Şimdi Ara

Psikolojik (?) mide bulantısı... [EDİT]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Konuyu açalı nerdeyse 7-8 ay olmuş, eskiye daha iyiyim fakat hala bu sıkıntıyı yaşamadığım günler gibi değilim, karnım boşken dışarda gezerken veya bir yere giderken daha rahat hissediyorum, midem sıkıntı çıkarmayacak gibi düşünüyorum fakat karnım doluyken otobüse,metroya veya üniversiteye giderken aklım hep midemde oluyor ve kendimi geriyorum, bunun sonucunda sanki mide bulantısı hissi veriyor bana... Umarım bunların anksiyete bozukluğuyla ilgisi yoktur :/

İşin özü 1 ay önce endoskopi-kolonoskopi-ultrason üçgenine girdim, doktora sonuç göstermeye henüz gidemedim ama bağırsaklar temiz, mide ise 8 ay önceki endoskopiye göre daha iyi durumda. Aslında sonuçların iyi çıkmasına sevinsem mi üzülsem mi bilemedim çünkü şikayetlerimde çok az aşama kaydettim fakat hastalıklar azaldı, bu demek oluyorki daha çok yaptığım stres ve psikolojim midemi zorluyor.

Bunun yanında 1 senedir alkolü bıraktım, sigarayı zaman zaman bırakmama rağmen hala tam bırakamadım ama en azından çalışıyorum.

İşin özü hemen her gün aklım midemde yaşıyorum, ve bu süreç gittikçe yormaya başladı resmen özgüvensiz biri olmaya, korkularla yaşamaya zorluyor beynimin bir tarafı, diğeri ise eskisen nasılsan yeniden düzelirsin diyip umutlandırıyor.Nasıl çözücem cidden her şey beynimde mi bitiyor bilmiyorum... Aynı şeyleri yaşamış olanların olcağını sanmıyorum ama tavsiyelere açığım

Edit 2022: Herkese selam, yıllar sonra yazıyorum bu foruma muhtemelen bu mesajdan sonra da uzun süre yazmam, aklıma geldi bi girip editliyim dedim zira aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım olmuştu o dönem, belki bu yazdıklarım birilerine dokunur faydam olur diye umuyorum.

Tekrar aynı şeyleri yazmıcam fakat özetle üniversitenin 1.senesinde derslerimin başarısız olması sebebiyle büyük stres altındaydım, muhtemelen bundandır ki bu stres mideme vurmuştu, ve bu bir anda otobüste giderken bulantı halinde kendini göstermiş ve sonra aylarca bu korkuyla yaşamıştım. 4-5 doktora gittim ve sanki çaresi bulunmayacak bir illet gibiydi benim için bu durum, doktorlar fiziki olarak büyük bi sıkıntı yok diyorlardı, birazcık gastrit ve reflü olsa da hiçbir sıkıntı bu derece mide bulantısını tetikleyemezdi, çok şey denedim, çok gece ağladım neden herşey benim başıma geliyor diye çok hayıflandım, çünkü ne yapacağımı bilmiyordum doktorların çare bulamadığı birşeye ne yapabilirim diye düşünüyordum ve hayatım boyunca her an aklım midemde olacak, hep bulanacak ve hep bunu düşünücem diye kafamda kuruyordum.

O dönem psikoloğa gitmemiştim, her yolu denedim ama nedense hiç gitmemiştim. Ben bu durumu tamamen üstüne giderek yendim, çünkü eve kapanıp çaresizce beklemenin, ağlamanın bi faydasını görmedim. İlk başlarda dışarı çıkarken karnım boş çıkıyordum, zamanla dışarda azar azar birşeyler yemeye çalışmaya basladım, midemin çok bulandığını hissettigim anlar oluyordu yine ve sadece derin bir nefes alıyordum ve düşünmemeye çalışıyordum. Tabii düşünmemeye çalışmak biliyorum kolay değil ama en azından ya ne olacak ki en fazla kusarım oraya buraya diyordum ve kendimi motive ediyordum. Zamanla fark ettim ki artık gün içinde aklımdan çıkmayan şey artık günde 3-4 defa aklıma gelşyordu, bu süreçte olabildigince üzerine gittim tüm yaşadıklarımın. En başlarda ne otobüs ne taksi binemezdim, binince aç karnına binince bile midem bulanırken artık otobüse de taksite de veya baska bir ulaşım aracına binince veya bir mekana gittigimizde her midem bulandığında derin nefes çeker ve düşünmemeye çalışırdım. Bu süreçte belki faydası oldu olmadı bilemem ama kudret narı kullanmanızı öneririm, bu duruma faydası olmasa bile sağlıklı bir ürün en azından.

Diyeceğim o ki bu durumu yaşayan biri eğer okuyorsa bunları hiç canını sıkma kardeş, geçmez gibi sanıyorsun ama üzerine gittikçe problemin ne kadar kafanda büyüttügünü göreceksin, sadece kaçmak yerine üzerine git korkunun, sonra bi bakacaksın ulan ben neleri kafaya takmısım vay be diyeceksin. Artık çok şükür midemle ilgili bi sıkıntım yok, ayda yılda bazen midem bulanır o da muhtemelen kötü beslendiğimdendir. Ben o dönem gitmedim ama psikologa gitsem eminim çok daha hızlı çözerdim, herkese sağlıklı huzurlu günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchist Reaper -- 27 Ekim 2022; 4:5:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• +

• Aynı durumu ben de yaşıyorum maalesef. Dışarda yemek yiyemez oldum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c-ronaldo42 kullanıcısına yanıt
    Sizin durumunuz ne zamandır ve nasıl gelişti ?

