Şimdi Ara

Refüj hasarını Sigorta karşılar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün viraja hızlı girmem nedeniyle kaza yaptım ve yol kenarındaki refüje çarptım. Refüjde zarar oluştu. arabamda da yaklaşık olarak 2.000-YTL civarında hasar var. Zorunlu mali mesüliyet yanında, aracımın KASKO'su da var. Polise tutanak tutturup, aracı servise çektik.

Şimdi benim merak ettiğim husus şu: Arabamdaki hasarı karşılayacak olan KASKO, zorunlu mali mesüliyetle beraber Refüjdeki zararı da karşılar mı? Zira, servisteki ustalar bile birbiriyle tartışmaya başladı. Birilerine göre Refüj hasarlarını KASKO karşılamıyormuş ve tazminat 5-6 bin lirayı bulabiliyormuş. Bunu duyunca kafama kaynar sular döküldü sanki.

Ustalar arasında bile tam bir mutabakat sağlanamadı. Lütfen konuyu tam olarak bilen bir arkadaş, şu işin aslını yazsın.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karides -- 22 Eylül 2008; 16:54:20 >

• 5-6 milyarmı

O ne yahu...

Ne yani kaza oldu, refüje çarptık,5-6 milyarmı gidecek...

Bilen varsa cevap bekliyoruz.Hakikaten kafa karıştırıcı bir konu bu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

5-6 milyarmı

O ne yahu...

Hiç şaşırma kardeş. Bir arkadaşım yaklaşık 7 ay önce otobüs durağının arka ve reklam camını yere indirdi (Benim gördüğüm demir kontrüksiyonda pek birşey yoktu). Daha geçen hafta 3,5 milyar ödedi. Ama onun KASKO'su yoktu. Birilerine göre KASKO olsa da bu zararları karşılamıyormuş. Bunu söyleyenler de işin içinde olunca, işin açıkçası rengim kaçtı. Buna cevap alamazsam, bu gece uyuyamam.

• O zaman biz kaskoya her yıl neden avuç dolusu para ödüyoruz.
  • quote:

5-6 milyarmı

O ne yahu...

evet 5-6 milyar sen refüjle yırtmışsın mazallah komple dere yatağı üstündeki korkuluğu kırsaydın arabayı verirdin herhalde.
    Kaza yapıyoruz, herifler geçmiş olsun diyeceği yerde ayaküstü soyuyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleGlance -- 22 Eylül 2008; 19:17:02 >

• Bu faturalar kamu malına zarar verildiği için çıkıyor,ama kaskonun bunu karşılaması lazım
  • 3. şahıslara verilen zararları karşılayan makul ücretli(senelik 30 ytl civarı) banka sigortaları var.
    ben 2 yıl garantininkini kullandım şükür ihtiyaç olmadı ama böyle durumlarda lazım olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

3. şahıslara verilen zararları karşılayan makul ücretli(senelik 30 ytl civarı) banka sigortaları var.
    ben 2 yıl garantininkini kullandım şükür ihtiyaç olmadı ama böyle durumlarda lazım olabilir.

,

Bu nasıl bir şey üstad,konuyu biraz açarmısın.
    Hoş trafik sigortası,kasko v.s derken olan bize oluyor gibime geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: karides

quote:

5-6 milyarmı

O ne yahu...

Hiç şaşırma kardeş. Bir arkadaşım yaklaşık 7 ay önce otobüs durağının arka ve reklam camını yere indirdi (Benim gördüğüm demir kontrüksiyonda pek birşey yoktu). Daha geçen hafta 3,5 milyar ödedi. Ama onun KASKO'su yoktu. Birilerine göre KASKO olsa da bu zararları karşılamıyormuş. Bunu söyleyenler de işin içinde olunca, işin açıkçası rengim kaçtı. Buna cevap alamazsam, bu gece uyuyamam.

3.5 milyar cam parası, 5-6 milyar refüj parası...

O zaman ne yapıyoruz? Durağın camını kırdığımızda yada refüye çarptığımızda önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola bakıp arazi oluyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 23 Eylül 2008; 0:20:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

Orjinalden alıntı: geremy

3. şahıslara verilen zararları karşılayan makul ücretli(senelik 30 ytl civarı) banka sigortaları var.

,

Bu nasıl bir şey üstad,konuyu biraz açarmısın.
    Hoş trafik sigortası,kasko v.s derken olan bize oluyor gibime geliyor

2 yıldır garantiden mali sorumluluk sigortası yaptırıyordum bu yıl iptal ettim
    yaklaşık 30 ytl 5-6 taksitte ödüyorsun
    yani kısaca ben veya eşim veya çocuklarım başkasının malına zarar verirse 5000 ytl mi neydi ödüyordu
    benim oğlan çok haylaz mağazalarda falan rahat durmuyor adamın bir şeyini kırsa ödemek zorundasın o yüzden cazip geldi yaptırmıştım.
    bu sigorta refüjüde öder sanırım.

