Şimdi Ara

PS3 FPS oyunlarda, PC'deki 'mouse' rahatlığı nasıl sağlanr? FragNstein

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
17.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    PS3'de SOCOM4, KillZone 2, Crysis 2, Call of Duty Modern Warfare 2, Call of Duty Black Ops, Soldier of Fortune Payback,vb
    oyunlarından birini oynamayı denemiştim. DualShock 3 üstündeki, sağ ve soldaki mini-joystickler ("stick" mi deniyordu) FPS pynamak tam bir işkenceydi. DualShock üstündeki mini-joystic ile hedefi tutturuna kadar, yediğin mermilerden eleğe dönüyorsun.

SADECE PC'de oynar gibi, fare ile rahat rahat yaptığımız MOUSE LOOK (bilek hareketiyle etrafa bakıp, nişan almak) istiyorum.
    Hep PC'de FPS oynadığım için fare ile oynamaya alıştım. Motion+Navigation controller olmadan, bu FPS oyunlarında MOUSE LOOK sağlanamaz mı?

SANIRIM SOCOM4 dışındakiler move ile de oynanamıyor? Öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 9 Eylül 2011; 12:52:04 >

• Mouse look olayını pek anlamadım.otomatik hedef alma olayını diyorsan bazı oyunlarda otomatik oluyor sen kapatabiliyorsun.ps move ile oynanan benim bildigim killzone 3 ve resistance 3 var şimdilik fps türünde
  • Şöyle anlatmaya çalışayım: Hani PC'de FPS oynarken fareyi masa üstünde (örneğin daire şeklinde) hereket ettirdiğinizde, Monitörde (ekranda) sanki kendi başınız, gözleriniz de o şekilde hareket ediyor gibi olur ya, bu olay PS3'ün kumandası olan Dual Shock'da çok zor geldi bana. Ben Dual Shock üzerindeki joystikciklerden biriyle yöünümü, hedefimi belirleyene kadar, yediğim mermilerden eleğe dönüyorum. PC'de fareyi masanın sütünde el-bilek ile kontrol ederek FPS oynamak, PS3'de DualShock'un joystikciğini parmakla kontrol etmekten çok daha kolay SANKİ...
  • Move desteklemiyorsa analoglarla oynamak zorundasın. Mouse kadar olmasa da mouse a iyi bir alternatif bence. İlk defa ps3 kolu kullanıyorsan zor gelir. Heleki pc den sonra çok zor gelir ama zamanla alışırsın. Öncelikle FPS oynamamaya bak. Kola alışınca FPS ye geçersin.
  • Hocam senin sorunu anladım ben.o isin tek çözümü bolbol pratik yapmaktır.acacaksın bir fps oyununu (killzone serisi hariç çünkü hantal bir oyun yapısı vardır) en kolay zorluk seviyesinde bolca oynayacaksin.bak gor alışınca pc'de mouse ile oynamak zor gelecek sana.ben şimdi pc'de fps oynarken zorlanıyorum..ha bide onceden dediğim otomatik hedef almayı aktif etki daha kolay alışasın.saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowsluck007 -- 9 Eylül 2011; 8:32:32 >
  • öle öle öğreniceksin.sonrada seviceksin gamepadi fakat mouse yerini hiç bi zaman almaz
  • dostum bende oynuyamıyorum
    benim hatam ilk olarak BC2 almış olmam oldu mp savaş alanına uzun sürede gidip birde hemen ölmem beni açıkcası oyundan soğuttu şimdi mw3 bekliyorum ama boş durmuyorum uncharted 2 oynayarak kola alışıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAMEPAD İLE FPS OYUN TAVSİYESİ
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostEagle

dostum bende oynuyamıyorum
    benim hatam ilk olarak BC2 almış olmam oldu mp savaş alanına uzun sürede gidip birde hemen ölmem beni açıkcası oyundan soğuttu şimdi mw3 bekliyorum ama boş durmuyorum uncharted 2 oynayarak kola alışıyorum..

Aynen ya, zaten fps'yi zor beceriyorum birde bf'de öldün mü savaş alanına dönmek için koşturuyorsun. Bende sırf bu yüzden bf3 yerine mw3 almayı düşünüyorum.
  • auto-aim'i kapat böylece nişan alacağın yer otomatik olarak adamların üzerine gelmez.
  • 97-98 yıllarında FPS ile PC de half life serisinin başlangıcı ile tanıştm... counter team fortress derken cod black opslara geldik çok şükür DS ile FPS oynamaya alıştığım için sanmıyorumki artık mouse ile daha iyi oynuyayim

not: ps3 kullanıcısıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaViEsTa -- 9 Eylül 2011; 9:44:24 >
  • BRAVEHEART11@

Kardeş sorunun PS3 tede pc deki gibi mause ve klavye kullanmak ise,çözümü elbetteki var.
    1.seçenek,
    "eagle eye" diye bir aparat var,yakın zamanda yeni almıştım aleti,bu alet usb den ps3 e
    takılıyor üzerinde swich ler var,bunlar vasıtasıyla tuşları istediğin gibi ayarlayabiliyorsun.

