Şimdi Ara

REÇİNE TEMİZLEME SONRASI SORUN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siyah renk polo aracımın ön kaputunun üzerine 5-6 gün önce çam ağacından reçine lekeleri damlamıştı.

Bugün aracı oto yıkamacıya götürdüm haliyle reçineler tazyikli suyla çıkmadı ben biraz ısrar edince adam tezgah altından bir bidonda benzin getirip reçine lekelerinin üzerine döküp bezle hepsini çıkarttı.

Tüm reçine izleri yok olunca sevindim fakat araç yıkandıktan sonra şöyle bir durum oluştu aracın kaput haricindeki her yeri pırıl pırıl yeni yıkanmış şekilde parlarken kaputun üzeri dumanlı mat bir görüntüye büründü yani siyah rengin parlaklığından eser kalmadı o bölgede.

Adamın izahına göre benzinle reçineler silindi fakat silinen bez vasıtasıyla tüm kaputun üzerine ince bir katman şeklinde yayıldı onun için tekrardan bir yerden ufak şişede benzin temin edip bir kaç kere bezle silmemi ondan sonra eskisi gibi parlayacağını belirtti.

Ne yapmamı önerirsiniz yarın bir sıcak su ve sabunla kaputu silmeyi planlıyorum ama olacağından emin değilim kil filan mı almak gerekir napmak gerekir bu dumanlı görüntüden kurtulmak için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mantıklı açıklama. silmeseniz de zamanla çıkar.
  • boyanın verniğine zarar vermiş muhtemelen. kuş pisliği uzun süre öyle kalınca da aynı görüntü oluşuyor. sanırım pasta cila kurtarabilir...
  • Ama görüntü hoşuma gitmiyor ne kadar sürede çıkacağı ne malum?

• Pasta cila yaptırmak dışında çözüm olacağını sanmıyorum.
    Vatandaşın dediği benzin çözümü daha beter hale getirebilir.
    Boya işinden anlayan birilerine danışmakta fayda var.
  • Benzinle boya parlatan çok nette gördüm ama ben de ters etki yaptı.

Peki pasta cila sadece o bölüme mi yaptırmalı yoksa komple mi? İstanbulda düzgün uygun fiyatlı yapan yer var mı?

• Hocam şöyle söyleyeyim: Benim mavi aracımın tavanına ve kaputuna reçine damlamıştı. Bir süre temizlemedim. Sonra tavsiye üzerine gazyagıyla sildim. Kolayca çıktı fakat tavanın boyasını yakmıştı. Damlayan yer mor kaldı. Yani bu tür lekeleri bekletmeden temizlemek lazım. Fazla anlamam ama varsa kaputu bir gazyağıyla silin. Belki biraz parlaklık kazandırır. Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler. Kil ile kaputu güzelce temizleyip, sıcak su sabunla temizleme yapacağın umarım geçer de masrafa yol açmaz bana.

• Aklınızda bulunsun. Reçinenin en kolay çözümü kettle de kaynatılmış sudur. Suyu dökun süngerle silin.

• kuş pisliği verniği yakmış yapacak bişey yok
    kil ile üstünden geçerseniz çok daha net göz ile görünür
    kil yapacaksanız makina ile cila attırın ellw kurtarmaz çok sırıtır

• Kil siparişi verdim kili deneyeceğim o da olmazsa sadece kaputun üstüne pasta cila yaptıracağın carwax sadece o kısım için 100 tl fiyat verdi

• Bu arada netten baktığım vernik atması/yanması fotoğraflarıyla benim aracın görüntüsünün alakası yok. Benim aracın boyasının üzerinde sadece bölge bölge kirli bezle silinmiş kuruduktan sonra buğulu bir görüntü kalmış gibi

Kaputun görüntüsü buradakine benziyor.
    REÇİNE TEMİZLEME SONRASI SORUN?REÇİNE TEMİZLEME SONRASI SORUN?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurer89 -- 2 Şubat 2019; 20:8:1 >

• Aracımı az önce maslak meguiars bayiden teslim aldım. Aracım gerçekten ilk günkü haline yakın bir hale bürünmüş hayran kaldım.

Özellikle ön kaputta oluşan sorun yüzde 95 çözülmüş hiç bir şey belli olmuyor. Çok başarılı şekilde pasta cila uygulaması yapılmış. Açıkçası kaputa baktığım da sanki aynaya bakarmış gibi oluyor diyebilirim.

Firma yetkilisi selçuk bey oldukça yardımcı oldu ve işlemler hakkında ve sonrasında araca nasıl bakılması gerektiğiyle ilgili bilgilendirdi. İlk yıkamaya da yine kendisine gideceğim ve bir kaç meguiars ürünü alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurer89 -- 6 Şubat 2019; 15:9:18 >

• onurer89 O kullanıcısına yanıt
    Meguiars ABD Menşeili, Dolgu Yapma Özelliği olan bir markadır. Aslında yurtdışında orta sınıf bir marka iken ülkemizde premium izlenmine kapılan çok. ABD den gelmesi sebebiyle vergisi cartı curtu uçuk fiyatlara satılıyor ürünleri. Daha doğrusu hakettiğinin fazlasına.

Para varsa bu anlattıklarım sorun değil. Ancak bu Meg in dolgulu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dolgu ürünlerle pasta yaptığınızda araç ilk günkü haline döner evet. tüm çizikler yok olmuştur mis gibidir. Ancak 4-5 yıkama (hatta cilalı şampuan kullanmayıp kostikle yıkarsanız 1-2 yıkama) sonunda aslında hiçbir çiziğin gitmediğini göreceksiniz.