• 3. şahısların başına gelen hasarlarıda ödemiyormuydu kasko ?
  • Kaskonuz kazalarda poliçenizde belirtilen miktarlarda aynen trafik sigortası gibi karşı tarafa olan zararı karşılar 12500 ytl kadar şuanda trafik sigortası zate karşılıyor. Bunun üstüne artı olarak varsa kaskonuzda ''KAZA BAŞINA MADDİ HASAR'' limitinize poliçenizde bakarsanız refüjü karşılamaya yeterli olacaktır sanıyorum. Hasarsız günler dilerim.Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: thezjan

Kaskonuz kazalarda poliçenizde belirtilen miktarlarda aynen trafik sigortası gibi karşı tarafa olan zararı karşılar 12500 ytl kadar şuanda trafik sigortası zate karşılıyor. Bunun üstüne artı olarak varsa kaskonuzda ''KAZA BAŞINA MADDİ HASAR'' limitinize poliçenizde bakarsanız refüjü karşılamaya yeterli olacaktır sanıyorum. Hasarsız günler dilerim.Saygılar

İşin uzmanından cevabımı aldım ya, gam yemem artık. Çok sağolasın kardeşim.
    Bu durumda, yapacağım tek şey karayollarının "öde" yazısı beklemek ve sonrasında da adamlarla iritibata geçip, KASKO poliçesini fakslamak.

Herkese kazasız, belasız günler diliyorum; ama bu konuyla ilgili bir kaç kelam etmeden de geçemeyeceğim:

Arkadaşlar ben, 30 dakikalık mesafeye 20 dakikada giderim düşüncesiyle hız yaptım ve aracım ziyan oldu, eşimin çığlıkları hala kulağımda ve 10 dakika kâr edeyim derken tam iki günüm heba oldu. Anlayacağınız bana çok ama çok pahallıya mal oldu (çok daha pahallıya da mal olabilirdi).
    Siz, siz olun arkadaşlar, 5-10 dakika kar edeyim diye gözünüzü karartmayın. Yılların şoförü de olsanız, bazı şeyler elinizde olmuyor (misalen girdiğim virajda yol kaygandı ve bu nedenle ölümden döndük).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karides -- 24 Eylül 2008; 14:36:01 >

• tekrar çok geçmiş olsun kaskonuzda İhtiyari Mali Mesuliyet Vardır hatta bu trafik sigortanızda da vardır. 3. şahıslara vereceğiniz hasarları karşılamak amacı ile verilmiş teminatlardır. Eğer size böyle bir yazı gelir ise elinizdeki kaza raporunu ve ödeme emrini kasko şirketiniz ile irtibata geçerek çözebilirsiniz.

Benimde sizlere küçük bir hatırlatmam olacak kasko poliçelerinizi sadece fiyatına bakarak yaptırmayın iyice sorun ne satın aldıgınızı bilin. Trafikte dolaşan çok pahalı araçlar var ve gün geçerek artıyor örneğin bir BMW X5 sıfır fiyatı 125000 euro civarıdır. Hatasız kul olmaz mantığı ile bizim hatamızdan kaynaklanan bir hasar olduğunu düşünün trafik sigortası 12.500 ytl karşılar aracta oluşacak hasar miktarını bir düşünün? Trafik sigortasının üstüne kaskonuz nekadar daha karşılar bunları öğrenmeden poliçenizi almayın. Hasarsız Günler dilerim

• Arkadaşlar boşa panik yapıyosunuz. Bırakın kaskoyu, trafik sigortası bile maddi limiti çerçevesinde refüj hasarını karşılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Arkadaşlar boşa panik yapıyosunuz. Bırakın kaskoyu, trafik sigortası bile maddi limiti çerçevesinde refüj hasarını karşılar.

Katılıyorum
  • bu konuda bir sıkıntınız olmasın. Refüj,bariyer bu tür hasarlarınızı kasko karşılar. Karayollarından gelen ödeme yazısını kasko şirketinize bildirirseniz gerekli ödemeyi şirketiniz yapacaktır. Benim bir müşterim hersene bir refüje giriyor. En son 850 ytl ceza geldi. Şirket gereken ödemeyi yaptı.
  • liberti konuya noktayı koydu,
  • dandik bir beton parçası nası o kadar pahalı oluyo hayret
  • kamu malları çok pahalı elektrik direği tabela refüj hatta belediyenin fidanı epey yüksek fatura olarak geri dönüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.