Şimdi Ara

PSİKOLOJİ BAŞLANGIÇ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Psikolojiye psikoanalize ilgi duyuyorum ama pek bilgili değilim.Bu konular üzerinde anlaşılması kolay kitap tavsiye edebilir misiniz?

• Alfred adler olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fegelein -- 18 Ekim 2019; 14:36:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • insan tanıma sanatı ile başlamayı düşünüyorum.
  • isimsizkullanici7 kullanıcısına yanıt
    Onun yerine Joe Navarro yu öneririm

• adler olabilir demiştiniz
    İlk sorunuz için adler dedim , dediğiniz kitap yerine de Joe Navarro'yu okumanızı tavsiye ederim . Umarım şimdi olmuştur .

• Öneriniz için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sözel bölüm öğrencisi olmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ne demek rica ederim . Eğer daha sonrası için psikolojisi okuma listesi isterseniz söylemeniz yeterli . Psikoloji ile baya köklü bir geçmişe sahibim :D

• Hocam en beğendiğiniz psikoloji kitaplarını saysanız güzel olabilir aslında

• Irvin Yalom' in Kitapları güzeldir ama en çok " her gün biraz daha yakın " ı öneririm

Algı kapıları - Huxley

say yayınları Freud serisi

Ruhun inşası & Sıradışı psikoterapi vakaları

Psikolojinin felsefi temelleri - schopenhaur

Analitik psikoloji - Carl Gustav Jung

• Umarım kitapların faydası olur

• Carl Gıstav Jung - Psikolojide Tipler

• Ahu Karasu ve Meral Çetinin A’dan Z’ye Psikoloji kitabı işinizi görecektir

• Psikoloji konusunda emin değilim ama Psikoanaliz konusunda resmen "Psikoanalizin Babasi" unvanini alan Freud'un kitaplari okunmali diyebilirim.

• Arkadaşlar bir düzeltme yapayım terim olarak: "Psikanaliz". Bilmişlik olarak algılamayın. Kitap sitelerinde bu şekilde aratırsanız kitapları bulabilirsiniz.

Bence Freud ile başlanabilir. Bu işin babası o çünkü. Babası derken gerçekten insan zihnini ilk açıklayıp bunun bir bilim dalı olmasını sağlayan insan. Ama kitapları çok sıkıcıdır. Bunları roman okuyacağım gibi düşünmeyin bildiğiniz ders kitapları.

Ben ilk olarak Freud ile başladım, tüm kitaplarını okudum neredeyse. Bir de bunun öğrencileri var; Adler ve Yung. Ben şimdi bunlara başlayacağım. Bu bir bilim olduğu için ve bilim de kendini düzelte düzelte gittiği için tarihsel sıraya göre okumak gerekiyor diye düşünüyorum. Adler ya da Yung ikisinden birisi (Yung galiba) Freud'a karşı çıkıyor. Freud'un açıklaması çoğu kişiye göre rahatsızlık verici çünkü. Ve kendi yoluna ayrılıyor. Ensest anlatımlardan rahatsız olacaksanız direkt buradan da başlayabilirsiniz. Bunlardan sonra da güncel psikanalizcilerin kitaplara bir bakın. Ha bu arada bir de Lacan var o da Freud'dan beri sağlam psikanalizci olarak geçer. Güncellerden de J.D. Nasio var. Bu adamın kitapları hiç sıkıcı değil, tam tersine okurken zevk alıyorsunuz. Özellikle Nasio'nun Oedipus kitabı çok faydalı. Direkt Freud'un ortaya çıkardığı bilimin temel çatışmasından bahsediyor.

Ek olarak da psikanalize meraklı iseniz Freud'un nasıl Freud olduğunu bilmekte de fayda var. Esasında nörolog ve ilk olarak hipnoz ile insanları tedavi ediyor. Avusturya'da yasa gereği tedavi uygulayabilmek için doktor olmak gerekiyor adam bu yüzden doktor aslında. Kitaplarında genelde sosyoloji inceler (Totem ve Tabu, Toplum Psikolojisi). Hipnoz ile tedavinin eksik olduğunu farkediyor çünkü bu insanlar belli bir süre sonra aynı rahatsızlığı bir daha yaşamaya başlıyorlar. Bir yandan da ciddi şekilde mitolojiyi inceliyor. (Oedipus kompleksi buradan geliyor. Mitolojide annesini elde edebilmek için babasını öldüren bir tanrı). Bu sayede Psikanaliz'i keşfediyor. Burada tedavi şu şekilde gerçekleşiyor. İnsanları hipnoz etmeden bilinç seviyesinde sıkıntı yaratan bilinç altındaki o sebebe ulaşılmaya çalışılıyor. Bu sebep tekrardan bilinç düzeyine çıkınca hasta travmayı tekrar yaşamaya başlıyor. Ve bu sefer psikanalistin yol göstericiliği ile daha çok eğitimi ile bu travma ile başa çıkmayı öğreniyor. Böylelikle de bilinç altındaki o semptom oluşturucu düşünce artık bilinç düzeyinde olduğu için hasta bir daha hasta olmuyor. (Aşı gibi düşünebilirsiniz. Zayıflatılmış virüs ile vücut başa çıkmayı öğrenince bir daha o hastalığa yakalanılmıyor). Bu arada demek istediğim şeyden uzaklaştım. Bir yandan da hipnoz ve mitoloji okuyabilirsiniz. Hipnoz çok sıkıcı, hiç öyle düşündüğünüz gibi birşey çıkmıyor. Mitoloji daha eğlenceli.