Bu yüzden eğer kalıcı bir fayda aranıyora dolgusuz(Menzerna Ürünleri) gibi malzemelerle işlem yaptırmak çok daha iyi ve kalıcı olacaktır.

Şu aşamada sizi ilgilendiren tavsiyemde şu olur. Madem ürün almak ve aracım hazır bakım yapıldı koruyayım bu halini diyorsanız. Ph nötr bir cilalı şampuan almanız lazım.Bunu zaten uygulamayı yapan arkadaş söylemiştir. Sonaxın şampuanları F/P olarak güzeller. Cila için Meg in nerdeyse pek çok ürününü denedim ama hiçbiri bence iyi değil. SOFT99 un cilaları bu aşamada öncüdür. He Zymöl falanda var elbette ama fiyatlar uçuk amatör seviye için SOFT99 çok iyidir.

Özetle anlatmak istediğim. Sırf marka algısı yüzünden Meg ürünlerine para harcamayı yazık günah derim ben .

Edit: Aracınız siyahmış . Direk SOFT99 KIWAMI Siyah ı öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 6 Şubat 2019; 15:38:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onurer89

Benzinle boya parlatan çok nette gördüm ama ben de ters etki yaptı.

Peki pasta cila sadece o bölüme mi yaptırmalı yoksa komple mi? İstanbulda düzgün uygun fiyatlı yapan yer var mı?
    Belki görmüşündür cilası yanmış arabalar, hepsi yanlış uygulamadan olmuştur. Boyaya ciladan başka bir şey sürülmez, yanar gider, zarar açar!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Meguiars ABD Menşeili, Dolgu Yapma Özelliği olan bir markadır. Aslında yurtdışında orta sınıf bir marka iken ülkemizde premium izlenmine kapılan çok. ABD den gelmesi sebebiyle vergisi cartı curtu uçuk fiyatlara satılıyor ürünleri. Daha doğrusu hakettiğinin fazlasına.

Para varsa bu anlattıklarım sorun değil. Ancak bu Meg in dolgulu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dolgu ürünlerle pasta yaptığınızda araç ilk günkü haline döner evet. tüm çizikler yok olmuştur mis gibidir. Ancak 4-5 yıkama (hatta cilalı şampuan kullanmayıp kostikle yıkarsanız 1-2 yıkama) sonunda aslında hiçbir çiziğin gitmediğini göreceksiniz.

Bu yüzden eğer kalıcı bir fayda aranıyora dolgusuz(Menzerna Ürünleri) gibi malzemelerle işlem yaptırmak çok daha iyi ve kalıcı olacaktır.

Şu aşamada sizi ilgilendiren tavsiyemde şu olur. Madem ürün almak ve aracım hazır bakım yapıldı koruyayım bu halini diyorsanız. Ph nötr bir cilalı şampuan almanız lazım.Bunu zaten uygulamayı yapan arkadaş söylemiştir. Sonaxın şampuanları F/P olarak güzeller. Cila için Meg in nerdeyse pek çok ürününü denedim ama hiçbiri bence iyi değil. SOFT99 un cilaları bu aşamada öncüdür. He Zymöl falanda var elbette ama fiyatlar uçuk amatör seviye için SOFT99 çok iyidir.

Özetle anlatmak istediğim. Sırf marka algısı yüzünden Meg ürünlerine para harcamayı yazık günah derim ben .

Edit: Aracınız siyahmış . Direk SOFT99 KIWAMI Siyah ı öneriyorum.
    Bundan sonra aracı yine kendim yıkamaya başlayacağım çift kova tekniği ile.

Prewash için şampuan, araç yıkama şampuanı olarak ne tavsiye edersiniz. Valet pro prewash ve meguiars ultimate wash-wax almayı planlıyorum ne dersiniz?

Cila olarak elimde zaten meguiars nxt generation 2.0 boya koruyucu wax var 2 ayda 1 bunu uygulamayı düşünüyorum. Ama her yıkama da kullanabileceğim hızlı cila olan meguiars ultimate quick wax düşünüyorum fikriniz nedir. Alternatif ne olabilir sizin belirttiğiniz mi?

Uygulama basınçlı sprey olarak da secho fx2 almayı planlıyorum . Bir de büyük 5 lt olandan alacağım.

Son olarak iç mekan temizleyici olarak ne tavsiye edersiniz. Özellikle konsol torpido plastik aksamlar vs için.

• İç temizlik için Auto finesse spritz'i öneririm.
  • onurer89 O kullanıcısına yanıt
    Yuakrdaki arkadaşında dediği gibi

İç mekanda sptriz bu işte ço başarılı.
    APC ihtiyacınız varsa yine valetpro APC öneriyorum.
    Hızlı cila için AF Finale kullandım. Çok uzun zamandır hızlı cila almıyorum açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lass53

İç temizlik için Auto finesse spritz'i öneririm.
    Teşekkürler bu ürünü bilmiyordum araştıracağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Yuakrdaki arkadaşında dediği gibi

İç mekanda sptriz bu işte ço başarılı.
    APC ihtiyacınız varsa yine valetpro APC öneriyorum.
    Hızlı cila için AF Finale kullandım. Çok uzun zamandır hızlı cila almıyorum açıkcası.
    Valet pro citrus pre wash ile APC arasında ne fark var arabanın dışındaki kirleri çözmek için hangisi daha iyi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.