Bu iş böyle gitmez ya...Şu son 2 haftadır yaşama isteğim bitti resmen

• Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    -Hocam şahsen bilmiyorum. Gastrit var ben de. Başta midem ağrıyordu, hiç bulantı yoktu. İlaç içtikten Sonra ağrı gitti bulantı meydana geldi.Başlarda pek bilmesem de BJK maçlarında heyecanlandığım için yemek yiyemiyordum, aç karnına maç izliyordum. Maç bittikten sonra yemek yiyordum. Bir kaç ay geçti dışarıya çıkınca farkettim, heyecanlanınca direk midem bulanıyor ve bir şeyler yiyemiyorum. O yüzden dışarda bir şey yemiyorum daha doğrusu yiyemiyorum.

-Ne yapacağım bilmiyorum. Doktora bir sefer söyledim bulantı hapı verdi, o da bir işe yaramadı maalesef. Psikolojik bir durum olduğu için psikoloğa gitmek gerekiyor..

• Tamamen mide gazı ile alakası bir durumda olabilir, tamamen psikosomatik yani psikolojikde olabilir. Ama büyük ihtimal fiziksel olan rahatsızlığın sonucu, rahatsızlığa karşı anksiyete korku gelişmiş. Yani iki durumun karışımı. İşin kötüsü sıkıntı hissinin kendisi mide sorunlarına neden olur. Birbirlerini körüklüyorlardır yani. Bir psikiyatriste git bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c-ronaldo42

-Hocam şahsen bilmiyorum. Gastrit var ben de. Başta midem ağrıyordu, hiç bulantı yoktu. İlaç içtikten Sonra ağrı gitti bulantı meydana geldi.Başlarda pek bilmesem de BJK maçlarında heyecanlandığım için yemek yiyemiyordum, aç karnına maç izliyordum. Maç bittikten sonra yemek yiyordum. Bir kaç ay geçti dışarıya çıkınca farkettim, heyecanlanınca direk midem bulanıyor ve bir şeyler yiyemiyorum. O yüzden dışarda bir şey yemiyorum daha doğrusu yiyemiyorum.

-Ne yapacağım bilmiyorum. Doktora bir sefer söyledim bulantı hapı verdi, o da bir işe yaramadı maalesef. Psikolojik bir durum olduğu için psikoloğa gitmek gerekiyor..
    Emedur,metpamid vs bulantı hapları pek etki etmiyor zaten hocam.Aklınızda bulunsun bu tür bulantı kesici ilaçların babalarından zoferi verdi doktor cidden bulantıyı kesiyor ama çok pahalı ve sadece 10 tablet var...

İşin psikolojik tarafı da var evet ama işi bu raddeye getiren olaylar biyolojik hocam.Bence siz de bir daha başka doktordan mide için randevu alın.Psikolojik boyutu nasıl çözücez bilemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı yorgunluk ve halsizlik
    9 yıl önce açıldı
    Mide Bulantısı salgını
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Metpamid cidden fayda etmiyor. Hocam gittim doktora da endoskobi yapalım dediler, ben de hastaneyi sevmem fobim var maalesef. Korkumdan gidemedim

• quote:

Metpamid cidden fayda etmiyor. Hocam gittim doktora da endoskobi yapalım dediler, ben de hastaneyi sevmem fobim var maalesef. Korkumdan gidemedim
    Endoskopi çok rahat ya, 2 kez oldum uyutuyorlar zaten seni inan 0 acı.Bence erteleme kardeşim benim gastritim ilerledi şu an nelerle uğraşıyorum...

Gastrit benim ne seviyede bilmiyorum ama yaz gelse her yerimi göstereceğim. Geçmiş olsun hocam, inşallah iyileşiriz.

• quote:

Gastrit benim ne seviyede bilmiyorum ama yaz gelse her yerimi göstereceğim. Geçmiş olsun hocam, inşallah iyileşiriz.
    Eyvallah dostum.

• +

• Antibiyotiklerin bitmesine 4 gün kaldı fakat çok az ilerleme kaydettik...4 yıldır sigara içiyordum sigarayı da bıraktım, ev yemekleri dışında çok az dışardan yedim hala nasıl iyi sinyal alamıyorum çok garip.

• sebebler bellidir

kötü beslenme
    hareketsizlik
    stres
  • ilaçlarla uğraşma stres kaynaklı psikolojik bir durum yaşıyorsun,bunu ancak bir psikiyatri uzmanı ile görüşerek aşabilirsin gerekirse stres,kaygı giderici ilaçlar verir onları kullanırsın,durup dururken olan bir şey değil kendin diyorsun otobüse binince midem bulanıyor heyecanlanınca midem bulanıyor vs
  • https://forum.donanimhaber.com/ust-bacagin-alt-bacaktan-kalin-olmasi--137199651 benim konumda bakar mısınız lütfen cevaplarinizi bekliyorum

• Edit geldi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.