Son olarak da uyarıcı bir dipnot. Bilindiği üzere Freud ateist. Ben de bu adamın kitaplarını okurken boşver sen adamın bilimine bak gerisine karışma diyordum. Ama gelin görün ki o kadar insan zihnini özellikle sosyoloji kitaplarında açıklıyor ki ben şahsi olarak dinin insan zihninin bir ürünü olduğu kanısına vardım bu adamdan sonra. Tabi bu hemen de olmuyor adamın kitaplarını sıkılsanız da yine de zorla okusanız da sizin zihninize o fikir bir kere yerleşiyor. Sonrasında da başka bilim dallarında o kadar güzel çalışmalar yapılıyor ki aklınız hayaliniz durur. Neyse burada kimseyi birşeye yönlendirmeye çalışmıyorum. Sadece din konusunda bu adamı okurken biraz dikkatli olmanız gerektiği kanısındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 24 Ekim 2019; 14:4:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Arkadaşlar bir düzeltme yapayım terim olarak: "Psikanaliz". Bilmişlik olarak algılamayın. Kitap sitelerinde bu şekilde aratırsanız kitapları bulabilirsiniz.

Bence Freud ile başlanabilir. Bu işin babası o çünkü. Babası derken gerçekten insan zihnini ilk açıklayıp bunun bir bilim dalı olmasını sağlayan insan. Ama kitapları çok sıkıcıdır. Bunları roman okuyacağım gibi düşünmeyin bildiğiniz ders kitapları.

Ben ilk olarak Freud ile başladım, tüm kitaplarını okudum neredeyse. Bir de bunun öğrencileri var; Adler ve Yung. Ben şimdi bunlara başlayacağım. Bu bir bilim olduğu için ve bilim de kendini düzelte düzelte gittiği için tarihsel sıraya göre okumak gerekiyor diye düşünüyorum. Adler ya da Yung ikisinden birisi (Yung galiba) Freud'a karşı çıkıyor. Freud'un açıklaması çoğu kişiye göre rahatsızlık verici çünkü. Ve kendi yoluna ayrılıyor. Ensest anlatımlardan rahatsız olacaksanız direkt buradan da başlayabilirsiniz. Bunlardan sonra da güncel psikanalizcilerin kitaplara bir bakın. Ha bu arada bir de Lacan var o da Freud'dan beri sağlam psikanalizci olarak geçer. Güncellerden de J.D. Nasio var. Bu adamın kitapları hiç sıkıcı değil, tam tersine okurken zevk alıyorsunuz. Özellikle Nasio'nun Oedipus kitabı çok faydalı. Direkt Freud'un ortaya çıkardığı bilimin temel çatışmasından bahsediyor.

Ek olarak da psikanalize meraklı iseniz Freud'un nasıl Freud olduğunu bilmekte de fayda var. Esasında nörolog ve ilk olarak hipnoz ile insanları tedavi ediyor. Avusturya'da yasa gereği tedavi uygulayabilmek için doktor olmak gerekiyor adam bu yüzden doktor aslında. Kitaplarında genelde sosyoloji inceler (Totem ve Tabu, Toplum Psikolojisi). Hipnoz ile tedavinin eksik olduğunu farkediyor çünkü bu insanlar belli bir süre sonra aynı rahatsızlığı bir daha yaşamaya başlıyorlar. Bir yandan da ciddi şekilde mitolojiyi inceliyor. (Oedipus kompleksi buradan geliyor. Mitolojide annesini elde edebilmek için babasını öldüren bir tanrı). Bu sayede Psikanaliz'i keşfediyor. Burada tedavi şu şekilde gerçekleşiyor. İnsanları hipnoz etmeden bilinç seviyesinde sıkıntı yaratan bilinç altındaki o sebebe ulaşılmaya çalışılıyor. Bu sebep tekrardan bilinç düzeyine çıkınca hasta travmayı tekrar yaşamaya başlıyor. Ve bu sefer psikanalistin yol göstericiliği ile daha çok eğitimi ile bu travma ile başa çıkmayı öğreniyor. Böylelikle de bilinç altındaki o semptom oluşturucu düşünce artık bilinç düzeyinde olduğu için hasta bir daha hasta olmuyor. (Aşı gibi düşünebilirsiniz. Zayıflatılmış virüs ile vücut başa çıkmayı öğrenince bir daha o hastalığa yakalanılmıyor). Bu arada demek istediğim şeyden uzaklaştım. Bir yandan da hipnoz ve mitoloji okuyabilirsiniz. Hipnoz çok sıkıcı, hiç öyle düşündüğünüz gibi birşey çıkmıyor. Mitoloji daha eğlenceli.

