alırken aklımda bi şüphe vardı 1066 ile 1333 mhz aynı anda sorunsuz çalışırmı diye neyse aldım pc ye taktım win7 toplamda 6 gb olan rami 4 gb kullanılabilir olarak görüyo
sadece o olsa iyi pc açıldığında bazı programların çalışmayı durdurdu hataları alıyorum 1 kezde mavi ekran geldi, sebebi ne olabilir 1066 ile 1333 mhz bir arada kullanılmıyomu yardımcı olursanız sevinirim...
Bilgisi olan yok mu :/
Öncelikle anakartının 1333 mhz ı destekleyip desteklemdiğini konrol et ,
Daha sonra win7 nin görebileceği max 4gb,geri kalan 2gb ı ramdisk programları ile hdd olarak kullanabilirisn.
Anakart ASUS Maximus III Formula 1600 MHz ye kadar destekliyo, 2 gb den de geçtimde 1066 mhz ile 1333 mhzi aynı anda kullanmak sistemi bozmaz inş. onun derdindeyim, saol yorumun için
işeletim sistemin 64bitmi değilse birde onu kur dene derim...32bit işletim sistemleri 4gb görüp 3gb kullanıyor ancak 64bitler 16gb a kadar kullanabiliyor anakrtın güze fakat 1066 yla 1333 birbirleriyle uyumsuzluk yaparmı bilemem...
anakartın iyi.
4gb rami tek taktığında kaç görüyor peki ? yada soketlerin hepsine denedinmi ? 2 gb takılı iken 2gb görüyormu ?
biraz açıklarmıısın?
quote:
Orijinalden alıntı: acbold
anakartın iyi.
4gb rami tek taktığında kaç görüyor peki ? yada soketlerin hepsine denedinmi ? 2 gb takılı iken 2gb görüyormu ?
biraz açıklarmıısın?
4gb 1333 ramleri tek taktığımda pc açılmıyo widows ekranından sonra mavi ekran geliyo resetliyo bu döngü devam ediyo, 2 gb takılı iken 2 gb olarak görüyo, yanına birde 4 gb takınca kullanılabilir bellek 4 gb diyo ne garip iştir...
biraz açıklarmıısın?
4gb 1333 ramleri tek taktığımda pc açılmıyo widows ekranından sonra mavi ekran geliyo resetliyo bu döngü devam ediyo, 2 gb takılı iken 2 gb olarak görüyo, yanına birde 4 gb takınca kullanılabilir bellek 4 gb diyo ne garip iştir...
ram soketlerinde.farklı renk lere takmayı denedinmi ram leri.dual olarak çalıştırmaya denemesin diye.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: slayerdnz
quote:
anakartın iyi.
biraz açıklarmıısın?
ram soketlerinde.farklı renk lere takmayı denedinmi ram leri.dual olarak çalıştırmaya denemesin diye.
Yok onu denemedim, ramlerin ikiside dual farklı renklerde çalışırmı ki...
quote:
quote:
quote:
quote:
anakartın iyi.
biraz açıklarmıısın?
Yok onu denemedim, ramlerin ikiside dual farklı renklerde çalışırmı ki...
haklısında. dual kitlere dikkat edersen kitde bulunan ram lerin 2 side aynı.sendekiler farklı .
yahu varya alemsiniz hiç elma ile armut bir olurmu. ikiside meyve fakat tatları farklı. 1066mhz ile 1333mhz ikiside rem fakat hızları farklı kontrolcüsünün bunları kontrol etmesi farlı.
Nasıl oldu bilmiyorum ama biraz önce pc yi açtımda bi kontrol ettim önceden kullanılablir bellek 4 gb olarak gözüküyodu şimdi ise 8 gb a çıkmış hiç bi ayarda değiştirmedim
Çok ilginç, 6gb ram takılı ama pc 8 gb görüyo şuan :)
quote:
Nasıl oldu bilmiyorum ama biraz önce pc yi açtımda bi kontrol ettim önceden kullanılablir bellek 4 gb olarak gözüküyodu şimdi ise 8 gb a çıkmış hiç bi ayarda değiştirmedim
Çok ilginç, 6gb ram takılı ama pc 8 gb görüyo şuan :)
ramler çalıştı ise.kurcalama daha.6 gb net ram geliyorsa pc ye.gerisini kafana takma şimdilik.
RAM'lerin Mhz uyumu hakkında bir problem yaşamazsınız, düşük olana göre RAM'leriniz çalışacaktır.
1-Yeni aldığınız RAM'lerde bir sorun olabilir, BSOD ekranındaki sebep bu olabilir.
2-Her RAM kitleri anakartınızla bağdaşacak anlamınıda taşımaz, uyum problemi yaşamanızda gayet normal.
3-Her iki RAM kitide ayrı ayrı takılmasına rağmen sorun çıkıyorsa, yeni aldığınız kitler sistemle uyuşmuyor demektir...
Ayrıca BİOS'tan #CAS Latency# ve diğer timing değerlerini düşük hızda çalışan RAM'lerinize oranla ayarlayınız...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme