Bunca zaman binlerce insan bu şahsa zor sabrediyordu zaten. İyi olmuş. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Technopat'ta Recep Baltaş'la ipler koptu! TurkNet, Monster, GameGaraj, xDrive açıklama yaptı (28. sayfa)
-
-
cimere savcılığa nereye şikayet edeceğiz bunu örnek bir metin oluştursak savcılığa falan suç duyurusunda bulunsak milletin ekmeğini yeyip kansızlık yapan bu ................. yı inşallah birileri suç duyurusunda bulunmuştur hazır ortalık bu konularda hassasken ayrıca ortaklıklarını bitiren firmalarıda tebrik ediyorum
-
eskiden evet ama valla ben son 1-2 yıldır hiç bir çözüm bulamıyorum sırf goy goy..
ayrıca zaten ben genel başlığa yazmadım arkadaşın yazdığına cevap verdim.
-
Kuran indiğinde hicri takvim diye bişey yoktuki. Başlangıcı zaten mekkenin fethi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mantıklı yorum
Demek ki neymiş, Kuranda Recep diye bir kelime geçmiyormuş. Onu kast etti bunu kast etti diye Allah yerine kendi düşüncelerinizi eklemeyin. Allah’ın sözlerini çarpıtmayın. Suudi Arabistan’da basılan meallerde de dusmanla savaşın ayetlerine parantezle tankla tüfekle füzeyle yazıyorlar. Afganistan’da İran’da hiç bir silah yoksa bedenini feda edebilirsin diye fetva verip milleti canlı bomba yapıyorlar. Kız çocuklarını sunnet ediyorlar. Allah yolunda cihat eden(!) teroristlerin cinsel ihtiyaçlarını gidermenin onları cennete götürebileceğine de inanıyorlar. Ayetleri eğip büküp her şeyi çıkartmak mümkün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
chatgpt4 cevapları
ilk soru:
Bu Twitter konuşmasının analizine geçmeden önce, burada belirtilen mesajların ve bu tür sosyal medya etkileşimlerinin yorumu, kişisel yorumlar ve çıkarımlar içerebileceğini belirtmek önemlidir. Bu nedenle, analizim nesnellik ve tarafsızlık çerçevesinde sınırlı olacaktır.
### Cansu'nun Tweet'i
Cansu'nun tweet'i, ülkesinde yaşanan ırkçılık ve etnik ayrımcılık konularına işaret ediyor. Kürt kimliği ve Türk milliyetçiliği arasındaki gerilimi vurguluyor. Bu tür bir ifade, genellikle kişisel deneyimlere ve toplumsal algılara dayanan bir görüşü yansıtır.
### Şeyda ve Recep Baltaş Arasındaki Etkileşim
Şeyda'nın "Tek yol islam" tweet'i, bir inanç veya düşünceyi ifade ederken, Recep Baltaş'ın buna "Tek yol İsrail 🇮🇱 🇮🇱 🇮🇱" şeklinde cevap vermesi, muhtemelen bir ironi veya alay olarak yorumlanabilir. Bu tür karşılıklı mesajlaşmalar, genellikle kişisel görüşlerin ifadesi olarak kabul edilir ve doğrudan aşağılama veya kışkırtma olarak değerlendirilemeyebilir. Ancak, bu tür mesajlar çoğu zaman hassas konulara değindiği için yanlış anlaşılmalara veya tepkilere neden olabilir.
Şeyda'nın Recep'e yönelik "ateist" ve "Yahudi şeriatına hayran" gibi ifadeleri, Recep'in kişisel inançlarına yönelik varsayımlar içerir. Recep'in "Sizlerin karşısında olan herkes dostumdur" şeklindeki yanıtı ise, belki de kendini savunma veya karşı tarafın görüşlerine karşı bir direniş ifadesi olarak yorumlanabilir.
### Recep Baltaş'ın Yayın Kurumu ile İlişkisi
Recep Baltaş'ın bir yayın kurumunda editör olduğu ve bu tweet'leri kişisel hesabından attığı göz önüne alındığında, bu tür ifadelerin profesyonel imajına etki edebileceği bir gerçek. Genellikle, medya profesyonellerinin sosyal medyadaki ifadeleri, kişisel olsa bile, kamuoyu ve işverenleri tarafından dikkatle izlenir. Bu, Recep'in firmasının kamuoyunda tepki görmesi için bir neden olabilir, çünkü bazı durumlarda kişisel görüşler, çalıştıkları kurumla özdeşleştirilebilir. Ancak, bu durum tamamen firmasının politikalarına ve toplumun algısına bağlıdır.