Son olarak da uyarıcı bir dipnot. Bilindiği üzere Freud ateist. Ben de bu adamın kitaplarını okurken boşver sen adamın bilimine bak gerisine karışma diyordum. Ama gelin görün ki o kadar insan zihnini özellikle sosyoloji kitaplarında açıklıyor ki ben şahsi olarak dinin insan zihninin bir ürünü olduğu kanısına vardım bu adamdan sonra. Tabi bu hemen de olmuyor adamın kitaplarını sıkılsanız da yine de zorla okusanız da sizin zihninize o fikir bir kere yerleşiyor. Sonrasında da başka bilim dallarında o kadar güzel çalışmalar yapılıyor ki aklınız hayaliniz durur. Neyse burada kimseyi birşeye yönlendirmeye çalışmıyorum. Sadece din konusunda bu adamı okurken biraz dikkatli olmanız gerektiği kanısındayım.
    Kendince bir şeyler zırvalamışsın. Bu tarz konularda ilim sahibi olmasan bile en azından yeterli mâlumata erişince yorum yap lütfen.

Psikoloji veya psikanaliz bilim değil. Edebiyat ne kadar bilimse bunlar da o kadar bilim.
    Hem Adler hem Jung birçok yönden Freud'dan ayrılıyor, bunun sebebi de öyle rahatsızlık verici ensest falan alakası yok, temel paradigma farklılıkları.
    Son olarak yeterli birikime sahip kimse Freud okuyarak dinden çıkamaz. Ergenseniz müstesna.

• Her konuda din karşısında duran bir görüş veya kişi ya da yorum olsun sizin gibi dar bir perspektiften bakanlar buna zırva diyor. Ben burada bir yorum yapmadım, kısa bir Freud tarihi anlattım. Düzeltmeleriniz için sağolun. Zaten Adler ve Young okumaya daha başlamadığımı da söyledim. Zaten Freud da bilim insanı değil.

Freud okuduktan sonra da dinden çıktım demiyorum dikkatli okuyun. Zaten gelişime açık iseniz kafanızın bir yerlerinde bir fikir kalıyor dedim. Bilim dünyasını takip edin çoğu bilim adamı zaten tanrı olgusuna inanmaz. Buraya din tartışması yapmaya gelmedim. Boşuna bir savunucu olarak zamanınızı ve enerjinizi benim için harcamayın. Arkadaşlara ışık tutun, daha güzel kitaplar önerin, beni de düzeltin ki ben de kendimi düzeltmek adına önerdiğiniz kitapları okuyayım. Saldırgan bir tutum sergilemeye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Her konuda din karşısında duran bir görüş veya kişi ya da yorum olsun sizin gibi dar bir perspektiften bakanlar buna zırva diyor. Ben burada bir yorum yapmadım, kısa bir Freud tarihi anlattım. Düzeltmeleriniz için sağolun. Zaten Adler ve Young okumaya daha başlamadığımı da söyledim. Zaten Freud da bilim insanı değil.

Freud okuduktan sonra da dinden çıktım demiyorum dikkatli okuyun. Zaten gelişime açık iseniz kafanızın bir yerlerinde bir fikir kalıyor dedim. Bilim dünyasını takip edin çoğu bilim adamı zaten tanrı olgusuna inanmaz. Buraya din tartışması yapmaya gelmedim. Boşuna bir savunucu olarak zamanınızı ve enerjinizi benim için harcamayın. Arkadaşlara ışık tutun, daha güzel kitaplar önerin, beni de düzeltin ki ben de kendimi düzeltmek adına önerdiğiniz kitapları okuyayım. Saldırgan bir tutum sergilemeye gerek yok.
    Sus.

• Kısacası ezilmiş bir karakterim var, kişisel gelişimimi de tamamlayamadım, böyle forum ortamlarında insanlarla nasıl iletişim kurulur bilmiyorum diyorsun. Bağnaz seni.

• Start olarak Freud Cinsellik Üzerine okuyabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.