2.seçenek,
    "frangstein" (yalnız şuan ismi değişti sanırım,ama istersen internette bulabilirsin)
    bu alet mause ve nunchuck şeklinde, ds3 ün sağ kısmı muse kontrolunde,sol kısmı da nunchuck
    kontrolunde.(ben şu an bunu kullanıyom)

3.seçenek,
    "fragfx" bu da aynı frangstein gibi muse ve nuncuhck ikilisinden oluşmakta tek farkı markası ve kalıtesi
    kaliteli olanı "frangstein" bana göre.

oynanışa gelince,

fragfx i bir sene kullandım ds3 e bir türlü alışamadığım için çok beğendim ben,bırakmamım sebebi ise,
    ps3 e gelen bir update yüzünden oldu,o update aletin driwerlerı ile çakıştı,firma da alet ilk versiyonu olduğu
    için destek vermeyeceğini ancak v.2 alırsanız destek olacağını söyledi bende bıraktım onu.
    nunchuck kontrolu çok güzel(yani dönüş hareketleri vs) mause a gelince pc deki gibi 100% performansı yok
    tabiki ama ds3 ten çok daha iyi diyebilirim.

frangstein ise, kalite olarak fragfx ten çok daha iyi ve ps3 ten artı olarak ekstra aletin hassasiyet ayarlarını
    yapabiliyorsun(vede firma fps oyunları için ayrı ayrı firemwere yazılımları yayınlıyor internetten ve sende
    aleti pc den update edebiliyorsun.(ki bunlar hassasiyet için genelde)

eagle eye ise, alıpda hiç kullanmadığım bir alet olarak kaldı üzerine düşmememin sebebi ise klavye deki
    hassasiyetimi kaybetmem oldu,denedim ama çakılıp kaldım adeta oynarken bende frangstein a geri döndüm.

fiyatlarına gelince,
    öncelikle hepsinin yurtdışı fiyatları ülkemizden çok ucuz onu belirteyim,
    fragfx i kendin getirtebilirsen 90 usd falan , (ki bu v2si,kablosuz olanı)) ben v.1 ini 140 tl ye almıştım(kablolusunu yani)

frangstein ın yurt sışı fiyatını unuttum ama burada 200 e kadar satıyorlardı,internette satıcısını bulabilirsin.

eagle eye ise tamamen yeni yurt dışı fiyatını bilemiyorum ama ben 125 e almıştım.
    (Not:eğer eagle eye i almak istersen satabilirim,çünkü hiç kullanmıyorum ve kullanmadım yani yepyeni duruyor)

umarım seni biraz olsun aydınlatabilmişimdir kardeş

saygılarımla

• Senin karşındakilerde o minicik analog stiği kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExMarshal

frangstein ise, kalite olarak fragfx ten çok daha iyi ve ps3 ten artı olarak ekstra aletin hassasiyet ayarlarını
    yapabiliyorsun(vede firma fps oyunları için ayrı ayrı firemwere yazılımları yayınlıyor internetten ve sende

dostum frangstein ps3 kullanıcıları arasında çok kullanılan bir cihaz mı peki??
  • sanırım ps3 için mause vardı
  • Black opsu al.
    Combat tranining aç.
    Team deathmatch olsun.ancak sen tek ol.9enemy koy.
    En kolay seviyeye getir.
    Harita da Nuketown olsun
    Oyna böyle, alıştıkça zorluğu arttır.Hazırım dediğinde de onlinea ak
  • quote:

umarım seni biraz olsun aydınlatabilmişimdir kardeş

Aydınlatıcı mesajın için çok teşekkür ederim ExMarshal,
    Ben de biraz araştırınca; FragNstin, FragfX ve Eagle Eye ile karşılaştım.
    Genel kanı FragNstein'in ürün kalitesinin daha iyi ve olası sorunların çözümününün güncellemeler ile halledilebileceği yönünde.
    SANIRIM FragNstein alacağım AMA hala tam anlayamadığım bir durum var.
    1- Play Station 3 firmware'ine göre mi, yoksa PS3 oyununa göre mi bişeyler indirip bu FragNstein'i güncelliyoruz ACABA?
    2- Güncellerken neyi güncelliyoruz? FragNstein firmware'ini mi, YOKSA "driver"ını mı?
    PS3'e driver yükleyemeyeceğimize göre iş biraz karışık SANIRIM...

• Rica ederim kardeş,

dediğim gibi frangstein en kalitelisidir ki sende farketmişsin zaten

güncellemeyi frangstein firması kendi aleti için yapıyor,internet üzerinden(sitesinden) pc yardımıyla
    aleti güncelliyorsun ps3 ü değil dediğin gibi.

güncellerken frangstein ın firewereini güncelliyorsun,bunu da firma oyunlarda daha çok hassas kontrolu
    sağlamamız için yapıyor.

saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostEagle

quote:

dostum frangstein ps3 kullanıcıları arasında çok kullanılan bir cihaz mı peki??

kardeş benim gibi ds3 özürlüler kullanıyor evet
    alet hakkında aydınlatıcı bilgiyi youtube dan da görebilirsiniz,bir çok kullanıcı konuyla ilgili bir sürü
    video atmış oraya

saygılarımla

• Bende bu konuda baya özülürlü sayılırım. Ama inat ettim alışacağım ^^
  • http://manatank.com/2011/07/31/hori-t-a-c/
    şöyle bir şey de olabilir.düşünmüyor değilim aslında. bir yerde ekim 24'te çıkıyor diye duydum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.