatında olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop donma kitlenme sorunu
    9 yıl önce açıldı
    ps3 uptade sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Ps3 FPS sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhangunes

teşekkürler, 320 gb lık yeni bir hdd mi alsam acaba.

Bende 3 sene önce aldığım Fat Pal 40 Gb Ps3'ümde Sandisk marka HDD çıkıyor ama seninki farklı olduğu için bilemem...
  • tekrar merhaba,

içindeki hdd yi değiştirdim, hatta laptop umdaki sorunsuz bir hdd olan hitachi hdd yi taktım aynı sorun devam ediyor... Ayrıca aletin içini açtım ve termal macunu tekrar sürdüm. Sorun devam ediyor. Ayrıca anakartı aleti fırını atıp bi güzel ısıttım :). 200 derecede 8 dakika.. Sorun devam ediyor... :(. Yani artık sorunun daha bi ciddi oldugunu düşünüyorum. Ekran kartının işlemcisini değiştimrk gerekiyor olabilir , yada, ekran kartı hafızalarında bi adresleme sorunu oluyor olabilir gibi geliyor bana..
  • HDD ye ilk hard format atisinizda dediginiz yerde takilma oluyor..
    Daha sonra formati iptal edin ve yeniden formatlayin bu sefer formaylayacaktir.
  • HDD format sorunu degil, donma sorunu devam ediyor.. :(. Şu anda ana menude problem yapmıyor, sabaha kadar açık kalsa, download yapsa sorun yok. Fakat ne zaman bi oyun açsam bi kaç dakka için de ekran donuyor ve kendine reset atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhangunes -- 26 Kasım 2009; 12:04:37 >
  • Hocam o zaman GPU da sorun var demektir sizide korkutmak istemem ama durum bu gibi gozukuyor..
    Ben zaten format sorununun kasmayi ve isinmayi cozecegini iddea etmedim hicte onermiyorum zaten cogu kisinin aksine ama siz orda hdd ye format atamadim diyince yazdim..
    Garantide yokmus..
    Cok uzgunum hocam.. Basiniz agriyacak gibi duruyor.
  • Bu arada bu aletin içindeki fan sesi nedense hiç artmıyor, yani alet ısınıyor mu acaba? çünkü fan dönüyor ama hızlanmıyor hiçbir zaman... Fanı hızlandırmanın bir yolu var mı?
  • Benim de bir kaç gündür alet donuyor. Genelde BF Bad Company2'de oluyordu ama bugün Pes'te oldu.
    Aynı görüntü donuyor, sesler geliyor. Açıkçası tırsmaya başladım. 4 saat Trine oynadım bir kere takılma v.s olmadı.
    Sanırsam aleti yoran oyunlarda oluyor bu. Ya da 4-5 saat açık kaldıktan sonra teklemeye başlıyor.
    Oda baya sıcak belki ondan da olabilir.
    Bundan sonra 3-4 saat oynayıp aleti dinlendirmeyi düşünüyorum.
  • Ben günde 1-2 saat oynasam razıyım :). resistance fall of man de 10 dk sonra zortluyor (kitletip reset atıyor ve 3 tane bip sesi çıkıyor, kırmızı ışık yanıp sönüyor). Motor storm da daha ilk girişte kilitleniyor... tamirciye verdim. GPU yu besleyen komponentlerde sorun var dedi, halledicek inşşallah.

quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Benim de bir kaç gündür alet donuyor. Genelde BF Bad Company2'de oluyordu ama bugün Pes'te oldu.
    Aynı görüntü donuyor, sesler geliyor. Açıkçası tırsmaya başladım. 4 saat Trine oynadım bir kere takılma v.s olmadı.
    Sanırsam aleti yoran oyunlarda oluyor bu. Ya da 4-5 saat açık kaldıktan sonra teklemeye başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Benim de bir kaç gündür alet donuyor. Genelde BF Bad Company2'de oluyordu ama bugün Pes'te oldu.

bendede benzer problem var cok sık degil ama donma oluyor bugun bi kere midnight club oynarken bi kerede internet tarayıcısnda oldu acaba yeni fw'lerlemi alakalı bisey benim de aklıma once harddisk geldi ama arkadasın probleme bakılırsa hdd'den degil :S bizimkide sıklasırmı acaba ilerde

• arkadaşlar bendede şöyle bir sorun var ps 3 e nba 2k10 u çalıştırınca 15-20 sn sonra donuyor ancak pes 09 takınca çalışıyor oyunu başka ps 3de denedim oyun çalışıyor sebebi ne olabilir yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler
  • bende de arada bir donuyor oyun genelde bad company de olkuyor onun dıuşında pek olmuyor
  • slim almak şart olmuş desenize
  • bendeki slim ilk başlarda anormal donuyordu.. hele fifa 09! of of.. onu sattım. fifa 10 aldım. alet takılmıyor artık. tabii ki sorun sahibi arkadaşın sorununa derman olamadık ama arkadaşım senin anlattığına göre bu kadar yol denedikten sonra bence artık bir servise, bu konuyu anlayan bir yetkiliye göstermen lazım. dişim çürümüş ne yapmam gerekiyor gibi oldu şu an.. doktora git :D
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.