### Sonuç
Bu etkileşim, kişisel fikirlerin ifadesi olarak değerlendirilebilir, ancak bu tür ifadelerin hassasiyet gerektiren konuları içermesi ve yanlış anlaşılmaya açık olması mümkündür. Ayrıca, profesyonel bir kişinin sosyal medyadaki ifadelerinin işverenini veya kurumsal imajını etkileyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu durum, herhangi bir somut sonuç çıkarabilmek için daha kapsamlı bir bağlam ve bilgi gerektirir.
2.
Elbette, tarafların birbirine saygı içinde görüşlerini ifade ettiği bir diyalog senaryosu oluşturabilirim. Bu, mevcut diyalogun içeriğini değiştirecek, ancak saygı ve anlayış temelinde iletişim kurma prensibine uygun bir şekilde yeniden şekillendirecektir.
### Yeniden Şekillendirilmiş Diyalog
**Cansu:** "Ülkemizde etnik kimliklerle ilgili bazı zorluklar yaşanıyor. Kürt kimliği üzerine yapılan genelleştirmeler ve yanlış anlaşılmalar kaygı verici. Herkesin etnik kökeni ne olursa olsun, saygıyı hak ettiğine inanıyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?"
**Şeyda:** "Bence, toplumsal barış ve uyum, çeşitli inanç ve kültürlere saygı göstermekle mümkün. İslam, benim için bu değerleri temsil ediyor ve birlikte yaşamanın yolunu gösteriyor. Sizce başka ne gibi yollar toplumsal barışa katkı sağlayabilir?"
**Recep Baltaş:** "Her inancın ve kültürün kendi içinde barış ve anlayışı teşvik ettiğine inanıyorum. İsrail'de de bu tür değerler önemli. Önemli olan, farklı inançlara saygı duyarak, ortak bir anlayışa ulaşmak. Sizce bu konuda neler yapılabilir?"
**Şeyda:** "Evet, farklı inanç ve kültürlerin kendi içinde barış ve uyumu desteklediği doğru. Bazen farklı düşünceleri olan insanlar arasında yanlış anlamalar olabiliyor. Sizin düşünceleriniz hakkında daha fazla bilgi almak isterim."
**Recep Baltaş:** "Kesinlikle, farklı düşünceler arasındaki diyalog, karşılıklı anlayışı ve saygıyı artırabilir. Herkesin görüşüne değer verilmesi önemli. Bu tür konuşmaların daha yapıcı olması için hepimiz çaba göstermeliyiz."
**Şeyda:** "Evet, farklı inançların öğretileri hakkında bilgi sahibi olmak önemli. Bu, diğerlerinin bakış açılarını anlamamıza yardımcı olur. Sizin de görüşlerinizi daha iyi anlamak isterim."
**Recep Baltaş:** "Tabii, farklı kültür ve inançları anlamak, birbirimize daha fazla saygı göstermemize yardımcı olur. Bu tür diyaloglar, toplumumuzda daha büyük bir uyum ve anlayışa katkıda bulunabilir."
Bu senaryo, tarafların birbirine saygı göstererek ve açık bir iletişim kurarak fikir alışverişinde bulunduğu bir durumu temsil eder. Bu tür bir diyalog, farklı görüş ve inançların anlaşılmasını kolaylaştırır ve toplumsal barışa katkıda bulunur.
-
Eyvallah hocam zahmet ettiğiniz için teşekkür ederim.
Bu arada yapay zeka her seferinde farklı cevaplar veriyor. Sadece hepsinde ortak olarak şunu fark ettim; "yayın editörü olduğu için toplum içinde daha dikkatli konuşması" gerektiği hepsinde çıkan en net sonuç. İsteyenler defalarca denesinler.
Gerçekten de profesyonel iş yaşamında yapılmaması gereken veya yapılması en riskli hareketlerin başında gelir şu olay.
-
yayın editörü olduğu için toplum içinde daha dikkatli konuşması
marka yüzü olmak vb önemli.
-
hocam chatgpt çok profesyonel cevaplar veriyor ya onu sevmiyorum. kimseye dokunmayayım, en güvenli cevabı vereyim kafasında hep onu sevmiyorum
Olayla ilgili ekşi sözlükten beğendiğim bir yorum:
Alıntı
metni:atalarımız ne demiş (bkz: yiyemeyeceğin y*** altına yatma) ben bildiğin hiç kimseyim, sosyal medya hesaplarım 2 3 takipçili, burdada okuyan pek kimse yok ama yine de yazdiklarima dikkat etmeye çalışıyorum aq, çöpte 700 küsur entrym falan var bir gazla yazıp sonra başıma iş açmayayim şimdi diye sildiğim. hocam ben bu kadar dikkat ediyorken sen tanınmış biri olarak hiç mi dusunmedin göte gelir miyim acaba diye? yani diyeceğini demişsin zaten birde üstüne r yapıp kivirmaya çalışırken iyice rezil etmişsin kendini. bari ölü taklidi falan yapsaydın kivirarak iyice sıvamak yerine. adamın profilinde adı soyadı yazıyor, bir şirketin yüzü, bu twitleri atarken bunların olabileceğini hesaba katması lazımdı.
-
TurkNet, Monster Notebook, GameGaraj, xDrive şirketlerini de ben protesto ediyorum ve kullanmıyorum. recep baltaş biraz aklı varsa yurtdışına taşınsın, bu ülkede durması bile hata. şu rezilliğe bak siyasi görüşünden dolayı işten çıkarılıyorsun rezalet. Milyonlarca kişi bu AKAPE devrinde siyasi ve dini görüşünden dolayı işinden edildi, aç bırakılmaya çalışıldı. bu ülke bitmiştir.
-
kim bu toplum be kendini ne sanıyor? bu yapılanlar düpedüz faşizimdir.
-
Siz iyimisiniz ? SİYASİ GÖRÜŞÜNE BİR ŞEY DİYEN Mİ VAR ?
Gerçekten laf olsun diye mi konuşuyorsunuz nedir ?
İnsanların istediği TEK ŞEY SAYGI. Sevmek zorunda da değilsin. Ama insanlara görüşlere inançlara sadece birazcık SAYGI !
-
Hamas denen tescilli terör örgütünü desteklemek suç değil ama İsrail'i desteklemek suçmuş anladığım kadarıyla.
Almanya ya taşınıp orada twitterdaki takipçileri ile de aynı diyaloga girse.
Bu ülkeden gidince İsa ya Meryem e söveceğim dese. Ya da Tek Yol Nazizm dese? işine devam eder mi ki?
-
Hamas dünyanın büyük bir çoğuna göre yaklaşık %75+ sına göre bir çok dini farklı ülkeye göre terörist değil ,abd yahudiler ve ekonomik uydularını kastediyorsan dünya onlardan oluşmuyor. Türkiye yanlız değil bu konuda yani arkasında milyarlarca insanlar var yani.
Şu israil zaten zengin olmasa suratına bile bakmazsınızda neyse israili sevmenizin tek gayesi para ve islam düşmanlığı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Kasım 2023; 16:52:35 > -
Sözü geçen twitlerde ne hakaret var ne de tehdit. Troll ordusu olan bir sosyal medya fiştekçisi hedef gösterip "islama küfretti cumhurbaşkanımıza hakaret etti" gibi kalıp iftiralarla linç organize etmiş. Asıl linci düzenleyen sosyal medya provakatörüne dava açılması gerekiyor.
Hamas militanlarının kasıtlı olarak sivilleri katlettiği çocuklara infaz yaptığı videoları izlemediniz sanırım. Yüzde 75'i nasıl ve hangi kaynağa göre hesapladınız merak ediyorum. Hamas'a terör örgütü değil demek dünya düzdür demekle aynı şey.
dedikleriniz doğru olabilir. bizdeki müslümanlık anlayışı biraz farklı diyebilirim ama ispatlayamam. örneğin iran gibi sudi arabistan gibi değiliz.
ancak umuma açık yerlerde;
konudaki arkadaş gibi söylemler,hareketler yaparsanız tepki görebilirsiniz. burası avrupa değil :) burası ne tam batı, ne tam doğu. zaten jeolojik olarak da ortadayız :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X