Şimdi Ara

Radyatör Suyu Eksiliyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 model Renault Kangoo 1.9 aracım var. Araç 1-2 litre arası su eksiltiyor. 2-3 gün hiç çalıştırmıyorum kontrol ediyorum su eksiltme yok. Ama araç çalışıp yola çıkınca geri geldiğimde bakıyorum yine eksiltmiş. Çekişinde sorun yok ve motor yağına su karıştırmıyor. İşlerimde yoğun izin alıp servise götüremedim. Nereleri kontrol etmeliyim? Yardımcı olan herkese çok teşekkürler şimdiden..

• Termostat ve yedek su deposu var ise onları kontrol etmenizi öneririm, birde tahliye hortumlarında çatlak vb olabilir, sadece sıcakken su eksiltme başıma bir kaç kez geldi, karşılaştığım parçaları yazayım dedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3DneBandim

Termostat ve yedek su deposu var ise onları kontrol etmenizi öneririm, birde tahliye hortumlarında çatlak vb olabilir, sadece sıcakken su eksiltme başıma bir kaç kez geldi, karşılaştığım parçaları yazayım dedim.
    Ek olarak devirdaim olabilir.
  • Benimde oldu lan bir eksilitiyor bir eksilmiyor.
    Ustaya gidiyom usta hersey normal diyor derken..
    Bigun yolda hararet yapti cektim kenara suyu koydum baktim asagidan isiyor.
    Yani borudan kaciriyormus.
    Boruyu degistirdim tamam oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç rölantide çalışıyor 20dk su eksiltme yok. Ama 20dk yol yapsın eksiltiyor.
  • devirdaim'e bi baktırın
  • Devirdaim motoruna ve sogutma borularına baktır

Radyatör Kapagına bak ucundaki conta yanmış ise ısınan su buharlaşıp eksiltiyo olabilir

İnş. basına buyuk bı prblem açmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Havlupan su kaçırıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracın altında hiç ıslaklıkta yok. Damlayan bir şeyde gözle görülmüyor. Devirdaim değişirse sorun çöüzlür mü acaba?
  • Su borusunun motora giriş kısmında, bağlantı oring contası var. O conta zaman ve ısı nedeniyle yıpranıyor. Sızdırsa bile motor üzerine geldiğinden sızdırdığı anlaşılamıya biliyor. Motor soğuk iken pek sızdırmaz, ısınıp su devri yaptığında başlar sızdırma. Basit küçük lastik bir conta.

• 94 model aracım bin km'de yarım litre kadar su eksiltirdi. Geçen yaz radyatör delinip yenisi ile değişince su eksiltme tamamen kesildi.
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Radyatör olduğunu sanmıyorum hiç bir belirti yok. İlginç olan durduğu yerde rölantide sorun yok. Ama biraz yol yapayım su eksiliyor
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Bu modelde conta var mı bilemedim? Direk hortum girişi var kelepçe ile bağlı.
  • Hortumlar ısındığı zaman genleşiyor ve az az terleme yaparak kaçırıyor büyük ihtimalle hatta yüzde 99. Kelepçeleri değiştirin.

• 2 Farklı aracımda ikisinde de başıma geldi ve ikisininde termostatlarda problem çıktı değişti.
    termosttan kaçırıyor olabilir ıslaklıkları takip et.
  • tercihen kırmızı antfiriz koyup bi bakmanız sanki daha kolay olur gibi. MAvide belli oluyor ama ben aracın nerelerdne su kaçağı yaptığını böyle bulmuştum. Kırmızı kırmızı hortum kelepçelerinden ve radyatörden kaçırıyormuş. Birde o bidonun alt kısmından.
  • Altta ıslaklık yoksa devirdaim vs hortum bağlantılarında sorun yoksa motora da su karışmıyorsa
    Kalorifer sistemine bakın muhtemelen sorun oradan çıkacaktır.
  • Kalorifer peteği borularıyla birlikte yeni değişti. Telefon açtım servise haklı olarak görmeden bişey diyemeyiz dediler. İşten erken çıkıp servise göstereceğim. Açıklama olarak yazarım sonucu belki faydası olur arkadaşlara da. Yardımcı olmaya çalıştığınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim
  • böyle durumlarda bazı sözümona ustalar radyatör hortum değiştirmek yerine geçici çözümler ile arızayı öteleyebiliyor. en baştan da conta , slindir kapağı, motor inebilir diye uyarıyor. kısaca 1-2 bin liralık değişim ile düzelecek arıza yerine motor revizyonuna yol açıyor. dikkatli olun derim.
  • geçen yıl bir türlü çözemediğimiz sorunu anlatayım belki faydası olur.

LPG boruları çürümüş, su eksiltiyordu, yenisini taktık su ekledik hala eksiliyor. sonrasında komple flush yaptık tekrar bakalım dedik motorun hiçbir yerinden kaçak yok ama uzun yolda 3-5 lt su ile geziyorum çıldıracağım. En son ustam bütün yöntemleri denemeye başladı, en son kompresörü bağladı su tesisatına hava bastı, bingo. Radyatör kapağı eskidiği için basınç altında su kaçırıyormuş. Su kaynayınca kapaktan eksiliyor ve motorun üzerine gittiği için de hemen buharlaşıyor...

Kapağı değiştirip antifriz koyduk ondan sonra kesilmişti sorunu. Uzun bir süre öyle kullandık bir daha da sorun çıkarmadı 6ay önce de satmıştık.
  • Arkadaşlar sorun bulundu.

Motor ısınınca radyatör kapağından su sızdırıyor basınç yapıyor. Su radyatör yedek su deposundan sızdırıyor. Kalorifer radyatörü de yeni değişmişti. Motorda yağa su karıştırma yok ama conta hasarlı hava kaçırıyormuş. Motor ısınınca hortumlar biraz şişiyor. Yani yarım motor yapılacak. Üst kapak taşlanacak, termostat değişecek, triger kayışı değişecek, üst kapak contası değişecek, subaplar taşlanacak, subap lastikleri değişecek. 3000-4000TL arası maliyet var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.